DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> COMBATEREA amenzilor rutiere

bodescu jr
post 18 Apr 2004, 15:55
Post #1

Group: Members
From: Bucuresti

Doresc sa fac un site Amenda.ro care sa-i ajute pe soferi sa nu mai
plateasca amenzi. Daca exista oameni care au castigat contestatii
impotriva PVB ii rog sa ma ajute pentru a oferi posibilitatea tuturor sa
nu mai plateasca amenzi.

Am o Dacie prea tare pentru drumurile din Romania, sunt abonat in sate ,vai de mama lor, la radar.
('sad.gif')M-am saturat sa platesc, voi? sad.gif

Astept parerea voastra.

--------------------
bodescu jr.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 18 Apr 2004, 22:32
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Scuze ... nu inteleg niste lucruri (nu am nimic cu tine):
1. Subiectul asta e o stire ???
2. Ce inseamna "am o dacie prea tare pentru drumurile din Romania" ??? Sa inteleg ca tu ii dai talpa cat cuprinde si ca tie viteza de 50Km/h in oras nu iti este suficienta ....

Desi dau dovada de lipsa de modestie, eu unul (desi am detector de radar foarte performant) in oras (Buc, Iasi, Bacau .. etc) NU IL FOLOSESC si cu toate astea nu am luat nici o amenda dde depasire a vitezei legale smile.gif ... drumul Buc - Iasi nu se pune .. acolo ii dau talpa cat ma tine motorul ... dar chiar si asa .. in orase (nu vorbim aici de sate de 100m lungime) merg LEGAL ... si nu am intarziat niciodata ....

Eu unul NU SUNT DE ACORD sa nu platesti o amenda care ai capatat-o pe merit ... fara discutii ...

Bafta .... ca ai nevoie.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
bodescu jr
post 19 Apr 2004, 19:44
Post #3

Ce este mai important?

Sa castigi singur o contestatie impotriva unui proces-verbal sau sa angajezi profesionisti care sa se ocupe de anularea amenzii.

Eu cred ca toata lumea poate de aceea doresc sa ofer posibilitatea oamenilor harnici si muncitori sa economiseasca bani. De banii aceea pot lua lucruri frumoase celor dragi.

--------------------
bodescu jr.
+
haky
post 20 Apr 2004, 15:05
Post #4

Membru autentic

From: Oradea

Duminica am venit de la Ploiesti la Oradea. Drumul a fost liber in prima jumatate a zilei si am cam calcat-o. Am avut surpriza sa constat ca pe tot drumul circulau in ambele sensuri multe masini de politie cu radarul montat, mergand cu viteza mica (cam 50 Km/h). Intrebarea mea este daca mergand asa te poate prinde, daca iti dai seama ca ai fost filat si sa astept acasa "scrisorica".

--------------------
Fost: Dacia Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II ; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0
O zi buna tuturor. Ceau
+
driverx
post 20 Apr 2004, 15:30
Post #5

--- Membru cu ralanti ---

bodescu jr,

Stai ca nu inteleg. Tu vrei ca destepti ca tine sa incalce legea si sa nu platiti? Pentru tampenii dinastea ti-as lua carnetu. Nu avem nevoie de veseli ca voi pe drumurile astea si asa coapte. Pacar ca nu am acoperire cu legea pentru dorinta mea.

:roll: :roll: :roll: Cu ce am gresit sa ma nasc in tara (pardon....tribul) asta?

:shock:

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
kaspersky
post 20 Apr 2004, 15:38
Post #6

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

de ce sa contesti o amenda pe care ai luat-o pe bune? te-a prins radaru' cu peste 50 km/h in localitate, ai incalcat legea >> amenda >> platesti!
oriunde in tarile civilizate daca ai incalcat legea si esti prins >> platesti

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Wolfmark
post 20 Apr 2004, 16:20
Post #7

Membru autentic

driverx, sunt de acord cu tine (de data asta)...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
viulian
post 20 Apr 2004, 16:32
Post #8

Que ?

In Finlanda, amenda este un procent consistent din salariu. Ii frige pe toti la fel.
Si cum acolo toti banii sunt trecuti pe cartea de munca, daca esti director la o companie mare si depasesti viteza - platesti sute de mii de dolari amenda

Din Februarie, 2004:

Finnish police gave a record 170,000 euros (US$217,000) speeding ticket to a millionaire under a system in which traffic fines are linked to an offender's income.

The Iltalehti tabloid reported that millionaire Jussi Salonoja zoomed through the Helsinki city centre last weekend in a 40 kph (25 mph) zone and police handed him a ticket of 170,000 (US$216,900).

It didn't say what his speed was.

The fine was based on information they got directly for the inland revenue office, the Tuesday report said.

Salonoja, 27, could not be reached for comment, and police declined to discuss the alleged speeding incident until it reaches the Helsinki Regional Court at a later date.

Other hefty speeding tickets have included a 56,000 euros (US$71,000) one for a professional hockey player and one for 150,000 euros (US$190,000) given to one of Finland's wealthiest people.

Two years ago, Anssi Vanjoki, then executive vice president of Nokia's mobile phones division, landed a 116,000 euros (US$148,000) ticket after being caught speeding 75 kph in a 50 kph-zone on a motorcycle.

It was later lowered to about 5,900 euros (US$7,500) after he showed a court that his income had dropped, but not before Finns flew into a rage over the high fine.

But, after weeks of Parliament debates, discussions on TV shows and expressions of disgust in the media, Finns did nothing and the system remained.

Iar de facut un site din asta - eu zic ca se vor prinde repede si vor ajusta la timp reglementarile - in caz ca tu vei gasi breshe si o modalitate misto de a contesta si castiga (mai ales daca se face publica modalitatea pe site).

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Ghidioneanu
post 21 Apr 2004, 19:59
Post #9

Membru autentic

From: IS

icon_mrgreen.gif Ashtia sunt mai comunisti ca noi !

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
fanelaru
post 22 Apr 2004, 14:08
Post #10

Membru incepator

Duminica am venit de la Ploiesti la Oradea. Drumul a fost liber in prima jumatate a zilei si am cam calcat-o. Am avut surpriza sa constat ca pe tot drumul circulau in ambele sensuri multe masini de politie cu radarul montat, mergand cu viteza mica (cam 50 Km/h). Intrebarea mea este daca mergand asa te poate prinde, daca iti dai seama ca ai fost filat si sa astept acasa \"scrisorica\".

Da! Te poate!

--------------------
Renault Megane 2005 Influence 1.5 dCi
Fanelaru Stelar
+
haky
post 26 Apr 2004, 08:25
Post #11

Membru autentic

A primit cineva scrisorica acasa ca te-a prins radarul? Cum se face? trebuie sa semnezi de primire? Cum iti demonstreaza ca ai fost tu la volan si nu altcineva, in masina ta ( un alt membru al familiei).

--------------------
Fost: Dacia Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II ; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0
O zi buna tuturor. Ceau
+
northwood
post 26 Apr 2004, 10:13
Post #12

Membru autentic

A primit cineva scrisorica acasa ca te-a prins radarul? Cum se face? trebuie sa semnezi de primire? Cum iti demonstreaza ca ai fost tu la volan si nu altcineva, in masina ta ( un alt membru al familiei).

Daca nu ai declarat masina furata anterior datei la care te-a prins radarul, e irelevant cine conducea masina. Amenda o plateste cel care este trecut in cartea de identitate ca proprietar al masinii, chiar daca la volan se afla bunica lui.

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
klaus
post 26 Apr 2004, 10:49
Post #13

步步

Group: Moderatori

Un pic gresit.
Contravenientul este contravenientul, si nu neaparat posesorul (ex. relevant, iti fura masina noaptea, in aceeasi noapte calca un pieton hotul cu masina ta, dupa aceeea fuge de la locul accidentului; in acest caz nu tu esti contravenientul - in cazul de fata chiar infractor, ci hotul)
Dar, in baza unui art. din Codul rutier, esti obligat sa declari cine era la volan la data de..., in zona ... (bineinteles daca stii).
Scrisorica spune, asa cum s-a mai mentionat pe aici, ca va rugam sa ne comunicati care a fost papagalul care se afla la data de..., ora de... la volanul masinii nr...., sa se prezinte la sectia..., sai inmanam o bucata de hartie igienica care costa x mii lei, amenda pentru depasire de viteza.
Toate termenele se scurg de la data la care a luat la cunostinta contraveninetul, dar daca tu esti posesorul si nu esti si contravenientul, trebuie sa-i aduci la cunostinta imediat (doar daca nu sunt alte cauze obiective) despre informare.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Ghidioneanu
post 26 Apr 2004, 20:02
Post #14

Membru autentic

Un amic a primit scrisorica acasa cu POZA ! , cu viteza de 140 cu care se intorcea de la mare si pe poza se vedea ca nu era cu nevasta ! Noroc ca soata nu era acasa , ar fi avut de dat multeeee explicatii ..... 166.gif

--------------------
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
MoneyTalks
post 28 Apr 2004, 22:47
Post #15

-

From: Ireland

Scuze ... nu inteleg niste lucruri (nu am nimic cu tine):
1. Subiectul asta e o stire ???

Nu e stire, dar am fost eu plecat :wink: E... birfa, deci se muta acolo :wink:

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
BX_master
post 29 Apr 2004, 01:27
Post #16

Membru incepator

From: Lyon-FR

In Franta au pus radare automate pe autostrazi si drumuri nationale. A scazut numarul mortilor pe sosele de la 8000 pe an pe la 5000 pe an si inca mai scade ca inca se mai instaleaza la radare.
Asta e un lucru bun. Partea proasta e ca amenda nu e in raport cu salariul. Adica eu daca dau 90 de euro pe amenda e una (ouch!), iar patronul care da 90 de euro cind ruleaza cu Peugeot 607 e alta (mdah, money...). Imi place sistemul de la finlandezi.
Alta perversiune in sistem e ca cei cu dare de mina si carora li se ia permisul pentru depasiri mari de viteza, merg la un avocat la Paris care ia 2000 de euro de proces si care le obtine anularea anularii permisului in 100% din cazuri cu o metoda de procedura numai de el stiuta (pledeaza fara public, e o procedura mai speciala, deci deocamdata nu prea se stie cum reuseste).
Eu zic ca ar fi bine sa se institue o amenda fixa, iar de la un salariu in sus sa se puna procent din salariu.
In Romania ar trebui facut ceva contra politiei care in ANUMITE cazuri abuzeaza la controlul radar: mi s-a intimplat mie intre Arad si Deva cu masina de control postata chiar in spatele tabelei indicatoare de intrare in sat. Cum sa ii explici lu' plotoner ca tu nu poti sa aduci masina instantaneu de la 90km/h la 50km/h???
Oricum, cind vom avea si noi autostrada de la Bechtel, atunci o sa se mai estompeze abuzurile astea care tin de drumurile nationale de la noi cu sate de zeci de kilometri...

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
miki
post 29 Apr 2004, 09:26
Post #17

#Hırsızlargibigeceniniçine

Cum sa ii explici lu' plotoner ca tu nu poti sa aduci masina instantaneu de la 90km/h la 50km/h???  

Nu trebuie sa-i explici si nici el nu trebuie sa inteleaga! Legea permite 90Km/h inafara localitatii, dar NU te obliga sa mergi cu atit! Este treaba ta sa mergi astfel incit in limita localitatii sa ai 50Km/h. Mai ales ca de obicei indicatoarele se vad de la distanta suficient de mare!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
bogdan_o
post 29 Apr 2004, 15:02
Post #18

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Eu merg pe ideea "gresesti platesti". Insa faza cu localitatile e cam aiurea. De exemplu pe DN1 pana in Ploiesti, pe mai mult de jumatate din distanta treci prin sate si daca trebuie sa mergi cu 50 prin fiecare sat innebunesti. Dar n-ai ce-i face daca ai buzunarul mai subtire. te conformezi si basta. In localitati care constau din mai mult de un drum national care sa le traveseze si cateva case sunt de acord cu limitarea la 50.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
viulian
post 29 Apr 2004, 15:07
Post #19

Que ?

Mai, sincer eu merg destul de repede prin sate si astea (adica nu 50 ci 70 imi arata la bord). Daca don' plolitzai are chef sa ma faca, si daca ma prinde, asta e, platesc. Faza e insa ca nu dau mai mult de cateva sute de mii anual (cel putin anu asta n-am luat nici o amenda) asa ca nu-mi fac prea mari probleme.

Pentru cei care incaseaza des, recomand un antiradar si prudenta mare - caci una e sa reactionezi la 60-70km/h, alta e sa reactionezi 90Km/h.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Radduu
post 29 Apr 2004, 17:55
Post #20

Membru autentic

Am luat 300.000 amenda ca am mers pe o portiune de 50 m cu 62km/h.(adika atat era de la inceputul strazii si pana la radar). Daca tot au schimbat raderele vechi cu astea performante, atunci sa imi schimbe si mie masina cu una noua care arata corect viteza! Ca am inteles de la militian ca la 61km/h nu primesti amenda.

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
bursuck
post 30 Apr 2004, 08:54
Post #21

Membru autentic

S-o ia dracu de viteza. Am trecut ieri pe langa un Cielo facut zob, in care isi dadeau ultima suflare un barbat si o femeie. Cand vezi la TV e una, cand vezi insa pe viu te cutremuri. Oamenii aia cred ca mai aveau totusi o sansa daca mergeau cu viteza mai mica. Era o portiune de drum numai buna pentru 100-130 km/h (cu cat merg dealtfel si eu pe acolo). A fost de ajuns o depasire si s-a terminat totul.
Nici azi nu mi-au iesit oamenii aia din minte....

--------------------
Dacia Solenza (In)Confort
+
Wolfmark
post 30 Apr 2004, 10:07
Post #22

Membru autentic

Am luat 300.000 amenda ca am mers pe o portiune de 50 m cu 62km/h.(adika atat era de la inceputul strazii si pana la radar). Daca tot au schimbat raderele vechi cu astea performante, atunci sa imi schimbe si mie masina cu una noua care arata corect viteza! Ca am inteles de la militian ca la 61km/h nu primesti amenda.

Te-a prins cu 62Km/h ... dar banuiesc ca intr-o zona de 50Km/h. Asa ca ai vitezometrul dus rau de tot daca are o eroare asa de mare.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
AC
post 30 Apr 2004, 13:21
Post #23

Membru autentic

From: Iasi

Radduu, a scris

Ca am inteles de la militian ca la 61km/h nu primesti amenda.

Eu auzisem mai demult ca radarele sunt setate sa inregistreze de la 60km in sus pentru a compensa erorile afisajului de la kilometrajul masinilor. Se pare ca e adevart ce-am auzit?

--------------------
Dacia 1310 TX
+
Ghidioneanu
post 30 Apr 2004, 15:44
Post #24

Membru autentic

:? Nu este adevarat, radarul este setat sa inregistreze corect, doar politistii au dispozitie sa nu faca galagie pentru 10 km depasirea limitei , pentru a fi oarecum ,, baietzi buni si iertatori " 017.gif , dar daca mergi cu peste 60 in localitati unde este limita de 50 si nu au alta treaba icon_mrgreen.gif , te agata ...

Problema cu masurarea exacta a vitezei se pune la radarele vechi si care nu mai au verificarea metrologica la zi ! Intradevar vitezele constatate cu radarele de tip vechi pot fi contestate in instanta daca nu au aceasta verificare metrologica , dar cine stie asta ? Probabil avocatii !!! icon_twisted.gif

--------------------
Solomon
+
Vlad Georgescu
post 30 Apr 2004, 16:00
Post #25

/----\ <--- Logan

Alta problema: mergeam pe DN1, trecusem prin sat, mergeam de 2-3 minute de cind nu mai vazusem ultima casa, padure pe stinga, zona verde total nepopulata pe dreapta.. m-am gindit ca am iesit din sat, si n-am observat semnul. Am bagat 90 KM/h, si.. peste inca 30 de secunde a aparut si semnul ca s-a terminat localitatea, iar pe stinga era o masina de Politie cu radar...

Intimplator nu am primit amenda.

Totusi chestia asta m-a revoltat, si m-am hotarit ca cu prima ocazie sa-mi cumpar detector.

Nu mi se pare normal ca sfirsitul localitatii sa fie dupa X KM de la ultima casa din localitate!

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
+
nimic
post 30 Apr 2004, 22:41
Post #26

Membru

am fost acu 2 sapt duminica la bv si fiind duminica erau si radare la agatzat.
la dus dimineatza am facut 3 ore jumate gl-bv ,iar la intoarcere 5 ore la intoarcere vedeam in fatza numai flash uri,radare in fiecare comuna,vreo 10-12 in total,am trecut pe langa vreo 5-6 politzishti pe mijlocul drumului si nu m-a oprit nimeni.injuraturi bagat-scos politzia romana.
in lacu sarat la intrarea in braila un gabor nenorocit opreshte o mashina in fatza mea cu nr de braila apoi si pe mine.
lu brailean i-a dat drumu iar mie mi-a dat amenda.motivul:nu aveam centura de sigurantza si semul prostului :!: in geam.mi-a dat amenda doar pt centura si bineintzeles ca mi-a facut o favoare ca nu mi-a dat si pt semne.
si era un prost de ieshise probabil de un an de pe bancile shcolii de gabori de la campina si urla tupeul in el.puteam sa-i bag 100 in buzunar dar am preferat sa dau 250 la cec.nici de-a draq nu i-am dat.
asa ca fratzilor feritzi-va de politzishtii braileni.sunt cei mai bulanjii.
de shoferii braileni nici nu mai zic.daca mai e si femeie la volan,si mashina cu nr de braila 166.gif

--------------------
+
DomnulK
post 1 May 2004, 03:55
Post #27

ex kAndrei

Un amic a primit scrisorica acasa cu POZA ! , cu viteza de 140 cu care se intorcea de la mare  si pe poza se vedea ca nu era cu nevasta !  Noroc ca soata nu era acasa , ar fi avut de dat multeeee explicatii  .....    :impuscat:
Mah voi ati vazut calitatea pozelor alea? Sunt EXECRABILE. Nu poti sa distingi decat tonuri de gri. Cred ca poti sa pui si cainele pe scaunul din dreapta sau un manechin din plastik....shi sa zici ca erai in masina cu Angelina Jolie<sau orice alta frumusete exotica de pe play-uri Hollywood-iene! >. Sa fim seriosi Aia cu poaza venita acasa shi cu nevasta care sa vada ca erai cu alta in masina sunt MIT-uri! Eu sunt abonat la amenzi pentru depasirea limitei de viteza in bucuresti , shi in poze nici macar nu ma recunosc,deslusesc.Daca nu as conduce Doar Eu acea masina as putea sa spun ca era frate-miu la volan<desi are doar 16 ani! Bafta!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
haky
post 3 May 2004, 12:55
Post #28

Membru autentic

Cam dupa cat timp vine acasa o amenda cu poza?

--------------------
O zi buna tuturor. Ceau
+
Marty
post 3 May 2004, 13:09
Post #29

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Aseara, fiind al dracu' de grabit, agasat si nervos, am considerat ca este cazul sa fac o smecherie. Veneam de pe Barbu Vacarescu si trebuia sa fac stinga pe St. cel Mare, spre Spitalul Colentina. Intrucit o vita de tramvai ocupa destul de mult din intersectie si mi-ar fi fost foarte greu sa astept sa treaca el dupa care sa fac si eu stinga, trag de volan si fac tramvaiul pe partea stinga. Asteptam frumos la semafor, se punea verde, intre timp observasem si masina de politie care astepta linga gura de metrou', plec, se da jos un flacaias din masina de politie, imi face semn sa trag pe dreapta. Urmare: 1 milion platibili in 48 de ore. De ce ? De dobitoc ce sunt! Cum o combat pe amenda asta ?? Cu un aspru proces de constiinta si cu foarte multe medicamente impotriva lu' Giardia!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
kaspersky
post 3 May 2004, 13:22
Post #30

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

SUPER-SJB pai daca zici ca era plin de politie pe traseu, ce nu ti-ai pus centura aia sau nu stiai ca e obligatorie? si mai zici despre politist: "si era un prost de ieshise probabil de un an de pe bancile shcolii de gabori de la campina si urla tupeul in el". ha-ha-ha. el ar mai trebui sa poarte "semnul prostului :!: ", nu respecta legea si tot el e cel ofensat! de cine??? de politistul care-l iarta de o amenda si de soferii braileni (probabil astia respecta legea si de aia)

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 07:07
Forum Renault