DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ulei Logan ?

wo_name
post 18 Sep 2006, 15:21
Post #31

Membru

Group: Members
From: Timisoara

Sa nu mai deschid inca un topic.

Atentie.
Tot ceea ce este fluid trebuie sa fie specific masinii Logan.

Astfel amestecul de gaze(impropriu numit aer) care este introdus in pneurile masinii trebuie sa fie certificat si in concordata cu modelul motorizarii si al tipului de pneu (fabricant/dimensiune/anotimp).
Nu voi detalia aici toate combinatiile posibile, pentru cei ce doresc pot pune la dispozitie un sheet cu aceste valori.

Contrar parerilor exprimate pe forum nu este indicat a se folosii benzina pentru Logan 1.6 la alimentare anuia 1.4, motorul riscand a se incalzii mult mai mult si consumul poate creste.
La fel este si cu tipul de ulei, se foloseste ulei doar certificat pentru tipul de motor si pentru cei cu garantie extinsa am inteles ca trebuie folosit ulei din recipiente de aceasi culoare cu masina.

Alimentarea cu benzina si schimbul de ulei este obligatoriu sa fie facut de catre un meserias cu specializare pentru respective motorizari. Deci aveti grija la cine apelati pentru a alimenta cu carburant, am vazut soferi care isi alimenteaza singuri, alimentarile repetate de catre personal neautorizat si fara certificari poate duce pe langa un consum marit chiar si la functionari defectuoase ale calculatorului de bord.

Sper ca aceste informatii sa fie folositoare posesorilor de masini Logan care au nelamuriri cu privire la exploatarea si intretinerea masinii.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Alydor
post 18 Sep 2006, 15:41
Post #32

Pressar

QUOTE(wo_name @ 18 Sep 2006, 16:21)
Alimentarea cu benzina si schimbul de ulei este obligatoriu sa fie facut de catre un meserias cu specializare pentru respective motorizari. Deci aveti grija la cine apelati pentru a alimenta cu carburant, am vazut soferi care isi alimenteaza singuri, alimentarile repetate de catre personal neautorizat si fara certificari poate duce pe langa un consum marit chiar si la functionari defectuoase ale calculatorului de bord.

*

auzi stii cumva de ceva cursuri de alimentare a masinii? tre sa urmezi un curs la finalul caruia primesti o diploma ca esti capabil sa iti alimentezi singur masina? Cursurile difera la benzina fata de cele de motorina?

Suma respectelor, Alydor.

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
l@u
post 18 Sep 2006, 16:09
Post #33

Membru autentic

Multumesc-Ci_Co,GoGu,VV cat despre ceilalti care au postat pana acum m-as intreba...daca nu le aratam degetul (aratator) ei de ce oare mai radeau?????. Am scris 1,4 ca sa inteleaga si repectivii indivizi ca este vorba de un benzinar ca de altfel daca nu scriam prima intrebare era MPI sau Dci......Apropo Alydor de DIPLOMA,CURSURI etc se vede ca te intereseaza<<<Logan si atat>>>(citez din profilul D-lui Ayndor)

Scuze D-lui Alydor ptr.,, botez,,-acum trebuie s-ai dau si un MIEL ca l-am facut Ayndor

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
wo_name
post 18 Sep 2006, 16:24
Post #34

Membru

Din surse foarte confidentiale am inteles ca s-au dat ceva diplome marilor lanturi de benzinarii dar ca nu toti angajatii lor ar fii certificati si ca la unele benzinarii o diploma este folosita de catre mai multi angajati ceea ce contravine normelor de alimentare cu carburant. Se pare ca vor fii demarate actiuni de verificare.

Si da, cursuri pentru alimentare difera, atat pentru tipul de carburant cat si pentru tipul de motorizare.
Cursurile nu sunt disponibile inca pentru soferii amatori, ele sunt deocamdata adresate angajatilor din benzinarii si soferilor profesionisti. Acesta masura a fost luata din cauza cereriilor mari de pregatire pentru alimentarea masinilor Logan.

--------------------
Parerea mea ...
+
zvasti
post 18 Sep 2006, 16:25
Post #35

Cititor In Stele Si Cafea

From: Arad

degetul ala aratator mai bine il foloseai sa urmaresti literele intiparite pe manualul masinii sau carnetul de intretinere.sau, si mai bine, daca cumva nu le ai, mai bine tastai cu el in casuta "cauta", poate ne scuteai de topicurile obsedant repetitive din ultimul timp iscate de ignoranta utilizatorilor!

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 Rosu Passion
Fie Pita Cat De Rea,Nu-i Mancare Ca Fasolea
"Roman, deci STELIST"
+
l@u
post 18 Sep 2006, 17:06
Post #36

Membru autentic

QUOTE(zvasti @ 18 Sep 2006, 08:25)
degetul ala aratator mai bine il foloseai sa urmaresti literele intiparite pe manualul masinii sau carnetul de intretinere.sau, si mai bine, daca cumva nu le ai, mai bine tastai cu el in casuta "cauta", poate ne scuteai de topicurile obsedant repetitive din ultimul timp iscate de ignoranta utilizatorilor!
*

La tine scrie in cartea tehnica <<folositi numai ulei Dacia-e cel mai bun>>si<<nu folositi Castrol,Aral, etc. etc. ca e de kko>>....Am initiat acest topic cu gandul de a afla cateva sfaturi de la cei mai experimentati ca mine in ale condusului si in ale mecanicii iar daca vreti facem un topic separat in care sa radem unul de altul.Apropo te simti intrat in tabara celor ce au vazut degetul meu aratator???De ce oare!!!!

QUOTE(wo_name @ 18 Sep 2006, 08:24)
Din surse foarte confidentiale am inteles ca s-au dat ceva diplome marilor lanturi de benzinarii dar ca nu toti angajatii lor ar fii certificati si ca la unele benzinarii o diploma este folosita de catre mai multi angajati ceea ce contravine normelor de alimentare cu carburant. Se pare ca vor fii demarate actiuni de verificare.

Si da, cursuri pentru alimentare difera, atat pentru tipul de carburant cat si pentru tipul de motorizare.
Cursurile nu sunt disponibile inca pentru soferii amatori, ele sunt deocamdata adresate angajatilor din benzinarii si soferilor profesionisti. Acesta masura a fost luata din cauza cereriilor mari de pregatire pentru alimentarea masinilor Logan.
*

Nu inteleg ce ai in cap dar de fapt nici chiar tu nu poti sa-mi raspunzi la aceasta intrebare avand in vedere avatarul tau!!!!!!!!!Apropo vezi ca se fac si cursuri de bun simt

--------------------
+
Codrin
post 18 Sep 2006, 17:47
Post #37

Membru autentic

From: Bucuresti

Ia pune matale manutele alea doo din dotare la munca manuala si cauta pe forum.

Si mai vezi o data unde a ajuns topicul tau de la Diverse. Ring any bells?

--------------------
Mazda . .
+
l@u
post 18 Sep 2006, 18:26
Post #38

Membru autentic

QUOTE(Codrin @ 18 Sep 2006, 09:47)
Ia pune matale manutele alea doo din dotare la munca manuala si cauta pe forum.

Si mai vezi o data unde a ajuns topicul tau de la Diverse. Ring any bells?
*

De mutat nu l-am mutat eu iar de cautat---rezultatul este nul...nu am gasit nici un topic asemanator....poate ai ceva idei-----Multumesc!!!!!

--------------------
+
Codrin
post 18 Sep 2006, 18:41
Post #39

Membru autentic

Da' cautare dupa posturi, nu topice ai incercat? Nu de alta, da' s-o mai discuta oleaca si pe la Garantie Logan, si pe la Calitatea serviceurilor Dacia, si pe la Prima Revizie, si pe la A doua revizie, si pe la A treia revizie.

Ca sa intelegi de ce ti s-a mutat topicul, el face parte din categoria Benzina de Logan, Motorina de Logan, Loganul si praful, etc...

This post has been edited by Codrin: 18 Sep 2006, 18:45

--------------------
Mazda . .
+
Alydor
post 18 Sep 2006, 20:08
Post #40

Pressar

QUOTE(lau0678 @ 18 Sep 2006, 17:09)
se vede ca te intereseaza<<<Logan si atat>>>(citez din profilul D-lui Ayndor)
*

Si intrebarea ta sau raspunsul meu se refera la altceva decat la logan? ca nu m-am prins....

S-au sa intreb altfel : cate facultati iti trebuie sa stii sa alimentezi o masina cu combustibil? ca vad ca zici mataluta ca tre musai cursuri....
Zi si mie cu ce afecteaza calculatorul de bord ca alimentez eu sau nea gheorghe de la peco? Eu cred ca daca alimentez eu sunt sanse mai mici sa se strice calcu de bord, ca pe mine ma cunoaste masina, pe cand pe badea gheorghe nu il stie....

This post has been edited by Alydor: 19 Sep 2006, 07:06

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
clr
post 19 Sep 2006, 08:28
Post #41

Membru autentic

QUOTE(lau0678 @ 18 Sep 2006, 19:26)
De mutat nu l-am mutat eu iar de cautat---rezultatul este nul...nu am gasit nici un topic asemanator....poate ai ceva idei-----Multumesc!!!!!
*

nedumerire.gif
Parca totusi imi vine greu sa cred ca n-ai gasit chiar nici un topic despre uleiuri:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...&hl=ulei++marca
(asta n-are decat vreo 34 pagini)
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=32413
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=9511
(asta e chiar in aria Logan)
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=1840&hl=revizia
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=30423&hl=
(asta e altul chiar despre Logan)
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=1322&hl=

Cautarea acestor topicuri a durat cca 20 secunde ....

Observatie: motorul 1.4 de pe Logan e acelasi cu cel de pe DSN, Solenza. Deci a citi topicuri specifice uleiurilor folosite de ele nu e eroare wink.gif

This post has been edited by clr: 19 Sep 2006, 08:30

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Alydor
post 19 Sep 2006, 10:14
Post #42

Pressar

poate trebuia sa faca ceva curs despre utilizarea functiei search.... ca se poarta cursurile... curs de alimentare a masinii, curs de umflat rotile, curs, de deschis portbagajul, curs de deschidere a usilor, de deschidere a geamurilor ( curs separat pentru cei care au deschidere cu buton si cei care au deschidere cu manivela)

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
wo_name
post 20 Sep 2006, 11:17
Post #43

Membru

Si m-ai bagat la "Bula" mai Alydor. Recunosti ca pentru orice ai nevoie de cursuri.

--------------------
Parerea mea ...
+
Alydor
post 20 Sep 2006, 12:45
Post #44

Pressar

Eu nu ... poate altii...

Radacina cubica a diferentei respectelor, Alydor. Asta pentru atac la persoana....

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
MoneyTalks
post 20 Sep 2006, 20:02
Post #45

-

From: Ireland

QUOTE(Alydor @ 19 Sep 2006, 10:14)
poate trebuia sa faca ceva curs despre utilizarea functiei search.... ca se poarta cursurile... curs de alimentare a masinii, curs de umflat rotile, curs, de deschis portbagajul, curs de deschidere a usilor, de deschidere a geamurilor ( curs separat pentru cei care au deschidere cu buton si cei care au deschidere cu manivela)
*

Toate cursurile astea tre sa fie musai de Logan, altfel nu va invata nimic.

De exemplu, un curs de alimentare a Logan-ului exista chiar aici pe forum... icon_mrgreen.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Alydor
post 21 Sep 2006, 07:46
Post #46

Pressar

unde? unde? da si tu un link ca poate invata lumea sa isi alimenteze masina corespunzator... si poate in cazul unei alimentari corecte nu se mai autoreseteaza calcu de bord....
La sfarsitul cursului banuiesc ca se dau diplome frumos colorate.... Daca se dau ma angajez sa le fac eu....

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
semit
post 21 Sep 2006, 09:53
Post #47

Private Spice

Group: Moderatori

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
l@u
post 9 Nov 2006, 09:24
Post #48

Membru autentic

worship.gif SCUZE in public celor care s-au simtit ofensati de mine in acest topic( acum imi dau seama ca,, mistourile,,voastre mi-au prins bine--- 090.gif) si poate o sa intelegeti de ce am reactionat asa.
frustrat.gif peacefingers.gif peacefingers.gif peacefingers.gif

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 12:19
Forum Renault