Troncane ceva in virajele stranse
![]() ![]() ![]() |
Troncane ceva in virajele stranse
stroe adrian |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 21 February 04 From: Mangalia ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
SI eu tot de la planetare cred ca este. La mine se aude la fel cand i-au curbe. O planetara e 3.500.000, dar poti sa iti iei cu 1 mil planetara reconditionata. :idea:
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
O planetara e 3.500.000. Mai bine iti cumper planetara reconditionata, cu 1 mil :idea:
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
Sunt sigur ca e de la planetara. Daca a inceput sa iti bata de curand nu tre sa iti faci probleme, dar, daca bate de mai de mult, mi-as face griji. eu am mers cu o planetara 40.000 km si abea bataie in ea. in cele din urma si-a dat obstescul sfarsit.
Poti face in mai multe feluri: 1)mergi in continuare cu bataia 2)iti iei o planetara noua (eu am dat anu trecut pe una facuta in colaborare cu renault 2700000, da is multumit) 3)ia-ti o planetara reconditionata (te sfatui sa le schimbi pe amandoua odata) |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
bate in viraje cand accelerezi??
sau pe liber? nu te repezi, ia in masina pe cineva care stie, poate freaca ceva, poate e de la bieleta, oricum bataia de planetara e mai mult decat specifica! e ca un suflu sistolic:))) pt un internist! |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
si a mea bate . Ce am auzit si eu de la luime ca nu tre inca s aiti faci griji daca iti bate numa in viraje stransa (mai ales daca le iei accelerand sau cu viteza destul de mare pt un viraj). Mai merg o droaie . Doar sa te abtii de la ceea ce am scris in paranteza. Sunt altii carora le troncane la un viraj normal , la franare/accelerare. Si una d-a mea a inceput sa faca figurele dar mai tine. Reconditionare am inteles de la cineva ca a facut-o cu numa 800 000 . acum depinde si de om , zona etc .
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
Radduu |
![]()
|
a mea troncane cand accelerez pe drum drept,, troncane asa cam de 1 an jumate :roll:
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
SoFastSoFurious |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 27 April 04 From: Constanta ![]() |
Nu cred ca e numai planetara, pot fi mai multe chestii:
1.Bieleta anti-ruliu 2.Unul din pivoti (superior sau inferior) 3.Planetara Acum nu se stie dar daca e planetara te sfatuiesc sa mergi cu ea asa pana strangi bani si cumapara noua sau noi ca.......astea reconditionate dupa 3-4 luni fac la fel deci nai facut nimik |
-------------------- |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
inainte sa faci tot ce scrie mai sus, schimba planetarele intre ele :wink:
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
SoFastSoFurious |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 27 April 04 From: Constanta ![]() |
Da ar fi si asta o idee, sa stii ca asta am uitat sa mantionez.
![]() |
-------------------- |
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
sau poti sta linistit
![]() ![]() La ce ajuta asta cu schimbatul planetarelor intre ele?? daca am burduful facut varza .. mai bine il las asa sau il schimb dupa ce curatz si gresez in prealabil locul?? |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
neaparat trebuie schimbat burduful si schimbata vaselina !!!!!!!!
daca le schimbi intre ele, schimbi si uzura de pe o parte pe alta, si planetara va lucra pe partea "neuzata" |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Bunicutzu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 30 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, schimba vaselina.
Incearca sa pui o vaselina mai groasa ca vin caldurile si sa nu o pierzi pe drum cand se inmoaie. |
-------------------- ...poza reprezinta masina ideala pentru Bucuresti/Romania
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
oricum daca bate la accelerare mai mici sanse sa fie pivotul ca planetara!
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
Mae |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 19 February 04 From: pierdut prin bucuresti ![]() |
la mine bate tit spre stanga. am o intrebare de ce la toti e pe stanga si nici unul pe dreapta. dar bate doar cand musc din asfalt cu ea spre stanga, in panta si viraj strans. sa inteleg ca mai merge. adica nu e o problema majora :?:
|
--------------------
dacia
break
2001 injectie burn baby... burn... burn
|
|
Devils |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 394 Joined: 20 April 04 From: Targu-Mures ![]() |
S-ar putea sa fie si rulmetii...io zic sa te uiti si acolo...daca bate la accelerare
|
--------------------
Audi
- B4
- 1994 1.9 TDI Z1 90CP
- MS 03 CNP Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
cum sa bata rulmentii?
daca aia ajung sa bata, se dez,embreaza masina...iti dai seama catamai jocu e nevoie la rulmentzi ca sa bata?? |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
Mae |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 19 February 04 From: pierdut prin bucuresti ![]() |
toti "mecanicii " cu care am vorbit spun ca sunt planetarele. unii zic sa le inversez, altii zic sa le reconditionez, iar unii dintre voi spun ca au mers cu ele asa mult si bine.
desi nu pare a fi bine cand bate ceva la viraje mai stranse. |
--------------------
dacia
break
2001 injectie
|
|
Mae |
![]()
|
apropo. la toti apare problema asta prima data la virajele pe stanga. de ce?
|
--------------------
dacia
break
|
|
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
Cand pleci de pe loc, virezi stanga, cand iei o groapa, de obicei o iei cu roata de pe dreapta, etc
|
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
uite ca nu ma gandisem:))
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Bine ar fi sa le reconditionezi. In functie de locul unde iti faci operatiunea ai garantie intre 12 si 18 luni (deci cat alea de origine) si in plus doua planetare reconditionate costa maxim cat una noua. Acum, daca nu te deranjeaza zgomotul poti sa mergi mult si bine, ca nu crapa foarte repede, dar in scurt timp deja o sa te agaseze rau de tot bataia ritmica care o sa te insoteasca pretutindeni.
In general partea dreapta a masinii e cea mai oropsita in ceea ce priveste suspenia. Pe dreapta se duc cel mai repede bucsele, amotizoarele, panetara. De ce? Pentru ca e parte cu care iei gropile cel ma des. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Mae |
![]()
|
o sa radeti dar tot pe stanga am schimbat doua capete de bara si pe dreapta nici unul
![]() Chestia cu stanga la plecare ai mare dreptate |
--------------------
dacia
break
|
|
Mae |
![]()
|
de curand aud cate un pocnet ca o lovitura intredoua metale cu un pic de cauciuc intre ele, o lovitura infundata cand pun frana mai tare. se aude din spate, si foarete rar 1/zi deobicei cand plec dimineata.
ce ar putea fi? sunt aproape sigur ca e ceva de pe la puntea spate. dar ce? |
--------------------
dacia
break
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
asa face unle breakuri, e de la repartitor...
nu ai nici o treaba! |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
La mine planetara din drapta (si cea din stanga - dar m. mai putin) bate.. bate urat in curbe. Fusei pe de 1 Mai pe Valea Oltului si pe Valea Prahovei si mi-era mila de saraca planetara in acele curbele stranse pe serpentine.
Se aude rontzaind si la denivelari peste care trec ambaland.. Merg cu ea asa de >40.000Km, si deocamdata null problem. De reconditionat nu mi le reconditionez, caci nu vreau sa risc sa raman in drum sau sa mi se rupa pe undeva prin tzara - caci atunci nici mama ei de garantie nu ma mai alapteaza suficient cat sa-mi treaca nervii. Cu astea am facut in total cam 100.000Km - asa ca si-au scos banii.. La vara pun 2 noi, si pe astea le reconditionez si le vand.. Parerea mea e ca doar daca ce au inceput sa bata, atunci mergi linistit. Ai grija de ele necalcand masina in curbe si nici chinuind-o prea rau daca ramai impotmolit pe undeva si.. ar trebuis a te tina inca pe atat. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
vlad_vulpe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 March 04 From: Bucuresti ![]() |
eu zic sa lasi asa planetarele pana isi dau duhul
eu am cumparat dacia mea de juma' de an cu planetarele batand putin, iar fostul proprietar mi-a spus ca face asa de cand a cumparat-o de noua ( 1996 ) :shock: |
-------------------- |
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
QUOTE La mine planetara din drapta (si cea din stanga - dar m. mai putin) bate.. bate urat in curbe. Fusei pe de 1 Mai pe Valea Oltului si pe Valea Prahovei si mi-era mila de saraca planetara in acele curbele stranse pe serpentine. am auzit ca aia de la tunari le reconditzioneaza misto de tot... am vazut la cineva cu o nova pe care o forja k lumea d tot si cara si marfa cu ea, si nu avea probleme deloc.... |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
geo76com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 9 April 04 ![]() |
Eu mi-am reconditionat planetarele la Tunari cam acum un an si am facut vreo 15.000 de km cu ele si nu au nici o problema. Si eu accelerez ca nebunu in curbe ca imi place cum face masina
![]() ![]() PS daca vrei te duci cu doua planetare la schimb te costa cu vreo 400.000 mai putin. O dai pe aia veche, banii si iti da una nou reconditionata in cutie cu adresa si numele firmei. Oameni sint seriosi |
--------------------
DACIA
1310L
1995
|
|
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
e posibil sa fie de la ceva mult mai simplu...sa se fi rupt stiftu de la planetara..
stiftul interior, adik cel de la cutia de viteza... asa patesc eu...la ceva timp, mi se rupe acel stift, si incepe sa troncane...se schimba, si iar merg vesel... asa ca cel mai bine te bagi un pic dedesubt, si te asiguri de faza asta.... |
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:55 |