DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 19 20 21 22 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Logan 1.6 16 valve (Prestige), impresii, teste, pareri, informatii, etc

bunicu
post 8 Oct 2006, 20:58
Post #601

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(DANNIEL @ 8 Oct 2006, 11:31)
Am o intrebare: au smecherii astia de la Dacia dare-de-mana ca sa poti negocia un pic la pret.de ex cum iti da la skoda un mp3 gratis etc.se poate sau la astia pretul de 9.900 e batut in cuie si nu iti por oferi nimic gratis??
*

au da'i mica.
eu am luat masina cu bani jos si mi-au dat bonus (la alegere) un set de covorase sau un plin de benzina.

--------------------
Renault Megane 2.1 Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sorinator
post 8 Oct 2006, 22:56
Post #602

Toriphile (EWF)

QUOTE(gogota_69 @ 8 Oct 2006, 03:13)
@Sorinator: si nu ai gasit ceva din segmentul opel care sa te incante.......un opel astra ceva bine plus o mica dif de pret cred ca pentru ala diesel???
*

Sincer sa fiu, ultima ezitare inainte de a alege am avut-o inaintea Opelului Astra Classic cu motor 1.6. Chiar daca dadeam rabla din dotare (la ei mai functioneaza programul Remat) tot mai ramanea o diferenta de vreo 1.400 euro intre Prestige si Astra Classic. Sunt constient ca s-ar putea sa-mi para rau finally, insa Opelul Astra Classic are o imagine extrem de invechita, so 80’s. Imaginea lui imi provoaca o reintoarcere in timp in epoca disco. Ar trebui sa se numeasca “Obsolete”, nu “Classic”. Modelul asta de Astra a fost scos pe piata in 1992. Nu neg faptul ca a fost un model reusit la vremea lui, dar de atunci s-au schimbat multe. Cei de la Opel il pastreaza pentru pietele sarace ca alternativa de masina familiala in categoria de pret in care intra si Loganul. Noul Astra, asta da, e altceva, dar si pretul e altul.

Sa inteleg ca esti un anti-Logan convins? Fa-mi un serviciu si spune-mi 3 dintre defectele cele mai mari pe care le are Loganul tau (in afara de motor lenes si alte chestii legate de motor, pentru ca vad ca ai un diesel iar eu imi iau un 1.6, 16V) si nu le are Astra Classic. Inca n-am facut viramentul, cine stie, poate ma razgandesc... rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
+
gogota_69
post 9 Oct 2006, 00:08
Post #603

JUST ME

@Sorinator: 1. nu sunt un "anti logan convins" biggrin.gif
2. nu mi se pare un motor lenes tinand cont de faptul ca e mai
sprinten decat 1.4 cel putin asta e parerea mea;
3. pot sa spun ca imi iubesc masina ca altfel nu imi mai cumparam;
4. eu locuiesc in bucueresti si vreau sa spun ca am un consum de
invidiat.
5. pana in momentul de fata nu am avut nici o problema majora.

Dar mereu exista un "DAR" Loganul e Logan si Opel e Opel e masina nemteasca, are alte finisari si deschid o paranteza (in legatura ca opel astra clasic iti aduce aminte de ani 80, inseamna ca loganul e din ani 70 smile.gif ). Nu mai ai indoiala aia ca daca peste 3-4 ani apare rugina, nu mai stai cu ochi pe ea stai sa-i sterg repede gainatu ca in doua zile se pateaza vopseaua sau se exfoliaza cum au fost multe cazuri pe aici, ai alt confort in ea, ai o cv facuta special pe motorul ei nu improvizata; si sa nu mai vb de antifonare(cel putin la mine cand trec de 2500 deja se simte motorul nasol) a si inca ceva ce am observat : la logan 1.5 dci la 2500rpm am 100km/h iar la opel si la skoda la 2500 are deja 120km/h; dece: pentru ca cv e facut pt motoru respectiv nu improvizata cum e la logan.

In fine tu mi-ai zis 3 eu ti-am dat mai mult si bune si rele-sper ca te-am convins biggrin.gif .Dar sfatul meu e ca daca ai banii i-ati opel.Ciao

This post has been edited by gogota_69: 9 Oct 2006, 00:33

--------------------
DACIA LOGAN 1.5 DCI PREFERANCE - B-51-W U D
GOGOTA
+
Supapa_jR
post 9 Oct 2006, 02:05
Post #604

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu am Astra "CLASSIC" 1.7dti...pot spune ca prin cate a trecut masina asta,daca era Logan era plina de rugina,pete si defectiuni!
a stat cu moloz pe ea 2 zile....nu se mai vedea culoarea alba pe tot botul masinii....gainat,la ordinea zilei,mers on si offroad...si pana acum nu s-a stricat nimic,nici cel mai mic lucru...merge ca in prima zi....e an 2004 septembrie si are 115000 de km.Vreau sa vad si eu un logan de 115k cum se descurca!

--------------------
Cagiva STX 350 / 30cp Enduro xt 660x SOLD
www.KawaMotors.ro
+
adip
post 9 Oct 2006, 07:56
Post #605

Banned

From: Melbourne, Victoria

Discutia s-a transformat intr-un "versus" (Logan vs. Astra). Cred ca s-a deviat de la topic, se poate reveni la subiect? Si eu personal consider ca o Astra G, chiar sh, e mult mai masina decat Loganul, dar hai sa nu se duca discutia in alta parte, ok? Tks

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
mariuscond
post 9 Oct 2006, 10:16
Post #606

Membru incomod

QUOTE(gogota_69 @ 9 Oct 2006, 01:08)
... la logan 1.5 dci la 2500rpm am 100km/h ...
*

... ciudat, mie la 2500rot/min, vitezometrul imi indica 115Km/h.

QUOTE(Supapa_jR @ 9 Oct 2006, 03:05)
Eu am Astra "CLASSIC" 1.7dti.......e an 2004 septembrie si are 115000 de km.Vreau sa vad si eu un logan de 115k cum se descurca!
*

Are 115000 Km din care citi sint facuti in Romania?

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
gederis
post 9 Oct 2006, 12:01
Post #607

Membru incepator

Loganul e logan, Astra e Astra...

Dar va rog nu mai comparati un motor suplu de 105 CP cu o puturosenie diesel de 80 CP, nu vorbesc de finisari aici...Iar daca tot mi-as lua diesel mi-as lua clio symbol la 80 CP care fuge de rupe si e si cu vreo 2000 EUR mai ieftin decat astra-ul ungurilor....

--------------------
Oltcit Club - B-87-GAD
+
thunder
post 9 Oct 2006, 13:34
Post #608

Membru autentic

From: Pitesti

unguri ??!! poate polonezi ... acolo se fabrica Classic-ul

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
tribunul
post 9 Oct 2006, 14:22
Post #609

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(șoferistul @ 8 Oct 2006, 19:55)
.... Costul de înlocuire a unei bobine era de 4 milioane.
*

Eu am schimbat bobina la magan 1, cu ~2.5 mil. cu tot cu manopera. Parca era ~1.7 bobina, restul manopera.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
marksman
post 9 Oct 2006, 14:27
Post #610

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Supapa_jR @ 9 Oct 2006, 04:05)
Eu am Astra "CLASSIC" 1.7dti...pot spune ca prin cate a trecut masina asta,daca era Logan era plina de rugina,pete si defectiuni!
a stat cu moloz pe ea 2 zile....nu se mai vedea culoarea alba pe tot botul masinii....gainat,la ordinea zilei,mers on si offroad...si pana acum nu s-a stricat nimic,nici cel mai mic lucru...merge ca in prima zi....e an 2004 septembrie si are 115000 de km.Vreau sa vad si eu un logan de 115k cum se descurca!
*

Poate parintii tai sau o ruda detin Astra Classic-ul respectiv. Si vorba aia: cati km are in Romania? Iar la cei 115.000 cred ca a fost masina de firma in Germania.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is online!Galerie FotoPM
+
vijelie
post 9 Oct 2006, 14:30
Post #611

membru violet

115000 km / 2 ani * 300 zile/an = 115000 km / 600 zile = 190 km/zi.
Da, era o firma de piei de closca...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
miki
post 9 Oct 2006, 14:36
Post #612

#Hırsızlargibigeceniniçine

Sau taxi....

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
pgpdesign
post 9 Oct 2006, 14:59
Post #613

Membru

From: Șimleu Silvaniei

Am citit topicul cu mare atentie si cred ca nimeni nu a subliniat aici un aspect CRUCIAL: noul Logan are o scrumiera in spate (usa din dreapta). Explicatie dealer la intrebarea "de ce doar in dreapta?" - sa nu deranjezi soferul fumand in spatele lui.

Idee de afaceri: autocolante pt. usile din spate ale Loganului: "Fumatori" - "Nefumatori".

Lasand gluma la oparte, nu ma necajesc prea tare ca nu am motorul cu 16 valve, in schimb mi-ar fi placut sa pot deschide portbagajul fara cheie si sa am oglinzi ceva mai mari (mai ales la inceput).

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
+
hash
post 9 Oct 2006, 15:09
Post #614

calculatorist

Nenorocita aia de scrumiera era si pe varianta Ambition.

--------------------
- - -
+
powerx
post 9 Oct 2006, 15:10
Post #615

Membru

From: Iasi sau Vaslui

si vechiul logan are scrumiera in dreapta spate(ambition, sept 2005)

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
pgpdesign
post 9 Oct 2006, 15:11
Post #616

Membru

Ups - de asta nu stiam.

--------------------
+
DANNIEL
post 9 Oct 2006, 15:18
Post #617

Membru incepator

Ce parere au despre Prestige cei care a-ti facut drive-etst cu ea?cum trage motorul?si daca s-ar putea ceva comparatii fata de "vechiul" logan va rog...as vrea sa imi iau dar nu m-as arunca fara sa pun in balanta si alte pareri la ea.sau o sugestie mai buna pana in 10.000 euro.ms! smile.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - CJ 08 XCL
+
smar2
post 9 Oct 2006, 15:56
Post #618

Membru incepator

From: Germania

QUOTE(powerx @ 9 Oct 2006, 16:10)
si vechiul logan are scrumiera in dreapta spate(ambition, sept 2005)
*

nu toate. de ex eu n-am (ambition, feb 2005)

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6MPI - HSK-.....
+
_liviu_
post 9 Oct 2006, 16:40
Post #619

Membru incepator

From: Galati

a mea e luata prin iunie parca (2006)... si are acea scrumiera magina pe usa din dreapta. intr-adevar foarte interesant sa puna doar intr-o parte...ceilalti din masina care vor fuma in spatele meu chiar, se vor intinde peste tapiterie, covorase,..., cu scrumul pana la scrumiera din dreapta in speranta ca nu intalnesc vreo groapa pe drum si sa nu mai ajunga pana acolo. eventual o da din mana in mana si se lasa si de fumat in ritmul asta. asta e. geniu' romanesc, sau poate francez.

--------------------
Renault Megane 2 2007, 1.5 dci, 105 CP
+
pgpdesign
post 9 Oct 2006, 16:44
Post #620

Membru

nuuuu.... genu' romanesc este sa scrumezi / arunci tigara (si nu numai) pe geam.

--------------------
+
gogota_69
post 9 Oct 2006, 17:32
Post #621

JUST ME

Offtopic: sincer eu nu inteleg dece aprox. toti se gandesc la viteza "ca ala fuge ca ala e puturos" inainte asa eram si eu dar de cand mi-am luat logan dci puturos eu nu ma mai gandesc asa mult ca are doar 65 cp -ma gandesc ca imi consuma super putin cea ce ma bucura nespus tinand cont de faptul ca in ziua de azi benzinariile fac concurenta care are pretul mai mare. SI sincer nu stiu daca sunt 5%din membri acestui forum care se duc la curse(si ca o parere personala loganul nu e masina de curse);daca vreti masini de curse tr sa va luati una cu motor de 3000cm si atunci aveati masini capabile si nu va mai statea nimeni in fata. Dar atata timp cand 95% din drumuri le fac in bucuresti bara la bara si 5% in afara chiar nu ma deranjeaza ca am logan "puturos". Ciao

--------------------
DACIA LOGAN 1.5 DCI PREFERANCE - B-51-W U D
GOGOTA
+
pgpdesign
post 9 Oct 2006, 17:45
Post #622

Membru

nu-i vorba neaparat de mers la curse cu Loganu' - ci de iesit din anumite situatii (gen masina pe contrasens cand depasesti un TIR) etc.

Personal prefer sa stiu ca mai am cativa cai putere de rezerva.

--------------------
+
șoferistul
post 9 Oct 2006, 18:30
Post #623

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

Unii dacă știu că au cai putere vor să îi folosească , doar nu au dat degeaba bani în plus pentru herghelie. Trebuie să o arate prietenilor, ce frumos fac liniuțe, depășiri rapide pe care pînă atunci nu le puteau aborda, etc.
Caii putere sunt rezervă pentru situații limită și nu pentru fala șoferului.
RO este o țară 3 sferturi muntoasă și un motor puternic este binevenit.
Avantajele cailor putere la aceeași cilindree sunt incontesabile, mai ales că motorul de 16v este de concepție mai nouă comparativ cu cel de 8v.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
Cypher4laguna
post 9 Oct 2006, 19:18
Post #624

Honda Driver

1. Eu consider ca la o masina de tipul loganului cel mai bun motor e cel de 105 CP.
2. Caii putere in plus nu te ajuta sa te feresti de accidente (situatii limita) ci ESP-ul sau ABS-ul care nu sunt pe Golane. Am observat ca cei (soferii cu creier bineinteles) care isi cunosc limitele masinilor lor nu risca atat de mult. Cu cat limitele masinii sunt mai mari, cu atat sansele sa faci o prostie sunt mai mari!
3. Romania este o tara 1/3 campie, 1/3 deal si doar 1/3 muntoasa. Cred ca ai confundat Romania cu Austria care e 3/4 muntoasa... Inteleg ca intram in UE, dar nici chiar asa radmasa.gif
4. Personal nu am nevoie de scrumiera in logan....

This post has been edited by Cypher4laguna: 9 Oct 2006, 19:19

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
Ake
post 9 Oct 2006, 19:36
Post #625

Morderator

Group: Moderatori

@cypher4laguna
1. da, dar depinde ce faci cu ea. sunt multi pentru care dieselul e cel mai potrivit din cauza consumului.
2. in cateva situatii (rar ce-i drept) te ajuta. In rest sunt perfect de acord cu tine
3. depinde.. de exemplu eu n-am fost inca niciodata cu masina la munte
4. e buna si alte chestii, de exemplu sa tii maruntis in ea.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
STI
post 9 Oct 2006, 20:48
Post #626

Membru

Am citit topicul si comparatia cu Opel Astra.....sincer masina Politiei rutiere Ialomita , are 215.000km si nu s-a facut nimic in afara de revizii, credeti-ma ca masinuta aia nu a stat , nu are decat un an si vreo opt luni......asa ca......trageti si voi concluziile.
In alta ordine de idei , motorul cu 16v este destul de puternic , singurul lucru care il trage inapoi este aerodinamica caroseriei, sa nu va asteptati la o viteza maxima mare, dar demarajul si reprizele sunt super ok.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
Sorinator
post 9 Oct 2006, 21:20
Post #627

Toriphile (EWF)

QUOTE(gogota_69 @ 9 Oct 2006, 01:08)
@Sorinator: 1. nu sunt un "anti logan convins" biggrin.gif          
                  2. nu mi se pare un motor lenes tinand cont de faptul ca e mai 
                      sprinten decat 1.4 cel putin asta e parerea mea;
                  3. pot sa spun ca imi iubesc masina ca altfel nu imi mai cumparam;
                  4. eu locuiesc in bucueresti si vreau sa spun ca am un consum de 
                      invidiat.
                  5. pana in momentul de fata nu am avut nici o problema majora.

Dar mereu exista un "DAR" Loganul e Logan si Opel e Opel e masina nemteasca, are alte finisari si deschid o paranteza (in legatura ca opel astra clasic iti aduce aminte de ani 80, inseamna ca loganul e din ani 70 smile.gif ). Nu mai ai indoiala aia ca daca peste 3-4 ani apare rugina, nu mai stai cu ochi pe ea stai sa-i sterg repede gainatu ca in doua zile se pateaza vopseaua sau se exfoliaza cum au fost multe cazuri pe aici, ai alt confort in ea, ai o cv facuta special pe motorul ei nu improvizata; si sa nu mai vb de antifonare(cel putin la mine cand trec de 2500 deja se simte motorul nasol) a si inca ceva ce am observat : la logan 1.5 dci la 2500rpm am 100km/h iar la opel si la skoda la 2500 are deja 120km/h; dece: pentru ca cv e facut pt motoru respectiv nu improvizata cum e la logan.

In fine tu mi-ai zis 3 eu ti-am dat mai mult si bune si rele-sper ca te-am convins biggrin.gif .Dar sfatul meu e ca daca ai banii i-ati opel.Ciao
*

Merci pentru pareri. Intr-adevar, ceea ce am apreciat la Astra Classic este faptul ca are caroseria in intregime galvanizata, iar garantia pentru caroserie este de 12 ani. Insa eu nu am de gand sa astept 3-4 ani pentru a aparea rugina, caci, daca imi iau Logan o sa sada in garaj, iar la finalul garantiei extinse am sa o schimb. Pentru Astra Classic as avea bani doar daca m-as imprumuta. Insa, in conceptia mea, daca nu ai bani sa-ti iei o masina din categoria 15.000 de euro (Peugeot 306, Noul Astra, C4, Ford Focus, etc), atunci mai bine sa te mentii la limita de 10.000 de euro. Masinile care depasesc aceasta limita (cu mii de euro, nu e vorba de sute) dar nu intra nici in categoria performantelor celor de 15.000 de euro nu prea isi merita banii. E o chestie psihologica. Te fac sa tot scoti banii din buzunar spunand ca e mai bun decat Loganul, Loganul fiind limita de jos. Eu prefer ca atunci cand imi permit, sa fac saltul direct la categoria 15.000 si sa evit categoriile intermediare (12.000, 13.000 si un pic, etc). Pana la urma, compromisul este un alt nume pentru insatisfactie. Astra Classic nu ofera cu MULT MAI MULT decat Prestige, in schimb te ustura mai mult la buzunar si nu te urca in alta categorie, ci doar iti ofera iluzia ca o face. Astra Classic e o masina uzata moral si ca imagine. Daca o tin 12 ani cat e garantia la caroserie inseamna ca nu voi fi in stare niciodata sa imi cresc standardul de viata si sa urc scara preturilor. In fond e doar o masina si nu o afacere sau o investitie imobiliara. Iar faptul ca e o masina nemteasca nu e un argument care sa ma convinga. Astra Classic facut in Polonia este tot atat de nemteasca pe cat e Loganul facut in Romania cu motor fabricat in Spania o masina frantuzeasca. In era globalizarii, o marca asociata traditional unei tari nu mai prea spune multe in ceea ce priveste calitatea.

This post has been edited by Sorinator: 9 Oct 2006, 21:23

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
+
1410clibreak
post 10 Oct 2006, 07:11
Post #628

Membru incepator

Mi-am ridicat si eu Prestige-ul ieri ! Dar bucuria mi-a disparut brusc cand am gasit 2 zgarieturi + un punct unde era sarita vopseaua . . . Faza supernaspa ce sa zic. Am avut ghinion, se mai intampla probabil chestii din astea, oricum nu va doresc la nici-unul dintre voi sa patiti asa ceva. Sunt o fire mai tipicara, imi place ca masina noua sa fie absolut imecabila, cel putin la livrare. Asa ca sunt programat peste circa o luna la revopsire sad.gif . Dealerul o fost super ok. sunt sigur ca habar nu aveau de zgarieturi, probabil ca asa au venit din fabrica sau de pe transport;
Ca sa vedeti ce faza naspa, una dintre zgarieturi era "retusata" la mod grosolan - mai rau se vede retusata decat daca o lasau fara sa-i faca nimic. Probabil ca un nea mesteru' lu' peste a scapat ceva pe ea pe linia de montaj si ca sa nu aiba probleme a zis ca o face el sa nu se vada nimic.
In rest masina merge bine, motorul se simte ca este mai puternic ca cel in 8v; sistemul audio e ok (nu va asteptati la un super sound), bordul cu ceasurile albe arata foarte bine, ma rog per ansamblu imi place masina. Daca aveti intrebari, va raspund cu placere!

--------------------
Dacia Logan 1.6 16v Prestige 2006
+
Como
post 10 Oct 2006, 07:42
Post #629

Membru autentic

Si reclamatii la Vocea Clientului, ceva? E clar ca masina a fost busita, ai luat-o si gata? Amenintari, despagubiri, OPC, sange?

This post has been edited by thecagero: 10 Oct 2006, 07:48

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
2dor
post 10 Oct 2006, 07:55
Post #630

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Da Astra Clasic e invechit moral(Logan e de ultima generatie), a suferit imbunatatiri de cand e modelul pe piata si e o masina germana fabricata in Polonia pe linii de montaj nemtesti. Mda cam nasoala masina. Pana si Clio Symbol merita mai mult. E o masina frantuzeasca 100% fabricata in Turcia pe linii de montaj frantuzesti. Macar sa fi avut si Loganul aripi de plastic sa nu rugineasca. Sau toata masina chiar.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
22 Pages « < 19 20 21 22 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 18:54
Forum Renault