Modifcare adusa look ului & feeling ului interior
![]() ![]() ![]() |
Modifcare adusa look ului & feeling ului interior
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Imi place la nebunie butonul tau de AC
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Ce ti se pare asa de amuzant ?
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cred ca se refera la faptul ca ai scris de mana "AC"
![]() ![]() ![]() Si eu vroiam sa imi pun leduri bicolore cum ai pus tu, sau cum au din fabrica, de ex mi sa ars o pozitie la cel de proiector si merge decat ledul cand aprind proiectoarele. Am vrut sa pun dar nu am gasit rezistente calculate si nici leduri bicolore... ![]() This post has been edited by Maskatu: 30 Dec 2008, 22:24 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Butonul de proiectoare are beculete, nu leduri, eu la al meu i-am inlocuit acele beculete cu led bicolor verde-rosu.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
prea multe butoane .... pentru functii simple oricum daca iti place e ok. Eu am combinat comanda de la porbagaj cu comanda din meniul tabloului de logan asa am salvat un buton si sa nu mai gauresc ici pe dincolo. Am mai dat o solutie cu un circuit logic care prin el se da o comanda de anclasare a unui releu si tot prin acel circuit cand se apasa din nou pe buton se taie comanda de la releu . Prin acel circuit se mai salveaza alte doua butoane de la comanda inchideri centralizate sau a motoraselor de la geamuri daca sunt automate . Schema e mai jos si sunt 2 feluri cu comanda din exterior sau cu comanda dintr-un pus buton .
Attached thumbnail(s) schema_de_comanda_pus_on_pus_off_cu_cd_4013.JPG ( Size: 60.73k ) Number of downloads: 634 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
![]() ![]() PS esti electronist cumva? Sau ai vreun prieten.... ![]() This post has been edited by Maskatu: 31 Dec 2008, 09:01 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
nu am nici un prieten in acest domeniu. Si inca nu e higt-tech , eu va propun la fiecare soluti mai simple si totodata optime care va scutesc sa distrugeti alte butoane , sau sa mai gauriti bordul... Pana si butonul de comanda cu revenire pentru inchiderea centralizata se poate folosi si pentru alte comenzi ... de exempul pentru inchidere usi se apasa in sus pentru deschidere se mai apasa inca o data in sus ... iar cand apesi in jos sa dai alte comenzi de exemplu pentru porbagaj !
Eu as monta un led bicolor in comutatorul de avari si as alege culoarea verde pentru luminarea butonului si culoarea rosie pentru semnalizare intermitenta. Multi au acel bec pricajit care are in fata un pano mic verde si prin care nu trece neam lumina de la bec... . Ce imi place la SLY ledurile din butoane pentru actionarea trapelor de dirijare ale aerului... cred ca leduri de culoare alba erau super ok. Apropo azi am terminat montajul care imi preia tensiunea de la sonda lambda si imi afiseaza cum e amestecul preparat. Eu zic ca prin acel montaj poti decoperi multe probleme daca intervin de exemplu noxe , consum excesiv de benzina injectoare infundate bujii defecte... Practic e vorba despre un vumetru cu indicare prin leduri ... e realizat cu LM3914N. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ca tot ai pomenit de butonul de avarii. Am incercat si eu acum vreo luna exact ce ai zis tu. Una bucata bec de 12 v pentru pozitie, si una bucata led pentru clipoceala atunci cand actionezi avariile. Toate bune si frumoase, pozitia mergea, ledul rosu se aprindea odata cu avariile, si cand pun panoul acela mic cu desenul... verdele abia daca se zarea si rosul nema... asa ca m-am lasat pagubas.
![]() @Sly: cate led-uri ai pus pentru primul buton rotativ, cel de rece/cald? Banuiesc ca ai pus rosii si albastre... de se vad culorile atat de bine pronuntate. ![]() This post has been edited by Maskatu: 31 Dec 2008, 13:14 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
e de ajuns un led smd plcc de culoare rosie si culoare albastra siar in butonu unu alb
![]() Mascatule ia si tu semnal de la tabloul de bord cel care indica avariile ca sa clipeasca ![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 31 Dec 2008, 13:13) @Sly: cate led-uri ai pus pentru primul buton rotativ, cel de rece/cald? Banuiesc ca ai pus rosii si albastre... de se vad culorile atat de bine pronuntate. ![]() Te refer la buton sau la ce e in jurul lui ? La buton am pus doar acel led mic din vf, de 3 mm.. Panoul de climatizare e iluminat din fabrica de 4 becuri pe care le-am inlocuit cu leduri..Becuri similare ca cele care ilumineaza ceasurile de bord, si am pastrat soclu becului, si am inlocui becul cu led...Bine, nu eu am facut treaba, ci un amic care e electricean auto (asta ca ma tot intreaba lumea pe privat cum am facut). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
djasu82 |
![]()
|
sly tie frica de 12V ?
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 31 Dec 2008, 13:45) ........... Mascatule ia si tu semnal de la tabloul de bord cel care indica avariile ca sa clipeasca ![]() ![]() Semnal pentru ce?? Te referi la semnalul dat pentru a se aprinde ledul rosu? De ce asa de complicat? Eu am luat direct dintr-un piciorus al butonului. Daca nu ma insel era situat in partea de sus cum te uiti la butonul intors. QUOTE(SYL @ 31 Dec 2008, 14:00) Te refer la buton sau la ce e in jurul lui ? La buton am pus doar acel led mic din vf, de 3 mm.. Panoul de climatizare e iluminat din fabrica de 4 becuri pe care le-am inlocuit cu leduri..Becuri similare ca cele care ilumineaza ceasurile de bord, si am pastrat soclu becului, si am inlocui becul cu led...Bine, nu eu am facut treaba, ci un amic care e electricean auto (asta ca ma tot intreaba lumea pe privat cum am facut). La ce este in jurul lui... am desfacut si eu asta toamna panoul asta de la climatizare si am inlocuit becurile arse, si din cate imi aduc aminte 4 becuri pentru tot panoul, cum spui si tu. Eu nu inteleg cum ai pus doar un singur led la primul buton rotativ, ai pus ALB?? ca din poza culorile (albastru/rosu) par foarte accentuate. Si am dedus ca ai pus un led rosu pentru partea cu rosu si un led albastru pentru partea cu albastru, daca ai pus doar UN singur led inseamna ca ai tu plasticele astea de la butonul rotativ mai accentuate ca nuanta... Si restul ledurilor tot albe ai pus? Ai gasit leduri de 12 v sau ai pus rezistente calculate? |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SYL |
![]()
|
Repet, am inlocuit becurile existente din fabrica cu leduri, nu am adaugat nimic in plus, singurele leduri in plus sunt cele de la "varful" celor 3 butoane rotative ale climatizarii. Ledurile sunt albe(cele care au inlocuit becurile existente), si verzi cele de pe butoanele rotative....Despre partea tehnica, cu 12V, rezistente, etc nu stiu sa iti spun, pt ca precrum ziceam in alt post, treaba a facut-o un amic care e electricean auto.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
djasu82 |
![]()
|
QUOTE(Maskatu @ 31 Dec 2008, 16:01) Semnal pentru ce?? Te referi la semnalul dat pentru a se aprinde ledul rosu? De ce asa de complicat? Eu am luat direct dintr-un piciorus al butonului. Daca nu ma insel era situat in partea de sus cum te uiti la butonul intors. La ce este in jurul lui... am desfacut si eu asta toamna panoul asta de la climatizare si am inlocuit becurile arse, si din cate imi aduc aminte 4 becuri pentru tot panoul, cum spui si tu. Eu nu inteleg cum ai pus doar un singur led la primul buton rotativ, ai pus ALB?? ca din poza culorile (albastru/rosu) par foarte accentuate. Si am dedus ca ai pus un led rosu pentru partea cu rosu si un led albastru pentru partea cu albastru, daca ai pus doar UN singur led inseamna ca ai tu plasticele astea de la butonul rotativ mai accentuate ca nuanta... Si restul ledurilor tot albe ai pus? Ai gasit leduri de 12 v sau ai pus rezistente calculate? pai da poti loa din acelasi buton dar tu inca ai tabloul original iar eu nu am la tabloul delogan marotor , adica nu am desenat triungiul ca fir pentru un led din tablou as avea sa-l fac sa clipeasca ![]() In afar de asta mai pun o schema care inlocuieste sonda de oxigen si se poate reduce consumul de benzina sau se poate mari consumul de benzina pentru noxe mici ![]() ![]() Din cate vedeti e un simplu generator realizat cu un integrat NE 555 si are un reglaj pentru a genera tensiuni de la 0.1V.... pana la ... 1V iar releul schimba cand de pe sonda cand pe acest mic montaj eletronic ![]() Attached thumbnail(s) lambda_20sensor_20simulator.jpg ( Size: 85.15k ) Number of downloads: 625 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Eu la intrerupatorul de avari i-am scos plasticul ala verde si am mutat becul mai in fata si am pus o bucatica mica de plastic rosu transparent si lumineaza mult mai tare pt ca trece lumina mai bine, asta doar de inceput ca in anu ce vine voi schimba toate becurile din consola cu leduri si la intrerupatoare pun leduri albastre la fel si la tabloul de bord, si el va fi albastru...
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(djasu82 @ 31 Dec 2008, 15:45) ........ In afar de asta mai pun o schema care inlocuieste sonda de oxigen si se poate reduce consumul de benzina sau se poate mari consumul de benzina pentru noxe mici ![]() ![]() Din cate vedeti e un simplu generator realizat cu un integrat NE 555 si are un reglaj pentru a genera tensiuni de la 0.1V.... pana la ... 1V iar releul schimba cand de pe sonda cand pe acest mic montaj eletronic ![]() M-ai inebunit tu pe mine cu schemele tale ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ti3sto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti-Berceni ![]() |
cer si eu o lamurire referitoare le schimbarea becurilor cu leduri
![]() ![]() |
--------------------
Dsn
SuperNova
2000 1.4 -----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei Tel :0769797963 |
|
djasu82 |
![]()
|
dai becul jos si montezi pe acelasi socul unde a fost becu un led cu o rezistenta de 500-1 khilom. Rezistente gasiti pe maica domnului pe langa obor sunt mai multe magazine ... asta e connexul
![]() 31 Dec 2008, 18:26: QUOTE(Relu_GT @ 31 Dec 2008, 17:09) Eu la intrerupatorul de avari i-am scos plasticul ala verde si am mutat becul mai in fata si am pus o bucatica mica de plastic rosu transparent si lumineaza mult mai tare pt ca trece lumina mai bine, asta doar de inceput ca in anu ce vine voi schimba toate becurile din consola cu leduri si la intrerupatoare pun leduri albastre la fel si la tabloul de bord, si el va fi albastru... Eu as pune leduri albe in ton cu vopseaua masini : acele le-as face rosii dand jos vopseaua de pe ele aceea portocalie sau verzi acuma depinde cum iti place tie sau ceasurile albastre si acele albe sau rosi ![]() eu am lasat becul acolo cum am spus dupa ce trec sarbatoriile montez un led dublu adica acel led se face si rosu si verde fiindca are un pin comun minus... iar pe cele laterale primeste cate un plus 3V... sau printr-o rezistenta injectezi direct 12V-14V. QUOTE(Maskatu @ 31 Dec 2008, 17:44) M-ai inebunit tu pe mine cu schemele tale ![]() ![]() unele idei le gasesti pe net altele dn necesitate le inventezi ![]() This post has been edited by djasu82: 31 Dec 2008, 17:26 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 31 Dec 2008, 17:21) acele le-as face rosii dand jos vopseaua de pe ele aceea portocalie sau verzi acuma depinde cum iti place tie sau ceasurile albastre si acele albe sau rosi ![]() Acele daca bagi leduri rosii dedesupt se vor vedea rosu aprins, garantat |
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 07:01 |