Alianta Renault-GM, propunere din partea GM
![]() ![]() ![]() |
Alianta Renault-GM, propunere din partea GM
paul_s |
![]()
|
||
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- .
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Un link, ceva?
Un comunicat de presa? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
strainu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 10 April 06 From: Bucuresti ![]() |
http://www.autof1.ro/index/Se_aliaza_Gener...rs_cu_Rena.html
http://www.20minutes.fr/articles/2006/07/0...r_a_Renault.php (franceza) GM neaga deocamdata: http://media.gm.com/servlet/GatewayServlet...=74&docid=27026 Renault n-ar zice nu: http://www.renault.com/renault_com/en/main...tcm:1120-409819 This post has been edited by strainu: 1 Jul 2006, 21:51 |
--------------------
Peugeot
107 1.0E
TWO
- AG - 0533... "Software is like sex - It's better when it's free" - Linus Torvalds
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Renault nu are nimic de castigat din asa ceva. Doar ca sa-i scape pe GM de probleme financiare? Pahhlease!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Stau si ma gandesc ca Renault nu prea-i prezent pe piata din SUA (poate ma insel). O alianta cu GM ar putea sa-l ajute pe Renault sa paseasca cu un picior in piata SUA. Ar fi o treaba tare interesanta.
Faza e ca GM deja are Opel, o alianta cu Fiat... nu stiu daca Renault ar fi foarte incantat sa fraternizeze cu concurentii. Pe de alta parte GM si cu Renault au mai colaborat in realizarea unei furgonete: Renault Trafic, Opel Vivaro. Cine stie ? This post has been edited by DigitalScribe: 1 Jul 2006, 22:04 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca Boss-ii de la GM aveau nevoie de niste bani si au zis sa bage o chestie ca asta.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Probabil vom vedea Chevy cu maruntaie Renault!
![]() Din articolele acelea reiese doar ce are de castigat GM, dar nu se spune nimic despre beneficiile pe care le obtine Renault din aceasta alianta. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
trf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 6 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Fii sigur ca daca nu va avea ceva considerabil de castigat, Renault nu se va baga...
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Preference 1.4
- B - 81 - T R F
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pai ar avea de castigat daca ar intra pe cea mai mare piata de autovehicule, piata USA!
Daca ar lucra Carlos GhosT pt GMC i-ar pune si pe astia pe picoare in 5 ani. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca ar cam transpira aia de la GM la gandul ca ar putea sa ajunga "Sacalul" (cum e poreclit nea Carlos prin Renault - de la Carlos Sacalul...) la conducerea lor.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Se pare ca 35,000 de la GM si vreo 10,000 de la Delphi deja si-au facut bagajele. Deci multe nu cred ca ar mai avea de pierdut, poate doar sefuletii incapabili.
Pe de alta parte, Renault ar avea de castigat imens dintr-o eventuala alianta, pentru ca market share-ul GM in statele unite este inca imens, desi in scadere. |
-------------------- |
|
trf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 6 September 04 From: Bucuresti ![]() |
La șapte ani după realizarea alianței Renault-Nissan, constructorul francez și cel japonez analizează posibilitatea de a prelua o participație de pînă la 20 de procente la General Motors. Planul de investiții a fost anunțat la o zi după ce omul de afaceri american Kirk Kerkorian a propus conducerii GM să formeze o alianță cu cele două companii.
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Preference 1.4
- B - 81 - T R F
|
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Renault are deja prezenta pe piata americana prin Nissan/Infiniti, care au si fabrici locale. Nissan are potential si pentru a depasi Toyota acolo, daca i-ar duce mintea sa faca masini in stilul ala, si nu in stilul GM/Ford
|
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu erau prostii astia de la GM primii in topul numarului de unitati vandute? Neaaaah, Reno nu ar avea nimic de castigat.
![]() Eu zic PAS ![]() |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Da, se pare ca e doar o manevra pentru cresterea cotatiei actiunilor GM. Crestere care s-a si produs
![]() |
-------------------- |
|
_182_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 467 Joined: 21 May 04 From: Bucuresti ![]() |
erau primii, dar ca sa fie primii faceau cutii de pantofi pe roti si uite unde au ajuns... la FALIMENT |
--------------------
Renault
Clio bicorp dCi 65
Expression 2003 Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Din ce-am citit eu prin presa cei de la Nissan ar fi fost cei care au zis ca extinderea aliantei de la Renault-Nissan si la GM ar merge in conditiile aliantei care deja exista.
Cei de la Renault tac malc. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
klaus |
![]()
|
A se citi cu circumspectie, sursele nu-s chiar asa de "reliable".
QUOTE(Detroit News) Here's Nissan's official response to the flurry of speculation caused by Tracinda Corp., Kirk Kerkorian's investment company, when it sent a letter to General Motors suggesting the automaker immediately explore joining Nissan and Renault's alliance. Issued by Nissan Motor Co., Ltd., Tokyo, Japan: NISSAN STATEMENT The Renault-Nissan Alliance is an open partnership, which has never been restricted to two partners. Under the right circumstances and with the appropriate partners, the Alliance could be expanded further. Such an expansion would only be considered by the Alliance if it were executed in the full spirit of the Alliance, which is founded on trust, transparency, performance and the full respect for individual corporate and brand identity. Mr.Ghosn, President and CEO of Renault and Nissan was approached by Mr.Kerkorian, Mr.York and representatives of Tracinda Corporation to assess the merits of GM joining the Renault Nissan Alliance. At this point, it is necessary that GM Board and top management fully support this project in order to start the study of this opportunity after agreement of Renault and Nissan boards. While Nissan certainly seems receptive to the idea of showing GM the secret handshake, it makes no mention of Renault and Nissan being interested in purchasing a minority stake in the General. At the close of trading today GM ended up $2.35 (8.56%) at $29.79. For fun, we snagged a copy of the exact letter Tracinda sent to GM today. Read the whole thing (it's pretty short) after the jump. ---------------------------------------- Letter from Tracinda Corp. to GM: ---------------------------------------- Dear Mr. Wagoner: It is our understanding that Renault S.A. ("Renault") and Nissan Motor Co., Ltd. ("Nissan") are receptive to the concept of including General Motors Corporation ("General Motors") in their partnership−alliance and purchasing from General Motors a significant minority interest in the Company. The Renault−Nissan partnership−alliance has created tremendous engineering, manufacturing and marketing synergies, resulting in substantial benefits and cost savings to both Renault and Nissan. We believe that participating in a global partnership−alliance with Renault and Nissan could enable General Motors to realize substantial synergies and cost savings and thereby greatly benefit the Company and enhance shareholder value. Accordingly, we urge the Board of Directors to form a committee to immediately and fully explore this opportunity together with management. Sincerely, TRACINDA CORPORATION |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(_182_ @ 3 Jul 2006, 21:12) erau primii, dar ca sa fie primii faceau cutii de pantofi pe roti si uite unde au ajuns... la FALIMENT Nu face afirmatii gratuite. Produsele de calitate, desi e debatable daca este sau nu cazul aici, nu asigura unei firme supravietuirea. Ia drept exemplu Bentley, daca vrei. In fine... ideea ma supara doar prin prizma creeri acestor supermegagiganti de interese comerciale. Cred ca pana la urma o sa fie o singura firma si 2000 de branduri. |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
klaus |
![]()
|
Marele sef de la Ford pe la inceputul anilor 90, cand s-a retras a declarat (am vazut negru pe alb) ca pe piata vor ramane in 20 de ani 6 jucatori mari.
Mi se pare ca avea dreptate... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Cred ca asa va fi, iar cei mai mici nu vor avea cum sa evite "integrarea" in sanul primitor ale uneia dintre mamicile-mamut.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
sursa: renault com
QUOTE RENAULT STATEMENT 30.june.2006 The Renault-Nissan Alliance is an open partnership, which has never been restricted to two partners. Under the right circumstances and with the appropriate partners, the Alliance could be expanded further. Such an expansion would only be considered by the Alliance if it were executed in the full spirit of the Alliance, which is founded on trust, transparency, performance and the full respect for individual corporate and brand identity. Mr.Ghosn, President and CEO of Renault and Nissan was approached by Mr.Kerkorian, Mr.York and representatives of Tracinda Corporation to assess the merits of GM joining the Renault Nissan Alliance. At this point, it is necessary that GM Board and top management fully support this project in order to start the study of this opportunity after agreement of Renault and Nissan boards. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
sursa: renault com
QUOTE RENAULT statement PARIS, JULY 3, 2006 The Board of Directors of Renault met today to discuss on the events following the initiativetaken by Tracinda Corporation regarding General Motors forming a new alliance with Renault and Nissan. The Board of Directors approved the position proposed by Carlos Ghosn : Exploratory discussions with General Motors, concerning a potential alliance, could start if General Motors Corporation makes the proposal. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
@satori
oare din cauza ca sunt de calitate a ajuns toyota, nissan si honda sa preia o mare parte din piata gm? ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
In loc sa va bucurati ca ajunge Loganu in America. Rebranduit "Chevy Logan" . Suna bine. Xzibit ia notite, tata, de pe daciaclub.
Nu vad ce ar castiga Alianta din parteneriatul cu GM. Eventual vagoane de bani pe tehnologie? Buni si aia. Iar daca serviceul Reno din Oradea ar fi macar un sfert competent cat cel Opel, tot ar fi ceva. Da' nu cred ca vad eu Sacalu la Baile Felix prea curand... |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
|
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Chiar daca Renault asteapta discutiile cu GM intre timp ministrul Industriei, Francois Loos indeamna la precautie... Si cum "guvernul francez deținea, la sfârșitul anului trecut, o participație de 15,33% la Renault și 18,78% din drepturile de vot, potrivit raportului anual al grupului" se pare ca lucrurile nu vor evalua chiar cu viteza dorita....
Mai multe informatii.. |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
QUOTE(bh07xyk @ 4 Jul 2006, 14:15) [...] Iar daca serviceul Reno din Oradea ar fi macar un sfert competent cat cel Opel, tot ar fi ceva. Da' nu cred ca vad eu Sacalu la Baile Felix prea curand... reply-offtopic: Stai linistit... in Iasi de exemplu e invers. E care si cum se nimereste cu service-urile astea. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
BOG |
![]()
|
Apar tot mai multe date despre posibila alianta....
Consiliul director al General Motors Corp. a votat vineri inceperea discutiilor cu Renault-Nissan în vederea crearii unei aliante |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Marele sef de la Ford pe la inceputul anilor 90, cand s-a retras a declarat ca pe piata vor ramane in 20 de ani 6 jucatori mari. Cred ca va ramâne unul mic care nu va fi inghitit, BMW. This post has been edited by paulica: 9 Jul 2006, 10:59 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 18:18 |