Ce sunt moldovenii?
![]() ![]() ![]() |
Ce sunt moldovenii?
dragoselu |
![]()
|
||
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
a vrut sa le manance putza, am vazut io
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Da' nu cat galceava dom' plopetol, vreau sa-mi largesc orizonturile.
Legatura dintre excesul de harnicie si patetism numa' o lepra lenesa ar putea-o vedea. Sau ai auzit termenul (al 2-lea) des in ultima vreme la cursuri si-ti scapa din reflex? Intreb, nu dau cu batu'. This post has been edited by Muttley: 20 Oct 2010, 21:47 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
dragoselu |
![]()
|
QUOTE(Muttley @ 20 Oct 2010, 22:41) Da' nu cat galceava dom' plopetol, vreau sa-mi largesc orizonturile. Legatura dintre excesul de harnicie si patetism numa' o lepra ar putea-o vedea. Sau ai auzit termenul (al 2-lea) des in ultima vreme la cursuri si-ti scapa din reflex? Intreb, nu dau cu batu'. Legatura dintre excesul de harnicie si patetism numa' o lepra ar putea-o vedea = ce vrei sa spui aici? Cum de ai putea ajunge la concluzia asta? Ca, pe bune, mintea mea cea iscusita nu-mi da niciun raspuns... ![]() 20 Oct 2010, 22:50: QUOTE(kaspersky @ 20 Oct 2010, 22:40) Vezi ca "branhiile" sunt off-topic! This post has been edited by dragoselu: 20 Oct 2010, 21:50 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
Muttley |
![]()
|
Pai doar un lenes fara scrupule ar putea considera ca daca e prea harnic risca sa devina patetic.
Las-o balta. Mai zi de moldoveni, cum stranuta, daca trag apa... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
dragoselu |
![]()
|
Patetici fata de vremurile grele in care s-au nascut si traiesc...
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
ba, voi aveti idee ce înseamna "patetic"?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
patetic = pateu dietetic.
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 20 Oct 2010, 22:29) Dom' profesor, intamplator am luat contact cu "cateva mai multe" moldovence in perioada liceului, nu-mi povesti povesti cu Ilene Cosanzene ca nu tine. This post has been edited by bmwh548: 21 Oct 2010, 00:17 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 21 Oct 2010, 01:17) Dom' profesor, intamplator am luat contact cu "cateva mai multe" moldovence in perioada liceului si ce-ai mai luat? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Niste dureri de cap, nu le sta gura deloc...
Edit: ca sa fiu "explicit", e vorba de moldovence de peste Prut. This post has been edited by bmwh548: 21 Oct 2010, 00:23 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
In anul 2 de facultate stateam in camera cu VANEA. Baiat bun, de undeva de pe langa Chisinau. Stateam in P24 doar eu cu el intr-o camera din aia minuscula. In dulapu lui avea cred 3 haine, restu conserve, dulapu era plin. Ba deci manca ala conserve toata ziua. Si imi aduc aminte ca a venit o moldoveanca pe la el, s-a dus la dus si s-a intors intr-un prosop. S-a bagat in pat, a aruncat prospou, el a facut integrale toata noaptea. Eu i-am zis ca ma duc sa imi iau tigari, cafea, sa beau o bere ceva, el a zis ca tre sa invete si ca nu e nevoie sa plec
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
bmwh548 |
![]()
|
Asta ai scris atata amar de vreme? Am avut si eu un coleg de clasa moldovean (baiat foarte inteligent de altfel, olmpic la mai multe materii), dar cand era vorba de relatii sociale era cam pe langa (asta ca sa fiu indulgent).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Tu contorizezi cat imi ia sa scriu un mesaj pe daciaclub?
|
--------------------
.
.
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
eu am avut in armata colegi modoveni (de''ai nostri), in viata mea nu am vazut asa mancaciosi ca aia, urla foamea in ei de nu se poate, mancau pana la lo''comanda........
![]() |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
bmwh548 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
2xGI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 993 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
tasteaza ca taximetristii
![]() |
--------------------
ex. Dacia
1300
1978
- momentan Treanta 2 niciodata sa nu spui niciodata
|
|
FLP |
![]()
|
I went for a number 2
![]() |
--------------------
.
.
|
dragoselu |
![]()
|
QUOTE(FLP @ 21 Oct 2010, 01:23) In anul 2 de facultate stateam in camera cu VANEA. Baiat bun, de undeva de pe langa Chisinau. Stateam in P24 doar eu cu el intr-o camera din aia minuscula. In dulapu lui avea cred 3 haine, restu conserve, dulapu era plin. Ba deci manca ala conserve toata ziua. Si imi aduc aminte ca a venit o moldoveanca pe la el, s-a dus la dus si s-a intors intr-un prosop. S-a bagat in pat, a aruncat prospou, el a facut integrale toata noaptea. Eu i-am zis ca ma duc sa imi iau tigari, cafea, sa beau o bere ceva, el a zis ca tre sa invete si ca nu e nevoie sa plec ![]() ![]() Ai dreptate, se hranesc bine baietii, isi aduc de acasa "sumcile" (sumka inseamna sacosa din aia mare de rafie) incarcate cu conserve, "tushonci" (carne prajita si conservata), gaste, rate, gaini, curcani prajiti, paine, biscuiti... vin etc... Acum (glumim intre noi) sa nu zici ca nu te-a hranit deloc VANIA, ca nu te cred... ![]() ![]() ![]() Asa ca dati-va bine pe langa baietii din Moldova daca simtiti ca e criza prin frigiderele de acasa, la ei nu va fi NICIODATA, si incercati sa-i respectati, asa cum "graiesc" ei... 21 Oct 2010, 07:25: QUOTE(2xGI @ 21 Oct 2010, 01:32) eu am avut in armata colegi modoveni (de''ai nostri), in viata mea nu am vazut asa mancaciosi ca aia, urla foamea in ei de nu se poate, mancau pana la lo''comanda........ ![]() Noi vorbim aici de moldoveni = basarabeni, hai sa nu mai dam nastere la inca 2-3 topic-uri gen "Ce sunt oltenii sau ce sunt banatenii sau ce sunt muntenii? This post has been edited by dragoselu: 21 Oct 2010, 06:25 |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Experientele mele cu moldoveni tot la facultate si camin se reduc...cam in aceleasi tonuri descrise de colegii coforumisti. Studentii basarabeni is baieti buni, cu spirit intreprinzator, cam fiecare avea o mica afacere, ba cu Cd-uri, ba cu tigari, ba cu imprimante, daca stii sa ii respecti te respecta si ei pe tine. Daca te iei strict dupa limbaj, risti sa ii categorisesti drept molatici si o dai rau in gard...moldovencele isi insirau ardeii si usturoiul la uscat, pe funie, in octombrie, de radea tot palierul, dar incetau sa rada cand ieseau fetele la discoteca...oaileleu, muica
![]() |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Ultima experienta in Moldova a fost pozitiva. Am mers cateva zile in interes de serviciu si am fost placut impresionat. Drumul de la Albita la Chisinau este asfaltat perfect si nu trece prin localitati, deci poti merge constant. Evident, cei care mergeau peste viteza legala aveau farurile aprinse si numere de Romania. Am depasit Mărțădăsuri și Băămvăuri* la greu. Culmea e ca atunci cand vin in Romania conduc la fel de aiurea ca restu'.
A, da, la ei padurile sunt destul de bine intretinute. Nu cred ca se fura ca la noi. Da' las' ca ne unim si le taiem noi... Sentimentele fata de romani... amestecate. Am auzit si unii care se considerau romani, si altii care sustineau existenta poporului moldovean. Bine ca n-au bagat-o p-aia cu Romania care ocupa ilegal Moldova de Vest. ![]() Desi mi s-a spus sa am bani pregatiti, pentru ca politistii lor sunt pusi pe spaga, agentul din Chisinau s-a facut ca nu observa masina firmei parcata aiurea (era doar pentru 5 minute, cat sa ne intalnim cu clientul). La Chisinau n-am vazut picior de caine comunitar. Si am mers pe jos la 3 dimineata prin oras - liniste totala. Mancarea foarte buna si ieftina, eu am dat vreo 10 ron pe o pizza mare (peste care turnasera vreo tona de cascaval si inca una de sunca), iar colegul meu a luat diverse chestii de 20 RON de a mancat continuu vreo doua ore. Cand a comandat la telefon a fost genial - nu reusea sa se inteleaga cu rusofonul de la pizzerie si a dat-o de pe moldoveneasca de Vaslui pe romana literara. La PCTF a aparut un politist de frontiera prietenos care ne-a controlat pasapoartele si a spus sa mergem la biroul vamal, ca sa nu asteptam degeaba. Asa ca am mers ca musca fara cap vreo 10 metri si am dat de un individ imbracat in verde pe care l-am intrebat unde e biroul vamal. La care tipul ne-a raspuns: "da' eu mi-s birou' vamal". Cand sa intram in Romania, apare un semn mare "Uniunea Europeana / Romania". Si au inceput gropile. ----- * - forma localizata pentru Mercedes si BMW. This post has been edited by BlaueCorsa: 21 Oct 2010, 07:12 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
(Da!)
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Muttley @ 20 Oct 2010, 22:54) ... Las-o balta. Mai zi de moldoveni, cum stranuta, daca trag apa... ... ![]() ![]() This post has been edited by kum: 21 Oct 2010, 10:30 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 21 Oct 2010, 11:07) Presupun ca stii care e dreapta si care e stanga, dar nu imi dau eu seama de spiritul de gluma la ora asta matinala... Fiind un adept al lucrurilor exprimate clar, atunci cand aud expresia "moldoveni de peste prut" nu ma gandesc automat la basarabeni si incerc sa aflu pe ce mal se afla cel care face afirmatia...asta ca si in cazul trotuarului de vis-a - vis care este mereu pe partea cealalta a strazii....faptul ca oamenilor le place sa se exprime stereotip si ambiguu iar dupa aia au pretentii e alta mancare de peste...pe de alta parte eu nu cred ca moldovenii se diferentiaza in vre un fel indiferent pe care mal al prutului se afla...adica malul drept moldova provincia sau malul stang moldova tara |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 12:28 |