Incarcare la Dacia 1310
![]() ![]() ![]() |
Incarcare la Dacia 1310
NCR |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 13 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 L
98
- IF 01 NMJ
|
|
mecanick_maverick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 462 Joined: 10 April 09 From: Madrid ![]() |
QUOTE(danut1981 @ 7 Jan 2011, 11:37) ...a ars faza scurta de la becuri si am ramas fara becuri,vina imi apartine cand am alimentat becurile de la alternator prin relee de protectie nu am pus o siguranta pe + permanent care alimenteaza releurile! O sigurantä fuzibilä pe circuit e foarte recomandabilä dar ea nu se arde la cresterea tensiunii ci a intensitätii - cazul unui scurt , deci nu va proteja becurile . Cresterea tensiunii este provocatä cel mai adesea de lipsa masei alternator-releu încärcare (tresa aia färä izolatie ruptä sau prinsä pe ruginä sau vopsea ... ). "Kiraly" , în cazul täu e normal sä creascä tensiunea la deconectarea firului de referintä , practic tu elimini "soferul" unei masini la coborîrea unei pante - cine vrei sä mai calce"frîna" ? |
--------------------
Opel, Seat, MB, Kia
Astra F, Ibiza, Vito, Sprinter, Sedona
'97, '96, '04, '03, '11
- 47__CFS Dacä ceva nu functioneazä , undeva s-a strecurat o eroare ...
Respect yourself anytime ! |
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
salut ma supara si pa mine la culme incarcarea:(
am remediat alternatoru tot ce tine de schimbat si curatat,am curatat acele suruburi care prind releul de incarcare pa caroserie,fara consumatori 13,78 acu din bord sa duce pa zona hasurata.am as incerc sa pun un releu de incarcare mecanic.L-am montat si cand am masurat tenisiunea imi incarca peste 16 volti,si scoate fum pe sub el ![]() This post has been edited by r3d: 16 Feb 2012, 17:06 Attached thumbnail(s) 16022012025.jpg ( Size: 850.94k ) Number of downloads: 240 16022012026.jpg ( Size: 609.88k ) Number of downloads: 260 |
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Si in prima si in a doua poza, ai deasupra releului (a bobinei), o lama de otel care se sprijina pe o rozeta dintata, ce are pe centru un surub. Slabesti putin surubul incat sa poti roti de rozeta, dar ceva mai greoi, sa nu se deplaseze singura. Rotind de rozeta intr-o parte sau alta, cama ei va tensiona sau slabi presiunea exercitata de lama de otel, facand ca miezul mobil pe care e lama de otel, sa fie atras mai greu sau mai usor, modificand incarcarea. O miscare de 1mm poate modifica cativa volti. Problema se pune, atunci cand vei aprinde luminile, dupa ce reglezi fara ele. La turatia de 2000-2500, rotesti de rozeta pana ai tensiunea de incarcare 14,2V si apoi aprinzi luminile sa vezi daca cu ele aprinse, ai aceeasi tensiune. Daca nu e in jurul a 14V, va trebui sa reglezi si din celelalte doua suruburi de la partea opusa rozetei, la baza bobinei, dar operatia e foarte complicata, dureaza si peste o ora sa-l poti potrivi. Daca nu te incumeti, mai bine lasi asa reglat doar din rozeta. Conteaza mult distanta intre contactele de jos, care se regleaza, distanta intre miezul mobil si cel fix, care si ea se regleaza, de aceea spun ca e mai complicat, dar nu imposibil. Se poate regla sa incarce constant, la otice sarcina. Ca iesea fum, poate sa fie de la praful depus pe cele trei rezistente de dedesupt, care se incalzesc, fiind din nichelina.
This post has been edited by PH-06-BOA: 16 Feb 2012, 20:55 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
r3d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 5 October 11 From: buzau ![]() |
am sa incerc sal curat bine de praf si dupa sa ii fac reglajele multumesc pentru raspuns
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
mecanick_maverick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 462 Joined: 10 April 09 From: Madrid ![]() |
Cel din prima poza nu mai are nichelina de lînga condensator ...
|
--------------------
Opel, Seat, MB, Kia
'97, '96, '04, '03, '11
|
r3d |
![]()
|
nu vrea deloc:( imi incarca 16v, mai bine cumpar un releu de incarcare cu fir de referinta poate ala ma ajuta mai mult.
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Poza e cam neclara, dar au fost releie care n-au avut rezistenta, altele fara condensator, unele au o dioda.Fiecare dupa cum l-a taiat capul.
Spui ca nu merge, dar n-ai spus ce-ai facut. Daca nu e complet, n-are cum sa mearga. Uita-te atent la ele. |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
mecanick_maverick |
![]()
|
Recomand releu cu fir de referinta conectat corect ! Si o tresä suplimentarä de masä motor-caroserie nu vine deloc räu ...
This post has been edited by mecanick_maverick: 18 Feb 2012, 00:52 Attached thumbnail(s) Mi_instant_nea_2.jpg ( Size: 104.66k ) Number of downloads: 151 |
--------------------
Opel, Seat, MB, Kia
'97, '96, '04, '03, '11
|
r3d |
![]()
|
am revenit cu o poza mai clara.am studiat mai atent cele 2 rele si la unu din ele (pa cel care lam incercat eu) lipseste acea spira,si pare si carbonizat locu unde a fost
Attached thumbnail(s) 18022012027.jpg ( Size: 676.44k ) Number of downloads: 152 |
--------------------
dacia
1310
1999
- bz 03 gat
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Da, e nichelina. Nu se poate cositori in siguranta mare.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 23:37 |