Case cu structura metalica sau din lemn
![]() ![]() ![]() |
Case cu structura metalica sau din lemn
zax |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|||
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu spun doar ce am observat la ce m-am intalnit eu. Stiu ca in teorie ar trebui sa fie mult mai multe lucrui, gen studii, calcule de structura, etc. Dar in realitate in 3 din 4 cazuri astea s-au facut doar din pix, pana si planul a fost rapid tras la imprimanta din proiecte anterioare.
Despre grosimea placii, eu recunosc ca nu sunt structurist, dar poate imi explicati de ce blocurile comuniste facute dupa cutremur o au de 22 de cm? |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(mk2 @ 27 Jul 2013, 12:25) De asemenea nu iti trebuie prea mult logica sa vezi ca o placa facuta conform planului trepideaza cand mergi pe ea si ca e prea subtire. Cat despre arhitect, nu e de parca l-am trimis la lopata, ci pur si simplu am spus ca este normal sa mai vina din cand in cand sa se uite la cum decurge rdicarea constructiei. Poate constructorul a gresit cu ceva, in mod sigur un arhitect stie mai bine decat clientul ce greseli pot aparea. Iar acest lucru nu l-am inventat eu, ci doar l-am observat in alte tari si am spus ca ar fi bine daca ar fi si la noi. Dar na, nu e bine, e mai bine sa ia o mie de euro doar pentru 3 zile de desenat in autocad. Pai daca pui arhitectu pe santier... Tot pe el l-ai pus sa calculeze rezistenta? Primadata vezi cu ce se ocupa arhitectu ... si sa vezi ca el nu prea are ce cauta pe santier si in caz ca greseste constructorul sigur nu el isi da seama. QUOTE(mk2 @ 27 Jul 2013, 12:58) Eu spun doar ce am observat la ce m-am intalnit eu. Stiu ca in teorie ar trebui sa fie mult mai multe lucrui, gen studii, calcule de structura, etc. Dar in realitate in 3 din 4 cazuri astea s-au facut doar din pix, pana si planul a fost rapid tras la imprimanta din proiecte anterioare. Despre grosimea placii, eu recunosc ca nu sunt structurist, dar poate imi explicati de ce blocurile comuniste facute dupa cutremur o au de 22 de cm? Daca mergi pe planuri trase la imprimanta ... nu te mira ca-ti flambeaza, trepideaza .. da pb nu-i de la placa aia de 15 si sigur nu te ajuta nici o placa de 22. Tu compari un bloc cu o casa?? |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Markos @ 27 Jul 2013, 12:42) Ca sa vezi ce tampenii zice omul cand e-n concediu, dupa o noapte mai agitata... ![]() Cum ziceam, m-am ocupat de achizitii, adica de contracte, negocieri de pret, livrari si... cam atat. Exprimarea cu fierul din belsug apartine "constrictorilor". Nu mai am habar cat fier am cumparat, ca enjinerul cu calculul structurii imi daduse lista totala (x bare de 10, y bare de 12 etc.) si pe mine m-a entersat doar sa obtin cel mai bun pret. Tiu minte ca am platit 2.7 lei/kg, transport inclus! ![]() QUOTE(mk2 @ 27 Jul 2013, 12:58) Eu spun doar ce am observat la ce m-am intalnit eu. Stiu ca in teorie ar trebui sa fie mult mai multe lucrui, gen studii, calcule de structura, etc. Dar in realitate in 3 din 4 cazuri astea s-au facut doar din pix Perfect adevarata treaba cu pixul. Structuristul mi-a zis ca in peste 90% din cazuri studiul geotehnic este de fapt copierea unor informatii obtinute prin foraje facute candva "in zona". Io am facut studiu geo pe bune, cu foraj pana la sase ori sapte metri. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
EEEEVIDENT!
![]() Evident ca nu! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ești mic copil, klaus face studii aproape științifice.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Acuma-i drept ca si io am avut o contributie speciala si de nepretuit la studiul geo, ca era asa o caldura in vremea aceea (iunie-iulie 2010) ca fara berea mea crapau dracu aia doi enjineri cu sfredelitoarea lor cu tot.
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
dacis |
![]()
|
Ca sa conchid, toata constructia (beci sub casa + parter + etaj + pod care poate fi amenajat ulterior cu doua camere; parterul plus etajul = putin peste 175 mp utili) m-a costat 58000 EUR, aici intrand: casa, instalatiile interioare complete (electricitate, gaz, apa rece + calda, sanitare, termice, inclusiv centrala pe gaz si instalatia solara etc.), bransamentele (electricitate si gaz), fosa si manopera la toate instalatiile.
Nu sunt cuprinse in calcule pretul terenului, manopera constructorului, plus un portbagaj de sticle de visichi date in stanga si in dreapta, cu maxima generozitate... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
O ultzica de Cotnarium n-ar mai bea nimeni in Iasul ala.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
De-o samahoancă nici n-are rost să mai amintesc.
Trecură pe uischi.Se duce dracu' țara asta. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(l@u @ 29 Jul 2013, 13:04) Corect. Ramerosul a impresionat si frantuji si elvetiotzi (e drept ca si astia erau tot frantuji pre limba lor!), iar pe mine rachiul ala de fructe (mere si pere) chiar m-a impresionat. Excelent. Pentru un rachiu QUOTE(cdadan @ 29 Jul 2013, 14:02) Irelevant, ca terenul il am din vremuri imemoriale! QUOTE(bmwh548 @ 29 Jul 2013, 14:55) Poi depinde de catre cine a fost facut (vinificat) si imbuteliat. Daca e de ala de Vinia, se pare ca ai iesit ieftin! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Nu retin, era "comercial" oricum. Parca din Carrefour fusese luat.
@gabizegrean: la mine doar o zi si nici aia completa. Pe la amiaza se potoleste. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(bmwh548 @ 29 Jul 2013, 16:47) Fake. Acum 2-3-4 ani a fost un scandal monstru intre Cotnari si Carrefour, plecand de la taxa de raft. Motiv pentru care Cotnariul s-a retras din Carrefour. Ca sa nu le scada vanzarile, au facut contractat cu Vinia, care avea (variabil, dupa cum ii pacalea pe localnici) intre 2 si 10 hectare de vie la Cotnari, ca sa poata utiliza marca. Motiv pentru care au impanzit reteaua Carrefour de zeama de rumegus alcoolizat poreclita Cotnari. acuma sa-ti daiu si o veste buna: bucura-te ca se pare ca ai beut o zeama de rasinoase, ca se stie ca bradul, molidul si pinul sunt esente lemnoase cu gustul pronuntat. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Orice vin care se lasă cu dureri de dovleac e fake. Mă refer la cele din podgoriile cu pretenții, gen Cotnari.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bmwh548 |
![]()
|
De asta prefer vinul "de casa".
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Markos |
![]()
|
Anyway, nu există vin "curat" îmbuteliat industrial. Doar că unii lucrează mai cu grijă (dar și prețul e evident mai mare) iar altora li se rupe de aspect, important e să fie ieftin la raft.
Studiu de caz: se ia o sticlă de vin de 10-12 lei cumpărată dintr-un supermarket. Dacă scădem cheltuielile cu depozitarea licorii, cu "tratarea", cu îmbutelierea (aici incluzând și sticla și etichetele), cu transportul, profitul producătorului, al distribuitorului și al vânzătorului, ajungeți la concluzia că beți un vin de doi lei (asta cu generozitate). La propriu. This post has been edited by Markos: 29 Jul 2013, 18:09 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 29 Jul 2013, 19:00) Studiu de caz: se ia o sticlă de vin de 10-12 lei cumpărată dintr-un supermarket. Dacă scădem cheltuielile cu depozitarea licorii, cu "tratarea", cu îmbutelierea (aici incluzând și sticla și etichetele), cu transportul, profitul producătorului, al distribuitorului și al vânzătorului, ajungeți la concluzia că beți un vin de doi lei (asta cu generozitate). La propriu. Corect. Numai ca tu uiti ca pe viticultor un kg de struguri il costa maxim 1,2 lei. Asta in anii prosti (dam deoparte catastrofele meteo), ca in anii buni poate fi 0,5 lei. Avand in vedere ca raportul struguri-vin este de 0,6-0,8, rezulta ca pana la punerea lui in butoi, litrul de vin costa minim 0,7 lei / litru (hai, 1 leu), maxim 2 lei. Cu imbuteliere si etichetare cu tot mai adaugi 0,6-0,8 lei, asa ca o sticla de vin te junge la 3 lei. Aia cu marketing agresiv mai cheltuie 0,5-1 leu pe publicitate... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Asta dacă nu vii cu vrăjeli pe etichetă, gen 2005, 2007
![]() Cine verifică prosteala asta în Carfur? Băse? This post has been edited by Markos: 29 Jul 2013, 19:13 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(dacis @ 29 Jul 2013, 16:29) Ok. Da' manopera? QUOTE(dacis @ 29 Jul 2013, 18:51) Fake. Acum 2-3-4 ani a fost un scandal monstru intre Cotnari si Carrefour, plecand de la taxa de raft. Motiv pentru care Cotnariul s-a retras din Carrefour. Asta probabil e varianta simpla, comerciala, pentru publicul larg. In realitate nici dracu' nu stie ce a fost acolo. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 29 Jul 2013, 21:23) Manopera a fost un troc!... ![]() Pretul pe piata locala preturile merg cam asa: Casa la rosu: 25-50 EUR / mp. La Iasi la rosu inseamna cu astereala pusa, dar fara invelitoare. Finisajele: 40-60 EUR / mp. Asta insemnand tot, inclusiv parchet, faianta, montare chivete / cazi de baie, decorativa pe exterior etc.. Discut de preturi cu firma si factura, macar pentru o parte din lucrari. La negru preturile corecte sunt limitele minime de mai sus, hai poate un 35 EUR la rosu si 50 pentru finisaje. Instalatiile sunt aparte, ca de regula altii le monteaza (gaz, curent, sanitare, apa, termice) This post has been edited by dacis: 29 Jul 2013, 21:33 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Intrebare: Cum faci camera de baie in casa de lemn, fara sa se deterioreze de la apa?
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.976 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pe structura de rigips plus hidroizolatie mapei sau ceresit.
Dupa aia lipire minim cu cm 17 sau cm25. Cm25 e pt piscine asa ca n ar trebui sa fie pb. Atentie si la chit. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Multumesc @axabrt
Presupun ca cm25 il folosesti ca sa lipesti placile de faianta si gresie. Corect? Si chitul? ce e cu el? This post has been edited by dizzy: 20 Jul 2018, 13:02 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 20:38 |