DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 4 5 6 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Filtrarea aerului care intra in habitaclu

Geo
post 16 Sep 2005, 13:02
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

Solenza mea, Scala MPI, a avut din fabrica filtru de polen / particule.
La 10.000 km, la revizie, nu s-a uitat nimeni la el, la 20.000, am cerut sa fie schimbat, si intr-adevar, exista in locatia indicata pe aici (sub plasticul negru de langa stergatoare, desfacut surubul din partea de sus a "blocului negru" ce exista acolo - aeroterma + ce mai este de la aerul conditionat. Era destul de negru si imbacsit, unul nou este alb si "foarte pufos".
Este destul de greu de inghesuit filtrul nou in acea locatia, trebuie rabdare.De ce l-am schimbat : se abureau putin geamurile, dar cel mai important : dupa ce opream AC-ul, aveam un miros foarte nasol in masina, care varia in niste plaje ciudate (cateodata mirosea a partzuri get-beget smile.gif )
Partea care n-o inteleg : chiar daca am avut acest filtru, tot mi-a intrat ceva in instalatie, si ciripeste pe acolo, caraie, crantane (gen frunze uscate, tocate), mai ales cand dau ventilatorul mai tare. Pe unde o fi intrat ?

--------------------
Chevrolet Aveo 2006, Platinum
Drive safe !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SwatKat
post 19 Sep 2005, 18:40
Post #152

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Si la mine intra frunze si nu stiu pe unde. De asemenea, filtrul este schimbat acu 3000 km.
Insa m-am obisnuit. Cand aud zgomot, deschid recircularea, opresc ventilatorul si bag mana pe sub bord in dreapta pana ajung la turbina. Scot frunza si gata!

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
halogen
post 10 Dec 2006, 03:53
Post #153

Membru incepator

fratilor din experienta va spun ca la climatizare am pus un filtru Hepa de aspirator Philips care este lavabil>Il folosesc de 2 ani si inca mai merge atunci am dat 200.000 mii pe el acum nu stiu cit mai costa treaba e ca nu mai ai gram de praf in masina smile.gif

--------------------
dacia solenza 1.4mpi dacia solenza 2004
+
marius80_eugen
post 14 Dec 2006, 20:30
Post #154

Membru autentic

From: Bucuresti

Daca aveti loc pentru filtru de praf/polen nu mai faceti improvizatii ca unul de origine este 30 ron si va tine peste 15.000 km . Eu l-am schimbat la 27.000 km si va spun ca deja este prea tarziu la acesti kilometri !
Pentru o protectie suplimentara puteti izola plasticul de desupra instalatiei de climatizare cu cheder si silicon , precum si in gaurile mai mari puteti pune plasa de tantari ! Pentru mai multe informatii cautati topicurile respective !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
medvonok
post 25 Dec 2006, 15:03
Post #155

Membru incepator

Am schimbat si eu filtrul de polen (de particule) la 33k Km si vreau sa spun ca am ramas uimit sa vad pe el cat praf a adunat si cate frunze stateau pe langa el. Dupa schimbare, operatiune care a fost destul de grea - filtrul este un pic cam mare pentru locas, am dat drumul la ventilatie si mi-a bagat o gramada de frunze in masina. Stau si ma intreb acum daca am pus filtrul corect si sa nu ma trezesc mai incolo cu late bazaconii.

--------------------
dacia solenza - B10aaa 2003
+
adelin
post 25 Dec 2006, 17:49
Post #156

Membru incepator

poate sa-mi spuna si mie cineva care e4ste gura la aeroterma?
wacko.gif

--------------------
dacia solenza - nt 24 ade 2004- confort
+
klaus
post 25 Dec 2006, 18:14
Post #157

步步

Group: Moderatori

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
6 Pages « < 4 5 6
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 15:56
Forum Renault