Masina noua, aprox. 15000 Clasa compacta
![]() ![]() ![]() |
Masina noua, aprox. 15000 Clasa compacta
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
La tine in oras care marca de masini are mai multe service-uri?
Stiu ca ai zis de masina noa dar de ce nu iei un Ford Mondeo din 2004, cu toate dotarile, diesel, 136CP, distributie pe lant, spatiu berechet, sub 100k km si iti mai raman bani. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ar fi atat de simplu...
Sunt trei mari diferente pragmatice intre acel Mondeo 2.0 tdci din 2004 si un Cerato nou 1.5 crdi. Intai avem garantia, care pentru unii conteaza mult, mai ales cand iei in considerare faptul ca automobilul va fi "al familiei", asa cum spune ST. Apoi taxele! Nu e tocmai o diferenta mica intre un 1.5 si un 2.0...ramane de vazut incepand cu 2007. Si bineinteles, FULL CASCO...in jur de 1000e/an pt un Mondeo. Cam mult, pe langa un 600e/an pt un Cerato. Apoi ai nevoie de timp pentru a gasi un sh bun...e de cautat. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Ai cautat tu sh si majoritatea erau proaste, nu ?
O masina noua se merita cand faci km multi. Nu cand faci 10-15000 pe an. Adica la o garantie de 3-4 ani, masina o sa aiba 50-60.000 km. Ce dracu sa se strice ? Nimic. Deci garantia e inutila, parerea mea...numai asa ca sa zici tu ca ai garantie, desi n-are ce sa ti se intample.... o masina de 15000 euro, merge 200.000 km fara probleme. Daca iti iei o masina noua si iti faci probleme sa nu-ti cada ceva la ea in primii 100.000 km, inseamna ca esti constient ca ti-ai luat o masina proasta. Eu am luat Laguna asta sh, de-afara si am facut 20.000 km cu ea pana acum. I0-am schimbat 2 bielete de directie si 2 capete de bara. Capetele le-am schimbat, ca sa fie si ele schimbate, sa nu mai umblu acolo. Toata treaba m-a costat 7 milioane, cu manopera si geometrie. Daca nu erau gropi, sigur nu schimbam nimic. Masina mea are peste 100.000 km si de 20.000 km de cand o am eu, n-am avut alt fel de problema, iar altii cu masini noi de 10.000 euro se tot plimba pe la garantie. Daca ai posibilitatea sa gasesti o masina la care nu a fost dat inapoi kilometrajul (gen de la 300.000 la 100.000) ia-ti-o ca n-are ce sa ti se strice. Daca ai cum sa o iei de afara si mai bine. In 15.000 iti iei un Passat full din 2003-2004 pe la 100.000 km. Si nu se compara cu multe. Presupun ca daca esti om cu familie, nu te apuci sa faci raliu cu el....asa ca poti dormi linistit ca nu are ce sa se strice. Daca mergi normal, ajungi sa o si vinzi fara sa schimbi macar o piesa. Bine ca aici 90% din useri o sa iti spuna ca sh e prost, ca ti se strica a doua zi dupa ce il iei, ca o sa bagi zilnic banii in piese...bla bla... Sfatul meu sa mai intrebi si pe alte forumuri auto, sa nu te limitezi la raspunsurile de aici. This post has been edited by andu911: 6 Sep 2006, 03:37 |
--------------------
-
-
-
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
SH-urile sunt periculoase pentru cei total necunscatori ! Poti sa iei o masina la care daca mergi putini km/an 2 ani sa nu bagi nici un leu in ea , dar poti sa iti iei o masina cu kilometrajul dat peste cap , lovita , cu motorul schimbat , cu mici probleme , care te fac sa zici ca ai luat teapa !
Daca esti baiat destept , dai 3-4 milioane sa iti conectezi masina la calculator si o sa iti spuna starea motorului , o sa iti spuna daca kilometrajul este ok sau nu . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Andu911:Am spus de la inceput ca masina trebuie sa fie NOUA, exact asa scrie si in titlu.
Motivele sunt multe. Unul l-ai mnetionat si tu. Trebuie sa cauti.. Si cautatul asta nu se rezuma la a sta pe net sau a citi un ziar.. Trebuie sa te duci sa vezi masina sa mergi cu ea etc. Asa pierzi timp si bani. Nu prea e are nimeni timp de cautat Sh. De adus de afara nici nu se pune problema(1.timp, 2. daca o aduce cineva, nu e deloc indicat sa cumperi o masina pe care o vezi in poze) Apoi conteaza si de noroc. Si sa presupunem ca gasesc o mansina in TArgoviste si vin in Bucuresti la un service care iti spune starea tehnica a masinii, si daca tot vin asa cu vre-o 3-4 masini, ce fac?? Bani in vant! Motive mai sunt o groaza dar nu am timo acum sa ti le spun. Ai mei parinti acum considera ca nu merita riscul achizitionarii unui Sh. km/an:20000 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Eu am inceput discutia cu SH asa ce e vina mea, nu mai insist.
Din ce am vazut, Kia Cerato, Renault Megane au versiuni diesel sub 15000. La Renault numai datorita promotiei, daca mai e valabila. |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Eu am zis prima data de mondeo sh ... dar nu am insistat .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Andrei87 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 23 August 06 ![]() |
@St, Gandeste-te FOARTE bine daca voi chiar vreti sau nu Diesel...
Fa un calcul cam cati kilometri faceti anual (daca peste 10-15000/an, atunci poate ar merita investitia de a lua un Diesel). Gandeste-te ca motorul diesel este mult mai scump de produs decat cel Otto, si mult mai scump de intretinut. Revizia tot revizie e, si de cati bani dai pe el+ cati dai pe revizie, investitia ti-o scoti din motorina de-abia peste vreo 5-7 ani, cand valoarea masinii a scazut drastic. Daca ai drumuri foarte multe de facut... atunci diferenta de consum (care nu mai e chiar de la cer la pamant) dintre Diesel si benzina s-ar amortiza mai repede. Sunt foarte multe costuri in ceea ce priveste un Diesel, si poate nu isi merita banii, mai ales daca va fi o masina care nu va fi utilizata intens, ci doar normal. Mai bine iei un benzinar de 1.4-1.6 si faci cu el aceeasi treaba ca si cu un Diesel de 1.5-1.7, doar ca scoti mai putin din buzunar la revizii, piese, asigurari, si doar putin in plus la consum. PS: motorina am vazut-o in multe locuri chiar mai scumpa decat benzina, sau cel putin egala. |
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
NEW: benzina; ............................................ SH: diesel;
Daca ai trai in varf de munte sau in vreo pestera, probabil ca ti-ar fi foarte greu sa gasesti un SH "bun" ... in alte conditii, adica de "socializare", ai multe sanse ... mai ales ca zici de 20.000 km/an. Zicea cineva o treaba: ai dat prima cheie, s-a dus 10% din valoare, bagi intr-a-ntaia, s-au mai dus 10% de la masina noua. Sau ... chiar atat de ghinionist te crezi ? La masina noua esti obligat la revizii la dealer, iar dealerul te stoarce de bani, ma rog argumente se mai pot gasi ... dai 15.000 euro si o gasesti lovita intr-o parcare (stiu eu pe cineva ![]() Nu vreau sa para tema de science-fiction, insa am vazut un E-Klasse CDI de 210.000 km, adus din Germania care dadea mai putine noxe decat un E-Klasse CDI de 90.000 km comercializat la noi, comparatie de fise de masuratori date de acelasi computer, si "manca" si mai putin ulei ... asta daca intelegi aluzia, adica "masina SH facuta pt Occident versus masina noua facuta pt Est". Si iti mai recomand un forum de masini, in care trateaza "masina populara" germana. Vezi cu ce probleme se confrunta posesorii de masini noi si cei cu SH-uri, asa, ca sa-ti faci o idee ... Oricum, spor la cumparaturi, orice-ar fi, si sa mearga fara probleme un milion de km ! |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
da...
La km astia am calculat ca iti recuperezi investitia in motorul diesel in 3 ani minim, aici ne luand in calcul reviziile.. Eu am fost 90% convins de la inceput, mai ramane de convins si alte persoane ![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
SiloS |
![]()
|
Nu renteaza nici in ruptul capului diesel-ul NOU pentru cineva care merge 20k km/ an . o sa iti recuperezi investitia facuta de abia dupa vreo 4-5 ani . Si dup-aia de abia incepi sa zici ca mergi mai ieftin . Si nu cred ca ai tai o sa cumpere acum masina ca sa o tina 10-15 ani . Daca e asa atunci ia diesel nou ... daca poti sa suporti vibratiile si rontaitul .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
..si cuplul.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
hai ma ma lasati cu ideile astea de mamaie.. renteaza dupa 700 de ani da???.. ati auzit voi la bloc ca renteaza dupa 2222222 de ani... calculeaza un consum mediu de 5.5 si un consum mediu de 10.5 in Bucuresti.... si vezi in cat timp iti scoti banii.... la 15.000 pe an...
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
SiloS |
![]()
|
St nu e din Bucuresti . Un diesel in Bucuresti nu consuma doar 5.5 .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
intr-adevar.. am zis consum mediu.. cifrele astea le am .. eu cu megane 1.5dCi si un prieten cu masina identica 1.6 16v.. doar in oras.. eu am 6.2-6-4 si el 12-13 .... se mentine diferenta..
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
mariuscomx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 26 October 05 ![]() |
eu mi-am luat masina noua in februarie..
si am decis diesel pentru ca in primul rand motorul era generatie noua fata de benzinare (Logan) consumul era un alt factor destul de inportant .. diferentele intre revizi nu e chiar asa de mare ... cu benzina. eu am zis ca am sa consum in jur de 15.000 de km intr-un an si uite ca abia au trecut doar 6 luni si am 17300 km. daca as mai alege de cateva ori tot diesel as alege .. diferenta mare se face nu numai in oras ci si in afara |
--------------------
Toyota
Gt 86
2.0 Skoda supeb combi 4x4 170 tdi
Daihatu Terios |
|
BAC |
![]()
|
Eu am consumul mediu la 6.5 de cand am luat masina(notat la fiecare alimentare), alti scot atata in afara localitatii.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ce sa spunem, de parca un benzinar modern cu o cilindree sub 1.6 te rupe la consum...
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Stilo JTD? Sau n-ai fost multumit de fiat?
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
St |
![]()
|
Ba foarte multumit de Fiat Albea 1.2 16V 80Cp, dar din pacate masina a fost lovita lateral. NU stiu ce sa zic de stilo, nu am auzit multe lucruri bune despre el. Sunt cam
![]() Greu de tot se mai misca astia de la service ![]() Numai cand ma gandesc..3sapt.. ![]() |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
St, pretul la Opel Astra Enjoy postat de tine este fara reducerea de 1250Euro.
Computerul de Bord poti sa-l scoti din calcul, se poate activa in service mai ieftin. Poti eventual sa iei in calcul pachetul Enjoy Plus (comenzi audio/BC pe volan, climatronic ... volan, schimbator, frana de mana imbracate in piele, proiectoare, cotiera, scaun reglabil pe 6 directii, etc) This post has been edited by thunder: 9 Sep 2006, 01:15 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
St |
![]()
|
Cum sa-l activezi in service???
NU prea ma incanta Opel pentru ca nu au reprezentanta in oras, ce mai apropiata este la Bucuresti sau la Pitesti, deci cam 50 km |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(St @ 8 Sep 2006, 15:20) La km astia am calculat ca iti recuperezi investitia in motorul diesel in 3 ani minim, aici ne luand in calcul reviziile.. Ba sa iei in calcul si reviziile ! Si alte cheltuieli neprevazute, legate de exemplu de calitatea proasta a carburantului diesel in RO sau de sensibilitatea dCi-urilor la motorina de la noi ! Sa vezi ce fel se schimba datele problemei ... sa confirme careva pretul de la un injector de Logan dCi : 1.200 RON !!! Treaba cu dCi-urile sensibile este spusa de un inginer, nu de mine ... asta daca era vorba de Renault, la alte marci, nu prea stiu, auzisem ca TDi este ceva mai accesibil, inclusiv PD-ul, chiar daca tot ansamblul PD (pompa+injector) e la vreo 1.800 RON. Insa, repet, este mai putin pretentios la motorina decat altele... Sanatate !!! |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
St |
![]()
|
1.5 dCi de pe Logan este unul dintre cel mai putin pretentioase motoare diesel de pe piata, daca nu chiar cel mai putin pretentios motor.
This post has been edited by St: 9 Sep 2006, 13:48 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
cristi.r |
![]()
|
In discutia asta apar afinitatile, gusturile, etc. Eu de dCi am auzit si de la ingineri, dar si de la posesori de dCi, ca cica sunt sensibile !!! Si daca sunt cativa d-astia care au avut curajul sa recunoasca faptul ca nu au facut cea mai buna alegere ... nu stiu ... si puneau doar motorina de MOL sau OMV. Partea buna la dCi este ca francezii le-au facut rezistente la turatii "mari", si impotriva colmatarii injectoarelor dCi, exista un singur remediu, trebuie sa mergi cu motorul "ceva" mai turat, ca nu se supara.
Cum am mai spus, sunt si chestiuni de gusturi ... asta e ... Eu, unul, insa, nu-mi permit sa am gusturi, decat atat, ca vreau masina germana, chiar daca am un oaresice venit, pentru un lucru a carui destinatie finala e tot Remat-ul !!! Si asta chiar daca e masina noua, chiar daca e SH. Ca doar n-am innebunit sa ma-ndragostesc de ea, ca taica-miu cu a lui "Dacia 1310 TX" (fabr.1986), a carei tabla este atat de buna si ca nu si-ar da el masina lui pe una noua. LE: dCi-ul este unul dintre cele mai pretentioase diesel-uri, asa cum sunt si TDCi, HDi, si toata turma ... si de asta sunt atat de dorite TDi-urile. Ce e nasol, e ca asta e tendinta mondiala, de a face motoarele tot mai pretentioase la motorina, pentru obtinerea unor performante deosebite. Pentru ca performante deosebite inseamna, printre altele, si un control mult mai riguros al motorinei la nivelul injectorului. Offf !!! Iti mai explic ? Cum crezi tu ca CRDi-ul de 1.5 de la Hyundai este in stare sa dea 110CP si 240Nm ? Vezi noul Accent. Chiar crezi ca nu se fac ceva compromisuri pe acolo ? This post has been edited by mao: 9 Sep 2006, 14:57 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
mao are mare dreptate, eu nu stiu tine ti-a zis tie ca CDI-ul merge cu motorina mai proasta, sunt vreo cateva cazuri care au bulit injectia din cauza motorinei.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
cristi.r |
![]()
|
QUOTE(thunder @ 9 Sep 2006, 19:56) se pune testerul pe masina se apasa cateva butoane si gata ... fizic el exista pe masina, e doar o chestie de soft. Ei, na ? Tu vorbesti serios ? Pe bune ... pai asta ar fi o chestie super, dar parca n-as prea crede, ca ar trebui sa fie vorba si de ceva cablaj electric pe acolo (de la senzori pana in bord, sau, ma rog, pe undeva pe acolo) nu mai spun despre display si alte gadgeturi conexe ca de exemplu un buton de selectie pt afisarea parametrilor. Da' cat ii diferenta intre una cu computer de bord si una fara ? Scuze, dar pe site nu zice mare lucru si pana la reprezentanta, ... e cale lunga ! |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:28 |