Transfagarasan
![]() ![]() ![]() |
Transfagarasan
Adrian00 |
![]()
|
||
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
|
||
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|||
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
imi spune si mie cineva cam cat de greu ar fi de parcurs transfagarasanul cu masina din semnatura, si mai ales ce abilitati speciale cere dru9mul asta?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
GeoSoft |
![]()
|
![]() Nepotu` Group: Members Posts: 130 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti\Buzau ![]() |
Poti merge linistit pe Transfagarasan. Trebuie doar sa fi atent la drum (stii tu chestii de genul redus viteza si facut jaloane) pentru ca sunt anumite portiuni care arata ca dupa razboi pe tronsonul de drum dintre Arges si Balea.
|
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si sa stii sa folosesticorect frana de motor. Ca mai sunt pe aici care se plangeau dupa un Transfagarasan ca au ajuns jos cu pantalonii uzi dupa ce masina nu mai frana si din frane iesea fum
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
GeoSoft |
![]()
|
![]() Nepotu` Group: Members Posts: 130 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti\Buzau ![]() |
Foarte bine a punctat colegu partea cu frana de motor. Intamplator cu doua saptamani in urma trasesem pe dreapta aproape de Capra, asteptand alte masini din grup sa soseaca, cand la un moment dat trece o don`soara cu o Fabia pe langa noi si ne-a imparfumat cu niscai miros de placute incinse (inclin sa cred ca incinse este putin spus). Nici nu vreau sa ma gandesc cum aratau discurile ei putin mai jos - prin zona Vidraru -, pentru ca urma sa treaca printr-o zona unde ploua destul de bine, si dupa cum stiti discurile incinse nu prea se inteleg bine cu apa.
|
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
Gorbaciov |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 28 July 07 ![]() |
Apropos de discuri rosii + apa.
Acum cativa ani, pe drumul dintre Podkoren si Villach, dupa ce se intra in Austria si se termina coborarea, e un loc mare de parcare. Si eu eram un pic ud (e panta atat de abrupta, incat nu ai cum sa mergi doar cu frana de motor) am tras un pic pe dreapta sa vad discurile si graba mare sa o iau din loc sa se raceasca (e drum drept in continuare). Am dat cu spatele sa ies si cand m-am uitat in fata sa o iau spre "iesirea" din locul de parcare, ceata totala. Meseriasul din fata mea, arunca de zor Pepsi pe discurile de frana la un Vito! This post has been edited by Gorbaciov: 17 Jul 2009, 11:49 |
--------------------
Citroen
C5
2007/Elegance
- B-01-DRC
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
in fine, nu mai conteaza ca nu mai plec nici unde
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Gorbaciov |
![]()
|
Ce ai patit maestre?
|
--------------------
Citroen
C5
2007/Elegance
- B-01-DRC
|
|
GeoSoft |
![]()
|
Cel mai probabil vroiau sa plece in grup si o parte din ei "s-au pierdut pe drum" ...
|
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
Gorbaciov |
![]()
|
D'aia de obicei prefer sa nu plec in grup. Ba unii se pierd si se alege praful de rezervare, ba altii se trezesc la 12 la pranz si ratezi o atractie and so on. Eu, nevasta si copilul.
|
--------------------
Citroen
C5
2007/Elegance
- B-01-DRC
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
sa mergeti pe drumu targoviste plaoiesti si porma sa ziceti de drumuri naspa
![]() Sincer loganu din semantura a suferit rau detot,si numai incet nu se merge cu el prin gropi,drum bun sau priost 80-90 ![]() ![]() Io merg pe teoriana ca daca mergi repede sare peste groapa ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
kog |
![]()
|
e mult mai grav decat plecatul in grup. Nu ma lasa tata
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
driverx |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
kog |
![]()
|
da, stiu ca e de ras, dar mie imi vine sa plang de ciuda. Mai ales ca prima data a zis ca e ok si azi la amiaza ma trezesc ca s-a razgandit total. M-am facut de kkt peste tot. Anuleaza rezervari, zi-le la prieteni ca nu se mai merge. Mi-e si rusine sa mai ies din casa
![]() This post has been edited by kog: 17 Jul 2009, 15:05 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
vali_iacov |
![]()
|
![]() Membru Ilfovean Group: Members Posts: 878 Joined: 27 September 08 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
QUOTE(C@talin @ 17 Jul 2009, 14:36) dau dreptate, e absolut bombardat drumul ala, e boala curata pentru masini... iar cel din arges despre care se tot vorbeste, da, e plin de gropi, dar asta nu inseamna sa te intorci. N-am patit nimic la al meu Megane, n-a troncanit dupa, nu s-a stricat nimic. Vrei peisaje, faci si drumul ala, ai Vidraru, cetatea, Curtea de Arges. Si pentru colegul cu Dacia 1989, poti sa-l faci, dar mie mi-ar cam fi mila de saraca batranica, tu stii cat mai poate la anii ei, sunt pante "sanatoase". |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dCI
2006 Under Construction...Please Wait...
|
|
GeoSoft |
![]()
|
Hehe Vali, daca batranica a fost cat de cat intretinuta nu vad de ce s-ar teme. In plus este totusi vorba de un drum destul de circulat, "asfaltat" si nu de offroad pe drumuri forestiere.
@kog Sincer te compatimesc. Cam nasol sa depinzi de alte persoane, fie ele chiar parinti si nu ma refer aici doar la masina, dar lasa ca va veni si ziua in care vei fi pe picioarele tale. |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Cred ca face parte din lotul Brasov transferat in zona. Si cred ca va sta mereu la drum.Pe durata a 5 min cat am stat in zona a fost f.cuminte. F. aproape de coada lacului catre Balea .
This post has been edited by verde: 17 Jul 2009, 21:21 Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 1061 2.JPG ( Size: 1.28mb ) Number of downloads: 1107 3.JPG ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 1041 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
GeoSoft |
![]()
|
Este posibil sa fie aceeasi pe care i-am vazut si eu.(aici)
|
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
Stefan |
![]()
|
![]() Quite opinionated Group: Members Posts: 1.449 Joined: 18 January 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Golf 7 Variant
1,4 TSI 2013
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Ieri am dat si eu o tura pe Transfagarasan.M-a rugat un prieten sa mergem ca n-a fost niciodata.
Cu toate ca ma ingrozeste drumul din judetul Arges am zis ca mergem.Mai jos am cateva poze: Attached thumbnail(s) P1020753.JPG ( Size: 966.25k ) Number of downloads: 968 P1020755.JPG ( Size: 962.67k ) Number of downloads: 928 P1020760.JPG ( Size: 960.83k ) Number of downloads: 316 P1020769.JPG ( Size: 976.25k ) Number of downloads: 345 P1020771.JPG ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 307 P1020782.JPG ( Size: 935.54k ) Number of downloads: 295 P1020790.JPG ( Size: 980.5k ) Number of downloads: 338 |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Salutare!
In wekend vreau sa fac o tura pe ruta Craiova - Pitesti - Curtea de Arges - Cartisoara - Fagaras - Brasov, apoi inapoi spre Sibiu - rm Valcea - Craiova. Din cate am citit Transfagarasanul este drumul de la Pitesti la Carta, corect? De ce ziceati ca e drum rau, ca sunt serpentine sau ca asfaltul are gropi, denivelari? Ce ziceti de traseul ales de mine, pare ok? Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 22 Jul 2009, 11:22 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Cum sa fie rau daca are serpentine?
Are gropi in asfalt. Atat de dese incat nu le poti ocoli. Nu sunt adanci, dar suficiente cat sa induca o stare de disconfort. Atat ocupantilor masinii cat si masinii. Daca nu aveai greierasi in logan (putin probabil), o sa ai acum o familie intreaga. Anyway, peisajul merita tot efortul. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si gropile astea in asfalt sunt pe tot drumul, nu imi dau seama de proportia lor, banuiesc ca nu e vorba de cratere dinalea prin care rupi masina...
Merci! |
--------------------
-
-
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
nu sunt pe tot drumul.
in total cred ca vreo 10km sunt mai rai, dar nu dispare loganul in groapa. tinand cont ca e plin transfagarasanul de masini in weekend, inseamna ca s-au dus destui fara sa se planga. acum vreo 6 ani se circula pe traverse pe unele portiuni pe unde se surpase drumul, asa ca acum e de lux. This post has been edited by b34uen: 22 Jul 2009, 13:15 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Merci, sper sa revin cu poze
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
bogdansolo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 26 July 09 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 22 Jul 2009, 13:01) Buna tie si tuturor, Urmaresc cu mare atentie de ceva zile bune discutiile si va multumesc ca m-ati convins: in august cand ajung in tara merg sigur pe Transfagarasan cu tot familionul. La foarte multe din intrebarile generale am gasit deja raspuns. In aschimb am catava specifice si va multumesc anticipat pentru informatiile posibile si pentru dragostea ce o purtati pentru frumos, munte, civilizatie 1 as dori sa merg cu cortul in zona Cumpana - vreau sa uit de betoane si televizoare. Sunt cu parintii sotia si baiatul de 10 ani. Risc ceva daca campez (ursi...)? 2 am saci de dormit de 10°. Ar fi buni sau imi trebuie de 0°? 3 cum as putea sti cam ce tip de vreme/temperatura intalnesc pe la mijlocul lui august? 4 ca sa fiu sigur sigur - am o honda accord cu garda joasa, sport. Nu ma zoreste nimeni si nimik - as putea intalni probleme? Inca o data multumesc si bafta maxima tuturor! |
--------------------
honda
accord
1998 full option
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
a lnceput sa asfalteze pe partea Argesului, m-am intors astazi dupa transfagarasan si deja au asfaltat portiuni f lungi de drum , o sa pun poze maine
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pana nu vad cu ochii mei parca nu-mi vine sa cred.
In alta ordine de idei, pentru cei care au de gand sa plece cu cortul si au nelamuriri, sa dau niste sfaturi. In zona Cumpana n-am mai fost de ceva vreme, n-am idee cum e drumul pana acolo. Dar acolo nu mi se pare un loc chiar ok de campare datorita apropierii de cabana respectiva. Si nici cu sursa de apa curgatoare nu stiu cum e p-acolo. Insa fiind aproape de cabana s-ar putea sa fie cam multa agitatie pentru cineva care vrea sa scape chiar de asta. Marele avantaj ar fi deschiderea mare, deci soare mult in caz ca-i soare. Unde ma duc eu, dreapta la primul drum forestier dupa ~2km de la trecerea pe langa cabana Valea cu Pesti e practic o vale. Si acolo chiar si pe senin nu e soare direct mai mult de 4-5 ore pe zi din cate am vazut. Depinde si de loc, e unul cu deschidere mai mare insa l-am prins mereu ocupat. Inca un mic avantaj la Cumpana e posibilitatea de a face baie in lacul Vidraru, asta tot in caz de vreo canicula sau de organism rezistent la frig. Cu ursii dupa cum s-a vazut, sunt mult mai sus. Risc ar fi oricand, insa mult prea mic, mai mari sanse ai sa cada un bolovan de pe munte peste masina decat sa te atace un urs din punctul meu de vedere. Sacii de dormit sunt ok. Dar recomand cu caldura si saltele d-alea pneumatice de camping. S-au ieftinit destul de mult si-s ok ca si calitate. Eu am fost pe 1 mai in 2007 si cu tot sacul de dormit de 0 grade, avand doar un izopren in cort(ala pus de-a latu' sa ne tina cald la plamani cica), haine peste haine pe mine, fes, trei perechi de sosete, m-am trezit pe la 5 dimineata chircit pe dreapta de abia imi mai simteam partea respectiva de frig. Atunci cred ca au fost 7 grade noaptea, insa pamantul foarte foarte rece. Ultima oara cand am fost am avut un sac subtirel, cred ca tot de 10 grade e, salteaua sub mine si nimic sub ea, am dormit in pantaloni scurti si in sus un tricou peste care am tras un "polar"(bluza d-aia din materialu' ala sintetic pufos, e buna de carat la campari, din punctul meu de vedere chiar musai). Si n-am avut nici pe naibii. In mijlocul lui august daca nu-s ploi si ai ori saltele ori izoprene individuale multistrat(macar doua straturi, de preferat trei) nu faci frigul. Vremea la munte oriunde e schimbatoare, poate sa ploua, e bine sa ai cort serios cu prelata separata, nu stifturi de prin hypermarket-uri care au doar un rand de material, un fas ca la umbrele. Alea-s corturi de mers la mare, din punctul meu de vedere. Unii pleaca si cu folii sa bage pe sub cort, eu in general gasesc o panta si il pun cu capul in partea superioara si ma multumesc cu scurgerea apei pe sub cort. Daca-l pui pe teren drept poti sa ai surpriza sa te trezesti in balta dupa o ploaie mai serioasa. Cat despre drum, nu stiu cum se prezinta drumurile spre Cumpana(ca-s doua) dar trebuie sa se poata face cu putina atentie fara nicio problema cu un Accord, se duc p-acolo multi cu masini mai joase si am vazut ca se mai si intorc. Sper ca post-ul asta sa fie folositor. Distractie placuta! |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
demin2609 |
![]() ![]()
|
![]() iuzar Group: Members Posts: 329 Joined: 20 December 08 From: Craiova ![]() |
itinerariu...
cu plecare din fata blocului cu rata personala.. Craiova- Pitesti-Brasov-Sibiu-Deva-Arad stationare cateva zile... cu un mic ocol pe la 3 dealuri si Moneasa... ahh... la strand sa nu uit... ![]() imbarcarea deja dureroasa pe ruta... Arad-Deva-Hateg-Petrosani-L.Vidra-Brezoi-Rm. Valcea - Pitesti - Craiova... care cunoaste zonele sa imi spuna si mie daca sunt bunicele de circulat sau daca am alte rute mai bune de traversat.. multumesc anticipat! |
--------------------
Renault F4P-B7-22
Mégane
éxpression [B]live high, have fun, and don t do anything stupid![/B]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 23:04 |