DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> O fetita a murit dupa ce un motociclist a derapat, tragedie la parada

Ciombe
post 11 Sep 2006, 10:46
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Arad

Io tin minte ca am citit in regulament (parca in decretul privind codul rutier, nu mai stiu sigur) ca orice participant la curse auto/moto legale trebuie sa posede permis de conducere valabil pentru categoria la care concureaza.
In fine, important e ca a murit o fata nevinovata.
Nu prea ii inteleg pe cei care arunca totul pe motociclist, ca motociclistii sunt asa si pe dincolo... Generalizam aiurea. Acelasi lucru se poate spune si despre automobilisti. La un drum Arad - Bucuresti, sunt depasit in medie de 1 - maxim 2 motociclete si de multe zeci/sute de masini cu soferi grabiti si imprudenti.. La un drum Arad- Bucuresti mi-e dat sa vad cel putin o data urmarile unui accident auto cu victime. Si totusi dam vina pe motociclisti ca ei fac si dreg.. Trebe sa renuntam la generalizarile astea inutile. Un motor de 3 -4 mii de euro poate prinde 100 la ora in 4 -5 secunde. Pt ca sa iti iei o masina care sa prinda 100 la ora in 4 secunde iti trebe de 10 ori mai multi bani. De aceea majoritatea vitezomanilor isi iau un motor de viteza.. n-au bani de Z3, Ferarri sau Porsche. Ca mor ca mustele - asta e partea a doua. Da asta nu ne da dreptul sa generalizam, sa spunem ca "motociclistii, astia sunt mearea problema din traficul romaniei - mama lor de dementi"! Ia ganditi-va cate motociclete vedeti iarna in trafic- si cati mor in accidente rutiere in sezonul rece.. excl.gif Si atunci tot pe motociclisti dam vina???

Revenind la accident- era o cursa organizata. Iar la acea cursa a avut loc un accident din pacate cu urmari tragice. Nu e nici primul, nici ultimul accident survenit la cursele de motoare/masini. De multe ori am vazut la campionate internationale, la raliuri, la Indy-Car accidente spectaculoase.. uneori chiar si cu victime. Chiar si in campionatul de motoclism au existat accidente cu victime din randul spectatorilor. Pe circuit pilotul merge la limita, de-aia participa la cursa. Organizatorii trebuie sa fie constienti de lucrul asta si sa previna pe cat posibil asemenea tragedii. La noi insa, organizatorii nu isi fac treba calumea. In urma cu 5 -6 seri la stiri filma reporteria pe unu cu un BMW care si-a scapat masina de sub control la un drift si a intrat in plin in spectatori - din fericire nimeni nu a murit. Totusi, a urmat un nou eveniment moto unde iarasi au lipsit masurile d eprotectie a spectatorilor.. pt ca asa e la noi!
Probabil ca masura va vi - interzicerea curselor pt o perioada d etimp.. Si atunci macelul se va muta in strada.

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Supapa_jR
post 11 Sep 2006, 11:21
Post #62

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai cine a zis ca baiatu cu repsolu nu avea permis....eu l-am vazut la o gramada de curse!!

--------------------
Cagiva STX 350 / 30cp Enduro xt 660x SOLD
www.KawaMotors.ro
+
Ciombe
post 11 Sep 2006, 11:25
Post #63

Membru autentic

From: Arad

Pai pe pagina 2 mai spre josul paginii:
Au scris la Realitatea TV ca motociclistul avea carnetul suspendat pentru 150 kmh in localitate.

...

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
sqryn
post 11 Sep 2006, 11:33
Post #64

Clio rulezzz

From: München

Nu vreau sa iau apararea nici unei parti dar sincer sa fiu organizarea si desfasurarea curselor de viteza in general in romania lasa mult de dorit. Am fost la cateva etape de "liniute" ca spectator si am de facut cateva observatii.
1. Cursele ar trebui sa fie organizate cu masuri de siguranta sporite, spatii mari intre public si pista si protectii (cauciucuri, garduri, zone periculoase fara public). Din pacate aproape mereu spectatorii si zona lor de acces se intinde pana aproape de pista.
2. Mentalitatea spectatorilor lasa tot la fel de mult de dorit. Nu o singura data am vazut cum spectatorii incalca regulile si delimitarile impuse de organizatori pentru a fi mai aproape de actiune, astfel expunandu-se la accidente (impingerea jandarmilor, saritul si depasitul liniei de demarcatie, etc).
Oricare din cele doua situatii duce la cresterea riscului de aparitie a unor evenimente nedorite. Mai avem mult de invatat, de ambele parti ale "baricadei"

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
maxiK
post 11 Sep 2006, 12:20
Post #65

Membru autentic

http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...ic=60879&st=440 marturia unuia care era pe ambulanta.
PS
spun si eu : acum decideti voi a cui a fost vina

--------------------
dacia logan laureate1.6 - B 37 KNH
+
andu911
post 11 Sep 2006, 12:35
Post #66

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Auzi...cica eu sunt vehement. Nu, eu sunt realist, ca daca ala, nu participa, fetita aia nu murea.
Avea permisu suspendat.

Schumacher nu poate sa participe la Formula 1, daca are permisul suspendat. Si Formula 1 nu e pe drum public. Dar are voie Gigi din Galati, ca el e jmecher de Romania.

--------------------
- - -
+
dragOn
post 11 Sep 2006, 12:52
Post #67

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

andu911, să fii tu sănătos... de câte ori au participat la curse piloții de F1 cu permisul suspendat...

din ce îmi amintesc eu, pentru conducerea unui vehicol ai nevoie de permis pentru drumurile publice iar din moment ce drumul a fost închis pentru cursă, acesta își pierde pe durata desfășurării calitate de drum public.

iar legat de organizare... peste tot e la fel, nu numai la noi.
cei care cască gura vor să fie cât mai aproape... și asta îi poate costa viața (din păcate), iar eu consider că e un risc pe care și-l asumă într-o anumită măsură.

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
asus
post 11 Sep 2006, 13:32
Post #68

Membru

apropo de permis suspendat, pe un forum al motociclistilor, se afirma ca baiatul avea dovada, deci putea inclusiv sa circule pe drum public.

--------------------
dacia Logan Laureat 1.4 iulie 2005
+
Sony
post 11 Sep 2006, 13:33
Post #69

Membru autentic

From: Ban Land

Si tot pe acel forum se afirma ca motociclistul nu era vinovat. Organizatorii nu erau vinovati nici ei, iar vina e in intregime a mortului!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
asus
post 11 Sep 2006, 13:34
Post #70

Membru

draci...normal ca organizatorii. de fapt stai...am uitat, au legat intre copaci o panglica de aia rosie. de aia de opreste si un avion in zbor, datoria ei si-au facut-o.. deci clar, ai dreptate, fetita ii devina.

This post has been edited by asus: 11 Sep 2006, 13:35

--------------------
dacia Logan Laureat 1.4 iulie 2005
+
dragOn
post 11 Sep 2006, 15:26
Post #71

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

eu îndreznesc să numesc "culpă comună"... atât motociclistul, organizatorii cât și bietul copil își au partea de vină...

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
ktmbull
post 13 Sep 2006, 00:42
Post #72

Membru autentic

RIP

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
flotl
post 13 Sep 2006, 06:12
Post #73

Membru autentic

From: Tulcea

Se pare ca fata a murit pentru ca a fost lovita de far. Pare plauzibil. Chiar ma intrebam cum de nu a vazut motocicleta care vine si s-a lovit de copac. E posibil ca ea sa fi facut cativa pasi inapoi, dar degeaba pentru ca a lovit-o farul.

http://www.evz.ro/article.php?artid=271871

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
nasty
post 14 Sep 2006, 10:36
Post #74

Membru autentic

...la concursuri ar trebui verificate permisele de conducere pt simpul motiv, ca nu ar trebui sa fie acceptati cei fara experienta , cei "cu lamaia", cei care nu stiu sa-si redreseze motorul daca se ridica pe o roata cand se afla pe un bulevard marginit de spectatori si nu de parapeti de metal , cauciucuri sau baloti de paie.
( daca exista curse si cu amatori- atunci spectatorii ar trebui sa se catere in copaci, nu sa fie acceptati pe marginea drumului )

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 05:08
Forum Renault