DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce sunt moldovenii?

dragoselu
post 20 Oct 2010, 21:29
Post #31

SB-12-UST

Group: Members
From: Sibiu

Dragoselu ia acum microfonul: in primul rand, nu va faceti o perceptie gresita despre moldovence ca sunt usor de agatat si de dus in pat, sa nu asimilam "uscaturile" cu majoritatea (alea erau prostituate probabil), despre moldovence pot spune ca sunt frumos educate, iti place cand le vezi ca se imbraca cu gust (amatorii de fete frumoase pot verifica facand un drum la Chisinau) si nu sunt machiate strident. Nu le vezi ca stau cu tigara in gura pe strada, cum le vezi pe romance. Tin foarte mult la banul din casa, aici vreau sa spun ca nu iti toaca ultimul ban din casa, sunt de asa natura crescute in familiile lor incat le poti considera femei de casa. O spun din propria experienta, sotia mea fiind originara din R. Moldova: gospodina, luptatoare pentru familie, corecta.
Si despre felul cum vorbesc moldovenii (pitoresc, insuportabil ar spune altii): nu putem spune acelasi lucru despre moldovenii din sudul Basarabiei, care vorbesc (in afara de rusismele de rigoare) limba literara!
Barbatii moldoveni sunt foarte inventivi, ii vedeti voi neinspirati, "legume", dar sunt deosebit de pragmatici, stiu ce vor de la viata! Sunt la fel de harnici, cateodata mai patetici, dar la petreceri stiu sa se distreze, traiesc la maximum.
Ce nu imi place la moldoveni: sunt prea supusi fata de politicieni, se apleaca prea mult si inghit tot ce li se spune. Si nu imi mai place ca uneori sunt cam nehotarati in a lua decizii fulger: adica daca propun: azi mergem la plaja, ce ziceti? Raspunsul ar putea veni si dupa 1-2-3 minute de gandire, de "consfatuiri" intre ei... wink.gif)
Imi plac mesele festive organizate de moldoveni, belsugul, opulenta lor, de Craciun se pun deodata 8-9 feluri de mancare pe masa de nu stii de unde sa incepi. Sunt multe de zis, dar abia ma mai tin picioarele si "gura" sa vorbesc la microfon, caci azi am avut ore de la 8 la 20.30, printre care si 4 ore la seral (seralistii sunt atat de avizi de a fi informati ca te storc precum o lamaie cu intrebarile lor, iar daca nu le raspunzi, pici de profesor nepregatit).
D.

<span class='edit'>20 Oct 2010, 22:33:</span>
QUOTE(l@u @ 20 Oct 2010, 22:07)
cine sunt moldovenii astia ????Gl ,Vs,Is,Bc.......samd sunt moldoveni...ceilalti sunt RUSI !!!
*

S-o crezi tu! Sa te vad eu cata rusa ai sa vorbesti prin Giurgiulesti... Poate vrei sa zici ca au influente de la rusi. Asa pot zice si eu ca sunt Galati, Vaslui, Iasi, Bacau cu exceptia manelistilor... MANELISTI! icon_mrgreen.gif

This post has been edited by dragoselu: 20 Oct 2010, 21:35

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Muttley
post 20 Oct 2010, 21:34
Post #32

From: -

QUOTE(dragoselu @ 20 Oct 2010, 22:29)
(Barbatii) Sunt la fel de harnici, cateodata mai patetici
*

huh.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Richelieu
post 20 Oct 2010, 21:36
Post #33

altă scursură umană

From: Scursureștii de Pădure

in primul rand, nu va faceti o perceptie gresita despre moldovence ca sunt usor de agatat si de dus in pat
*

Irinel poate confirma.

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
+
kog
post 20 Oct 2010, 21:37
Post #34

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

a vrut sa le manance putza, am vazut io tocilar.gif

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
dragoselu
post 20 Oct 2010, 21:37
Post #35

SB-12-UST

QUOTE(Muttley @ 20 Oct 2010, 22:34)
huh.gif
*

De altminteri nu am chef de galceava la ora asta, scriu cum pot si eu, te rog sa ma intelegi huh.gif

--------------------
+
kaspersky
post 20 Oct 2010, 21:40
Post #36

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Muttley @ 20 Oct 2010, 22:34)
huh.gif
*

is patetici atunci cind nu vor sa negocieze pretul la pestele ala cu bronhii

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Muttley
post 20 Oct 2010, 21:41
Post #37

Da' nu cat galceava dom' plopetol, vreau sa-mi largesc orizonturile.
Legatura dintre excesul de harnicie si patetism numa' o lepra lenesa ar putea-o vedea.
Sau ai auzit termenul (al 2-lea) des in ultima vreme la cursuri si-ti scapa din reflex? Intreb, nu dau cu batu'.

This post has been edited by Muttley: 20 Oct 2010, 21:47

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
dragoselu
post 20 Oct 2010, 21:49
Post #38

SB-12-UST

QUOTE(Muttley @ 20 Oct 2010, 22:41)
Da' nu cat galceava dom' plopetol, vreau sa-mi largesc orizonturile.
Legatura dintre excesul de harnicie si patetism numa' o lepra ar putea-o vedea.
Sau ai auzit termenul (al 2-lea) des in ultima vreme la cursuri si-ti scapa din reflex? Intreb, nu dau cu batu'.
*

Legatura dintre excesul de harnicie si patetism numa' o lepra ar putea-o vedea = ce vrei sa spui aici? Cum de ai putea ajunge la concluzia asta? Ca, pe bune, mintea mea cea iscusita nu-mi da niciun raspuns... wub.gif

20 Oct 2010, 22:50:
QUOTE(kaspersky @ 20 Oct 2010, 22:40)
is patetici atunci cind nu vor sa negocieze pretul la pestele ala cu bronhii
*

Vezi ca "branhiile" sunt off-topic!

This post has been edited by dragoselu: 20 Oct 2010, 21:50

--------------------
+
Muttley
post 20 Oct 2010, 21:54
Post #39

Pai doar un lenes fara scrupule ar putea considera ca daca e prea harnic risca sa devina patetic.
Las-o balta. Mai zi de moldoveni, cum stranuta, daca trag apa...

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
dragoselu
post 20 Oct 2010, 21:56
Post #40

SB-12-UST

Patetici fata de vremurile grele in care s-au nascut si traiesc...

--------------------
+
Markos
post 20 Oct 2010, 23:58
Post #41

fost programator

From: Scursurești Vale

ba, voi aveti idee ce înseamna "patetic"? huh.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Stefan
post 21 Oct 2010, 00:09
Post #42

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

patetic = pateu dietetic.

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
bmwh548
post 21 Oct 2010, 00:17
Post #43

Membru cu insomnii

From: Iasi

nu va faceti o perceptie gresita despre moldovence ca sunt usor de agatat si de dus in pat
*

Dom' profesor, intamplator am luat contact cu "cateva mai multe" moldovence in perioada liceului, nu-mi povesti povesti cu Ilene Cosanzene ca nu tine.

This post has been edited by bmwh548: 21 Oct 2010, 00:17

--------------------
- - - - -
+
Markos
post 21 Oct 2010, 00:20
Post #44

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(bmwh548 @ 21 Oct 2010, 01:17)
Dom' profesor, intamplator am luat contact cu "cateva mai multe" moldovence in perioada liceului

si ce-ai mai luat? frustrat.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
bmwh548
post 21 Oct 2010, 00:22
Post #45

Membru cu insomnii

Niste dureri de cap, nu le sta gura deloc...

Edit: ca sa fiu "explicit", e vorba de moldovence de peste Prut.

This post has been edited by bmwh548: 21 Oct 2010, 00:23

--------------------
- - - - -
+
FLP
post 21 Oct 2010, 00:23
Post #46

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

In anul 2 de facultate stateam in camera cu VANEA. Baiat bun, de undeva de pe langa Chisinau. Stateam in P24 doar eu cu el intr-o camera din aia minuscula. In dulapu lui avea cred 3 haine, restu conserve, dulapu era plin. Ba deci manca ala conserve toata ziua. Si imi aduc aminte ca a venit o moldoveanca pe la el, s-a dus la dus si s-a intors intr-un prosop. S-a bagat in pat, a aruncat prospou, el a facut integrale toata noaptea. Eu i-am zis ca ma duc sa imi iau tigari, cafea, sa beau o bere ceva, el a zis ca tre sa invete si ca nu e nevoie sa plec blink.gif blink.gif .

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
bmwh548
post 21 Oct 2010, 00:28
Post #47

Membru cu insomnii

Asta ai scris atata amar de vreme? Am avut si eu un coleg de clasa moldovean (baiat foarte inteligent de altfel, olmpic la mai multe materii), dar cand era vorba de relatii sociale era cam pe langa (asta ca sa fiu indulgent).

--------------------
- - - - -
+
FLP
post 21 Oct 2010, 00:31
Post #48

Sef de trib

Tu contorizezi cat imi ia sa scriu un mesaj pe daciaclub?

--------------------
. . .
+
2xGI
post 21 Oct 2010, 00:32
Post #49

Membru autentic

From: Bucuresti

eu am avut in armata colegi modoveni (de''ai nostri), in viata mea nu am vazut asa mancaciosi ca aia, urla foamea in ei de nu se poate, mancau pana la lo''comanda........ wacko.gif

--------------------
ex. Dacia 1300 1978 - momentan Treanta 2
niciodata sa nu spui niciodata
+
bmwh548
post 21 Oct 2010, 00:40
Post #50

Membru cu insomnii

QUOTE(FLP @ 21 Oct 2010, 01:31)
Tu contorizezi cat imi ia sa scriu un mesaj pe daciaclub?
*

Intamplator m-am uitat sa vad cine mai e activ pe topic si am vazut ca scrii ceva...dupa cateva minute (bune) am vazut ca tu scrii in continuare, de asta m-a surprins ca nu am vazut un post kilometric.

--------------------
- - - - -
+
2xGI
post 21 Oct 2010, 00:42
Post #51

Membru autentic

tasteaza ca taximetristii tongue.gif

--------------------
ex. Dacia 1300 1978 - momentan Treanta 2
niciodata sa nu spui niciodata
+
FLP
post 21 Oct 2010, 04:34
Post #52

Sef de trib

I went for a number 2 tongue.gif.

--------------------
. . .
+
dragoselu
post 21 Oct 2010, 06:17
Post #53

SB-12-UST

QUOTE(FLP @ 21 Oct 2010, 01:23)
In anul 2 de facultate stateam in camera cu VANEA. Baiat bun, de undeva de pe langa Chisinau. Stateam in P24 doar eu cu el intr-o camera din aia minuscula. In dulapu lui avea cred 3 haine, restu conserve, dulapu era plin. Ba deci manca ala conserve toata ziua. Si imi aduc aminte ca a venit o moldoveanca pe la el, s-a dus la dus si s-a intors intr-un prosop. S-a bagat in pat, a aruncat prospou, el a facut integrale toata noaptea. Eu i-am zis ca ma duc sa imi iau tigari, cafea, sa beau o bere ceva, el a zis ca tre sa invete si ca nu e nevoie sa plec  blink.gif  blink.gif .
*

Ai dreptate, se hranesc bine baietii, isi aduc de acasa "sumcile" (sumka inseamna sacosa din aia mare de rafie) incarcate cu conserve, "tushonci" (carne prajita si conservata), gaste, rate, gaini, curcani prajiti, paine, biscuiti... vin etc... Acum (glumim intre noi) sa nu zici ca nu te-a hranit deloc VANIA, ca nu te cred... happy.gif Si eu am stat in camera cu moldoveni (Sasha, Iura si Vitalik) si am dus-o bine 4 ani de facultate rolleyes.gif Au vrut baietii sa dea o petrecere si neparticipand cu nimic la ea, m-am facut ca vreau sa ies din camera si sa merg la biblioteca sa invat... Nimic! Blia! Tu stai cu noi si mananci si bei pana terminam totul! Am iesit in 4 labe de acolo! wacko.gif
Asa ca dati-va bine pe langa baietii din Moldova daca simtiti ca e criza prin frigiderele de acasa, la ei nu va fi NICIODATA, si incercati sa-i respectati, asa cum "graiesc" ei...

21 Oct 2010, 07:25:
QUOTE(2xGI @ 21 Oct 2010, 01:32)
eu am avut in armata colegi modoveni (de''ai nostri), in viata mea nu am vazut asa mancaciosi ca aia, urla foamea in ei de nu se poate, mancau pana la lo''comanda........ wacko.gif
*

Noi vorbim aici de moldoveni = basarabeni, hai sa nu mai dam nastere la inca 2-3 topic-uri gen "Ce sunt oltenii sau ce sunt banatenii sau ce sunt muntenii?

This post has been edited by dragoselu: 21 Oct 2010, 06:25

--------------------
+
ATM
post 21 Oct 2010, 06:57
Post #54

1948 Tucker Torpedo

Experientele mele cu moldoveni tot la facultate si camin se reduc...cam in aceleasi tonuri descrise de colegii coforumisti. Studentii basarabeni is baieti buni, cu spirit intreprinzator, cam fiecare avea o mica afacere, ba cu Cd-uri, ba cu tigari, ba cu imprimante, daca stii sa ii respecti te respecta si ei pe tine. Daca te iei strict dupa limbaj, risti sa ii categorisesti drept molatici si o dai rau in gard...moldovencele isi insirau ardeii si usturoiul la uscat, pe funie, in octombrie, de radea tot palierul, dar incetau sa rada cand ieseau fetele la discoteca...oaileleu, muica 38.gif . Nu in ultumul rand , sa ma fereasca Dumnezeu sa mai merg la petreceri cu basarabeni. Beau oamenii de sting, si numai combinatii din alea nucleare, gen vodca cu brandy - si eu credeam ca-s bautor la vremea aia si am incercat, din politete, sa le tin isonul, da' m-au dus pe brate in camera. Ca io nu mai nimeream usa.

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
BlaueCorsa
post 21 Oct 2010, 07:09
Post #55

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Ultima experienta in Moldova a fost pozitiva. Am mers cateva zile in interes de serviciu si am fost placut impresionat. Drumul de la Albita la Chisinau este asfaltat perfect si nu trece prin localitati, deci poti merge constant. Evident, cei care mergeau peste viteza legala aveau farurile aprinse si numere de Romania. Am depasit Mărțădăsuri și Băămvăuri* la greu. Culmea e ca atunci cand vin in Romania conduc la fel de aiurea ca restu'.

A, da, la ei padurile sunt destul de bine intretinute. Nu cred ca se fura ca la noi. Da' las' ca ne unim si le taiem noi...

Sentimentele fata de romani... amestecate. Am auzit si unii care se considerau romani, si altii care sustineau existenta poporului moldovean. Bine ca n-au bagat-o p-aia cu Romania care ocupa ilegal Moldova de Vest. radmasa.gif

Desi mi s-a spus sa am bani pregatiti, pentru ca politistii lor sunt pusi pe spaga, agentul din Chisinau s-a facut ca nu observa masina firmei parcata aiurea (era doar pentru 5 minute, cat sa ne intalnim cu clientul).

La Chisinau n-am vazut picior de caine comunitar. Si am mers pe jos la 3 dimineata prin oras - liniste totala.

Mancarea foarte buna si ieftina, eu am dat vreo 10 ron pe o pizza mare (peste care turnasera vreo tona de cascaval si inca una de sunca), iar colegul meu a luat diverse chestii de 20 RON de a mancat continuu vreo doua ore. Cand a comandat la telefon a fost genial - nu reusea sa se inteleaga cu rusofonul de la pizzerie si a dat-o de pe moldoveneasca de Vaslui pe romana literara.

La PCTF a aparut un politist de frontiera prietenos care ne-a controlat pasapoartele si a spus sa mergem la biroul vamal, ca sa nu asteptam degeaba. Asa ca am mers ca musca fara cap vreo 10 metri si am dat de un individ imbracat in verde pe care l-am intrebat unde e biroul vamal. La care tipul ne-a raspuns: "da' eu mi-s birou' vamal".

Cand sa intram in Romania, apare un semn mare "Uniunea Europeana / Romania". Si au inceput gropile.

-----
* - forma localizata pentru Mercedes si BMW.

This post has been edited by BlaueCorsa: 21 Oct 2010, 07:12

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
OAP
post 21 Oct 2010, 07:42
Post #56

Membru autentic

QUOTE(bmwh548 @ 21 Oct 2010, 01:22)
Edit: ca sa fiu "explicit", e vorba de moldovence de peste Prut.
*

...ca alea de pe malul drept or fi altfel (oi fi scris bine cu "i"???)

QUOTE(2xGI @ 21 Oct 2010, 01:32)
eu am avut in armata colegi modoveni (de''ai nostri),

Si ailalti tot "ai nostrii" sunt wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
bmwh548
post 21 Oct 2010, 10:07
Post #57

Membru cu insomnii

QUOTE(OAP @ 21 Oct 2010, 08:42)
...ca alea de pe malul drept or fi altfel (oi fi scris bine cu "i"???)
*

Presupun ca stii care e dreapta si care e stanga, dar nu imi dau eu seama de spiritul de gluma la ora asta matinala...

--------------------
- - - - -
+
tatabobu
post 21 Oct 2010, 10:11
Post #58

membru

(Da!)

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
kum
post 21 Oct 2010, 10:29
Post #59

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(Muttley @ 20 Oct 2010, 22:54)
...
Las-o balta. Mai zi de moldoveni, cum stranuta, daca trag apa...
...

coffee_spitsk.gif dementuleeee radmasa.gif

This post has been edited by kum: 21 Oct 2010, 10:30

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
OAP
post 21 Oct 2010, 10:50
Post #60

Membru autentic

QUOTE(bmwh548 @ 21 Oct 2010, 11:07)
Presupun ca stii care e dreapta si care e stanga, dar nu imi dau eu seama de spiritul de gluma la ora asta matinala...
*

Fiind un adept al lucrurilor exprimate clar, atunci cand aud expresia "moldoveni de peste prut" nu ma gandesc automat la basarabeni si incerc sa aflu pe ce mal se afla cel care face afirmatia...asta ca si in cazul trotuarului de vis-a - vis care este mereu pe partea cealalta a strazii....faptul ca oamenilor le place sa se exprime stereotip si ambiguu iar dupa aia au pretentii e alta mancare de peste...pe de alta parte eu nu cred ca moldovenii se diferentiaza in vre un fel indiferent pe care mal al prutului se afla...adica malul drept moldova provincia sau malul stang moldova tara

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 12:28
Forum Renault