Vin localele 2
![]() ![]() ![]() |
Vin localele 2
misterb |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|||
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
[quote]Eu locuiesc in sectorul 5, care este.
Atat am de zis refritor la sectorul 5 si alegatorii lui Prosti, da multi.[/quote] muta-te repede, cat mai poti !!!!!....cred ca in curand va fi inconjurat de un al doilea "zid al berlinului".... si va fi nevoie de pasaport si viza sa ajungi la intalnirile sptamanale laugh.gif Ashu: esti singurul care ai spus un inceput de idee, cu care eu cochetez de mult si mi-ar face placere sa fie dezbatura aici (in loc de polemici sterile si injuraturi la adresa politicienilor).... UN SINGUR ORAS, UN SINGUR PRIMAR..... de ce este oare nevoie de primari de sector??????....avem un oras sau 6 orase?...daca 6, atunci de ce mai e nevoie de primar general?....eru unul nu pot intelege.... de ce trebuie artificial impartit acest oras in 6 si guvernat de doua trepte de primari si de consilii locale... nici NewYork-ul nu are mai multi primari!....si nici Parisul... poate asa s-ar putea conduce fara problemele de azi, si s-ar mai reduce si costurile cu birocratia.... si cu tampeniile cu strada asta pana la colt e a mea, cea transversala e a ta.... fiecare isi toarna asfaltul lui si in final intre partile asfaltate ramane un sant neacoperit... pentru ca nu isi asuma nici unul bucata respectiva... idem si la granitele de sector!.... mai am si alte exemple .....cert este ca Bucurestiul este UN ORAS UNITAR !!! si nu poate fiu gospodarit altfel. daca as sti ca mai gasesc 200.000 de sustinatori ai acestei idei, mai mai ca as promova un proiect de lege in acest sens!.... ce zici Kimms?... ONG-urile ce zic? |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
In frustrarea mea, i-as taia capul fara sa ezit acestui mare patriot, ristea priboi, care punand interesele tarii mai presus de orice, s-a sacrificat si a acceptat sa le stranga degete la usa dusmanilor acestei tari, deghizati in muncitori romani care cereau mancare si caldura. Bravos domn priboi.
E vezi tu misterb, d-aia n-a fost revolutie. Fiindca daca era, atunci toate aceste gunoaie gen ristea priboi & co ar fi fost impuscati, nu ar fi avut pozitii bune in noul sistem. Da astia nu i-au impuscat decat pe ceausesti, un inceput bun desigur, insa trebuia continuat cu inca cateve zeci de mii cel putin de securisti si comunisti. Doar asa ar fi fost cu adevarat o revolutie. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
2002 Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
AL, exact asa gandesc si io. E o tampenie care nu stiu sa se mai regaseasca in alte orase din lume. Chiar nu inteleg de ce perpetuam acest sistem idiot.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
nici macar nu are rost sa comentez ceea ce ai scris! Mia intai eram o facultate de pseudo-comunisti ( si au mai ramas unii de genul Secares, Pasti - apropiati ai regimului Iliescu, dar membri marcanti ai societatii civile nu conteaza) acum spui ca este falsa afirmatia mea! Uitate-te in BOP, uita-te in toate analizele votantilor PSD si apoi mai discutam!
In privinta "sfatului" tau: stai linistit fac foarte bine facultatea pe care o fac si imi continui studiile in acelasi domeniu! sa nu uitam proclamatia de la Timisoara si modul in care a fost tratat textul si oamenii care l-au scris si sustinut! |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Cica ar tine de istoria orasului, daca nu ma insel. :roll:
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
1990 "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
[quote]nici macar nu are rost sa comentez ceea ce ai scris! [/quote]
iti sugerez sa nominalizezi persoana careia ii raspunzi.... nu de alta, dar si asa sunt destule animozitati pe aici.... mersi... |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Vedeti ca are PSD o propunere dereorganizare www.zmb.ro
Ma refeream la misterb cu comentariile lui legate de facultatea mea! |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe de o parte. Pe de alta, ar insemna sa se faca reduceri de personal si sa fie concediati o multime de functionari. Ceea ce nu se grabeste nimeni sa faca. Plus ca s-ar gasi rapid similitudini cu alte orase din lume. La acestea se mai adauga 1001 motive pentru care nu ar fi benefic un singur primar.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
1990 "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
AL |
![]()
|
[quote]Vedeti ca are PSD o propunere dereorganizare www.zmb.ro
Ma refeream la misterb cu comentariile lui legate de facultatea mea![/quote] pai e un fel de "aceeasi Marie cu alta palarie"... doar ca palaria are borurile ceva mai largi.... adica primar general peste primari de sectoare dar si de bucati de sector agricol Ilfov care se transforma din judet intr-un fel de al 7-lea sector... misto ideea, ca tot terenul ar fi intravilan :wink: |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
[quote]
Apropos de Priboi , baiatul a recunoscut ca lucrat la DIE [/quote] Daca a fost la DIE ce pana mea i-a anchetat pe nenorocitii de la Brasov? Just for fun????? Mama lor de kkti, s-au adunat toti la PSD&PRM. Numai fosti nomenclaturisti la ambele partide, si sa nu-l uitam pe Nastase cu discursul lui patetic de ieri seara: "vom dubla salariul mediu, pensiile, etc." |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Mache |
![]()
|
Si, in final, de ce sa fie simplu si eficient, cand poate fi complicat si ineficace? :mrgreen:
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
|
|
AL |
![]()
|
[quote]Pe de o parte. Pe de alta, ar insemna sa se faca reduceri de personal si sa fie concediati o multime de functionari. [...] La acestea se mai adauga 1001 motive pentru care nu ar fi benefic un singur primar.[/quote]
nu ar fi chiar asa multi... ca serviciile actualelor primarii de sector ar ramane la locul lor, deservind in continuare felia de bucuresti.... insa totul ar fii coordonat iar responsabilitatea nu ar mai fi pasata.... singurele posturi care s-ar reduce ar fi ale consilierilor locali, care NU sunt angajati dar iau banii destui (!) si posturile proimarilor de sector, care ar fi inlocuiti cu un fel de directori de sector, subordonati primarului. din alea 1001 motive....spune si tu, te rog, macar cele mai importante 10 ! ....eventual argumentate... macar de dragul discutiei |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
dumitru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 10 October 02 From: Sydney ![]() |
O noua victorie, fratilor. A tacut/s-a retras misterb, psd-istul de serviciu.
Normal conform traditiei inaugurate de guru-ul lui misterb, "Bombonel", orice infrangere este prezentata ca o victorie; Ce remarc eu apropo de alegerile locale: este ca PSD a scazut de la 70-80% cat avea in consiliile generale (in urma procesului de migratie politica - mai bine zis "fuga dupa ciolan" sau "nu intri la noi nu misti nimic" - una dintre cele mai de cacat chestii pe care le-a facut psd-ul in tzara asta) la 40%; Ceea ce inseamna ca o groaza de lingaii si-au pierdut postul. laugh.gif |
--------------------
Honda
Civic GLi 1.7
- -
|
|
Mache |
![]()
|
Al, de acord cu tine. Dar, la noi in tara, sunt multi care vor si ei o functie, acolo, cat de mica. Sa fie. Iar politicienii, indiferent de partid, nu ar renunta in acest moment la acesti consilieri. Ca interese economice au toti. Ai nostri inca nu inteleg ca sunt pusi acolo ca sa faca treaba pentru toti cetatenii, indiferent de culoarea politica. Ei nu se lupta in proiecte, ci in interese personale si orgolii de partid. Toti vor puterea! Lucru normal, de altfel, dar imi doresc sa nu se faulteze pe nervii si banii mei.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
[quote] si sa nu-l uitam pe Nastase cu discursul lui patetic de ieri seara: "vom dubla salariul mediu, pensiile, etc."[/quote]
Nastase ca Nastase, sa zicem ca-i prim-ministru, da' Geoana cu ce ocazie promitea dublarea venitului pe cap de locuitor ??? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
- B 999 NAM
2011 Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
Al, sa stii ca aici sunt primarii in fiecare arrondisment (doar 20 in Paris care e un oras mic...mai mic decat Bucurestiul). Primaria Arr 6 e langa mine si pe primar il cheama Lecoq...am aflat acum cu google:).
Ca sa nu vorbesc ca oraselele din suburbii (unde se gasesc 90% din locuitorii aglomeratiei pariziene) au fiecare primaria lor si partidul lor. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
[quote]Daca a fost la DIE ce pana mea i-a anchetat pe nenorocitii de la Brasov? Just for fun?????
."[/quote] Pai tocmai asta este ca el nu avea cum sa fie la Brasov atunci ca era plecat din tara si mosul a dat-o la intors la proces, ca urmare justitia i-a dat dreptate. Cat priveste nivelul argumentelor voastre cu ii impuscam si alte idiotenii de acest gen mai bine lipsa , nu ma voi coborî la acest nivel. |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
Io zic ca toate sectoarele (in afara de 5 bineinteles) sa fie trecute in SAI si extravilan. Si astfel, prin acest mijloc simplu...Primarul Bucurestiului va fi independentul Vanghelie...care este.
Ce ziceti de asa reorganizare a ZMB mai baietzi? |
--------------------
x
x
- x
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
[quote]Nastase ca Nastase, sa zicem ca-i prim-ministru, da' Geoana cu ce ocazie promitea dublarea venitului pe cap de locuitor ???[/quote]
Cu aceeasi ocazie ca si cea in care Rus se lauda la Cluj ca EL a adus autostrada la Cluj si a facut ca cetatenii Romaniei sa se plimbe liberi prin Europa smile.gif |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008
|
|
Mache |
![]()
|
Pai, daca imi aduc aminte bine, a fost o discutie la nivelul liderilor politici si s-a decis ca nimeni nu se lauda cu "Noi v-am bagat in NATO". Parca era vorba de un INTERES NATIONAL, ca si intrarea in UE si liberul acces in spatiul vest-european. Acestea sunt actiuni de durata la realizarea carora au lucrat si lucreaza diplomatii ROMANI, nu diplomatii psd-isti, pnl-isti, pd-isti sau de alta culoare politica. De aceea eu atat zic: RUSINE! :vmad:
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
|
|
tparaschiv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 10 September 02 From: Bucuresti ![]() |
[quote]
Cat priveste nivelul argumentelor voastre cu ii impuscam si alte idiotenii de acest gen mai bine lipsa , nu ma voi coborî la acest nivel. [/quote] Hai sa ma bag si eu in troaca: Sint total deacord cu ashu si cu geniala idee sa ii impuscam pe totzi activistii si securistii .TOVARASE misterb vrei si un argument ?! Na la tata: din 1947 pina in 1989 marea majoritate a oamenilor politici,intelectuali(de la prof de la tara pina la academician),functionari ai administratiei etc (99.99%), cam tot ce era de valoare in tara asta au fost executati intr-un fel sau altul.Concluzie: 1. Sa le platim cu aceeasi moneda si 2.propun infiintarea unei comisii de DERATIZARE unde celor care nu au avut legaturi cu sistemul comunist dar ii pupa in cur(pardon,dar ma abtin) sa le fie restrictionate anumite drepturi civile(ex: votul). ps. Sper sa nu vina nineni cu chestii de democratie si alte alea nu de alta dar priboi,iliescu(fiul ilegalistului Eftimie Iliescu sursa almanahul scinteia'86)&co CE SANSE AU DAT CELOR CARE AU INFAPTUIT ROMANIA !!!!!!!!!!!(aici tip deja smile.gif. |
--------------------
Mazda
3
2009 Fost Dacia SuperNova Confort (B-29-CUD)
|
|
AL |
![]()
|
[quote]Al, sa stii ca aici sunt primarii in fiecare arrondisment (doar 20 in Paris care e un oras mic...mai mic decat Bucurestiul). Primaria Arr 6 e langa mine si pe primar il cheama Lecoq...am aflat acum cu google:).
Ca sa nu vorbesc ca oraselele din suburbii (unde se gasesc 90% din locuitorii aglomeratiei pariziene) au fiecare primaria lor si partidul lor.[/quote] smile.gif sincer sa fiu ma asteptam... m-am gandit eu dupa ce am nominalizat Parisul ca de fapt nu sunt sigur.... pentru ca organizarea administrativa de la noi este facuta dupa modelul din Franta.... insa dupa cel interbelic! ... deci si in Paris e ca si aici.... dar oare relatiile, parghiile dintre primaria Parisului si primariile de arrondisment or fi aceleasi?????... orasele din suburbii sunt insa altceva.... pe acelea nu le amestec...cum nici aici nu amestec primariile comunelor limitrofe. si pana la urma de ce ar conta daca e sau nu asa in alta tzara....?.... conteaza doar daca ar fi mai eficient cu u singur primar!... tinand cont mai ales "specificul romanesc"... de dezbinare si lispa de sprijin pentru un interes comun. |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
ashu |
![]()
|
Atentie, io am zis ca asta trebuia facut la revolutie, ca sa fie o revolutie de-adevaratelea. Atunci se putea, atunci trebuia facut asa ceva. Nu flegme lui Paunescu, ci gloante. N-a murit nimeni din sistem in afara de ceausesti. In schimb au murit tineri nevinovati degeaba in urma masinatiunilor si diversiunilor securitatii. Iar cei care trebuiau impuscati au cazut in picioare, acum conduc Romania de pe pozitii politice sau de oameni de afaceri.
Acum e tarziu sa faci asa ceva, nu mai e posibil. Am ajunge sa propovaduim ce zice gunoiul ala de vadim, cu executii publice. Nu sunt dus cu capul si nu as vrea sa se faca asa ceva acum. Atata doar ca regret ca nu s-a facut cand trebuia si cand se putea, de fapt cand era absolut necesar pentru ca mersul romaniei in ultimii 14 ani sa nu fie asta care a fost. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
- -
|
|
Maska |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
[quote]
tinand cont mai ales "specificul romanesc"... de dezbinare si lispa de sprijin pentru un interes comun [/quote] Asta e adevarata problema ! Korekt ! Si se leaga cu ce spunea Mache. La noi nu exista interes national. Exista doar interesul national al partidului x de a castiga alegerile. Ce sa mai vorbim de doctrina de partid? E deja o chestie de finete, ceva elegant. In Romania ce este liberal este si social-democrat, e si crestin, e si conservator pe alocuri.....etc. In doua cuvinte, este de fapt tzaranesc-dimbovitzean. Orice reteta de succes fie ea franceza sau suedeza ori americana, la noi, daca nu pute putin a ceapa si a c**at nu are gust dom'le. Am vazut la tv. un istoric ce povestea cum functiona administratia primariei bucurestiului in perioada antebelica. Se vota partidul care urma sa formeze consiliul primariei iar acel consiliu numea un primar general si gata. Banii de la guvern erau putini asa ca grosul investitiilor veneau de la bucuresteni prin taxe ...sa le spunem "dedicate". S-a dorit constuirea Facultatii de Drept spre exemplu, s-au pus taxe studentilor timp de 3-4 ani strict pentru construirea acestei facultati. Poate ca era o forma primitiva de colectare a banilor insa parerea mea este ca avea si avantajele ei. |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
2008
|
|
tparaschiv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 10 September 02 From: Bucuresti ![]() |
[quote]
Atentie, io am zis ca asta trebuia facut la revolutie, ca sa fie o revolutie de-adevaratelea. Atunci se putea, atunci trebuia facut asa ceva. Nu flegme lui Paunescu, ci gloante. [/quote] niciodata nu e prea tirziu!! altfel si urmatorii 14 ani o sa fie cam la fel nu cu mineriade dar daca o sa tragem linie o sa ajungem la aceeasi concluzie.Din pacate prostia nu doare (exemplu sectorul 2) :cry: |
--------------------
Mazda
3
|
|
Maska |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
De acord cu ashu si as adauga ceva. In general cei care CONDUC o revolutie culeg roadele acesteia dupa. Noi astia care am fost in strada am fost PARTICIPANTI.
Sa nu uitam cine facea si desfacea guverne, cine vorbea de pe la balcoane in timp ce afara mureau PARTICIPANTII sau carnea de tun. Ar fi fost ideal sa se fi intamplat ce spui tu insa din pacate, imposibil. Conform zicalei "speranta moare ultima", cred cu tarie in noile generatii. Societatea noastra se va curatza de la sine si nu fortzat chiar daca suntem nerabdatori. |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
2008
|
|
tparaschiv |
![]()
|
pt. tovarasu' misterb:
Poti matale sa ne explici de ce mama dracu'(pardon da' imi vine sa fac poc bum si alte alea!) ii platim noi salariu de deputat lu' saracu securist tortionar Priboi(al carui mare fan vad ca esti) ia dute pe http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.lista?i...&leg=2000&idl=1 sa vezi ce activitate mareata are si mai uitate si la declaratia lui de avere asa ca sa mai afli si tu una alta |
--------------------
Mazda
3
|
|
madalina |
![]()
|
In Romania nu a existat in ultimii 14 ani nici-o dezbatere publica a ceea ce inseamna "intereseul national"! Pur si simplu ce a vrut partidul de la guvernare a fost interes national!
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Maska |
![]()
|
Nu am sa pun doar link-ul deoarece maine s-ar putea sa nu mai functioneze.
Am sa postez articolul de astazi al lui Cristian Tudor Popescu. kimms, ar fi bine sa-l citesti pana la sfarsit. Asta referitor la o discutie anterioara. E cu dedicatie deci. :wink: Cu placere. Bucurestiul revine la normal La ora la care scriu aceste randuri, nu avem prea multe informatii despre ce s-a votat in tara. La Iasi si Constanta se pare ca victoria candidatilor PSD, Nichita si Mazare e confirmata, la Cluj pesedistul Ioan Rus ar conduce in competitia cu candidatul aliantei D.A., Emil Boc. La Bucuresti, in schimb, Traian Basescu era, potrivit estimarilor partiale, invingator din primul tur in jurul orei 18. De asemenea, in lupta pentru Consiliul General, alianta D.A. conducea destul de clar. Candidatii PSD la primariile de sector, in ciuda sondajelor preelectorale optimiste aveau mari probleme, candidatii D.A., fiind umar la umar cu ei - exceptandu-l pe Vanghelie care are scor de castigator din primul tur, dar Vanghelie nu mai e la PSD. Pe scurt, Capitala e pierduta pentru partidul de guvernamant. Cum poate fi interpretata aceasta evolutie? O prima ipoteza ar fi influenta liderilor. Traian Basescu a castigat mai mult sau mai putin detasat intalnirile cu adversarul sau neexperimentat in batalia politica si prost sfatuit "in vestiar", Mircea Geoana. Intrucat actualul primar general a facut in repetate randuri apel la cei care il voteaza sa ii dea si o echipa cu care sa continue, efectul s-a vazut. In schimb, infrangerea mediatica a lui Geoana ar fi daunat lotului de concurenti PSD. Daca rolul de locomotiva al lui Basescu e limpede, rolul de frana al lui Geoana nu e foarte plauzibil. Ministrul de Externe nu s-a identificat pana recent cu PSD, nu a fost perceput ca un reprezentant "pursange" al partidului la putere. El a pierdut "pe barba lui" in infruntarea cu Basescu. Tendinta generala de vot anti PSD in Capitala nu se datoreaza atat lui Geoana, cat unei reguli care, cu o intrerupere, a functionat 14 ani si care acum revine in forta. Din 1989 incoace, Bucurestiul a apartinut clar Opozitiei. In 2000, in urma prestatiei devastatoare a Opozitiei reunite sub titulatura regimul Constantinescu, pana si in Bucuresti doar atipicul Basescu a reusit sa castige, la mustata, batalia cu pesedistul Sorin Oprescu, in Consiliul General si la sectoare invingand PSD. Acum, amintirea CDR fiind aproape stearsa, se revine, practic, in Capitala la normal - Opozitia castiga masiv si ar fi castigat indiferent ce candidati arunca PSD in lupta. Avem de-a face deci, asa cum presupuneam, cu un vot politic inertial. Cum tot inertia ar putea face ca PSD sa castige pe ansamblul tarii. La Cluj insa, daca Rus nu castiga din turul I - si are sanse mici s-o faca - atunci in turul II Boc e favorit intrucat Basescu va veni sa-i faca propaganda in chip de invingator, iar votantii lui Funar nu ar merge cu PSD din cauza aliantei cu UDMR. Influenta pierderii de catre PSD a Bucurestiului si Clujului asupra alegerilor generale e greu de cuantificat, dar va fi cu siguranta importanta... Cat priveste prezenta redusa la vot - circa 38% pe tara si 28% pe Capitala la ora 17 - isi are si ea semnificatia ei in ce priveste interesul fata de politica al populatiei. Absenteismul este si el democratic, in conditiile in care s-a renuntat la validarea scrutinului doar prin prezenta a 50% din alegatori la urne. Asa-zisi "analisti" sustineau ieri la TV ca votul ar trebui sa fie obligatoriu in Romania. Ca astfel, aducandu-se lumea la vot cu forta, s-ar obtine un tablou electoral mai putin politic, mai apropiat necesitatilor economico-sociale ale populatiei. A sustine asa ceva inseamna sa nu ai nici instinct, nici cultura democratica. Intre atributele votului, consfintite prin lege, alaturi de direct, secret, universal se afla si liber. Votul trebuie sa fie liber de orice constrangere, inclusiv aceea de a vota. Democratia insasi inseamna in primul rand libertate. Democratia nu poate fi impusa cu tancul, in ciuda experimentelor tragice pe care le forteaza Occidentul de cativa ani incoace. Slabiciunea si puterea democratiei stau in faptul ca oamenii pot renunta la ea oricand, prin proprie vointa. La dictatura nu poti sa renunti, ca te ia mama dracului. Daca o tara intreaga refuza sa voteze, asta inseamna ca nu mai vrea democratie - si aceasta este o optiune democratica. A sili cetatenii sub amenintarea amenzii sa vina la vot este o constrangere la fel de nociva ca a interzice unor categorii de cetateni sa voteze, asa-numitul vot cenzitar. Ce s-ar obtine aplicand o asemenea lege? Niste injuraturi, blesteme si desene obscene pe buletinele de vot ale celor bagati cu politia in cabina. Asa se intampla pe vremea lui Ceausescu - destui dintre cei scosi din casa cu tabelul de catre activistii de cartier aveau o singura dilema: daca futuva se scrie despartit sau nu. |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 04:56 |