Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
![]() ![]() ![]() |
Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
dispeceru |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|||
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Am inebunit si am devenit peste noapte "ANAGRAMAT", adica nu stiu sa fac anagrame.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
big ranger of romanian language
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
brvictors |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 2 August 05 From: Brăila ![]() |
QUOTE(VLADIautomobile @ 2 Apr 2008, 14:15) I-am dat datele la un Politai... Devine din ce in ce mai suparatoare treaba asta. Formulari de genul "multumesc la toti", "mai am sa dau replica la doua persoane" si altele pot fi auzite pe la televizor din gura unor persoane care pretind a avea anumite studii si functii. Si mai e problema verbelor "a sti", "a fi". Tot vad scris "tu sti...", "sa nu fi..." Apare intrebarea, retorica de altfel: Chiar ne prostim pe zi ce trece? |
--------------------
VW
PASSAT TRENDLINE 2003
1.9 TDI AVF
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Raspunsul retoric este: Da
![]() This post has been edited by ady77: 3 Apr 2008, 11:46 |
--------------------
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
e sarb si d'aia nu leaga bine unele cuvinte in romaneste.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ca și "pâinea după masă", in loc de "pâinea de pe masă".
Și la fel de enervant este salutul "baftă", folosit obsesiv. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
scaune dupa un golf..etc..
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 3 Apr 2008, 12:47) De ce taica, ce are?Eu la intalnire folosesc preponderent, "Hai noroc" si la despartire "Bafta"... Mi se par mai neaose. Mai penibil e "sal" mai ales cel vorbit, sau "hi", "hello"... parerea mea. This post has been edited by vis-a-vis: 3 Apr 2008, 12:19 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Am zis folosit excesiv...
Sunt atâtea forme de salutare în limba română: salut noroc bună ziua / seara la revedere numai bine sănătate cu bine te pup vorbim ne auzim etc De vreo 2 ani, toata lumea folosește numai "baftă"... baftă baftă baftă - parcă toți ar sta în sala de bingo... This post has been edited by MAERSK: 3 Apr 2008, 12:22 |
--------------------
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu il folosesc de cand ma stiu, d-aia m-am autosesizat...
![]() Poate din cauza ca stau intr-un cartier, rau famat pe vremuri. Mai folosesc si "bafto delo" ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 3 Apr 2008, 12:23 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Servus, na...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Szerbusz
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Szia!
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
xcss |
![]()
|
Cum adica mai ales in orasul Roman?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dispeceru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 652 Joined: 6 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
pe big nu-l prindeti prea usor, de cand s-a culturalizat scrie un post in 10 minute cu 3 dictionare in fata, pardon, in bara de start ca ne-am modernizat, si verifica de 3 ori inainte sa apese add reply
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
|
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
dispeceru |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4 MPi
2008 mdea...
|
|
xcss |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
ceribros |
![]()
|
QUOTE(xcss @ 3 Apr 2008, 13:21) Nu asta imi era problema, ci localizarea respectivului oras... care nu prea se preteaza la "servus"... 100% servus toata zona aia inclusiv Bacau si acolo are tata o cunostinta care mereu cand suna zice servus in loc de alo. Nu se cnosc cei din Roman cu cel de la Bacau asa ca nu cred ca e coincidenta. This post has been edited by ceribros: 3 Apr 2008, 13:29 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
argon |
![]()
|
nu e acelasi servus! e servus romanesc. In plus se zice "noa servus" . Fara noa nu se pune!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
xcss |
![]()
|
Interesant. Noa.
![]() This post has been edited by xcss: 3 Apr 2008, 13:32 |
--------------------
-
-
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(ceribros @ 3 Apr 2008, 13:27) 100% servus toata zona aia inclusiv Bacau si acolo are tata o cunostinta care mereu cand suna zice servus in loc de alo. Nu se cnosc cei din Roman cu cel de la Bacau asa ca nu cred ca e coincidenta. Eu nu stiu de care Roman sau Bacau vorbesti. Ca eu sunt din Bacau si lucrez la Roman si nu am auzit pe nimeni sa salute cu servus, nici la Roman, nici la Bacau. PS Doar mama saluta cu servus la telefon cand vorbeste cu sora ei care e din Hunedoara ![]() |
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 12:38 |