placute frana slz
![]() ![]() ![]() |
placute frana slz
extasy_myhay |
![]()
|
||
![]() un pitic intr-o lume mare Group: Members Posts: 282 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort sporit chiar spre scala
- B XX HWO
|
|||
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Eu am impins pistoanele fara sa desfac nici un ventil si n-am avut probleme ...
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odata montate placute de frina moi ai ciuciu frina pina se formeaza pe disc (intrebati-l pe MihaiStan ce i-am facut eu la placutele de frina cind si le-a schimbat in service la Amat si nu avea frina si ii si incalzea) |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Nu tre sa umbli la aerisitoare. Bagi pistonasele inapoi si atat. Verifici nivelul de lichid din vas, pentru ca lichidul revine la loc in vas si, daca ai completat intre timp, o sa-ti dea pe afara sau iti creeaza presiune prea mare in circuit.
Primii 50km dupa ce ai schimbat placutele mergi mai cu grija, pentru ca pana se formeaza pe discuri, frana este mai elastica putin. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
50 km ? Dureaza mai mult de atat. Intervalul este de cateva sute de km pana ajung sa faca contact pe toata suprafata
![]() Presiune prea mare in circuit ? Cum asa ? ![]() ![]() Daca cumva ai apasat din prima pedala la podea trebuie musai sa scoti sonda de pe corpul pompei, cum ti-a mai spus cineva. Respectiva sonda are un pin care blocheaza un piston cand exista pierdere bursca de presiune ori pe circuitul fata ori pe spate. Cand demontezi "sonda" eliberezi pistonul care revine la pozitia initiala. Aerisirea se incepe intotdeauna prin demontarea respectivei sonde. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
La mine de fiecare data dupa 50 km incepea sa revina la normal frana.
Eu nici nu prea apas pedala la fund de obicei, si probabil ca n-am simtit ca nu tine 100%. Dar nu se mai simtea frana elastica dupa 50 km. Si dupa 100km deja mi se pare ca e super ok. Bine, eu ma refer la 100km facuti in Bucuresti, unde franezi la fiecare 500m.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristi47bujor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 8 September 08 ![]() |
stie careva cat costa un set de placute de frana?
|
--------------------
dacia
solenza
2003 confort
- IL 03 PCH
|
|
extasy_myhay |
![]()
|
![]() un pitic intr-o lume mare Group: Members Posts: 282 Joined: 11 May 08 From: Bucuresti ![]() |
in jur de 30 lei
iar la partea cu inpins pistonasele vara a desface aerisitoarele eu am reusit sa dau peste cap garniturile din pompa, asta nu inseamna ca trebuie sa patiti si voi la fel P.S. nu cumpara placute fermit la mine dupa 5000 km o placuta a zburat (ajunsese la fier, si nu sunt ala care sa foloseasca frana din metru in metru) This post has been edited by extasy_myhay: 19 Apr 2009, 22:20 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 Confort sporit chiar spre scala
- B XX HWO
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
cele mai bune placute de frina sint cele de TEXTAR...nu recomand la nimini pe celelalte modele ca nu sint reusite deloc...am avut unele poloneze parca si mai rau imi facea la discuri
AAA...si pretul la placutele TEXTAR este in jurul de 80 lei |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
kataRFG |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 26 February 04 From: Bucuresti ![]() |
sunt sigur ca alea TEXTAR sunt foarte dure si tocesc discurile de frana prematur,
PS. nu sunt doar 2 marci : poloneze si textar This post has been edited by kataRFG: 20 Apr 2009, 22:20 |
--------------------
bmw
e60- 530Da
2000 si ceva
- xox SENIOR intre timp
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Nu stiu ce sa mai cred; am schimbat discuri(Klaxcar) si placute (FERODO) si m-asteptam sa-nghete masina la o frana normala, cum facea in primul an. Inclin sa cred ca placutele astea sint bune, nu uzeaza discurile, dar ca eficienta a franarii sint cam "moi".
This post has been edited by Fancyman: 24 Apr 2009, 13:02 |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cati km ai de la schimbare, una la mana, sa stim daca-s rodate cat de cat.
Doi la mana, placutele Ferodo au sa prinda mai bine cand sunt calde ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Fancyman |
![]()
|
1. Cam 300 si majoritatea in oras.
2. Pai ce facem, le luam numai pt liniute ?? 3. Si setul anterior (tot FERODO) la fel s-a comportat dar credeam ca e de la discuri This post has been edited by Fancyman: 27 Apr 2009, 14:19 |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
ramsen |
![]()
|
am avut pe masina placute de frina Ferodo si cind puneam frina ma opream dupa 10 m asa ca am trecut pe Textar si nu mai am probleme cu frina...deci pentru mine tot TEXTAR sint mai bune ca nu maninca nici discul de frina ca cele Ferodo...acum fiecare isi pune ce vrea pe masina
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Textar este o firma cu foarte bun renume pentru echiparea OEM.
De regula placutele OEM pentru masinile de factura SN sunt facute sa prinda bine la rece. Cand comunici o distanta de franare precizezi viteza mai intai. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
ramsen |
![]()
|
tot textar mai bune chiar daca pretul este dublu
<span class='edit'>27 Apr 2009, 17:48:</span> AAA...si inca ceva care m-a facut sa trec la placutele de frina TEXTAR a fost motivul ca prin oras cu ele nu se incalzesc rotile fatza iar cu cele de la Ferodo se incalzeau de nu puteai pune mina pe ele...tot TEXTAR sint mai bune This post has been edited by i96nds: 13 May 2009, 10:09 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pe langa sistemul de franare tre sa luam in considerare si greutatea fiecarei masini.
Probabil ca userul nostru se referea la frana cu rotile blocate. Eu am folosit doar Textar si se comporta foarte bine. Se consuma cam repede, dar isi fac treaba. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Fancyman |
![]()
|
Revin cu "mea culpa" : N-am avut rabdare si am criticat placutele Ferodo; acum, dupa vreo 600 km situatia e mult imbunatatita; se pare ca le ia cam mult pana se acomodeaza cu discurile (sau invers)
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai da, pentru ca sunt mai tari.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut baieti! Am si eu o problema cu placutele Ferodo montate de curand- cand se incalzeste roata (cam dupa 5-10 km parcursi) clampane ca toti dracii (clampanitul dispare cand calc pedala)...am mai desfacut inca odata etrierul, am polizat cu piatra discul, marginile, si tot nimic...Am fost la service unde le-am schimbat, si maimuta zice ca nu sunt de origine, si ca din cauza asta....Le-a polizat si el putin, dar tot asa fac...Am citit pe undeva ca placutele Ferodo trebuie puse neaparat cu nitul ala in jos, si cu siguranta in sus, si nu sunt sigur daca maimuta asa le-a pus...intrebarea mea este:pot folosii aceleasi placute, pt ca daca e sa le pun cu nitul in jos, probabil o sa vina cea din interior in exterior... (am mers cam 2 saptamani cu ele)...
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Si daca nu sunt de origine, ce? Asta-i vrajeala ieftina.
Se monteaza cu sigurantele in sus, ala poate nici nu a mai montat sigurantele sau le-a montat invers si a bagat placutele fortat. Da-le jos, iei o bugata de smirghel cu granulatie mare, cauti o suprafata plana si le freci putin. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Clampanitul apare daca nu au arculetul acelea in forma de "U" in capatul de sus (siguranta, cum i-a zis mubongo), si joaca placuta in etrier... Masoara-le grosimea, si daca toate sunt tocite uniform, cred ca poti sa le "reciclezi" pe astea de acum.
This post has been edited by bogdanmardare: 10 Jun 2009, 11:27 |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am inteles...Sunt sigur ca o placuta are siguranta aia din capat (in forma de ''U'') in partea de jos...Mai frate, nici o placuta nu stiu astia sa monteze...Am zis sa nu ma mai murdaresc pe maini, dar se pare ca tot eu trebuie sa fac treaba...
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
aUd_SeMNe |
![]()
|
![]() Megane 3 Group: Members Posts: 125 Joined: 2 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Poate sa puna cineva o poza facuta la siguranta ca io le am da nu stiu sa le pun? raman dator..
|
--------------------
Renault
Megane 3
1.5 dci 90cp Renault Megane 3 1.5 dci
|
|
ramsen |
![]()
|
QUOTE(mubongo @ 10 Jun 2009, 12:15) Am inteles...Sunt sigur ca o placuta are siguranta aia din capat (in forma de ''U'') in partea de jos...Mai frate, nici o placuta nu stiu astia sa monteze...Am zis sa nu ma mai murdaresc pe maini, dar se pare ca tot eu trebuie sa fac treaba... va salut si la mine troznea ceva pe roata stinga cind calcam pedala de frina...si dupa ce am citit aici m-am dus sa ma uit sa nu cumva sa imi fi montat acele sigurante in jos...si culmea chiar asa erau montate in jos...acum dupa ce le-am montat in sus nu imi mai trozneste |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
aUd_SeMNe |
![]()
|
![]() Megane 3 Group: Members Posts: 125 Joined: 2 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Cine poate sa imi explice si mie cum se pun sigurantele ca eu nu leam avut puse de cand am luat masina si vreau sa le pun..
Daca ati avea si o poza ar fi perfect Raman dator |
--------------------
Renault
Megane 3
1.5 dci 90cp Renault Megane 3 1.5 dci
|
|
andi306 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 23 March 09 ![]() |
asa cam o intrebare as avea si eu, vi s-a intamplat ca placutele sa aiba cumva un joc ceva si la denivelari sa faca un zgomot metalic tronc tronc( de genu ca ar fi cam largi sau cam asa ceva) si cand ciupi pedala de frana sa nu mai joace si sa nu mai faca zgomot ? ce e de facut?
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 1.4 MPI
- OT--------
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Sa le pui sigurantele acelea care le tin fixe in portetrier.
Troncane doar daca nu le ai. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Fiecare placuta trebuie sa aiba in partea de sus clema aia ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Da, nu asa este normal?
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 09:17 |