Pro sau contra emigrarii ?, Argumente, motive, opinii ...
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra emigrarii ?, Argumente, motive, opinii ...
SiloS |
![]()
|
||
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.299 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
|
||
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|||
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(big2003 @ 23 Jul 2006, 22:34) Adevarul e ca ar fi bine sa plece cei care vor si cei care raman sa puna umarul si intr-un final sa urnim din loc tara asta . vezi sa nu-ti mai taie din avint sistemul ticalosit si sa stai la batrinete la coada la farmacii pt. compensate iar restul de pensie sa-l dai spaga la doftori care au salarul echivalent cu pensia ta ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Sã fii patriot în România înseamnã sã puți a iesle în timp ce constați cã toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Si ce sa fac , sa vreau ca SiloS sa plec oriunde in speranta ca acolo stau cainii cu euro in coada ? In nici un caz .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
Contra, daca vrei poti.
si cred ca poti mai mult aici unde stii cat de cat cum se "invart" lucrurile. Sa-ti lasi familia, prietenii si sa "tragi" ca un ... pe langa altii care sunt nativi si care isi flutura superioritatea de a se fii nascut acolo? Daca nu esti formidabil intr-un domeniu nu-si prea are rost plecarea, si daca esti foarte bun acum poti face aceasi bani si in tara. Daca nu ai nici un fel de pregatire mergi si faci cele mai "murdare" munci, esti falos cand vii in tara cu ceva banuti stransi de cele mai multe ori injosindu-te, trambitand in fata cunoscutilor ce munca nobila si usoara ai facut si cat de mult te-ai distrat. Nu vor recunoste acesti oameni cum au trait, cum au muncit, cum au fost tratati, cum e insisi s-au respectat. Nu a fost nimeni din cei cunoscuti sa-i vada sau daca au fost s-au umilit la fel. Daca nu ai cunostinte suficiente sa "iesi" peste medie, si de multe ori chiar daca esti peste rasplata muncii este inferioara unuia care este nativ. Incearca sa fii mai brunet(etnie, mama natura) si sa muncesti in cea mai "ok" tara(SUA) si ai sa observi ca tendintele de stapani ai blonzilor cu ochi albastrii doar s-au estompat dar nu au disparut. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
- TM ?? ???
2011 Parerea mea ...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
vijelie tata ... ce-ti veni sa razi asa ?
Eu am auzit vehiculandu-se niste salarii in anumite domenii de-mi venea sa rad ca tine .. numai ca motivul era altul ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
"""sa "tragi" ca un ... pe langa altii care sunt nativi si care isi flutura superioritatea de a se fii nascut acolo?"""Cei care sunt nativi au alte probleme decat sa i-si fluture superioritatea de a se fi nascut acolo!
"""faci cele mai "murdare" munci"""Pentru care primesti salariul minim stabilit de sindicatul de ramura+absolut tot ce tine de protectia muncii respectat de angajator. """trambitand in fata cunoscutilor ce munca nobila si usoara ai facut si cat de mult te-ai distrat. Nu vor recunoste acesti oameni cum au trait, cum au muncit, cum au fost tratati, cum e insisi s-au respectat."""Important este cum s-au respectat ei pe ei insasi ca restul nu conteaza. """Incearca sa fii mai brunet(etnie, mama natura) si sa muncesti in cea mai "ok" tara(SUA) si ai sa observi ca tendintele de stapani ai blonzilor cu ochi albastrii doar s-au estompat dar nu au disparut"""Asa o fi precum zici dar sunt destule firme care au patroni de toate rasele si salariati arieni pur sange si firmele respective prospera daca toti muncesc nu daca toti manifesta tendinte fie si estompate. Cand a inceput conflictul in Irak pilotii nemti au intrat in greva japoneza pentru ca ei aveau salariile mai mici decat soferii de camioane din Germania.Deci nu exista o scara a valorilor perfect echitabila pentru noi toti si implicit nu exista locul perfect pentru fiecare dintre noi. |
--------------------
a
b
c
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Articol de pe SmartFinancial.ro:
Cat de tentati mai sunt romanii din mediul urban sa emigreze Mai mult de jumatate dintre romanii care au raspuns in cadrul unei cercetari de piata realizate de www.SMARTfinancial.ro in randul propriilor cititori au declarat ca s-au interesat cel putin o data despre posibilitatea de emigrare (50,65%). Totusi, aproximativ 20% dintre cei chestionati sunt chiar interesati sa emigreze in acest moment, fapt ce arata si o oarecare scadere fata de anii precedenti, cand tentatia plecarii din tara era mai mare. Rezultatele prezentului sondaj nu sunt reprezentative la nivelul intregii populatii, ci in mediul urban, persoane cu venituri medii si mari, varsta 25-35 de ani in principal, persoane active social, cu acces la internet, ceea ce reprezinta, de altfel, si targetul publicatiei financiare exclusiv electronice www.SMARTfinancial.ro. La intrebarea "Cunoasteti persoane care au emigrat?", 96,1% au raspuns "Da", ceea ce arata insa numarul mare de persoane ce au parasit Romania - legal sau nu. Optimismul romanilor este foarte redus, 57,14% afirmand ca, pentru viitor, considera emigrarea o posibila solutie. Privind motivele unei posibile emigrari, cele mai des invocate au fost lipsa banilor, dar si nemultumiri privind societatea romaneasca; doar 6,49% dintre persoane au declarat ca ar emigra doar pentru a gasi un job. |
--------------------
Volțvagãn
Glonț
- -
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 Athos, Porcos si Bairamis
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e º t i ![]() |
Pro deoarece imi plac tarile unde cuvantul si onoarea sunt mai presus de orice, iar cetateanul este respectat asa cum se cuvine, si nu i se pun taxe pe lucruri care au probleme! (vezi autostrazi, sosele nationale, etc.)!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricaþie: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Duyu, unde emigrezi ma? Ia lumineaza-ma si pe mine in ce tara europeana nu platesti tu taxe pe autostrada.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
vijelie |
![]()
|
Adevarul e ca Europa se intinde pana in Urali, deci se poate!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Pro (UK):
- compatrioti extrem de necivilizati iar cand mai vad si cate o caruta pe un drum E care formeaza in spate o coloana de 15km si carutasu` e super-calm si nevinovat imi vine sa ma duc dreaq !!! Oricum, aici nu cred ca era vorba de emigrare neaparat pentru castiguri mai mari (ca se poate castiga si aici bine - e adevarat ca nu ca muncitor) ci pur si simplu pentru a te simti si tu mai bine cand iesi pe strada, nu sa ti se intoarca stomacul la fiecare pas pe care il faci din diverse motive. This post has been edited by ageana: 11 Oct 2006, 08:24 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papã ulei. |
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
marty nu este chiar asa... adevarul este ca in majoritatea statelor cu apa calda munca se plateste mult mai bine decat la noi... aceeasi munca pe care o fac aici pentru 300E in afara as face-o probabil peste 1500... deci o oarecare diferenta... adevarul este ca si chiriile si preturile in gerneral sunt mult mai mari, dar la final de luna esti mult mai multumit...
eu unul sunt ferm pentru emigrare si cu cel mai probabil cu prima ocazie ma duc... este prea multa bataie de joc la noi, mentalitatea de manelisti predomina, bunul simt nu exista decat in cazuri rare, institutiile statului functioneaza numai pe baza de spaga, etc... probabil ca acum 6 luni eram de alta parere, dar am patit prea multe in ultima vreme ca sa imi doresc sa raman: 1. parbriz spart de la o pietricica pe un drum proaspat reparat care nu a fost maturat (nu am prea vazut in afara pietris ramas pe drum dupa reparatii) 2. pierdut o zi la politie pt constatare, plus alte n drumuri service-asigurator... mi s-a parut prea mare birocratia.... 3. luat vopseaua de pe numere.... 4. mi-a zgariat un retard masina cu cheia (prima data)... 5 manelistii care s-au mutat in zona si in fiecare weekend ma obliga sa il ascult pe copilasul minune 6. nesimtirea in trafic 7. gropile si drumurile din romania 8. zgariat masina cu cheia a 2-a oara in alt oras.... (de data asta a tras cu sete... concluzia: alexandrenii sunt mai puternici decat cei din bucuresti) 9. apartamentul spart... nu au luat mare lucru, dar am mai dat 2 mil pe reparatia la butuc 10. numerele primite inapoi de la politie (second hand.... ) 11. nivelul de trai care la noi este exagerat de mic... salariile de mizerie, marea majoritate... 12. mentalitatea de baietasi de cartier... 13. felul in care am fost tratat de cei de la WC... mentalitate romaneasca... "asa face la toate" si "lasa bre ca mere asa..." 14. politia care nu face altceva decat sa isi indeplineasca norma de amenzi pe zi (pe care oricum le dau dupa bunul plac) stand la panda... 15. spaga care este la putere... am vazut cazuri grave care cu spaga s-au rezolvat... marea parte din astea in ultimele 6 luni... acum stau si eu si ma intreb cate din toate astea s-ar fi intamplat intr-o tara mai civilizata?... concluzia: de ce sa stau aici sa ma agit si sa ma enervez pentru toate idioteniile si pe un salariu de toata jena... parintii sunt singurul motiv care ma mai tine in rromania, desi sincer nu stiu pentru cat timp... |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Contra.
Inca nu ma consider un om realizat, dar am un job bun (din toate punctele de vedere). Cine afirma ca Romania este o tara de kkt are in mod cert probleme psihice. Locuitorii sunt problema, nu tara. Dar asta se poate indrepta. In ultimii trei ani am petrecut 25% din timp in afara tarii (Spania, Vietnam, Turcia, Cipru, Olanda, Grecia etc.) si nu m-am simtit nicaieri mai bine ca acasa. Singura tara unde mi-a fost jena de nivelul de civilizatie al romanilor a fost Olanda. Dar nu as emigra pentru nimic in lume. Marile probleme ale romanilor sunt lipsa cultului (da, asta vreau sa spun!) muncii, lipsa constiintei sociale si coruptia. Dar toate se pot schimba. Am vazut in ultimii ani ca Romania merge intr-o directie buna (cel putin din punctul meu de vedre) si o sa raman aici. Ii inteleg pe cei care au plecat in anii '90 sau mai devreme, atunci intr-adevar nu existau perspective. Dar acum in mod cert nu se moare de foame si poti sa-ti gasesti un job bun. Desigur, cu conditia sa vrei sa muncesti... |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(vyrus @ 11 Oct 2006, 17:28) Ii inteleg pe cei care au plecat in anii '90 sau mai devreme, atunci intr-adevar nu existau perspective. Dar acum in mod cert nu se moare de foame si poti sa-ti gasesti un job bun. Daca pentru tine jobul si banii sunt principala satisfactie in viata de zi cu zi, si nu ai probleme din punctul asta de vedere, nu ai de ce sa te gandesti la emigrare. In tara asta se pot face bani buni daca esti chitit pe asa ceva.Dar cred ca pentru multi dintre cei ce vor sa emigreze, nu banii sau job-ul sunt principalul motiv. (In functie de pregatire si experienta se poate lucra temporar in afara tarii, de la capsunar & bucatar la IT). Eu personal nu m-am gandit niciodata ca, pentru a fi (sau a ma simti) realizat, mi-ar fi suficiente un job bun si bani. Uite, ti-as insira cateva dintre motivele mele de a pleca DEFINITIV din tara: - becalizarea si manelizarea generala. Aici intra atitudinea zilnica a conlocuitorilor: nesimtire, graba exagerata. lipsa de rabdare. Daca stai un pic pe margine si te uiti in jur vei vedea o stare de nevroza generala. - coruptia generalizata, de la gaborul cu lighean alb si girofar care primeste fara pic de jena si fereala spaga de la vanzatorul de marar din coltul blocului (vazuta personal), si pana sus de tot. Spaga e un mod de viata, un "sine qua non". De curiozitate: cunoasteti pe cineva care in ultimii 2 ani sa fi luat proba de traseu pentru permisul de sofer din prima, fara spaga data gaborului? - nepasarea generala fata de viitor. E.g. lipsa locurilor de joaca si dispretul fata de mediu sunt probleme ale caror efecte o sa le resimtim mai incolo. Astea de mai sus sunt dupa mine motive suficiente pentru a te simti ca un strain in tara ta. Din ce observi, nu am pomenit absolut nimic de job atractiv sau bani. Privind in viitor, si revazand ce-am scris mai sus, sunt din ce in ce mai convins ca cel mic ar creste si s-ar dezvolta mult mai bine intr-o tara civilizata. Aaa, as mai avea un comentariu aici, despre o celebra legenda urbana: romanul e primitor, ospitalier. Incercam din rasputeri sa ne mintim, scriem asta si pe pliantele cu care nu mai reusim sa-i aburim pe vestici. Ospitalier my ASS! Nu e vorba de ospitalitate, ci de fudulie. Romanul pune pe masa ce are mai bun din mandrie si pizma, ca nu cumva vecinul sa iasa cu ceva mai bun. Iar daca i se pare ca vecinul l-a "facut", ii omoara capra. Simplu, nu? This post has been edited by adip: 22 Oct 2006, 16:55 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
@adip - ai citit ce am scris sau vrei doar sa-mi demonstrezi cu tot dinadinsul ca ma preocupa doar banii si job-ul?!
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
vyrus, bineinteles ca am citit si am inteles tot ce ai scris. Nu vreau sa iti demonstrez nimic. Ma tem ca tu nu ai citit bine. Ia uite cum am inceput: "Daca pentru tine jobul si banii sunt principala satisfactie in viata de zi cu zi, si nu ai probleme din punctul asta de vedere, nu ai de ce sa te gandesti la emigrare". In fine, nu are sens sa ne legam de vicii de forma.
Dar chiar m-ai facut curios. Citez: "Am vazut in ultimii ani ca Romania merge intr-o directie buna (cel putin din punctul meu de vedre) si o sa raman aici". Poti dezvolta un pic? Multumesc. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
1. Mirosul de transpiratie incepe sa se estompeze. Serios. Acum cativa ani, romanii erau pe un loc codas la igiena personala, cu o periuta de dinti schimbata pe an. Acum vad ca situatia se schimba.
2. Infrastructura se imbunatateste (chinuitor de incet), serviciile incep sa se dezvolte. Acriturile de la Alimentara (alea pe care aveai senzatia ca le deranjezi din cine stie ce atunci cand cumparai ceva) sunt pe cale de disparitie. 3. Turismul (aici poate c-am avut eu noroc) incepe sa mearga (ma refer la zonele montane, de litoralul romanesc n-o sa ma apropii niciodata). 4. Incet si greu, se misca si unele institutii. De exemplu, ambulantele obosite au cam disparut, Politia nu vine dupa 2-3 ore, ci dupa cateva minute etc. Dupa cum spuneam anterior, nu neg ca ar exista probleme, dar lucrurile par sa mearga spre bine... |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
vijelie |
![]()
|
Degeaba schimbam mai des periutele de dinti, mai important e sa le folosim!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ON topic: contra
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 16:41 |