Lapte UHT sau de la tara?, ce beti/preferati/agreati?
![]() ![]() ![]() |
Lapte UHT sau de la tara?, ce beti/preferati/agreati?
brigada_diverse |
![]()
|
||
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|||
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
Prefer de la tara. Numai in caz de forta majora iau din comert.
Totusi, e bine sa cunosti persoana de la care cumperi, sa nu aibe animalele bolnave, sa mulga curat etc. |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu beau in principiu de la tara - il cumpara parintii de la o tanti de incredere si imi iau cate o sticla de 2L. Cand il termin imi mai cumpar si cate o sticla/cutie din comert.
Prefer pe cel de la tara pentru ca nu contine nicio substanta ciudata, niciun conservant, e natural si e mai ieftin. Daca ar fi sa aleg dintre lapte vandut la pet la piata de persoane necunoscute si cel din hypermarket as lua sigur din hypermarket. P.S. Ce lapte cu 0.1% grasime iti cumperi? Citisem pe undeva acum cateva zile ca cica daca consumi degresat nu sabesti neaparat, caci organismul are nevoie si de grasimi si se intampla ca de obicei sa mananci alte porcarii sa suplinesti. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 7 Sep 2010, 22:08 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
numai pasteurizat de 1,5 - 3,5. Nu suport laptele de tara si "smantana" care se formeaza la suprafata.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nici eu nu sufar smantana aia (caimac cred ca ii zice) - o pescuiesc mereu si o arunc
|
--------------------
-
-
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
lapte de 0.1% au cam toti producatorii..de obicei caut LaDorna, Mili sau Zuzu...desi am mai avut si unele la care nu le-am tinut minte numele...
|
--------------------
Dacia
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Lapte de la dozator
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
De cand sursele de la tara nu prea mai exista, in rarele ocazii cand mi-e pofta cumpar. Sa fie musai de 3.5%, alea mai slabe deja n-au niciun gust. A se intelege ca nu consum zilnic.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Il prefer pe cel de tara, insa din pacate nu mai am bunici si nici de la cine lua ca si sursa sigura.
Consumul zilnic este de aprox. 1 L lapte la cutie, 1.5% strict. Imi place mai mult cel de 3,5% insa fiind si putin mai scump, cand iei cate 15 cutii se vede si prefer mai slab, ca oricum grasimi bag suficiente. Deci am votat DE TARA desi consum UHT ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
As bea lapte de la tara dar nu am o sursa sigura din care sa cumpar asa ca beau din cel de la magazine de 1,5% si mai rar de 3,5%. Cam 1 litru la 2 zile.
Votat UHT, ca d-asta beau desi as bea de la tara. ![]() This post has been edited by DMP: 8 Sep 2010, 08:24 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
maryus_83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.067 Joined: 14 April 05 From: Brasov ![]() |
Beau foarte foarte rar lapte, de la tara.
|
--------------------
Dacia/Reno
Logan Ambition 1.5 dci 70cp/ Kangoo 1.5dci
'08/'12 Don't forget kids... the more you post the bigger your penis is.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Apropos de UHT Intr-un lapte cu termenul de valabilitate 1 an chiar nu am incredere, de asemenea laptele de tara e plin de microbi si bacterii. Chiar daca initiatorul sondajului nu a auzit, e plin in magazine de lapte ambalat si ne-UHT cu termen devalabilitate cate zile, ala ce are?
This post has been edited by argon: 8 Sep 2010, 08:49 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Eu nu prea beau lapte , de fapt lapte simplu chiar nu beau .Beau sana sau lapte batut (din magazin) si mananc "porcarii" de iaurturi cu fructe luate din magazine .Ai mei obisnuiesc sa cumpere lapte la pet din piata pe care il fierb sau il lasa sa se prinda . Deci de votat nu am avut ce vota . Era sa uit , imi place mult fideaua cu lapte
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Pai decat cu bacterii de la tara, mai bine bei cola
![]() Probabil intrebarea era - lapte de la tarani sau lapte la cutie din magazin. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu e totuna, la cutie este UHT, care tine cu lunile si nu se tine in frigider, nu stiu ce lapte o fi asta, si lapte clasic, ce se tine in frigider se acreste in cateva zile, ceea ce mi se pare normal.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
De cand ma stiu n-am suferit laptele asa ca alegerea e mult mai simpla pt mine.
![]() Nu imi trebuie (niciun) neam. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
am pus special UHT, este o alta tehnologie de pasteurizare fata de cea clasica si termenul de valabilitate al laptelui astfel pasteurizat e destul de mare
stiu si de "lapte de consum pasteurizat", la punga, sau la cutie..ne-UHT <span class='edit'>8 Sep 2010, 09:27:</span> am pus special UHT, este o alta tehnologie de pasteurizare fata de cea clasica si termenul de valabilitate al laptelui astfel pasteurizat e destul de mare stiu si de "lapte de consum pasteurizat", la punga, sau la cutie..ne-UHT reclamele se fac la UHT destul de mult...la ala pasteurizat clasic nu...de aceea am pus lapte UHT/de la tara(pe care probabil ca unii il fierb ) This post has been edited by brigada_diverse: 8 Sep 2010, 09:30 |
--------------------
Dacia
|
alxemanuel |
![]()
|
![]() Avansat Group: Members Posts: 279 Joined: 9 November 08 ![]() |
beau UHT ca nu am de unde lua lapte ,,curat'' de la tara,
Oricum simplu nu imi place, il prefer cu cacao, macaroane etc... deci am votat uht |
--------------------
Opel
Corsa
1.0 B
- KWP Doar cativa dintre noi sunt ceea ce parem a fi. (Agatha Christie)
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
ceai.
lapte o data pe saptamana, dupa chef, si atunci Napolact, cu 0.1% grasime. |
--------------------
-
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
nu beau
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Io nu beau de UHT nici de la tara nici de la tarani. Beu lapte de la vaca
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Asa, si nici branza de tarani nu consumam.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Tocmai am mancat putina branzica de oaie de tarani si manac de cand ma stiu
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
Aoleu.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
CGDBZ |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(argon @ 8 Sep 2010, 08:48) Zacusca sau sucul de rosii facute in casa cum tin peste iarna fara a fi puse la frigider? Aproximativ la fel e si cu UHT-ul, pasteurizare si - f. important- ambalaj aseptic, nu e vorba de chimicale. Si on-topic: UHT, nu suport caimacul si cocoloasele din laptele "de tara". This post has been edited by GoGu: 8 Sep 2010, 22:02 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
De ce ar bea cineva lapte?
cati ani aveti...? ![]() |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
Dimineata, dupa alcoolul din seara precedenta, spre exemplu.
|
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Laptele e o sursa foarte buna de proteine si calciu, e foarte bun intr-o alimentatie echilibrata. Daca nu zilnic, macar saptamanal.
Decat sa bei cola mai bine bei lapte, desi recunosc ca si mie imi place cola ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
dacia_slk |
![]()
|
Mie-mi place PepsiTwist.
|
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 22:42 |