De ce e rusine sa porti centura ?
![]() ![]() ![]() |
De ce e rusine sa porti centura ?
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Pt ca romanu' e comod si stii si cantecul ala ,,lasa ba ca merge asa".
Romanii nu sunt constienti inca de beneficiile centurii de siguranta. S-au nascut si niste mituri chiar cum ca in unele accidente iesi mai putin sifonat daca nu porti centura, dar asta nu e o scuza. |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Cu siguranta nu e vorba de rusine
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
dandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 December 04 ![]() |
asta numeste tu rusine ca porti centura?...dar gandeste-te la aia care au skode ...sau ma rog...masini mai masini ...si care nu vor sa isi puna mamaliga in geam ...pe aia am urma mare...
|
--------------------
dacia
solenza
2004 1,4 mpi
- bxxxxx
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e vorba de nici o rusine; mai mult de lipsa de cultura si de creier.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(SilviuB @ 14 Aug 2006, 09:46) S-au nascut si niste mituri chiar cum ca in unele accidente iesi mai putin sifonat daca nu porti centura, dar asta nu e o scuza. Poate in 0.1% din accidente ... dar in restul ce faci ![]() La Myth Busters au facut un mic test: impact frontal la ~100Km/h cu o bariera de beton. Capul lui Buster a simtit o acceleratie de ~114G. Am un amic care luna trecuta a luat 3 amenzi pt. centura. Scuza: "nu o suport" |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
M-am invatat cu centura si mai mult de atat scaunele mele stau maxim impinse in spate , in caz de ceva picioarele sa fie protejate
![]() This post has been edited by Pedro: 14 Aug 2006, 09:47 |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
|
|
red_dog 4 ever |
![]()
|
![]() DINAMO BUCURESTI Group: Members Posts: 218 Joined: 20 July 06 From: Constanta ![]() |
Recunosc ca in oras nu port centura dar in afara localitatii intodeauna merg cu ea pusa
|
--------------------
VW
POLO HAPPY,Logan ABS plus
2009,2009
- xxx
|
|
ga!nusha |
![]()
|
![]() Still here Group: Members Posts: 984 Joined: 6 September 05 From: Paris ![]() |
Recunosc! La mine a devenit obisnuinta dupa ce am luat amenda!!! Asta acum un an..de atunci a devenit reflex purtarea centurii.
|
--------------------
Mazda 3 MPS
ex: Logan Preference+AC 1.6
2oo8
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
io m-am trezit ca mi-am pus centura si dupa ce am deschis usile de la garaj, ca sa bag masina, deci cel mai scurt drum cu centura pusa a fost de ~5m
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine urla... ma deranjeaza atunci cand am de facut drumuri scurte gen max 1 km si nu vreau sa-mi mai pun centura.
|
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
ilikecheese |
![]()
|
![]() Membru... ș-atât Group: Members Posts: 197 Joined: 17 February 06 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
La mine e deja reflex.Ma urc in masina si pun centura chiar daca merg putin cu ea.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- BZ-02-PYS Fetele bune se duc in rai dar fetele rele se duc unde vor :D
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Exact e vorba de reflex. Reflex fara sa fi luat amenda vreodata.Si reflex si ptr 3 km!
La ceilalti e chestia de smecherie..de cum sa fii cool la volan(parerea lor) . |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
Devils |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 394 Joined: 20 April 04 From: Targu-Mures ![]() |
Niciodata nu merg la drum fara centura. Subscriu ..se incadreaza in categoria reflex.
|
--------------------
Audi
- B4
- 1994 1.9 TDI Z1 90CP
- MS 03 CNP Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Romanii nu poarta centura pentru ca nu au cultura pentru asa ceva. Asa cum nu au nici pentru, de exemplu, asigurarile de viata si pentru asta trebuie sa multumim sistemului dinainte care facea totul la norma inclusiv instructajele de siguranta. Se punea accent pe cantitate fata de calitate.
Mostenim aceasta povara si nu avem ce face. Cei care au minte sa inteleaga stiu ca nu porti centura pentru acea perioada de "99,5%" din sofat cand nu ai probleme ci chiar pentru acea perioada de 0,5% cand o sa lovesti ceva. Pentru ei 99,5%=100%, pe cand cei 0,5% pot insemna foarte mult pentru viata lor, sau poate chiar viata insasi. Pe de alta parte, daca ei nu pun pret pe viata lor, de ce as pune eu. Oricate pilde le-ai da tot nu vor pricepe pana cand nu o vor pati. Putem in schimb sa ii influentam pe cei apropiati si sa speram ca din aproape in aproape lumea va intelege. |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Reflex si aici, doar la scos si bagat masina in curte nu o port (cobor din masina ca sa inchid/deschid poarta). Dar am probleme cu convingerea celorlalti pasageri sa o poarte
![]() |
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
Pana acum un an o purtam doar in exterior(te urci si te cobori din 10 in 10 min, e cam naspa). Insa dupa 2 amenzi luate in mai putin de 40 de minute, fiecare in alta parte a orasului, am inceput sa port non-stop centura. Acum e bine m-am obisnuit, oricum repet in afara orasului o purtam tot timpul.
|
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Eu port centura oriunde as merge inca de cand mi-am luat permisul si nu pot sa zic ca ma incomodeaza absolut deloc.
Dimpotriva, daca merg fara centura mi se pare ca la frane sau la curbe luate mai brusc alunec de pe scaun ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
QUOTE(hadessutzu @ 14 Aug 2006, 13:41) Dimpotriva, daca merg fara centura mi se pare ca la frane sau la curbe luate mai brusc alunec de pe scaun ![]() ei, de acuma sa nu ajungem in extrema cealalta.... chiar aluneci de pe scaun fara centura? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
Pedro |
![]()
|
Nici chiar asa sa te spanzuri cu centura , las-o si tu mai moale daca deja te tine fix in scaun
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
|
|
Devils |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 394 Joined: 20 April 04 From: Targu-Mures ![]() |
poate ... daca ai pungi de plastic pe scaun
![]() |
--------------------
Audi
- B4
- 1994 1.9 TDI Z1 90CP
- MS 03 CNP Cei care sunt buni FAC, ceilalti VORBESC despre asta.
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu de ce, dar la mine cind pun centura imi vine in general peste git sau in apropiere - imediat sub git. Nu am modificat centura, asa e din fabrica (Solenza Scala).
Probabil ca asta se intimpla pentru ca am volum mare, cam ca Piedone. O dau cu mina mai jos, sa fie peste piept. Nu sta! Cred ca la un accident cu centura pusa as muri strins de git. Asa ca o port doar cind merg pe autostrada cu peste 100 KM/h. Atunci, am grija sa stau intr-o pozitie super-incomoda in asa fel incit sa imi vina peste piept, si o mai si pun la loc cu mina din 5 in 5 minute. Centura pentru mine sucks! Pentru a combate amenzile m-am gindit sa imi comand un tricou alb cu dunga neagra, exact pe unde ar veni centura, si sa pun si centura prin spatele scaunului. In felul asta, de la o distanta mai mare de 3-4 metri, s-ar vedea ca si cum as avea centura pusa. La urmatoarea masina este unul din lucrurile pe care le voi verifica inainte de cumparare - sa imi stea centura unde trebuie, si nu aiurea. La Dacia Break imi statea centura super-ok, unde trebuie. Plus ca nu avea mecanismul imbecil cu arc, era fara arc si nu tragea de mine, doar o reglam cit aveam nevoie. This post has been edited by Vlad Georgescu: 14 Aug 2006, 12:54 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
Pedro |
![]()
|
Bun asa
![]() |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cand mergi pe autostrada, degeaba o mai pui, riscurile unui impact frontal sunt aproape nule. Nu te mai obosii, ca e incomod
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Am inteles! Atunci n-o s-o mai port deloc. In caz de accident, ma proptesc bine cu miinile in volan, si gata!
![]() Am gasit un articol despre centura de siguranta: http://www.acr.ro/index.php?pag=articole&codd=10&coda=71 Din articol, reiese ca nu merge faza cu proptitul miinilor in volan. This post has been edited by Vlad Georgescu: 14 Aug 2006, 13:00 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@Vlad G: nu stiu cum e la Solenza, dar mai toate masinile au reglaj al inaltimii centurii pe stalp, tocmai pentru asta. Nu o mai poti cobori?
|
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Nu stiu! Vizual nu se vede ca s-ar putea cobori! O sa sun la vocea clientului si o sa-i intreb.
|
--------------------
Volțvagăn
Glonț
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
sau poti folosi un clips care sa lase partea din stalp putin mai larga. Astfel de mecanisme pot fi cumparate (exista produse specializate) sau poate fi folosit un banal carlig de rufe. Idea este sa nu o lasi foarte larga pentru ca altfel nu modifici cu nimic mecanismul ei de functionare.
|
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Spuneti ca nu este "cultura centurii de siguranta" la romani?
Eu spun ca exista cultura "ba, eu stiu mai bine!!" la romani. Adevarul e ca s-a incetatenit la noi o cultura de opozitie fata de orice regula, buna sau rea, si de a crede ca le stim toate mai bine decat altii (fiecare individual, nici macar ca si natiune) Oamenii dau bani grei pt. masini moderne, apoi scot catalizatorul, ca "trage mai bine", se plang de ABS ("af facut accident DIN CAUZA ABS-ului"), "daca ai airbag de ce sa maiporti centura", etc... Romanul are obsesia de a face totul pe dos fata de cum "scrie la carte", pt. ca el stie mai bine. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am reflex sa port centura. Indiferent de parerile celor din jur, o port pt siguranta mea.
|
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:08 |