Transfagarasan
![]() ![]() ![]() |
Transfagarasan
tiberiu27 |
![]()
|
||
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
|
||
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|||
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Am facut azi un drum Pitesti-Sibiu, la dus pe Transfagarasan. Pacat de portiunea bombardata si plina de plombe de pe partea mai de jos a traseului...In rest, drumul bun, vremea superba, iar zapada a fost curatata de pe drum (ce-i drept, azi era si destul de cald si se topea si zapada de pe marginea drumului, ceea ce putea fi o capcana pentru cine intra prea tare in unele viraje). Ce m-a uimit a fost numarul foarte mare de motociclisti straini pe care i-am intalnit pe drum, se vede efectul episodului Top Gear.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(Diabolique @ 3 Sep 2010, 15:46) daca vreti un drum mai frumos ca transfagarasanul incercati transalpina, apoi pentru indemanare mai mult decat vizualizarea peisajului sunt drumurile intra baia mare-dej sau iacobeni - bors prin pasul prislop La ce varianta te-ai gandit cand ai zis de Baia Mare- Dej? Prin Tg Lapus-Coroieni? In afara de cateva portiuni cu viraje mai stranse nu-l gasesc dificil...doar ca e cam ingust. Oricata indemanare ai avea nu ai cum sa nu iei macar cateva gropi pe DN18 Borsa -Iacobeni.... E facut zob inca din pasul Prislop din cauza traficului greu cu lemne. Daca prinzi si o ploaie sa umple gropile cu apa (cum am prins eu acum o luna si jumatate) garantat trebuie sa treci dupa aia pe la un service de roti. |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Pasul Prislop e frumos de parcurs doar iarna cand asfaltul (gropile) este (sunt) acoperit(e) cu zapada batatorita. Este o placere. Avantajul e ca aproape niciodata nu-l curata pana la asfalt, doar trec cu o lama si atat, nu mai arunca si material antiderapant.
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Mai e deschis transfagarasanul? Stiu ca teoretic e deschis in fiecare an pana in octombrie...
LE: de aici: http://www.transfagarasan.net/ reiese ca e deschis pana pe 31 octombrie This post has been edited by J o h n n y: 14 Sep 2010, 08:52 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ J o h n n y
Du-te linisiti ca este deschis. Am fost eu sambata (11.09.2010), nici urma de zapada, ceata in partea superioara pe fata nordica si senin total pe fata sudica. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
mersi gibonu
![]() ceva recomandare de cazare buna in zona, pt 1-2 nopti? saru'mana ![]() |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
gibonu |
![]()
|
Daca zona Piscu Negru iti convine iti pot recomanda ceva?
In alta parte ar mai fi Casa Argesana si Valea cu Pesti (pe malul asfaltat al Vidrarului), Cumpana, Capra, Balea Lac si Vama Cucului. Insa n-am stat niciodata la nici una dintre ele. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
GeoSoft |
![]()
|
![]() Nepotu` Group: Members Posts: 130 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti\Buzau ![]() |
Poti scoate din calcul Valea cu Pesti. Se fac lucrari de renovare (mi se pare ca se si construieste un nou imobil) si este inchis localul.
|
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2005
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
- Valea cu pesti e inchisa, si eu am plecat in vara cu gand sa ma cazez acolo si am avut o surpriza neplacuta
- Cabana Vidraru e cam praf si scumpa (150 lei noaptea cu mic dejun). Nici apa calda nu au mereu (nici macar seara, eu am avut doar dimineata). - Cumpana e prost amenajata, si daca mai sunt indivizi cazati la casute cu siguranta or sa se auda manele si zbierate toata noaptea. Recomand cazare pe partea nordica, in Cartisoara (partea cea mai de sus). Preturile sunt decente si conditiile mai mult decat bune. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
burguif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 September 05 From: Bucuresti ![]() |
In zona Vidraru eu am stat la pensiunea Irina (www.pensiune-turistica.ro). Pe care o recomand chiar daca e cam scumpa, dar, ca idee, cand ne-am intors de acolo, nevasta-mea s-a dus la Pucioasa si a cumparat lenjerii, perne si pilote ca acolo. Confort de nota 10. Doar terenul de tenis primeste o nota mica.
|
--------------------
dacia
logan prestige
2007, 1,5 dci (i rosu)
- B-**-***
|
|
TheTrinitY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 September 10 ![]() |
Cu Buna Seara.
Marti acuma am de gand sa plec si eu pe Transfagarasan. Am ales traseul Constanta-Bucuresti-Pitesti-Curtea de Arges .... ce o sa fac dupa nu mai stiu, cert este ca pe marti seara trebuie sa fiu pe la Bran. Ma tot uitam la pensiuni si altele ... intre Bran si Moeciu de sus ... am ales Bran .. momentan. Desi sunt sigur ca pe drum ma mai sucesc de cateva ori ![]() Ce voiam sa stiu insa de la cei care au facut drumul mai recent, care sunt zonele de drum pacatoase, cu denivelarile de rigoare. Si eventual o ruta frumoasa catre Brasov. |
--------------------
Reanult
Clio III
2008 Sa nu ai incredere in femei si in franele de Dacia.
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Constanța-București-Pitești-Curtea de Argeș-Vidraru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă-Cârțișoara-Făgăraș-Brașov-Bran in cazul in care doresti sa mergi si pe Transfagarasan. Drumul cu denivelari este cel dintre Vidraru si Balea Lac, aproximativ 55 km. In rest vei avea parte de drum bun si foarte bun. Calatorie placuta si te asteptam cu poze, impresii, etc.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
huiduu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 26 September 08 From: Campina ![]() |
Sa te inarmezi cu foarte multa rabdare... pe centura Bucurestiului o sa fie foarte aglomerat...
|
--------------------
Renault
Megane
2008
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Drumul pe partea sudica, in Arges, nu e denivelat pana la Balea. Dupa ce iese din padure se face bun. Asta inseamna cam 7-8 km inainte de lac. Pe partea sudica e stricat de camioanele care cara lemn. Mai sus unde nu urca decat automobile, e bun.
Asta ca o incurajare ![]() This post has been edited by Dan73: 18 Sep 2010, 20:23 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
TheTrinitY |
![]()
|
Sarumana pentru informatii.
Centura Bucurestiului o cunosc ca pe cartierul meu din Constanta. ![]() ![]() Ruta cam asta o alesesem si eu ![]() ![]() Drum prost presupun ca inseamna un drum mai neingrijit, in nici un caz ca gasesc prin Constanta ![]() Sa ne auzim cu bine ... cica am si internet la vila respectiva. This post has been edited by TheTrinitY: 19 Sep 2010, 07:58 |
--------------------
Reanult
Clio III
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
TheTrinitY |
![]()
|
La urcat, asa este, crapaturi. Cateva miliarde ce e drept, dar crapaturi.
Ulterior, din Fagaras, am renuntat sa mai merg pana in Brasov ca era tarziu, prevazusem ca nu voi ajunge la timp .. asta pentru ca pe autostrada A2 am realizat ca ITP-ul imi expirase de o saptamana si am pierdut o ora jumate (am asteptat sa deschida) ca sa il fac pe centura in Bucuresti. Din Fagaras am mers direct spre Bran, cu trecere pe la manstirea Sinca ... si acolo drumul este taman bun pentru a baga masina in service ![]() Noroc ca era inca lumina afara .. si am reusit sa evit toate gropile ![]() Una peste alta am ajuns bine. Ba mai mult, de astazi si pana duminica incepe o sarbatoare locala, scarmanatul oilor sau ceva de genul, se tine intre Tohanul Nou si Rasnov ... se pare ca va fi frumos: mancare, bautura, mai putin cu femei .... se pare ca oamenii sunt mai conservatori ca pe litoral ![]() Valabil pentru amatorii de astfel de evenimente. Clar ca voi fi prezent, aparatul foto e pregatit de blonda mea inca de aseara. ![]() Un uichend excelent. |
--------------------
Reanult
Clio III
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() This post has been edited by semit: 27 Sep 2010, 20:57 Attached thumbnail(s) IMG_7330.JPG ( Size: 892.99k ) Number of downloads: 1246 IMG_7318.JPG ( Size: 3.04mb ) Number of downloads: 1245 IMG_7228.JPG ( Size: 2.34mb ) Number of downloads: 1170 IMG_7243.JPG ( Size: 2.13mb ) Number of downloads: 1118 IMG_7254.JPG ( Size: 1.92mb ) Number of downloads: 1065 IMG_7278.JPG ( Size: 4.19mb ) Number of downloads: 167 IMG_7282.JPG ( Size: 3.19mb ) Number of downloads: 144 IMG_7299.JPG ( Size: 2.96mb ) Number of downloads: 148 IMG_7310.JPG ( Size: 3.04mb ) Number of downloads: 171 IMG_7189.JPG ( Size: 949.48k ) Number of downloads: 182 IMG_7200.JPG ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 147 IMG_7283.JPG ( Size: 2.47mb ) Number of downloads: 153 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Din ce parte (cartisoara/c de arges) se mai poate ajunge la balea? M-am uitat acum pe camera la jurnalul si ninge bine de tot...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ticris68 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 30 March 07 ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
2006/1.5dci,60kw
|
|
leman |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 10 November 10 ![]() |
Am fost ultima data in septembrie, de la Curtea de Arges spre Cartisoara-Fagaras. Drumul din judetul Arges, mai ales cel pe langa lacul Vidraru este plin de gropi marunte care se termina abia cand ajungi la Capra.
This post has been edited by cmandrei: 10 Nov 2010, 13:27 |
--------------------
Dacia
Logan 1,4
2007
- B 000 xxx
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Corect... foarte prost drumul de la curte pana la capra. Mai mult de 30-40 /h nici nu prea ai unde sa mergi, decat daca-i masina de firma sau ai vreun jeep.
![]() Transfagarasan 15 nov 2010 Attached thumbnail(s) chevy1.jpg ( Size: 60.62k ) Number of downloads: 263 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gibonu |
![]()
|
Am fost week-end-ul trecut (26-28.11) pe Transfagarasan.
Cu masina pana la Piscu Negru si pe jos de la Piscu Negru pana la vreo 3 km inainte de tunel. Ultima data am fost anul asta pe 11.09. De atunci, s-a mai asfaltat ceva din drum. Sunt bucati, destul de lungi cu asfalt perfect, o placere sa te dai pe el. Avand in vedere ca nu era nimeni pe drum si nici nu aveam bicicleta deasupra, m-am dat in voie cu Lancer-ul, adica bucati cu 6500 rpm in treapta a 2-a de viteza. Senzational. In rest, portiunea superioara este mai bine dezapzita decat cea inferioara. Fata de alti ani, acum era dezapezit si mai sus de Capra, pana la vreo 5 km de Balea. Cred ca dezapezirea a fost facuta pentru Salvamont, ca sa ajunga mai usor la cabana de la cota 2000. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gibonu |
![]()
|
Eu n-am indoit nimic.
Si m-am dat destul de tare. Alte comentarii nu mai fac, pentru ca nu are rost. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.636 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
nici eu n-am reusit sa indoi la 2 masini nimic
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
cristian corbu |
![]()
|
![]() bafta Group: Members Posts: 178 Joined: 4 January 10 From: ploiesti PH ![]() |
totusi pacat ca nu putem intretine drumul pe care l-a realizat ,,impuscatul"si eu mi-am zdrentuit bucsile la bara stabilizatoare....
|
--------------------
dacia
solenza
2003/confort
- ph 11ubu confort
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Aveai bucsile zdrelite deja, pe Transfagarasan s-a accentuat efectul. Eu am facut in fiecare an Transfagarasanul cel putin o data si nu mi-am stricat nimic. Binenteles ca asta nu scuza responsabilii tronsonului respectiv...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 03:23 |