152 km/h in afara localitatii, 90 vs 30 zile
![]() ![]() ![]() |
152 km/h in afara localitatii, 90 vs 30 zile
mau77mau |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2005/1,4
- b75mac
|
|||
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
la logan de 1.4 erai cam cu pedala in blana...dadeai si flash-uri? stii ca este o zona foarte periculoasa unde s-au intamplat foarte multe accidente ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(mau77mau @ 3 May 2010, 10:32) ...- daca fac contestatie avand in vedere diferenta mica de viteza pana la limita de luare de permis vs eroarea de inregistrare a radarului am sanse in prezent sa castig un astfel de proces ? ... Care diferenta mica? ![]() This post has been edited by BZN: 3 May 2010, 09:45 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
da-i in judecata si cere autorizatia de la institutul de metrologie pentru respectivul radar. daca nu il are poti sa pui asta ca proba la judecata si sa consideri ca nu era calibrat si tu de fapt ai mers mai incet. poate nu scapi complet, dar scapi mai ieftin...
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
eu zic sa-ti aduni actele si sa te pui pe invatat. Lasa prostiile cu contestatia
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.299 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Eu am avut permisul suspendat pentru viteza in localitate.
Am dat testul pentru reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30. Am luat testul. Am luat permisul imediat. Nu are rost sa te complici cu contestatii. Atata timp cat tu recunosti si esti constient ca ai avut viteza... |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
mau77mau |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan
2005/1,4
- b75mac
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
intradevar mare ghinion, cu 2 km/h mai putin de aveai..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(SiloS @ 3 May 2010, 11:32) Eu am avut permisul suspendat pentru viteza in localitate. Am dat testul pentru reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30. Am luat testul. Am luat permisul imediat. am luat testul, dar n-am luat permisul. testul l-am dat acasa (bucuresti), permisul trebuiau sa mi-l dea manualii din Constanta. nici nu s-au ostenit sa raspunda ca s-a aprobat, nu s-a aprobat...Asa ca l-am recuperat la expirarea termenului. Militienii din Constanta iubesc taxele platite de bucuresteni la bariera, dar nu-i iubesc pe bucuresteni, pen' ca le invadeaza judetul si orasul. ca-si lasa si icrele pe acolo, nu conteaza. aia 2 km ar putea fi pusi de ei, din burta. eu am luat mai multe amenzi pentru 62 de km la ora. chiar 62, de mai multe ori, cam mare coincidenta. daca ai bani de proces, fa-le contestatie, posibil sa fi avut viteza mai mica si sa fi vrut sa te arda, in ideea ca inghiti si taci. This post has been edited by corbex: 3 May 2010, 13:22 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(corbex @ 3 May 2010, 15:18) Militienii din Constanta iubesc taxele platite de bucuresteni la bariera, dar nu-i iubesc pe bucuresteni, pen' ca le invadeaza judetul si orasul. ca-si lasa si icrele pe acolo, nu conteaza. Poate doar nu le plac soferii care circula cu viteza la care orice greseala (a lor sau a altora) se soldeaza cu spulberarea unei intregi familii de Constanteni. Fie ei Bucuresteni, sau din alte parti... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Eu zic sa mergi sa le faci o contestatie celor care te-au educat de asa intelegi tu sa respecti legea, mai ales intr-o zona periculoasa. Dar tare ma tem ca nu prea ai cui ce sa ii reprosezi.
Si desi stii ca ai fost de vina mai ai tupeu sa faci contestatie, ca tot romanul vrednic, de fapt. Iar cei ce il incurajeaza, bravo voua. Pe alte topicuri va plangeti de soferii din Ro.... daca il vedeati pe asta cu 152 la clipuri video toti erati tare ingrijorati, dar aici il indemnati la contestatii samd sa scape cat mai ieftin. Foarte bine. Cred ca daca intra in voi cu 150 in loc de 152 sansele voastre de supravietuire cresc dramatic. This post has been edited by eXtenSion: 3 May 2010, 13:55 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(IsNa @ 3 May 2010, 14:44) Poate doar nu le plac soferii care circula cu viteza la care orice greseala (a lor sau a altora) se soldeaza cu spulberarea unei intregi familii de Constanteni. Fie ei Bucuresteni, sau din alte parti... matale n-ai priceput ! nu amenda am contestat-o. obligatia de a raspunde la o cerere e universala, chiar si pentru militieni, chiar si pentru aia din constanta. politia din bucuresti imi spusese ca permisul imi va fi restituit sigur, ei n-au auzit ca cineva sa ia testul si sa i se respinga cererea (caci se face o cerere). Dar ei vorbeau, probabil, depre parohia lor. Si de unde a rezultat ca mi-au saltat permisul pentru viteza? in fapt, dupa ce am mers 30 de km in curul unui bou cu numere de TM, care avea 70 in afara si 40 in localitati, neavind pe nimeni in fata pe sensul lui, m-am saturat si, imediat ce am prins spatiu gol intre cei ce veneau din sens opus (caci era aproape coloana continua), am depasit. dar spatiul ala s-a nimerit sa fie unde era linie continua, pe linga care mai stateau si militieni si ei i-am vazut abia dupa ce ma angajasem. This post has been edited by corbex: 3 May 2010, 13:59 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BZN @ 3 May 2010, 09:41) Se refera la faptul ca la 151 km/h iti ia permisul (depasirea cu peste 50km/h a vitezei permise pe sectorul respectiv). Cum acolo este drum european categoria 1, viteza legala maxim admisa este 100 km/h. La chestiune: am un amic care a stat vreo 6 luni fara permis. Prima data i l-au ridicat pe Calea Victoriei (noaptea tarziu, dupa 12 noaptea) a fost prins cu 103 km/h. Nu a facut contestatie. A platit amenda, a facut cursuri de legislatie, toate ok. In perioada aia de 3 luni de la data amenzii l-au mai prins odata. Iesea dinspre Constanta spre Bucuresti (la fel, drum european categoria 1 cu 2 benzi pe sens) s-a luat cu un A4 sau S4 (ceva de genul asta) si i-a luat pe amandoi cu 174 km/h ceva de genul asta. Consecinta: s-au cumulat pedepsele. La a doua abatere nu mai poti sa reduci perioada, deci 3 luni din start, plus inca 2 cat mai avea din prima pedeapsa. A rezultat o perioada de 6 luni de toata frumusetea. @mau77mau - nu are rost sa faci contestatie in ceea ce priveste viteza inregistrata; - poti reduce numai perioada cat ai permisul suspendat de la 90 la 30 de zile dar trebuie sa faci curs de legislatie si sa dai sala; - ai grija in urmatoarele 90 de zile ca se cumuleaza pedepsele daca te mai prinde cu viteza. 3 May 2010, 14:29: @eXtension Eu am mai spus si pe alte topicuri ca, in general, soferii din Romania nu au educatia vitezei. Daca vad pe unul ca merge mai tare il injura de toate rubedeniile. This post has been edited by ionutctn: 3 May 2010, 14:29 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Moamaaaa....ce de raceri. Si pe langa ca sunt beep si beep si beep (nu permite regulamentul), mai is si suficient de prosti sa se descopere suficient sa fie pasibili de pierderea carnetului in caz ca sunt prinsi de radar. Asta e cel mai tare aspect....
De s-ar pocni unu dinasta in mine si as mai trai.....l-as face gratar in propria lui epava.... This post has been edited by driverx: 3 May 2010, 14:32 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
nu ai educatia vitezei
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
kitzsteinhorn91 |
![]()
|
![]() KCY Garage Group: Members Posts: 919 Joined: 15 October 06 From: Ploiesti ![]() |
Cu asemenea soferi, nu e de mirare ca se intampla ce se intampla (din nefericire) pe drumurile patriei. Eu zic sa stai acasa 90 de zile si sa mai inveti o leaca de legislatie rutiera, ca nu strica. Din cauza unora ca tine mai mor si altii nevinovati, familii intregi sau copii. Fara suparare, dar nu esti sanatos la capsor !
Si eu as face cu astia exact ce ar face si driverx ! This post has been edited by kitzsteinhorn91: 3 May 2010, 14:55 |
--------------------
Dacia
1300/1410 Sport
1975/1991
- PH 75/91 KCY
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ce legislatie sa invete ma? TU nu vezi ca noi doi nu avem educatia vitezei?
![]() Eu as modifica putin legea. Sa mergi in halul asta pe drumurile din Romania e ca si cum ai flutura un pistol pe trotuar si l-ai tot descarca din greseala. Diferentele intre cele 2 cazuri sunt prea mici ca din punct de vedere legal sa merite de tratat diferit lucrurile. Din fericire, daca ar face asa cu o arma, SIGUR i-ar zbura permisul portarma pentru o perioada nedeterminata. In schimb la masina, se face ca invata ceva legi sa le reproduca acolo la test pentru a lua mai repede carnetul si cu asta basta. S-a terminat tot..... din pacate... This post has been edited by driverx: 3 May 2010, 15:04 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Eu ti l-as fi anulat. Esti pericol public...
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(ionutctn @ 3 May 2010, 14:20) ... Eu am mai spus si pe alte topicuri ca, in general, soferii din Romania nu au educatia vitezei. Daca vad pe unul ca merge mai tare il injura de toate rubedeniile. De unde scoateti tampeniile si figurile astea ma? De la granita pana la Baia-Mare am mers cu toata "s(h)atra" de la Paris-Dakar si desi aia erau la un raliu, si tu nu i-ai vazut cum mergeam cu 50 pe ceas in localitati. Mai mergeau si cu 100 in afara, dar cum intrau intr-un sat sa vezi cum ii lasam in urma. Ca eu nu franam la intrarea in localitate, ci lasam rabla in frana de motor. Si sa nu crezi ca nu se grabeau.... Doar noi romanii suntem mai grabiti decat aia din raliu. Iar afara localitatilor, in afara de un BMW care a mers si cu 120 cu vreo 20-30 km inainte de Baia-Mare, in rest mergeau frumos. De ce? Pentru ca desi erau la raliu, erau oblogati sa respecte legile... Turcii is maniaci. Dar rar vad ce vad prin Romania. Nu ii iau drept exemplu, ca au si ei carnagii destule, dar acolo mainly is din alte motive. Combinate oarecum si cu ceva viteza. Dar in 2008 am avut mai multi km facuti in Turcia decat in Romania si n-am trait spaimele care le traiesc cu toti racerii astia care sunteti, cu cultura vitezei. De austrieci nu mai zic. Aia cred ca nu se grabesc niciunde. Ei cumpara timp de la colt de strada atunci cand pierd mai mult prin trafic. Sambata is in Varsovia. Am asa un feeling ca nici aia nu au prea multa cultura a vitezei. Ce zici? Sa merg sa le predau ceva cultura dinasta specific romaneasca? This post has been edited by driverx: 3 May 2010, 15:15 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@driverX
Eu am mers prin vestul Europei suficient cu masina. Nu stiu cati din astia care acuza crime au fost pe afara sa vada cum se poate merge si cu viteza si fara a deranja pe nimeni. Cum se merge in coloana cu viteza, cum merge toata coloana cu viteza. La noi se face scandal si cam atat. This post has been edited by ionutctn: 3 May 2010, 15:18 |
--------------------
Dacia
1310
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Steel Tormentor |
![]()
|
ai mers tu pe afara cu 152 pe o portiune limitata la 100?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
ionutctn |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
driverx |
![]()
|
ionutctn
Degeaba ai mers tu mult prin Europa cu masina daca nu te ajuta procesorul sa intelegi de ce nu e acelasi lucru. Una e sa mearga multi cu viteza si alta e sa mearga multi cu viteze oarecum legale si apara raceri dinastia care trebuie sa fie mai grabiti decat restul. Si dat fiind ca avem drumuri cum avem, multe sosele cu o singura banda /sens, deja doar acesti doi facturi duc la multe depasiri, multe negociate prost, cel de pe contrasens trebuie sa franeze sau sa iasa de pe drum ca sa faca loc la racer, etc. Near head-on colision era sa am in Ungaria. Ghici cu cine? Un roman.... S-a gandit ca el e prea smecher sa astepte sa treaca coloana de 3 masini (eu eram primul). Probabil se grabea la ski in austria....... This post has been edited by driverx: 3 May 2010, 15:22 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
Acolo nu exista riscurile de pe drumurile noastre, sau nu in procent asa de mare. La noi oricand iti poate taia calea un caine, un cal nesupravegheat, o caruta nesemnalizata sau vreo rabla de bulgaria cu sofer beat la volan. Ca sa nu mai zic de gropi...si etc..etc...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
driverx |
![]()
|
Exact. Deci problema nu e la mine ca n-am cultura vitezei, ci a racerilor care n-au simtul realitatii. Cred ca daca s-au plimbat si ei prin Europa, dintr-o data ei stiu cum stau lucrurile si ca altii ar fi ramasi in urma.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
mau77mau |
![]()
|
Imi ascum intreaga vina bineinteles si accept comentariile voastre ... am tras invataturile si sper sa nu mai am parte de evenimente in trafic
Pe de alta parte am circulat mult si in Europa cred ca o mare importanta o au si autostrazile (adica lipsa lor la noi) ... am venit pe autostrada spre mare foarte frumos tot cu 150 ... doar ca la noi autostrazile lipsesc sau se termina in camp ... si imediat dupa autostrada era o mare aglomeratie ... am luato pe la cuza voda si am iesit la kogalniceanu . Asa am ajuns sa fac prostia respectiva pe bucata aceea de drum care trebuie sa recunoasteti si voi este foarte ok 2 benzi asfalt bun vizibilitate excelenta. Prin Europa poti scoate respectand legile un timp foarte bun de deplasare ... tocmai pentru ca nu ai stresul de la noi legat de lipsa autostrazilor si a drumurilor bune in general. Aici bineinteles este vina mea si a noastra trebuie sa ne reglam mersul pe infrastructura noastra ... dar ... Nu eram cu loganul 1,4 ... nu as fi mers astfel cu el ... eram cu masina prietenei mele un golf 2.0 tdi Va multumesc pentru comentarii iau in serios tot ce spuneti si cred ca voi accepta gresala comisa o sa invat o sa dau testul (deja am cumparat cartea si am rezolvat chestionare cu 15 din 15) si cu un memoriu la seful politiei o sa incerc reducerea pedepsei la 30 zile. |
--------------------
dacia
logan
2005/1,4
- b75mac
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Sincer nu mi-as dori sa stai doar 30 de zile, ai facut prostia sa o tragi...90 de zile daca se poate.Ai scapat de amenda pe autostrada...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.299 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
driverx, vorbesti prostii.
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
omul a cerut niste pareri referitoare la saltarea carnetului, viteza a mentionat-o pentru a evidentia diferenta nefericita de 2 km/h, dar se trezesc unii mai sfinti ca papa sa faca teorie si sa-si verse frustrarile, in caz ca nu ati observat nu suntem la cafenea, nici la coltul pioseniei.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
corbex |
![]()
|
Vad ca s-au ofuscat moralistii pe aici, asa ca ma explic:
Nu l-am aplaudat pe Mau77mau pentru performanta Schumachariana. Cred ca 152 la ora e prea mult pe orice fel de drum. Prea multe lucruri iti pot scapa de sub control. Si un gainat de porumbel improscat pe parbriz poate duce la accident. Asta-i partea morala a problemei. Partea tehnica e ca, daca aia au scris 152 in procesul verbal, iar tu pe ceasul din bord aveai mai putin de 160, atunci militienii au scris prostii, nu aveai viteza aia. Si nu e prima data cind imventeaza viteze. in privinta prestatiei pentru care am pierdut eu carnetul, fiecare judeca cu mintea lui. cita are. Parerea mea e ca in momentul in care in spatele tau s-au insirat 10 masini, ceva nu e in regula cu tine. inseamna ca mergi prea incet. inseamna ca te expui, pentru ca, fiecare dintre cei pe care-i tii in spate, isi va pierde rabdarea si va incerca sa te depaseasca. unul te va depasi curat, al doilea la fel, dar al n-lea ar putea fi un bula care va termina depasirea in cel din fata, cu tine cu tot. majotitatea accidentelor au loc cu ocazia depasirilor. Fie cineva depaseste tot ce prinde si greseste la un moment dat, fie altcineva ii obliga pe toti ceilalti sa depaseasca, iar cineva va gresi, de asemenea, la un moment dat. asa ca e de bun simt sa ai viteza cu care se deplaseaza majoritatea masinilor de pe soseaua aia. pe sosele sint multi insi care conduc prost. Personal prefer sa am prostii in spate, in felul asta, daca patesc ceva, patesc pentru ca eu am fost prost, nu pentru ca m-am aflat, la un moment dat, linga un prost. cu prostia mea pot sa ma impac, pe-a celorlalti n-o pot suferi. pe un drum european, oamenii circula ca sa ajunga din punctul A in punctul B, nu ca sa se plimbe. Pentru plimbare exista drumuri intre tarlale, drumuri comunale, drumul gazarului, drumul taberei si altele ![]() This post has been edited by corbex: 4 May 2010, 08:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 12:34 |