DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

992 Pages « < 565 566 567 568 569 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI

peredur
post 15 Jan 2011, 18:16
Post #16981

Membru

Group: Members

QUOTE(2xGI @ 15 Jan 2011, 17:42)
io'' stiam ca numai balaurii scot asa foc......  tongue.gif
mai ai jantele alea frumoase pe masina??
*

Jentele le mai am, numa ca sunt cu cauciucuri de vara si acum am niste jante normale negre pe masina cu cauciucuri de iarna (inca vreo 2 luni )tongue.gif

--------------------
Dacia 1300 Dacia 1300 1981 SB 04 SCU (4 SB 475 ) - Sb 04 SCU
telefon : 0741381720
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 15 Jan 2011, 21:14
Post #16982

Adrenaline junkie!

From: black sea

la 1300'le lui einstein vor urma in curand 4 anvelope noi,stergatoare de 38 cm noi:)cele dupa masina au 41+unele mici retusuri.
merge incredibil de bine,e ff silentioasa si in plus dar mai ales arata intr-un mare fel pt anii ei.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
danut 69-71
post 15 Jan 2011, 22:03
Post #16983

Membru autentic

From: SUCEAVA

@ydaniel , masina lui Einstein are sa fie intr-o mare forma la Sibiu . wub.gif

--------------------
Colectionar Dacia 1300 - 0744/555816
+
BrandyRadu
post 15 Jan 2011, 22:50
Post #16984

Membru

Ma scuzati ca ma bag si eu asa si oarecum offtopic dar daca va intereseaza un 1300 original an 1982 biggrin.gif click aici http://forum.4tuning.ro/191-bazar-auto-mas...2-65000-km.html ... numai bine wink.gif

--------------------
Dacia 1410 1998 Berlina L
+
remusro
post 15 Jan 2011, 22:51
Post #16985

Membru autentic

From: Tara umeda

QUOTE(danut 69-71 @ 15 Jan 2011, 00:18)
@remusro
  Poate reusesti sa ajungi si tu la intrunirea din Mai . tongue.gif
*

Ce n-as vrea eu sa fiu acolo cu voi toti la Sibiu! Dar din pacate voi acea un turneu in State la inceputul lui mai. Chiar pe 7 mai am concert la New York, mor de ciuda. Va trebui sa astept inca un an.... sad.gif

Insa apropos de Dacia de 9500 Euro. Nu va mirati, ca or sa devina dn ce in ce mai scumpe. Va spun eu ca in 10 ani vor disparea cam 90-95% din cazanele Dacia, adica vagonetele de cartofi, hibridele 1300-1310, si toate porcariile cu adevarat demne de programul Rabla. Parcul de Dacia 1300 va fi redus la minimul strans al celor care le tin bine la garaj sau care au de gand sa bage bani in curul lor. Intre timp, manopera in Romania va creste cu costul la ora si va atinge nivel european adevarat, piesele cu costuri de prohibitie, cu preturi de cocaina, vorba lui Danut, si cei care baga bani in masini nu-si vor mai permite sa le vanda, pentru ca le dau in pierdere. Sa nu mai punem la socoteala investitia de garaj, necesitatea unui alt vehicul al familiei pt a proteja Dacia, etc, costuri fara margini, la care un posesor mai bine nu vinde decat sa parda.

Ceea ce inseamna ca masinile care de fapt vor iesi la vanzare vor fi RARE, cu adevarat din ce in ce mai vanate, prin urmare cu pret din ce in ce mai ridicat. Sa nu imi spuneti mie pe nume daca in 2021 o Dacia 1300 nu va costa peste 25,000 la banii actuali. Cele din anii 1969-1972 probabil ca se vor duce in 30,000, iar cele cu adevarat istorice (primele 100 masini scoase la serie, masini atestate istoric sau efectiv bomboane de muzeu) cine stie, poate 40,000.

Si sa nu uitati, apropos si de comentariile unora vis-a-vis de Dacia lui Danut din 1975. El a dat-o pe nimic. Daca nu avea inca 6 masini acasa, el o tinea, ca va face bani multi peste ani. Dar nu are garaj. EL ar fi trebuit sa o dea pe aia cu 9,500, pentru ca se vede diferenta.

Sa va obisnuiti cu preturi mari, pentru ca de acum aceasta este realitatea. Un obiect valoreaza exact cat cineva este dispus sa plateasca. Si va zic eu: o sa vina vreun smecher cu bani cacalau, cumpara masina asta de 9,500, si din momentul ala nu o sa va mai mire nimic de ce preturi se practica... Vi se va schimba optica cu 180 grade.

O sa ma pomeniti de profet, o sa vedeti. ph34r.gif

--------------------
Renault 12 cu volan pe dreapta 1971 - HYY997K
+
danut 69-71
post 16 Jan 2011, 10:34
Post #16986

Membru autentic

@remusro
Cand au sa constientizeze , va fi prea tarziu . Multe vor lua calea Rematului si in acest an . Dezavantajul nostru este ca Francezii sunt singurii care nu mai fabrica piese de schimb pentru masinile vechi . Germanii , italienii, englezii , americanii , etc , dispun de orice piesa .

--------------------
+
alex-mun
post 16 Jan 2011, 15:47
Post #16987

Membru autentic

Remus, eu nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, DAR as vrea sa trasez si eu cateva aspecte: ( pareri personale )
- Nu am vazut si nici nu am auzit vreodata nici un colectionar de masini, milionar in euro sa colectioneze Dacii sad.gif
- Dacia cum au mai spus baietii nu este vehicul istoric pe nicaieri , in nici un catalog , am un calendar de la Retromobil dat de Danut, unde NU ESTE NICI O POZA cu Dacia 1300 sad.gif
- Noi trebuie sa fim realisti ca au valoare sentimentaa enorma NUMAI pt noi, nu orice roman chiar, tine la Dacia
- Pretul unei Dacii nu cred ca o sa ajunga la nivelul unui ROLLS chiar din acelasi an cu respectiva Dacie , sau la nivelul vreunei alte masini catalogate vehicul istoric
- Fiecare cere cat dorete pe masina lui, poate sa ceara nu 9500, 95.000 de euro, dar asta nu inseamna ca o sa si primeasca banii, mai ales ca este 100 % romaneasca, daca era un 69 - 71 Ok
In incheiere cum zicea si Cristith, cred ca nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece ca detinem comori , vb despre cei care chiar au Dacii de nota 10 ++, ele sunt bijuterii de neegalat dar numai pt noi wub.gif wub.gif wub.gif

Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, asta este o parere personala , cine vrea sa ma inteleaga bine, cine nu tot bine wink.gif
S-aveti NOROCUL CEL MARE

--------------------
DACIA 1300 1976 - CT 84 MUN
+
THE ELANTIS
post 16 Jan 2011, 16:03
Post #16988

Membru autentic

From: Rio de Bacau

Buna, si la Multi ani pe anul acesta!
Oricat de mult as iubi Dacia 1300 impartasesc cele spuse de Alex.
Numai bine...

16 Jan 2011, 16:20:
DSC06995.JPG ( Size: 608.09k ) Number of downloads: 1340
Cam tarziu pt poze cu bradutul dar uite ce darnic e mosul daca esti cuminte... biggrin.gif

This post has been edited by THE ELANTIS: 16 Jan 2011, 16:20

--------------------
Renault/ Dacia R12 TR/ R16 TS/ 1300 1974/ 1970 - BC12RNO;16RNO;07UAP
Since you are going to be thinking anyway, think big
+
danut 69-71
post 16 Jan 2011, 18:31
Post #16989

Membru autentic

@ alex-mun
Daciile au fost si raman in sufletele unora . Nu conteaza valoarea lor materiala desi multi dintre cei care au avut Dacia , le reneaga . Nu avem cultura necesara pentru old timer si nici una conservatoare care sa ne faca sa ne putem compara cu celelalte tari . Rar cand Romanii au fost nationalisti cu adevarat , acum detin X , Q , T , seria ..., etc si se ... pe Dacia .
Pentru mine " DACIA " forever . wub.gif

--------------------
+
alex-mun
post 16 Jan 2011, 18:51
Post #16990

Membru autentic

Corect, tu ai inteles perfect ce zic eu, ca ele valoreaza ffff mult numai pt noi, si e trist ca le apreciem numai noi, in loc sa le iubeasca toti romanasii care si-au facut treaba cu ele si carora le-a servit ani si ani de zile si au carat cu ele, si-au facut case si afaceri , si acum le arunca la remat ca pe o masea stricata sad.gif sad.gif sad.gif asta e mentalitatea pur mioritica
Si ce e cel mai trist este ca au fost aruncate masini in stare fff buna , care meritau toata atentia ........ sad.gif trist dar adevarat
La noi romanasul de rand parvenitul, a facut si el ceva banuti , a spalat la fundulet babe in strainatate , DAR vine acasa cu septar , ce daca nu are bani de benzina are septar wink.gif si DACIA da-o in mm ca nu se injosesc ei sa mearga cu asa ceva, da-o draq la gunoi cool.gif cool.gif cool.gif -----> mentalitatea poporului roman

--------------------
+
danut 69-71
post 16 Jan 2011, 19:39
Post #16991

Membru autentic

alex-mun
Toata coletia mea de Dacii nu consta in valoare materiala , banii vin si se duc dar ele au rescris Istoria Romanilor , anul trecut la Mioveni au fost marea atractie a Expozitiei " Dacia pasi in timp " . wacko.gif
Din nefericire si spre rusinea Fabricii constructoare de masini care nu are un muzeu la care sa mergem si noi sa ne clatim ochii si sa ne incalzim sufletele . wub.gif

--------------------
+
alex-mun
post 16 Jan 2011, 19:46
Post #16992

Membru autentic

Vezi mentalitatea mioritica , daca nici macar fabrica frate nu a pastrat o masina acolo blink.gif ce pretentii sa mai avem la poporul asta plin de poponari care nu apreciaza valorile tarii , ca daca stam sa o luam logic in ceea ce ne priveste Dacia este pt noi o valoarea a neamului automobilistic romanesc wub.gif wub.gif wub.gif este o masina extraordinara !!!

This post has been edited by alex-mun: 16 Jan 2011, 19:48

--------------------
+
onyx-20
post 16 Jan 2011, 19:48
Post #16993

Onyx-20

From: Suceava

Cei care nu iubesc dacia sunt cei care ori n-au avut niciodata ori sunt atehnici. Ca acum sa fim seriosi din cand in cand mai trebuie desfacut, bibilit, reglat, uns, schimbat, bricolat ceva pe la Dacia. Am experienta a peste 400.000 km cu diverse dacii, printre care una cu care am facut 160.000 km cu doar o segmentare si nimic altceva major. DAR, si aici e foarte important, am avut GRIJA de ele si nu mi-am batut joc. Am pus ulei de calitate, l-am schimbat la timp si nu am mers cu el sub nivel iar eu in acesti multi km n-am facut niciodata un motor, ci doar o segmentare cum am zis mai sus.
Referitor la tabla, ea este buna dar trebuie protejata anticoroziv cu ce are fiecare, ulei, ceara de imbinari, etc. Am o dacia din 76 care are portierele perfecte, fara nicio urma de rugina pentru ca au avut ulei iar acea dacie a facut nenumarate ierni pe dumuri sarate de munte. Sa nu mai spun de lonjeroane care-s perfecte pentru ca au avut ulei.
Cum sa nu iubesc Dacia care merge fara limita de km, care nu m-a lasat niciodata in drum si care merge cu intretinere minima, pe care o poti repara singur acasa?

--------------------
Dacia 1300 1976 - SV 03 TMC
+
alex-mun
post 16 Jan 2011, 19:51
Post #16994

Membru autentic

QUOTE(onyx-20 @ 16 Jan 2011, 20:48)
Cei care nu iubesc dacia sunt cei care ori n-au avut niciodata ori sunt atehnici. Ca acum sa fim seriosi din cand in cand mai trebuie desfacut, bibilit, reglat, uns, schimbat, bricolat ceva pe la Dacia. Am experienta a peste 400.000 km cu diverse dacii, printre care una cu care am facut 160.000 km cu doar o segmentare si nimic altceva major. DAR, si aici e foarte important, am avut GRIJA de ele si nu mi-am batut joc. Am pus ulei de calitate, l-am schimbat la timp si nu am mers cu el sub nivel iar eu in acesti multi km n-am facut niciodata un motor, ci doar o segmentare cum am zis mai sus.
  Referitor la tabla, ea este buna dar trebuie protejata anticoroziv cu ce are fiecare, ulei, ceara de imbinari, etc. Am o dacia din 76 care are portierele perfecte, fara nicio urma de rugina pentru ca au avut ulei iar acea dacie a facut nenumarate ierni pe dumuri sarate de munte. Sa nu mai spun de lonjeroane care-s perfecte pentru ca au avut ulei.
  Cum sa nu iubesc Dacia care merge fara limita de km, care nu m-a lasat niciodata in drum si care merge cu intretinere minima, pe care o poti repara singur acasa?
*

Onyx, astia de care zici tu ca n-au avut Dacii sau sunt atehnici , astia dupa parerea mea nu iubesc nimic tati, sunt romanasii nostrii de rand care ar vinde-o si pe masa si pe tasu , si cae nu apreciaza nimic , NUMAI sa distruga tot ar vrea si sa puna la pamant wink.gif

--------------------
+
Mefisto966
post 16 Jan 2011, 19:54
Post #16995

Membru incepator

From: Lumea care o cunoastem

@danut69-71, alex-mun, s.a.: nu este numai problema acelei uzini de autoturisme, este in mod general problema francezilor frustrat.gif . Cand am intrat cu masina in curtea unui atelier Renault, deja iesea maistrul sa-mi spuna, nu are nici un rost sa intreb de piese sau reparatii de orice fel, nu se va mai face nimica, piese nu se mai pot comanda. Si daca francezii au acest comportament, de ce sa fie licentiatii mai altfel? Initiativa de sine nu ar fi rea de loc, dar acolo trebuie ceva suflet si "bibilica" ... Am facut cunostinta cu unul, de are 3 R12, un altul 4-5 la rand in sura, ca sa aiba piese de schimb, dar candva se vor termina si aceste masini, si atunci, cand nu prea multi tinichigeri vor avea habar, cum sa refaca un prag, un stalp de usa anterioara, atunci vom avea probleme cu frumoasele noastre, sa ne fereasca sfantul Cristofor, cel de pe drumuri...

--------------------
Renault 12 1973 - 3BV780
Mare-i gradina lui Dumnezeu...
+
Bogdan 1300
post 16 Jan 2011, 20:45
Post #16996

Membru autentic

Salutare tuturor smile.gif
Mai am la vanzare cateva piesulici, ca tot se vorbeste de raritatea lor.

Pm, daca sunteti interesati de ceva din ele smile.gif

Attached thumbnail(s)
DSC08474.JPG ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 1282
DSC08469.JPG ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 1202
DSC08477.JPG ( Size: 1.4mb ) Number of downloads: 1138
DSC08480.JPG ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 1111
DSC08481.JPG ( Size: 1.32mb ) Number of downloads: 204
DSC08488.JPG ( Size: 1.48mb ) Number of downloads: 199
DSC08498.JPG ( Size: 1.24mb ) Number of downloads: 215

--------------------
Dacia 1300 1979 - BR 98 NIG
+
remusro
post 16 Jan 2011, 22:20
Post #16997

Membru autentic

From: Tara umeda

QUOTE(alex-mun @ 16 Jan 2011, 15:47)
Remus, eu nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, DAR as vrea sa trasez si eu cateva aspecte:        ( pareri personale )
- Nu am vazut si nici nu am auzit vreodata nici un colectionar de masini, milionar in  euro sa colectioneze Dacii  sad.gif
- Dacia cum au mai spus baietii nu este vehicul istoric pe nicaieri , in nici un catalog , am un calendar de la Retromobil dat de Danut, unde NU ESTE NICI O POZA cu Dacia 1300  sad.gif
- Noi trebuie sa fim realisti ca au valoare sentimentaa enorma NUMAI pt noi, nu orice roman chiar,  tine la Dacia
- Pretul unei Dacii nu cred ca o sa ajunga la nivelul unui ROLLS chiar din acelasi an cu respectiva Dacie , sau la nivelul vreunei alte masini catalogate vehicul istoric
- Fiecare cere cat dorete pe masina lui, poate sa ceara nu 9500, 95.000 de euro, dar asta nu inseamna ca o sa si primeasca banii, mai ales ca este 100 % romaneasca, daca era un 69 - 71 Ok

Alex
Parerea mea este ca foarte curand, Dacia va deveni un accesoriu COOL pentru tot felul de lume, si mai ales bogatani. Multa lume va avea Q7, dar nu multa lume va avera Dacia, chiar si azi eanintoarce capetele mai ceva decat un mare Mercedes, tocmai pentru ca este atat de rara si cu un aer de "must have".

Apoi, s-ar putea sa te surprinda cat se va duce in sus ca pret! Ca ziceai de Rolls, englezii, francezii sau germanii au multe masini istorice, insa romanii au numai Dacia 1300. DIn cauza ca se identifica atat de bine cu spiritul si istoria romanilor din comunism, ea ramane singurul obiect palpabil din acea era, daca ne gandim bine, si valoarea ei simbolica va creste de asemeni, devenind singura unealta de a privi inapoi in timp. O sa vedeti ca actele de Dacia vor deveni mai scumpe ca masina! Va fi probabil usor sa pui mana pe un R12 sa faci un transfer, dar greu sa mai gasesti acte de Dacia peste ani si ani.

Poate gresesc, insa eu unul vad preturi mari in viitor si mare cautare.

This post has been edited by Ov: 17 Jan 2011, 09:25

--------------------
Renault 12 cu volan pe dreapta 1971 - HYY997K
+
danut 69-71
post 16 Jan 2011, 22:41
Post #16998

Membru autentic

QUOTE(alex-mun @ 16 Jan 2011, 21:46)
Vezi mentalitatea mioritica , daca  nici macar fabrica frate nu a pastrat o masina acolo  .
*

Si asa are sa ramana in Romania , mentalitate si concurenta distructiva . Vorba unui foarte bun prieten : wub.gif
"In Italia pe-o strada la o distanta de 50 metri , sunt 3 tonete la care se vinde inghetata , fac o asociatie , fiind 3 sunt mai tari decat unul singur ."
La noi , Solidaritatea lipsete cu desavarsire , la putere sant : intrigile , clevetitul pe la spate , scoaterea jarului din foc cu mana altuia si multe altele .
Sunt persoane care incercau sa sugereze sa se faca intalniri zonale pentru o mediatizare mai mare . Nu cred ca o mediatizare zonala poate sa fie mai mare decat una nationala .
Cate Dacii s-ar strange pe o zona indiferent unde ar fi ea ?
Greu se urneste lumea pentru una nationala si un schimb de expierenta live .
Degeaba stam si trambitam din spatele calculatorului , Faptele vorbesc .

--------------------
+
jgr1001
post 17 Jan 2011, 07:40
Post #16999

Membru

From: Bucuresti/Fagaras

QUOTE(remusro @ 16 Jan 2011, 22:20)
Alex
Parerea mea este ca foarte curand, Dacia va deveni un accesoriu COOL pentru tot felul de lume, si mai ales bogatani. Multa lume va avea Q7, dar nu multa lume va avera Dacia, chiar si azi eanintoarce capetele mai ceva decat un mare Mercedes, tocmai pentru ca este atat de rara si cu un aer de "must have".
*

In august, la un semafor, cineva cu un Q7 mi-a apreciat masina wink.gif

Inca multa lume se uita la 1300 cu dispret...dar sunt sigur ca masina asta e un "hit" (sau un slagar laugh.gif ) si pe viitor va fi foarte cautata smile.gif
Nu indraznesc sa zic ca va face 20.000+ de euro, dar parerea mea este ca va ajunge cam de pretul unui Logan nou

--------------------
Cazane de colectie editii de primavara/toamna
+
danut 69-71
post 17 Jan 2011, 09:39
Post #17000

Membru autentic

Suntem destui de multi care impartasim aceeasi satisfacite , la semafor , spalatorii , parcari publice , etc . Sunt din ce in ce putine si este normal sa fie vazute in trafic cu alti ochi si admirate de cei ce conduc " Rachete " biggrin.gif

--------------------
+
catalinSV
post 17 Jan 2011, 13:12
Post #17001

Membru Per Pedes

From: Orasul cu 3 semafoare

pacat ca incep sa dispara daciile la mine in oras adica in falticeni cred ca au mai ramas vreo 10 masini poate 15 dar nu cred dacii 1300 si vreo 50-60 de 1310 si ma gandesc ca peste vreo 5 ani nu vor mai fi de niciun fel si peste vreo 20 ani cei care si-au dat la rabla daciile in stare buna vor zice ce prost am fost ca acuma puteam castiga atatia bani de pe urma ei

This post has been edited by catalinSV: 17 Jan 2011, 14:09

--------------------
Ex:Renault Clio 1995 - SV 09 AWY
Mersul pe jos face piciorul frumos.
+
Andyno
post 17 Jan 2011, 14:31
Post #17002

Membru autentic

From: Bucuresti.

merge asa ceva pe dacie ? http://www.daciaclub.ro/-VAND-carburator-S...ml#entry2817333

This post has been edited by Andyno: 17 Jan 2011, 15:34

--------------------
Dacia 1310, an 99'. Toyota Hilux D4D 170 CP 2007. Dacia 1310, an 20' injectata.
+
om_bland
post 17 Jan 2011, 16:10
Post #17003

Membru autentic

Buna ziua , am si eu o intrebare pentru voi daca se poate : Dacia 1300 a avut montat de fabrica de-alungul anilor mai multe modele de blocuri de lumini ? Daca da pls poze cu variantele , daca nu , pls poze cu varianta care a venit din fabrica .

Multumesc anticipat !

--------------------
dacia Berlina 1984 dacia berlina
RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
+
mihai7575
post 17 Jan 2011, 16:13
Post #17004

Membru autentic

From: SLATINA

QUOTE(Andyno @ 17 Jan 2011, 15:31)

din cite-mi aduc eu aminte,nu am vazut acest tip de carburator,montat pe dacie,exista alt tip din gama solex,care se montau pe daciile 69-72,care si consumau ,mai multa benzina ,fata de carfil.

QUOTE(om_bland @ 17 Jan 2011, 17:10)
Buna  ziua  , am si eu   o intrebare   pentru  voi daca se poate  :  Dacia  1300  a  avut   montat   de  fabrica de-alungul  anilor mai multe   modele de blocuri de lumini ? Daca  da pls  poze cu  variantele ,  daca nu  ,   pls  poze  cu  varianta care  a  venit din fabrica .

Multumesc  anticipat !
*

pe dacia 1300 sau montat 2 tipuri de blocuri de lumini,1 tip monobloc,care sa montat foarte multi ani,iar celalat tip era din 2 parti separate,imi pare rau ca nu pot pune si fotografii cu ele,ptr ca nu am.

--------------------
Dacia 1300, dacia solenza, 1981,2004
+
alex-mun
post 17 Jan 2011, 18:03
Post #17005

Membru autentic

QUOTE(remusro @ 16 Jan 2011, 23:20)
Alex

Apoi, s-ar putea sa te surprinda cat se va duce in sus ca pret! Ca ziceai de Rolls, englezii, francezii sau germanii au multe masini istorice, insa romanii au numai Dacia 1300. DIn cauza ca se identifica atat de bine cu spiritul si istoria romanilor din comunism, ea ramane singurul obiect palpabil din acea era, daca ne gandim bine, si valoarea ei simbolica va creste de asemeni, devenind singura unealta de a privi inapoi in timp. O sa vedeti ca actele de Dacia vor deveni mai scumpe ca masina! Va fi probabil usor sa pui mana pe un R12 sa faci un transfer, dar greu sa mai gasesti acte de Dacia peste ani si ani.

*

Remus eu iti zic sincer si din suflet, chiar m-as bucura enorm enorm sa creasca pretul Daciilor 1300, da ce zic eu sa creasca.... SA EXPLODEZE ... ca sa putem da peste nas taranoilor parveniti cu limuzine , sa le zic da ma poponarule, hoitu meu de Dacie valoreaza cat 2 Q7 ale tale facute pe spalat cururi de babe wink.gif wink.gif

--------------------
+
danut 69-71
post 17 Jan 2011, 20:59
Post #17006

Membru autentic

QUOTE(om_bland @ 17 Jan 2011, 18:10)
Buna  ziua  , am si eu  o intrebare  pentru  voi daca se poate  :  Dacia  1300  a  avut  montat  de  fabrica de-alungul  anilor mai multe  modele de blocuri de lumini ? Daca  da pls  poze cu  variantele ,  daca nu  ,  pls  poze  cu  varianta care  a  venit din fabrica .

Multumesc  anticipat !
*

In toata istoria Dacia , sunt 2 tipuri .
Mono bloc ( blocul de lumini si cel de semnalizare formeaza un ansamblu )si bi bloc ( bloc de lumini si blocul de semnalizare separat ) , indiferent de manete , cromate , metalice -negre sau de plastic negru . wink.gif

--------------------
+
Giulio
post 17 Jan 2011, 21:43
Post #17007

Membru incepator

From: Satu Mare

Daciile care imi sunt in avatar cea rosie e din 76 iar celalata din 82 - vreau sa o fac pe aia rosie originala ... sa dau jos naibii spoilerul ala ... si sa pun bara de pe aia alba , sa dau cu pasla peste toate elementele cromate smile.gif - apropo - si eu am semnalizarile originale de culoare rosie - cu marginile cromate :> care imi da ceva indicii unde pot sa cromez cateva piese prin jud SATU MARE sau MARAMURES ? smile.gif - eu am noroc cu taicamio - Made in 1952 tongue.gif aveam Service auto pe vremuri si stie unde erau probleme la dacie si cum arata ea cand era noua icon_mrgreen.gif + am 2 cartzi cu date tehnice / manual de intretzinere in limba maghiara si romana - daca va pot fi de ajutor astept intrebari - pot sa va dau indicii blush.gif

17 Jan 2011, 23:11:
radmasa.gif am uitat sa va zic cea mai tare faza biggrin.gif excl.gif cu dacia alba Sunt in Tatabanya ( Hungary ) la 70 de km de Budapesta in directia Austria - faza e ca m am dus pana in Slovacia - tongue.gif megeam cu vreo 120 pe autostrada M1 smile.gif si ma depaseste un BMW cu nr de romania ph34r.gif se uitau " uitate la nebunu ala cu dacia " m am luat dupa el dar mai mult de 143 km/h nu vroia sa mearga saracuta ... sad.gif ( cv 4 trepte - originala ) - a incetinit tipu' cu bmw , m am angajat in depasire , am ajuns langa el - Mi a facut semn cu mana - e OK cool.gif , ma lasat sa l depasesc dupa care a trecut pe langa mine - a ridicat mana in oglinda , avariiile si a plecat wink.gif - dar cum ma vede un TIR sau orice masina cu numere de RO - ma claxoneaza , fac cu farurile , fac tai tai cu mana .. si zambesc rolleyes.gif blush.gif totusi nu prea vezi prin ungaria cate o vechitura din asta smile.gif am mai intanit catva mosorogi de aici care ziceau ca pe vremea lui nasu' "Ceau" au cumparat dacii - defapt erau vandute sub licenta Renault - dar spuneau ca erau foarte bune pe vremea aia - unul dintre ei ma rugat sa il las sa urce si sa dea o tura cu ea .... blink.gif l am lasat - cand o coborat ... unsure.gif cu lacrimi in ochi - si zicea " azok a regi szep idok " translate = vremurilea alea vechi si frumoase

This post has been edited by Giulio: 17 Jan 2011, 22:11

Attached thumbnail(s)
Avatar_Budapest.jpg ( Size: 493.11k ) Number of downloads: 329

--------------------
Dacia 1300 1976 / 1982 - SM 04 YOA SM 02 RRH
+
danut 69-71
post 18 Jan 2011, 00:12
Post #17008

Membru autentic

@ Giulio
Frumoasa povestea , mai ales cu batranelul . tongue.gif

--------------------
+
om_bland
post 18 Jan 2011, 01:41
Post #17009

Membru autentic

Se potriveste un bloc de lumini de pe 1300 pe 1310 ?

--------------------
dacia Berlina 1984 dacia berlina
RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
+
mihai7575
post 18 Jan 2011, 07:42
Post #17010

Membru autentic

From: SLATINA

QUOTE(om_bland @ 18 Jan 2011, 02:41)
Se  potriveste  un  bloc  de lumini de pe 1300 pe  1310 ?
*

da, se potriveste, blocul de lumini cu semnalizarea separata,cel monobloc ,nu se potriveste.

--------------------
Dacia 1300, dacia solenza, 1981,2004
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi!

Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa

Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj.

--------------------
992 Pages « < 565 566 567 568 569 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th May 2025 - 07:35
Forum Renault