DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 3 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Telefonie fixa alternativa, unit cu "RCS-oferta sau teapa"

marksman
post 6 Oct 2005, 13:27
Post #121

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

@litza: asa am (aveam, ca acu' m-am mutat) si eu: un UTP care intra intr-o priza. Priza asta are doi conectori: RJ45 (ethernet) si RJ11 (telefonie).
"Smecheria" e urmatoarea (courtesy RDS smile.gif ): pana in scara vine fibra optica (cica!), si la fiecare etaj exista cate un switch - netu' si cate un "VoIP Gateway" - telefonu'. Avand in vedere ca UTP-ul are 2 x 4 = 8 fire, dintre care se folosesc pentru Ethernet doar 4, iar telefonul foloseste 2 fire, se foloseste un singur cablu UTP si pentru telefon si pentru internet. Imagineaza-ti acum modul in care se fac legaturile in cutia de bransament de pe casa scarii... smile.gif

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 6 Oct 2005, 13:32
Post #122

-

From: Romania

Macar daca asta ar fi problema conectarii firelor . . .
Chiar vine fibra optica.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
litza
post 6 Oct 2005, 16:48
Post #123

Membru autentic

From: Bavaria, DE

QUOTE(Illusi0n @ 6 Oct 2005, 15:27)
Imagineaza-ti acum modul in care se fac legaturile in cutia de bransament de pe casa scarii... smile.gif
*

Nu e chiar la fiecare etaj. In blocurile cu 4-5 nivele, fibra vine intr-o cutie la etajul 2 si de acolo se distribuie pe apartamente. Eventual alte echipamente (switch-uri, etc) suplimentare la blocurile/scarile mai mari.

Legaturile alea nu sunt o problema. Deschide priza daca ai curiozitatea si vezi cum e conectata. Se foloseste o scula speciala care preseaza firul si il pune unde trebuie.Am facut si eu chestii din astea. Daca nu incurca firele intre ele, e ok. Trebuie ceva forta sa-l scoti de la locul lui smile.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
IRONICK
post 6 Oct 2005, 17:01
Post #124

-

KRONE ?

--------------------
+
mcojo
post 12 Oct 2005, 14:34
Post #125

Membru incepator

Din punctul meu de era mai bine cu echipamentele care veneau pe coaxial...iti confera o mai mare protectie....

--------------------
Chevrolet Kalos - CT-xxxxxxx
Istoria e făcută pentru a salva trecutul, nu pentru a-l compromite...
+
Dreamer
post 13 Oct 2005, 12:04
Post #126

Un visator hoinar ...

From: Brasov

M-a mancat in partea dorsala si ... m-am scarpinat ... mi-am tras tel si internet RDS ... Netu ca net ... ala merge cat de cat ... in afara ca tot pica ( se rupe conetiunea ) merge bine ... dar telefonia e de groaza ... pe langa ca se aud tot felul de sunete ciudate si pica cand are el chef mai am si inca o gramada de fire in casa. In fine, am vrut ceva la tarif mai mic ... am primit si o calitate de tot ...... ( ceva proaspat si urat mirositor ) smile.gif

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
costi
post 13 Oct 2005, 12:28
Post #127

Membru autentic

From: Bucuresti

Naspa...
Pe ASTRAL cum mai stau lucrurile (calitate telefonie) ?

--------------------
DSN/SLZ
+
DragosP
post 16 Oct 2005, 16:30
Post #128

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(costi @ 13 Oct 2005, 12:28)
Naspa...
*

Cel puțin la mine, e satisfăcător. Ce-am observat: când n-am telefon, sigur n-am net, da' reciproca nu-i adevărată.
Una peste alta, a meritat renunțarea la romtelefon, însă rămâne de bază și un celular prin zonă, măcar să poți să suni la deranjamente... tongue.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
gonty
post 16 Oct 2005, 20:53
Post #129

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(costi @ 13 Oct 2005, 14:28)
Naspa...
*

Daca te vei uita putin mai in urma, am mai spus despre cei de la Astral. De la inceput, am avut ceva probleme cu telefonia, net-ul mergand foarte bine. Problema a fost de la nivelul de semnal, din cauza unui echipament stradal care se comporta ciudat la ....caldura wacko.gif
Numai sa nu-l deochi, dar de vreo 45 de zile nu am mai avut nici o problema.
Oricum, baietii din Iasi de la Internet si telefonie sunt suuuupppeeerrr!!!!!!!!!!

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
musicall
post 16 Oct 2005, 23:25
Post #130

musicall

From: Braila

si eu am astral tripaly de 12$ si sunt multumit !! faza e ca mai tin si romtelecom-ul vreo cateva luni sa vad daca mai renteaza !
pana acum nu au fost probleme tehnice sau limitari...

excl.gif Cand au venit sa instaleze modemul... mi-au dat si 2 numere de tel.. in reteaua astral care sunt netaxabile sa sun pentru defectiuni...!!\

ATUNCI... io i-am zis "BINE MA!!! Daaa... daca a picat cablu (taiat ori defectiuni) cum va sun ??

La care tehnicianul ala a inceput sa rada... si mi-a zis "FOLOSITI fix-ul" wacko.gif

excl.gif Pentru cartea de tel. de la astral intrati pe telefix.(oras-ul tau).astral.ro - numai ptr. useri astral

This post has been edited by musicall: 16 Oct 2005, 23:26

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
Dreamer
post 14 Nov 2005, 16:32
Post #131

Un visator hoinar ...

Mai am un pic si trec din nou pe Romtelecom ... macar cu aia stiai un lucru ... ca iti merge telefonul ...
La domnii de la RDS dureaza o saptamana sa schimbe un swich blink.gif asa ceva e de neconceput ... o sapatamana sa schimbe o piesa amarata ... si in vremea asta nu tu telefon, nu tu internet ... la relatii cu clientii nici macar nu au zis " va rugam sa ne scuzati pentru intreruperea furnizarii serviciilor de telefonie si internet " ... au zis doar ... " o sa se rezolve ! " ... la care eu intreb ... " Cand ?" .... si un raspuns pe masura ... " Curand ! " post-336-1110552439.gif

Imi vine sa ma duc la sediu si sa-i execut pe toti ! gun3.gif

Noroc cu internetul de la munca biggrin.gif

--------------------
+
DigitalScribe
post 14 Nov 2005, 17:26
Post #132

Scribul Digital

Sunt client RDSLink (aka net+telefonie) de vreo 2 ani (telefonul mai putin ca-i mai nou) acusi si in afara de 1 mare problema care m-a tinut vreo 2 saptamani cu internet de tot cacao si telefon zero (auzeam perfect nu ma auzea deloc) si ca au dat vina pe mine ca am chipurile reteaua de curent electric cu probleme (culmea ca desi problema exista in tot blocul - nu au impamantare prizele - la vecini le mergea fara probleme) si au schimbat 4 aparate (modem-routere din alea mici si negre de plastic in care bagi ethernet si telefon) pana la urma problema a disparut iar ultimul aparat care chipurile era tot stricat merge si pana in zilele de azi absolut perfect si fara probleme.

Daca nu mai apar probleme s-ar putea sa ma declar un client multumit RDS (cu exceptia mentionata mai inainte).

P.S.: sa vedeti ce limba de aur cu lapte si miere aveau cand m-am dus si am zis ca renunt (abonament maxim) si-mi bag picioarele in serviciile lor... pana la urma m-au convins sa trec la abonamentul minim pana s-a rezolvat problema dupa care am trecut iar la cel maxim...

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
maddan
post 17 Nov 2005, 10:44
Post #133

Speedy Gonzales

...pe aceasta cale doresc sa dedic un kilogram de salam angajatilor RDS carora li se rupe de clientii lor si care sunt experti in a gasi tot felul de chichite numai sa nu-ti rezolve problema!

Nu am de o saptamana net si telefon, desi am platit! Si ei imi tot zic sa astept echipa tehnica!!

Servicii de rahat, firma de rahat, angajati de rahat - la toti le dedic, dupa cum spuneam un kilogram de salam, sa le-ajunga pana-n iarna!!! post-336-1110552439.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Ake
post 17 Nov 2005, 11:18
Post #134

Morderator

Group: Moderatori

QUOTE(maddan @ 17 Nov 2005, 10:44)
Servicii de rahat, firma de rahat, angajati de rahat - la toti le dedic, dupa cum spuneam un kilogram de salam, sa le-ajunga pana-n iarna!!! post-336-1110552439.gif

...si de la mine, sa le ajunga pana la primavara.

Din toate firmele mari private din Romania, RCS/RDS are DE DEPARTE cei mai nesimtiti si mai incompetenti angajati. Cred ca departamentul lor de HR e platit in intregime de catre concurenta.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Dreamer
post 19 Nov 2005, 11:28
Post #135

Un visator hoinar ...

Cand am avut telefonul si internetul taiat timp de o saptamana cei de la Relatii cu Clientii minteau in nesimtire ca nu stiu ce echipament e ars si ca dureaza pana aduce altul nou, pana il seteaza ... etc ... Adevarul este ca o saptamana le-a luat celor de la RDS sa repare un fir care a fost taiat de cineva " bine intentionat ". mad.gif
M-am saturat de tot ce inseamna RDS ! mad.gif

--------------------
+
RTZone
post 19 Nov 2005, 23:21
Post #136

Membru incepator

Eu am rdsLink de 12 de aproximativ 6 luni.DL este undeva intre 35-65kb/s,telefonia este OK dar problema mea este:

Cand o sa primesc si eu aparatul ala telefonic? Folosesc un Siemens acum dar as vrea totusi sa "beneficiez" de aparatul ala nenorocit.Intreb de fiecare data cand platesc factura in Cora daca au primit pe stoc asa ceva si acelasi raspuns:

"Deocamdata nu este pe stoc,mai treceti pe aici".Si acum serios...,"la voi cum este?"(apropos de celebra deja "toate e la fel")

--------------------
Logan Ambiance - B-OO-NDD

" Magarul când îmbatrâneste nu ajunge neaparat mai marele grajdului! "
+
Dreamer
post 20 Nov 2005, 10:57
Post #137

Un visator hoinar ...

La mine cand au venit sa monteze telefonia si internetul mi-au trantit un telefon ... din partea firmei ... huh.gif
Toate bune si frumoase, dar mai bine il lasam pe ala vechi, pe langa ca e SH mai e si defect ( mai multa lume a remarcat ca aparatul telefonic primit de la RDS, este defect ) ... inca o bataie de joc la adresa clientilor RDS

--------------------
+
ovidiusoft
post 20 Nov 2005, 11:57
Post #138

Membru de sub patura

La mine a fost nou, dar intr-adevat aparatu este jenant. Am pus siemens-ul meu vechi si merge super. Singura problema la acest tip de telefonie este evident ca daca n-ai net sau curent, papa telefon.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
DigitalScribe
post 20 Nov 2005, 17:35
Post #139

Scribul Digital

QUOTE(maddan @ 17 Nov 2005, 10:44)
...pe aceasta cale doresc sa dedic un kilogram de salam angajatilor RDS carora li se rupe de clientii lor [...]
*

Subscriu si eu la aceasta minunata dedicatie. Se pare ca am vorbit prea curand in mesajul anterior.
La mine au inceput problemele. Din cand in cand suna telefonul scurt (1 singura data) si numarul care mi-l raporteaza ca ar fi sunat e ceva ciudat de fiecare data (8, 983, 3383, 6, 666, etc...). Mi se mai intampla sa mi se taie macaroana. Brusc nu mai aud nimic (fasaitul de fundal se aude inca, deci e ca si cum ar tace brusc cel de la capat) fara sa se taie conexiunea iar omul de la capat ma aude. Cei care sun primesc mesaj ca postul telefonic e deranjat si asa mai departe.

Pe partea de date/internet am patit altceva. S-a schimbat sistemul din IP fix in DHCP (alocare automata a IP-ului) fara sa fiu instiintat. Am sunat azi si cica au trimis mass-mail la toti iar eu cu programul de e-mail deschis "no new messages". Primul lucru cand le-am zis ca am probleme cu telefonul care l-au facut a fost sa dea vina pe aparatul meu de telefon (nu folosesc rahatul lor din secolul 19 ci ceva mai modern wireless si cu functii mai destepte).

Concluzia ? Ma gandesc serios sa trec pe RomTelecom inapoi pentru telefonie si sa diminuez abonamentul la 9$ din 19$ cat il am acum sau sa trec chiar la un serviciu similar de date al lui RomTelecom (sa nu platesc in 2 locuri).

Bineinteles ca sunt in continuu la ei uneori si nu raspund sau suna tot timpul ocupat.

--------------------
+
RTZone
post 20 Nov 2005, 22:23
Post #140

Membru incepator

QUOTE(Dreamer @ 20 Nov 2005, 10:57)
La mine cand au venit sa monteze telefonia si internetul mi-au trantit un telefon ... din partea firmei ... huh.gif
Toate bune si frumoase, dar mai bine il lasam pe ala vechi, pe langa ca e SH  mai e si defect ( mai multa lume a remarcat ca aparatul telefonic primit de la RDS, este defect  ) ... inca o bataie de joc la adresa clientilor RDS
*

SH?Incredibil..,deci sa m-astept la un telefon folosit,huh?

QUOTE(ovidiusoft @ 20 Nov 2005, 11:57)
La mine a fost nou, dar intr-adevat aparatu este jenant. Am pus siemens -ul meu vechi si merge super. Singura problema la acest tip de telefonie este evident ca daca n-ai net sau curent, papa telefon.
*

Se pare ca SMNS -ul are ceva sustinatori biggrin.gif

--------------------
Logan Ambiance - B-OO-NDD

" Magarul când îmbatrâneste nu ajunge neaparat mai marele grajdului! "
+
paull2002
post 21 Nov 2005, 12:42
Post #141

Membru

From: Timisoara

eu zic ca tot cu romtelecomul e mai bine,mai ales ca a aparut si adsl de 512 mb,am vazut la cineva cum merge.,merge super.

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4 PERLA - TM 23 PAU
+
IRONICK
post 21 Nov 2005, 12:44
Post #142

-

QUOTE(paull2002 @ 21 Nov 2005, 12:42)
eu zic ca tot cu romtelecomul e mai bine,mai ales ca a aparut si adsl de 512 mb,am vazut la cineva cum merge.,merge super.
*

Merge bine pentru ca nu au multi clienti.

--------------------
+
maddan
post 21 Nov 2005, 12:52
Post #143

Speedy Gonzales

Nu m-as intoarce la Romtelecom decat legat, taiat cu lama pe fata si strans cu menghina de cenzurat.

Apropo, am intrat in a doua saptamana de cand nu am net acasa din cauza RDS. Dupa ce mananc, ma apuc sa le dau din nou dedicatii porcoase la telefon... icon_twisted.gif

--------------------
+
DigitalScribe
post 21 Nov 2005, 14:24
Post #144

Scribul Digital

Eu azi voi merge la RDS cu contractul si daca nu-mi remediaza in 24 de ore problema le spun clar ca renunt la contractul lor si merg la RomTelecom indiferent de ce ma asteapta acolo.

Cel putin pot folosi telefonul ca un individ intr-o civilizatie a secolului 21 la RomTelecom.

Sunt complet neseriosi astia de la tehnic de la RDS. Cum apare o problema cum incearca sa se eschiveze si dau vina pe tine sau pe orice alte chestii. Nu cumva sa fie de la ei ori chestia asta ma seaca cumplit.

--------------------
+
maddan
post 21 Nov 2005, 15:48
Post #145

Speedy Gonzales

...Io zic ca in 24 de ore oricum n-o sa-ti rezolve problema, asa ca... rolleyes.gif

--------------------
+
DigitalScribe
post 22 Nov 2005, 11:45
Post #146

Scribul Digital

... asa ca azi am facut o fapta buna si am reziliat contract internet + telefon. Gata! Am scapat de RDS!

In cateva zile vin si baietii de la RomTelecom sa-mi monteze linia telefonica si pana la sfaristul anului am primit asigurari ca voi avea si ADSL-ul dorit.

--------------------
+
alex275
post 22 Nov 2005, 12:07
Post #147

Membru autentic

Group: Banned

post-336-1110552475.gif
Are cineva internet de la c-zone? Cum merge?

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
paull2002
post 23 Nov 2005, 18:42
Post #148

Membru

From: Timisoara

In cateva zile vin si baietii de la RomTelecom sa-mi monteze linia telefonica si pana la sfaristul anului am primit asigurari ca voi avea si ADSL-ul dorit.

adsl-ul depinde de tine cind il cumperi,activarea in repartitor dureaza 10 minute.

--------------------
LOGAN PREFERENCE 1,4 PERLA - TM 23 PAU
+
DigitalScribe
post 24 Nov 2005, 12:09
Post #149

Scribul Digital

E vorba de reteaua lor nu de modem. Cand am zis ADSL am facut abuz de limbaj si m-am referit la serviciu nu la modem.

--------------------
+
costi
post 24 Nov 2005, 12:26
Post #150

Membru autentic

QUOTE(alex275 @ 22 Nov 2005, 12:07)
post-336-1110552475.gif
Are cineva internet de la c-zone? Cum merge?
*

Eu tongue.gif
Merge OK.
Oricum nu ai alta solutie biggrin.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
7 Pages « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th June 2025 - 03:17
Forum Renault