Dacia Logan 1.6 16 valve (Prestige), impresii, teste, pareri, informatii, etc
![]() ![]() ![]() |
Dacia Logan 1.6 16 valve (Prestige), impresii, teste, pareri, informatii, etc
bunicu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|||
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
QUOTE(gogota_69 @ 8 Oct 2006, 03:13) @Sorinator: si nu ai gasit ceva din segmentul opel care sa te incante.......un opel astra ceva bine plus o mica dif de pret cred ca pentru ala diesel??? Sincer sa fiu, ultima ezitare inainte de a alege am avut-o inaintea Opelului Astra Classic cu motor 1.6. Chiar daca dadeam rabla din dotare (la ei mai functioneaza programul Remat) tot mai ramanea o diferenta de vreo 1.400 euro intre Prestige si Astra Classic. Sunt constient ca s-ar putea sa-mi para rau finally, insa Opelul Astra Classic are o imagine extrem de invechita, so 80’s. Imaginea lui imi provoaca o reintoarcere in timp in epoca disco. Ar trebui sa se numeasca “Obsolete”, nu “Classic”. Modelul asta de Astra a fost scos pe piata in 1992. Nu neg faptul ca a fost un model reusit la vremea lui, dar de atunci s-au schimbat multe. Cei de la Opel il pastreaza pentru pietele sarace ca alternativa de masina familiala in categoria de pret in care intra si Loganul. Noul Astra, asta da, e altceva, dar si pretul e altul. Sa inteleg ca esti un anti-Logan convins? Fa-mi un serviciu si spune-mi 3 dintre defectele cele mai mari pe care le are Loganul tau (in afara de motor lenes si alte chestii legate de motor, pentru ca vad ca ai un diesel iar eu imi iau un 1.6, 16V) si nu le are Astra Classic. Inca n-am facut viramentul, cine stie, poate ma razgandesc... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 439 Joined: 5 July 06 ![]() |
@Sorinator: 1. nu sunt un "anti logan convins"
![]() 2. nu mi se pare un motor lenes tinand cont de faptul ca e mai sprinten decat 1.4 cel putin asta e parerea mea; 3. pot sa spun ca imi iubesc masina ca altfel nu imi mai cumparam; 4. eu locuiesc in bucueresti si vreau sa spun ca am un consum de invidiat. 5. pana in momentul de fata nu am avut nici o problema majora. Dar mereu exista un "DAR" Loganul e Logan si Opel e Opel e masina nemteasca, are alte finisari si deschid o paranteza (in legatura ca opel astra clasic iti aduce aminte de ani 80, inseamna ca loganul e din ani 70 ![]() In fine tu mi-ai zis 3 eu ti-am dat mai mult si bune si rele-sper ca te-am convins ![]() This post has been edited by gogota_69: 9 Oct 2006, 00:33 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am Astra "CLASSIC" 1.7dti...pot spune ca prin cate a trecut masina asta,daca era Logan era plina de rugina,pete si defectiuni!
a stat cu moloz pe ea 2 zile....nu se mai vedea culoarea alba pe tot botul masinii....gainat,la ordinea zilei,mers on si offroad...si pana acum nu s-a stricat nimic,nici cel mai mic lucru...merge ca in prima zi....e an 2004 septembrie si are 115000 de km.Vreau sa vad si eu un logan de 115k cum se descurca! |
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Discutia s-a transformat intr-un "versus" (Logan vs. Astra). Cred ca s-a deviat de la topic, se poate reveni la subiect? Si eu personal consider ca o Astra G, chiar sh, e mult mai masina decat Loganul, dar hai sa nu se duca discutia in alta parte, ok? Tks
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gogota_69 @ 9 Oct 2006, 01:08) ... ciudat, mie la 2500rot/min, vitezometrul imi indica 115Km/h. QUOTE(Supapa_jR @ 9 Oct 2006, 03:05) Eu am Astra "CLASSIC" 1.7dti.......e an 2004 septembrie si are 115000 de km.Vreau sa vad si eu un logan de 115k cum se descurca! Are 115000 Km din care citi sint facuti in Romania? |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
gederis |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 1 March 05 ![]() |
Loganul e logan, Astra e Astra...
Dar va rog nu mai comparati un motor suplu de 105 CP cu o puturosenie diesel de 80 CP, nu vorbesc de finisari aici...Iar daca tot mi-as lua diesel mi-as lua clio symbol la 80 CP care fuge de rupe si e si cu vreo 2000 EUR mai ieftin decat astra-ul ungurilor.... |
--------------------
Oltcit
Club
- B-87-GAD
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
unguri ??!! poate polonezi ... acolo se fabrica Classic-ul
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Supapa_jR @ 9 Oct 2006, 04:05) Eu am Astra "CLASSIC" 1.7dti...pot spune ca prin cate a trecut masina asta,daca era Logan era plina de rugina,pete si defectiuni! a stat cu moloz pe ea 2 zile....nu se mai vedea culoarea alba pe tot botul masinii....gainat,la ordinea zilei,mers on si offroad...si pana acum nu s-a stricat nimic,nici cel mai mic lucru...merge ca in prima zi....e an 2004 septembrie si are 115000 de km.Vreau sa vad si eu un logan de 115k cum se descurca! Poate parintii tai sau o ruda detin Astra Classic-ul respectiv. Si vorba aia: cati km are in Romania? Iar la cei 115.000 cred ca a fost masina de firma in Germania. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
115000 km / 2 ani * 300 zile/an = 115000 km / 600 zile = 190 km/zi.
Da, era o firma de piei de closca... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.214 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Sau taxi....
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
pgpdesign |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 28 July 05 From: Șimleu Silvaniei ![]() |
Am citit topicul cu mare atentie si cred ca nimeni nu a subliniat aici un aspect CRUCIAL: noul Logan are o scrumiera in spate (usa din dreapta). Explicatie dealer la intrebarea "de ce doar in dreapta?" - sa nu deranjezi soferul fumand in spatele lui.
Idee de afaceri: autocolante pt. usile din spate ale Loganului: "Fumatori" - "Nefumatori". Lasand gluma la oparte, nu ma necajesc prea tare ca nu am motorul cu 16 valve, in schimb mi-ar fi placut sa pot deschide portbagajul fara cheie si sa am oglinzi ceva mai mari (mai ales la inceput). |
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Nenorocita aia de scrumiera era si pe varianta Ambition.
|
--------------------
-
-
-
|
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
si vechiul logan are scrumiera in dreapta spate(ambition, sept 2005)
|
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
pgpdesign |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 28 July 05 From: Șimleu Silvaniei ![]() |
Ups - de asta nu stiam.
|
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
DANNIEL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 September 06 ![]() |
Ce parere au despre Prestige cei care a-ti facut drive-etst cu ea?cum trage motorul?si daca s-ar putea ceva comparatii fata de "vechiul" logan va rog...as vrea sa imi iau dar nu m-as arunca fara sa pun in balanta si alte pareri la ea.sau o sugestie mai buna pana in 10.000 euro.ms!
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- CJ 08 XCL
|
|
smar2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 13 December 04 From: Germania ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
Laureate 1.6MPI
- HSK-.....
|
|
_liviu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 22 February 05 From: Galati ![]() |
a mea e luata prin iunie parca (2006)... si are acea scrumiera magina pe usa din dreapta. intr-adevar foarte interesant sa puna doar intr-o parte...ceilalti din masina care vor fuma in spatele meu chiar, se vor intinde peste tapiterie, covorase,..., cu scrumul pana la scrumiera din dreapta in speranta ca nu intalnesc vreo groapa pe drum si sa nu mai ajunga pana acolo. eventual o da din mana in mana si se lasa si de fumat in ritmul asta. asta e. geniu' romanesc, sau poate francez.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007, 1.5 dci, 105 CP
|
|
pgpdesign |
![]()
|
nuuuu.... genu' romanesc este sa scrumezi / arunci tigara (si nu numai) pe geam.
|
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 439 Joined: 5 July 06 ![]() |
Offtopic: sincer eu nu inteleg dece aprox. toti se gandesc la viteza "ca ala fuge ca ala e puturos" inainte asa eram si eu dar de cand mi-am luat logan dci puturos eu nu ma mai gandesc asa mult ca are doar 65 cp -ma gandesc ca imi consuma super putin cea ce ma bucura nespus tinand cont de faptul ca in ziua de azi benzinariile fac concurenta care are pretul mai mare. SI sincer nu stiu daca sunt 5%din membri acestui forum care se duc la curse(si ca o parere personala loganul nu e masina de curse);daca vreti masini de curse tr sa va luati una cu motor de 3000cm si atunci aveati masini capabile si nu va mai statea nimeni in fata. Dar atata timp cand 95% din drumuri le fac in bucuresti bara la bara si 5% in afara chiar nu ma deranjeaza ca am logan "puturos". Ciao
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
pgpdesign |
![]()
|
nu-i vorba neaparat de mers la curse cu Loganu' - ci de iesit din anumite situatii (gen masina pe contrasens cand depasesti un TIR) etc.
Personal prefer sa stiu ca mai am cativa cai putere de rezerva. |
--------------------
Dacia Duster
1.5 4WD
2012
- B 102 DOT
|
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
Unii dacă știu că au cai putere vor să îi folosească , doar nu au dat degeaba bani în plus pentru herghelie. Trebuie să o arate prietenilor, ce frumos fac liniuțe, depășiri rapide pe care pînă atunci nu le puteau aborda, etc.
Caii putere sunt rezervă pentru situații limită și nu pentru fala șoferului. RO este o țară 3 sferturi muntoasă și un motor puternic este binevenit. Avantajele cailor putere la aceeași cilindree sunt incontesabile, mai ales că motorul de 16v este de concepție mai nouă comparativ cu cel de 8v. |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Eu consider ca la o masina de tipul loganului cel mai bun motor e cel de 105 CP.
2. Caii putere in plus nu te ajuta sa te feresti de accidente (situatii limita) ci ESP-ul sau ABS-ul care nu sunt pe Golane. Am observat ca cei (soferii cu creier bineinteles) care isi cunosc limitele masinilor lor nu risca atat de mult. Cu cat limitele masinii sunt mai mari, cu atat sansele sa faci o prostie sunt mai mari! 3. Romania este o tara 1/3 campie, 1/3 deal si doar 1/3 muntoasa. Cred ca ai confundat Romania cu Austria care e 3/4 muntoasa... Inteleg ca intram in UE, dar nici chiar asa ![]() 4. Personal nu am nevoie de scrumiera in logan.... This post has been edited by Cypher4laguna: 9 Oct 2006, 19:19 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@cypher4laguna
1. da, dar depinde ce faci cu ea. sunt multi pentru care dieselul e cel mai potrivit din cauza consumului. 2. in cateva situatii (rar ce-i drept) te ajuta. In rest sunt perfect de acord cu tine 3. depinde.. de exemplu eu n-am fost inca niciodata cu masina la munte 4. e buna si alte chestii, de exemplu sa tii maruntis in ea. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
STI |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 25 May 05 ![]() |
Am citit topicul si comparatia cu Opel Astra.....sincer masina Politiei rutiere Ialomita , are 215.000km si nu s-a facut nimic in afara de revizii, credeti-ma ca masinuta aia nu a stat , nu are decat un an si vreo opt luni......asa ca......trageti si voi concluziile.
In alta ordine de idei , motorul cu 16v este destul de puternic , singurul lucru care il trage inapoi este aerodinamica caroseriei, sa nu va asteptati la o viteza maxima mare, dar demarajul si reprizele sunt super ok. |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
QUOTE(gogota_69 @ 9 Oct 2006, 01:08) @Sorinator: 1. nu sunt un "anti logan convins" ![]() 2. nu mi se pare un motor lenes tinand cont de faptul ca e mai sprinten decat 1.4 cel putin asta e parerea mea; 3. pot sa spun ca imi iubesc masina ca altfel nu imi mai cumparam; 4. eu locuiesc in bucueresti si vreau sa spun ca am un consum de invidiat. 5. pana in momentul de fata nu am avut nici o problema majora. Dar mereu exista un "DAR" Loganul e Logan si Opel e Opel e masina nemteasca, are alte finisari si deschid o paranteza (in legatura ca opel astra clasic iti aduce aminte de ani 80, inseamna ca loganul e din ani 70 ![]() In fine tu mi-ai zis 3 eu ti-am dat mai mult si bune si rele-sper ca te-am convins ![]() Merci pentru pareri. Intr-adevar, ceea ce am apreciat la Astra Classic este faptul ca are caroseria in intregime galvanizata, iar garantia pentru caroserie este de 12 ani. Insa eu nu am de gand sa astept 3-4 ani pentru a aparea rugina, caci, daca imi iau Logan o sa sada in garaj, iar la finalul garantiei extinse am sa o schimb. Pentru Astra Classic as avea bani doar daca m-as imprumuta. Insa, in conceptia mea, daca nu ai bani sa-ti iei o masina din categoria 15.000 de euro (Peugeot 306, Noul Astra, C4, Ford Focus, etc), atunci mai bine sa te mentii la limita de 10.000 de euro. Masinile care depasesc aceasta limita (cu mii de euro, nu e vorba de sute) dar nu intra nici in categoria performantelor celor de 15.000 de euro nu prea isi merita banii. E o chestie psihologica. Te fac sa tot scoti banii din buzunar spunand ca e mai bun decat Loganul, Loganul fiind limita de jos. Eu prefer ca atunci cand imi permit, sa fac saltul direct la categoria 15.000 si sa evit categoriile intermediare (12.000, 13.000 si un pic, etc). Pana la urma, compromisul este un alt nume pentru insatisfactie. Astra Classic nu ofera cu MULT MAI MULT decat Prestige, in schimb te ustura mai mult la buzunar si nu te urca in alta categorie, ci doar iti ofera iluzia ca o face. Astra Classic e o masina uzata moral si ca imagine. Daca o tin 12 ani cat e garantia la caroserie inseamna ca nu voi fi in stare niciodata sa imi cresc standardul de viata si sa urc scara preturilor. In fond e doar o masina si nu o afacere sau o investitie imobiliara. Iar faptul ca e o masina nemteasca nu e un argument care sa ma convinga. Astra Classic facut in Polonia este tot atat de nemteasca pe cat e Loganul facut in Romania cu motor fabricat in Spania o masina frantuzeasca. In era globalizarii, o marca asociata traditional unei tari nu mai prea spune multe in ceea ce priveste calitatea. This post has been edited by Sorinator: 9 Oct 2006, 21:23 |
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
1410clibreak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 17 May 05 ![]() |
Mi-am ridicat si eu Prestige-ul ieri ! Dar bucuria mi-a disparut brusc cand am gasit 2 zgarieturi + un punct unde era sarita vopseaua . . . Faza supernaspa ce sa zic. Am avut ghinion, se mai intampla probabil chestii din astea, oricum nu va doresc la nici-unul dintre voi sa patiti asa ceva. Sunt o fire mai tipicara, imi place ca masina noua sa fie absolut imecabila, cel putin la livrare. Asa ca sunt programat peste circa o luna la revopsire
![]() Ca sa vedeti ce faza naspa, una dintre zgarieturi era "retusata" la mod grosolan - mai rau se vede retusata decat daca o lasau fara sa-i faca nimic. Probabil ca un nea mesteru' lu' peste a scapat ceva pe ea pe linia de montaj si ca sa nu aiba probleme a zis ca o face el sa nu se vada nimic. In rest masina merge bine, motorul se simte ca este mai puternic ca cel in 8v; sistemul audio e ok (nu va asteptati la un super sound), bordul cu ceasurile albe arata foarte bine, ma rog per ansamblu imi place masina. Daca aveti intrebari, va raspund cu placere! |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 16v Prestige
2006
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Si reclamatii la Vocea Clientului, ceva? E clar ca masina a fost busita, ai luat-o si gata? Amenintari, despagubiri, OPC, sange?
This post has been edited by thecagero: 10 Oct 2006, 07:48 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Da Astra Clasic e invechit moral(Logan e de ultima generatie), a suferit imbunatatiri de cand e modelul pe piata si e o masina germana fabricata in Polonia pe linii de montaj nemtesti. Mda cam nasoala masina. Pana si Clio Symbol merita mai mult. E o masina frantuzeasca 100% fabricata in Turcia pe linii de montaj frantuzesti. Macar sa fi avut si Loganul aripi de plastic sa nu rugineasca. Sau toata masina chiar.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 18:54 |