DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Incredibil! The bulgarian way!

BX_master
post 19 May 2004, 00:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Lyon-FR

Ultima suta de metri pina la UE
Bulgaria va incheia la inceputul lunii iunie inca doua capitole in tratativele de aderare la UE - “Politica regionala” si “Probleme bugetare si financiare”, a anuntat ministrul bulgar pentru problemele europene, Meglena Kuneva. Analistii apreciaza ca exista sanse reale ca tratativele sa fie incheiate luna viitoare prin inchiderea ultimelor doua capitole - “Agricultura” si “Concurenta”. Parlamentul bulgar a aprobat deja, la prima lectura, proiectul de lege pentru impozitarea corporata a veniturilor (“Concurenta”). In-chiderea capitolului “Agricultura” depinde de adoptarea legii privind medicina veterinara, al carei proiect a fost introdus in parlament. In urmatoarele doua luni, expertii UE vor efectua 27 vizite de verificare.
Numai pentru implementarea reglementarilor privind politica regionala, in urmatorii trei ani, Sofia va primi aproximativ 2,3 miliarde euro. Oficialii de la Bruxelles vor urmari cu mare atentie cum se cheltuie aceste fonduri si, de aceea, este foarte important sa dispara orice fel de practici de coruptie in Bulgaria, a subliniat Kuneva.

Sofia pregateste deja tratatul

Bruxelles-ul a dat asigurari ca urmatorul raport al Comisiei Europene va cuprinde intreaga perioada de negocieri cu Bulgaria, de la inceputul tratativelor. In acest mod se va demonstra ca Sofia este pregatita sa devina membru cu drepturi depline al Uniunii, a spus Kuneva. Ea a anuntat crearea unui grup de lucru pentru elaborarea viitorului Tratat de aderare, a carui redactare va incepe imediat dupa incheierea negocierilor. Grupul va fi compusa din juristi din Consiliul de Ministri si experti ai Ministerului de Externe, munca in echipa va fi un exercitiu util pentru coordonarea interna a diferitelor departamente pentru perioada de dupa aderare. Guvernul isi propune ca scop semnarea tratatului pina la finele anlui 2005, dupa care va urma procedura de ratificare de catre parlamentele tarilor membre.

-articol din EvZ din 19/05/2004

N-am nici un comentariu de fapt. Doar ca ma intreb, oare pulifricii aia de la Bruxelles au fost vreodata in Bulgaria aia sa vada cum se impusca pe strada in ziua mare?!

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bobo
post 19 May 2004, 07:47
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

atat timp cat in bulg. e consiliu monetar, e clar ca vor fi priviti altfel...
si sincer e clar ca la nivelul imaginii sunt mai sus decat noi..

--------------------
+
liviu`s
post 19 May 2004, 07:48
Post #3

Membru

[quote]
N-am nici un comentariu de fapt. Doar ca ma intreb, oare pulifricii aia de la Bruxelles au fost vreodata in Bulgaria aia sa vada cum se impusca pe strada in ziua mare?![/quote]

Crezi ca aceste aspecte intra in capitolele de negocieri?

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
sstanescu
post 19 May 2004, 07:49
Post #4

Membru autentic

Poate n-au fost, insa macar vecinii nostri plimba mai repede documentele, semneaza mai repede tratatele, voteaza mai repede legile importante.

La noi, domnii isi baga la secret cheltuielile, de parca sunt facute de la ei din buzunar! Eu l-as impusca pe fiecare demnitar care da cu flit la un reporter ("Lasati-ma, ba, cu infantilismele voastre!"). Iar cei care acumuleaza un numar de absente la sedinte, sa fie "exmatriculati". Insa noi ne-am obisnuit sa fim scuipati in gura, si apoi sa ne lamentam ca "ne-a furat albitrul".

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
madalina
post 19 May 2004, 08:11
Post #5

Membru autentic

Economia subterana a Bulgariei este mult redusa fata de cea a Romaniei! Cate procese a pierdut Bulgaria la CEDO, cate Romania? Eu mergeam des in Bulgaria in liceu! La noi in vama inca te verificau dupa cum arati, iar daca nu te placeau vamesii d-abia puteai sa treci, vama arata ca o dugheana, iar la ei aveau un sistem computerizat, te verificau simplu si daca erai in regula iti spuneau drum-bun! Ei au fost intr-o grava criza economica, apoi au luat decizii corecte, au redus coruptia in mod real, etc si acum stau mai bine decat noi!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Ov
post 19 May 2004, 08:19
Post #6

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

"Economia subterana a Bulgariei este mult redusa fata de cea a Romaniei!"

Mai ales la cd-uri si trafic de tigari/droguri/arme

"aveau un sistem computerizat, te verificau simplu si daca erai in regula iti spuneau drum-bun! "

... mai ales autocarelor pline de bisnitari care faceau turcia ...

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
madalina
post 19 May 2004, 08:26
Post #7

Membru autentic

Cd-urile pirat ce se vand in Romania sunt facute la noi!!!
Traficul de droguri este mult dar mult mai dezvoltata in Romania, prin filiera Republica Moldova!
Bulgaria era, pentru bisnitari, tara de tranzit! Lor nu le daunau! Statul care pierdea era Romania! Haideti sa vedem lucrurile proate de la noi! In bUlgaria nu s-au efectuat "reesalonarea platilor", stergerea datoriilor bugetare, la noi da si inca se mai practica dupa cum am vazut zilele trecute!

--------------------
+
Ov
post 19 May 2004, 08:39
Post #8

1. Referitor la CD-urile pirat, poate uiti ca se aduna ai nostrii o data la vreo 2 ani si calca cu buldozerele munti de CD-uri aduse DIN BULGARIA
2. Referitor la traficul de droguri, uita-te cu atentie la televizor si vei observa ca o data la 3-4 luni, mai bubuie (la propriu) cate un magnat traficant de droguri de p'acolo, executat de altii (probabil mai noi, care vor sa-si faca o nisa pe piata).

[quote]Haideti sa vedem lucrurile proate de la noi! In bUlgaria nu s-au efectuat "reesalonarea platilor", stergerea datoriilor bugetare, la noi da si inca se mai practica dupa cum am vazut zilele trecute![/quote]

PERFECT de acord cu tine, si eu sunt de parere ca suntem REAL in urma lor, o fi doar o imagine (pe care ei au stiut sa si-o creeze muuuult mai bine ca noi), sau o fi adevarat (sa nu uitam totusi ca la noi a fost cel mai cretin comunism din europa de est).

Oricum, parerea mea este ca nivelul unei tari este dat de POPOR, si din punctul asta de vedere, oameni mai puturosi (comozi, na !) ca noi, rar mai gasesti.

--------------------
Dacia 1300 1972
+
madalina
post 19 May 2004, 08:52
Post #9

Membru autentic

In privinta integrarii in UE exista trei criterii, pe care noi nu le indeplinim:
1. politic - drepturile omului, alegeri libere si corecte, presa libera si independenta, etc
2. economic - economie de piata functionala cu tot ce implica ea
3. Adoptarea si APLICAREA aquis-ului comunitar! Daca la partea cu adoptarea stam foarte bine, la cea cu aplicarea stam foarte, foarte prost! Degeaba avem legi daca nu le aplicam!

--------------------
+
liviu`s
post 19 May 2004, 09:03
Post #10

Membru

Kimms, nu uita capitolul agricultura. Stam jalnic acolo.

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
costi
post 19 May 2004, 09:12
Post #11

Membru autentic

Este intr-adevar frustrant sa te vezi coada listei si pe prima pagina a ziarelor sa a ordinii de zi prin tot felulul de comitii si comitete de la Bruxelles. Cu politicienii pe care-i avem, sansele ca progresul sa fie real sint zero. E cumva similar cu ceea ce se intimpla cu politica monetara a BNR. Isarescu a reusit sa tina inflatia in friu cit de cit, mai ales prin politica monetara, beneficiind de un sprijin redus macroeconomic. Asa si cu legile. Degeaba le adopta cite 50 pe zi (nici nu-si aduc aminte derutatii ce-au votat) daca nu se aplica (vezi legea accesului la informatii publice, legea electorala, etc)

Am ajuns atit de rau incit nu mai conteaza cind intram (poa' sa fie si dupa Albania) numai sa intram o data. Atunci nu vor mai putea jongla toti Mischii, "care este" si Nastacii cum vor muschii lor, cu legea.
Nu pot sa nu fiu de acord si cu Ov. Nu stiu daca cuvintul Puturos e cel mai bun dar avem mult de lucru si capitolul mentalitate. De aia zic, UE, IA-NE ca eu unul m-am saturat :vmad:

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 19 May 2004, 09:12
Post #12

Membru autentic

Nu confundati lucrurile: una sunt criteriile generale si alta negocierile! Agricultura este un capitol in cadrul negocierilor de aderare!in cadrul acestor negocieri se stabilesc conditiile pe care trebuie sa le respecte Romania si UE dupa integrare, dar unele sunt decizii cese pot aplica imediat dupa adedrare, altele trebuie puse in practica deacum pentru a ajunge sa existe la nivel real cand ne vom integra! Daca luam capitolele negociate si cele in curs de curs de negociere, stam groaznic la toate! la noi s-a mers pe ideea catrebuie sa inchidem cat mai repede capitolele de negociere si nu calitate, avantaje pentru Romania! Din pacate, lumea crede ca o data cu integrarea in UE va curge lapte si miere si va fi o mare dezamagire! Nu exista o alta solutie pentru Romania, dar trebuiesa fim realisti, iar guvernantii nostrii au ales solutia:sa fim acolo, nu conteaza ca dupa economia romaneasca va fi complet ruinata! nu exista programe prin caresa li se 4explice oamenilor ce inseamna UE!

--------------------
+
costi
post 19 May 2004, 09:15
Post #13

Membru autentic

Corect, ieri Tiriac a declarat ca 2010 ar fi momentul optim de aderare din punct de vedere al pregatirii economiei, pt aderare.

--------------------
DSN/SLZ
+
liviu`s
post 19 May 2004, 09:54
Post #14

Membru

Acquis-ul comunitar este structurat în 31 de capitole de negociere:

Capitol 1: Libera circulaþie a mãrfurilor
Capitol 2: Libera circulaþie a persoanelor
Capitol 3: Libera circulaþie a serviciilor
Capitol 4: Libera circulaþie a capitalului
Capitol 5: Dreptul societãþilor comerciale
Capitol 6: Politica în domeniul concurenþei
Capitol 7: Agriculturã
Capitol 8: Pescuitul
Capitol 9: Politica în domeniul transporturilor
Capitol 10: Impozitare
Capitol 11: Uniune economicã ºi monetarã
Capitol 12: Statisticã
Capitol 13: Politici sociale ºi ocuparea forþei de muncã
Capitol 14: Energie
Capitol 15: Politica industrialã
Capitol 16: Întreprinderi mici ºi mijlocii
Capitol 17: ªtiintã ºi cercetare
Capitol 18: Educaþie, formare profesionalã ºi tineret
Capitol 19: Telecomunicaþii ºi tehnologia informaþiilor
Capitol 20: Culturã ºi politica în domeniul audiovizualului
Capitol 21: Politica regionalã ºi coordonarea instrumentelor structurale
Capitol 22: Protecþia mediului înconjurãtor
Capitol 23: Protecþia consumatorilor ºi a sãnãtãþii
Capitol 24: Justiþie ºi afaceri interne
Capitol 25: Uniune vamalã
Capitol 26: Relaþii externe
Capitol 27: Politica externã ºi de securitate comunã
Capitol 28: Control financiar
Capitol 29: Dispoziþii financiare ºi bugetare
Capitol 30: Instituþii
Capitol 31: Diverse

--------------------
VW Passat - B - 92 - PGR
+
BX_master
post 19 May 2004, 12:23
Post #15

Membru incepator

Da ba! Pe vremea lu' Nea Nicu se uitau la noi cu mila ca il aveam pe Nea Nicu, ca eram un popor cu dictator singeros, acuma se uita la noi cu scirba ca suntem incapabili de reforme si ca suntem corupti. Tot dintr-o scriba in alta. Ceea ce demonstreaza ca constipatia la nivel de mentalitati nu e specifica romanilor. Macar atit sa avem si noi in comun cu europa (cu e mic si foarte mic, ca si pe asta au copyright...).
PS: Cind le zic la francezi ca sunt roman, invariabil reactia lor este: "Ah, vous n'êtes pas en Europe, vous"...Mdah, nu suntem in Europa. Suntem intre ea si ce-o mai fi prin lada de gunoi a istoriei.
:vmad: :vmad: :vmad: :vmad: :vmad: :vmad:
Ce-ar fi misto daca intra Bulgaria inaintea noastra, ar fi sa ne facem o Uniune a Tarilor Desconsiderate din Estul Europei cu Serbia si sa cerem drepturi de tranzit intre Bulgaria (si Grecia si Turcia) si restul UE de 250%. Si daca nu le convine, sa transporte pe mare, sa vada ce misto e Europa cind scoti din ea bucati pentru ca asa vor politrucii din Bruxelles sa transeze un continent. Eu am retinut lectia aia inca de la Tratatul de la Versailles din 1919: cind au incercat marile puteri sa organizeze Europa numai in profitul lor, a iesit mereu razbel. In kilu' meu...

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
Ov
post 19 May 2004, 12:26
Post #16

BX_master, ia sa te intreb eu pe tine ceva: Tu ce cauti in Franta?

--------------------
Dacia 1300 1972
+
madalina
post 19 May 2004, 12:30
Post #17

Membru autentic

O tara care adera la UE inainte de afi pregatita din punct de vedere economic, e o tara terminata! Voi va inchipuiti cum ar fi ca de maine Romania sa intre in UE:90% din firme ar fi inchise! Adio subventii! Adio preturi mici! Nu este o chestia ca asa vor ei! exista niste explicatii perfect logice! O tara precum Serbia nu ar face fata! ar trai numai de pe urma fondurilor europene, iar cetatenii UE nu sunt dispusi ca din banii lor sa traiasca o alta tara! grija pentru banii publici este de infinit de ori mai mare!

--------------------
+
asarban
post 19 May 2004, 12:36
Post #18

Membru autentic

Group: Banned

[quote]BX_master, ia sa te intreb eu pe tine ceva: Tu ce cauti in Franta?[/quote]

Spion roman trimis sub acoperire..Ssssssssttttttt!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
driverx
post 19 May 2004, 12:43
Post #19

--- Membru cu ralanti ---

kimms,

Right. Dar uite, UE cu tarile tari ca Franta, Germany, Spanie e o Serbie mai buna care traieste pe spatele UE-ului

Oricum, cred ca mare tzapa luam noi cu UE. UE va fi sugrumata economic de tarisoarele care au intrat acuma, si nu o sa le mai convina sa finanteze si sugativa Romania din 2007.

Eu vreau UE, chiar daca o sa ne usture, DAR asta va fi salvarea noastra. Macar atunci nu o sa mai auzim de legi complet idioate cum se dau acuma. Nu se va mai putea abera cum se abereaza acuma. Si culmea...si cu circ in fata prostimii care se lasa prostita mai rau.

:shock:

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
EEN
post 19 May 2004, 13:58
Post #20

Membru

Articole interesante in Capital. In contextul zisei: "Situatia din Irlanda nu se va mai repeta" sunt explicate reactiile dure ale Ger in problema reducerii impozitului pe profit. Povestea e asa: in momentul intrarii in UE in Irlanda veneau investitii de 0,7Mld anual. Odata cu reducerea impozitului pe profit la cea mai joasa cota din UE investitiile straine din Irlanda au ajuns la 20 Mld anual! Acum, noii intrati in UE doresc acelasi regim dar au primit avertizari dure ca daca vor reduce cota deimpozit pe profit la 15% nu vor mai vedea nimic din ajutorul UE pentru dezvoltare. (Schimbarea locatiilor industriale din vest catre est a speriat rau de tot vechea uniune). De reamintit ca in cursul negocierilor de aderare, tarile noi au acceptat eliminarea taxelor vamale atit pentru importul cit si pentru exportul lor. Nefericirea face ca produsele lor totusi nu merg la export pentru ca nu respecta miliardele de norme si chichitze europene in timp ce produsele din fosta UE le-au inundat pietele noilor tari...
In ce priveste Bul : discutia nu are rost. Bulgaria e pamint german acum! Pina si bancnotele lor sunt aproape identice cu defuncta DM!

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
madalina
post 19 May 2004, 14:02
Post #21

Membru autentic

Spania, Grecia, Portugalia sunt tari care au inca nevoie de sprijin economic, dar unde e Grecia si unede e serbia din punctul de vedere al performantelor economice? Apoi si noile tari ce au devenit membre al UE stau mult mai bine decat Romania,Serbia etc! Nu sunt o mare admiratoare a UE, dar pentru Romania chiar nu exista alternativa! Insa daca spunem ca ii favorizeaza pe bulgari sau ca nu am intrat acum in UE deoarece romanii au fost intotdeauna oprimati, daca ne autovictimizam nu obtinem nimic! Este vina noastra ca suntem in aceasta situatie! Dar daca cititi in manualele de istorie, romania nu a facut niciodata nici-o greseala! Intotdeauna am avut de suferit de peurma altora! Ne laudam ca noi nu am dus niciodata razboi de cotropire, dar adevarul este ca nu din considerente morale n-am facut acest lucru, ci din cauza ca nu am fost capabili! De curand a fost un prieten german in Romania si a mers in Sinaia: i-au placut foarte mult muntii, dar a fost complet nemultumit de drumuri, de instalatiile de telecabina, de faptul ca nu se investesc bani in cabanele de pe creste, de faptul ca a trebuit sa faca un extrem de mare scandal pentru a i se schimba camera deoarece fusese cazat exact deasupra discotecii si nu se putea vorbi, nu dormi in camera lui, de faptul ca se schimba cearceafurile o data la 2 zile in hotel de 4 stele si exemplele continua....

--------------------
+
Bobo
post 19 May 2004, 14:06
Post #22

Membru autentic

bai baieti nu mai vorbiti de bulgari asa din ce se spune la radio..
pirateria informatica e veche de cand lumea acolo, acum ce-au mai invatat si ai nostri...
iar kimms ce-mi spui tu de vama sunt povesti.. am trecut de 2 ori bulgaria si am vazut cum arata vama lor; si am vazut si cum merge spaguta...

chestia cu atacurile de acum cativa ani e cunoscuta.. politia care oprea autocare straine doar ca sa ceara spaga (asta la noi n-am auzit);mi s-a intampla in 98 cand am fost in turcia cu autocarul; si am cotizat frumos toti cei din autocar de n-am avut aer..
culmea e, am zis si pe postul de la calatorii, ca am auzit de la un bulgar ca s-ar mai intampla si acum atacuri in special noaptea; mi-e greu sa cred asta sincer, dar sursa de unde am aflat e serioasa si n-ar vorbi tampenii...

ce sa mai zic de cum arata tara dpdv al oraselor si satelor; ca natura e frumoasa nimic de zis..

bafta lor ca sa zic asa e ca sunt mai putini ca noi, deci mai putine probleme.. si probabil mai putini tarani... si consiliul asta monetar...

nu spun ca noi suntem mai smecheri, dar nici nu cred ca bulgarii sunt atat de departe de cum se scrie in ziare..

--------------------
+
madalina
post 19 May 2004, 14:14
Post #23

Membru autentic

Problema nu este de perceptie a bUlgariei, ci a Romaniei! Exista atata de multe informatii desprea afacerile ce se fac in Romania, despre averile exorbitante ale unor persoane din Romania, ce nu apar in Topul Capital sau apar cu 10% din ceea ce au, dar care nu ajung publice! Am avut ocazia sa lucrez in presa o vreme si am aflat atatea lucruri incat m-am ingrozit! Mai am culeg care a lucrat foarte mult timp la o agentie de presa si este extrem de scarbit de Romania, incat a ajuns sa creada ca nu avem solutie pentru a iesi din situatia in care suntem!

--------------------
+
costi
post 19 May 2004, 14:27
Post #24

Membru autentic

Ba da, aia mentionata de mine mai sus: intrarea in UE cit mai curind posibil si desfiintarea parlamentului

--------------------
DSN/SLZ
+
madalina
post 19 May 2004, 17:02
Post #25

Membru autentic

Scuza-ma dar faci o eroare fundamentala: confunza institutia fundamentala a democratieie cu persoanele ce fac parte din ea in acest moment! am fi putut avea vot uninomina, dar populatia a refuzat sa semneze pentru proiectul de lege! Prodemocratia s-a chinuit trei ani in mai multe randuri sa stranga semnaturi si populatiei nu-i pasa! Emil Boc a sustin si a luptat pentru tipul acesta de vot, dar evident nu a avut sustinere printre colegii sai parlamentari! Si dupa integrearea in UE raman foarte multe competente in atributia stricta a Guvernului national, multe comune si cateva exclusiv ale Uniunii!

--------------------
+
BX_master
post 19 May 2004, 19:26
Post #26

Membru incepator

Uite, vroiam sa va zic care sunt asemanarile intre o diploma la drept in Franta si una in Romania. Dar nu ma credeti daca ma apuc sa le insir. Asa mai bine sa zicem ca sunt aici sa fac o facultate a carei diploma e MAI BINE VAZUTA decit una din Romania. Si nu, taica-miu nu e ministru, nici deputat, e la pensie si are pensia de 80 de euro pe luna net. Iar maica-mea e invatatoare (120 de euro pe luna net). A propos, Ov, tu ce cauti in Romania? :vmad:

--------------------
+
Ov
post 20 May 2004, 09:18
Post #27

[quote]A propos, Ov, tu ce cauti in Romania? :vmad:[/quote]

Uite am ramas ca prostu' aici, ca aia buni au plecat deja (si ne arata cu dej'tu pe noi, astia prostii care am ramas) :wink:

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Marty
post 20 May 2004, 10:00
Post #28

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

[quote]A propos, Ov, tu ce cauti in Romania? :vmad:[/quote]
Cineva trebuie sa stinga si lumina, nu ? laugh.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Ov
post 20 May 2004, 10:03
Post #29

laugh.gif laugh.gif corrrrect, eu sunt CAPITANUL, cobor ultimul de pe nava care se scufunda (asta daca mai apuc) :mrgreen:

--------------------
Dacia 1300 1972
+
BX_master
post 20 May 2004, 22:40
Post #30

Membru incepator

Eu nu arat pe nimeni cu degetul. Am pus intrebarea aia pentru ca asa e dansul pe la noi: cind discutia se plafoneaza, se trece la discutarea persoanelor implicate. Ma rog...Eu ramin la parerea ca nu e neaparat bine acolo unde zic altii ca e bine. E bine acolo unde te simti bine. Si multi romani au probleme in a se simti bine in strainatate (nu din pdv material) pentru ca le lipseste acel, as the french say: "i don't know what" din Romania :| ...

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 19:49
Forum Renault