DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
mariusdanielchelariu |
![]()
|
||
![]() Membru cu idei... Group: Members Posts: 259 Joined: 1 February 07 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova Clima , ex Papuc
1995-CL, 2002-Clima, Full :D
- IS98ACB Eram fericit,si voi erati,si dupa asta ne-am luat Dacii.....si n-am mai fost.
|
|||
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(mariusdanielchelariu @ 6 Feb 2008, 09:22) Neatza, baieti ! Nici noi nu ne gandeam sa luam o masina la 5 milioane, ci undeva spre 3-400 de euro, poate chiar mai mult, in functie de ce gasim.Anyway, diseara vorbesc cu Ovidiu Comanescu, care are una de vanzare, sa vedem ce putem face. Noi am vrea o frantuzoaica, pt ca o 1301 mi se pare imposibil de gasit. Numa bine'! Cu stima, Daniel Chelariu Ceea ce are Ovidiu Comanescu este o dacie din '81, daca te referi la anuntul de pe forum. Aia nu e frantuzoaica!! Valoare 0. Nu vreau sa fac pe desteptul ,dar am mai zis, nu va lasati luati de val si ganditi-va un pic, nu lasati entuziasmul sa gandesaca pt voi. ![]() Tu ai refacut o dacie papuc, OK, acolo nu trebuia "arta" ca alta e menirea unei astfel de masini. Reconditionatul in adevaratul sens al cuvantului este o munca cu mult mai dificila si trebuie sa ai o daza buna inainte sa incepi. Ca altfel, iese "cooperativa munca in zadar"... ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
B 75 UAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 16 January 06 From: Bucuresti ![]() |
La Dacia, tabla este singura care conteaza, restul se face relativ ieftin.
O masina cu tabla ca lumea nu cred ca o sa gasesti pana in 25 mil! Un proprietar care a avut grija de masina timp de 30 ani nu o sa o dea niciodata pe 300 eur, iti spun din proprie experienta ca prefera mai repede sa ii dea foc; in plus, probabil vei avea de a face cu persoane mai inaintate in varsta cu care nu vei reusi sa comunici chiar asa usor; Stiu o astfel de persoana care cere 2000 eur pe o Dacie din 73, masina e destul de frumoasa dar in nici un caz de 2000 eur.. A pus anuntul in geam si asa a ramas de 1 an, nu scade un Leu din pret motivand ca el are piese de schimb, PESTE 100 de repere!!! ( de genul: surub ochelar dreapta folosit, bec plafoniera ars etc) Bineinteles ca te mai si prosteste in fatza, ca masina nu a fost atinsa, vopsita etc.. si cand il intrebi de ce usa de la sofer are alta nuanta incepe sa faca spume, ca daca nu vrei nu o cumperi, el asa o tine ca nu cere de mancare! Pana la urma nu stiu de ce mai vrea sa o vanda daca tot nu cere de mancare.. Deci sunt foarte dificili, dar numai la oameni de genul asta s-au mai pastrat astfel de bijuterii.. Mai stiu o Dacie 1301 cu nr vechi, nemiscata de 20 ani cred, care mai are de facut doar un singur drum - spre REMAT.. Dar bineinteles ca proprietarul nu vrea sa auda de vanzare, ba chiar le e frica vecinilor sa-ti dea detalii despre el, ca i-a amenintat deja ca le da in cap daca mai trimit pe vre-unul la usa lui.. Deci omul e pe treaba lui ![]() Pe de alta parte e mult mai bine sa iei masina de la un astfel de proprietar decat de la vre-un samsar de 30 ani care ii da cu Cola pe cauciucuri sa-ti ia ochii si iti intinde 15 de contracte de vanzare-cumparare de la ultimul proprietar din acte pana la el... In functie de pretul cat mai mic al masinii si starea ei ar trebui sa faceti un calcul luand in considerare cati bani veti mai baga in tinichigerie si veti vedea cand veti trage linie ca o masina cu tabla mai proasta va manca mult mai multi bani si timp si nu va mai arata niciodata ca una mai scumpa dar mult mai buna.. |
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
- Dacia 1301 1974 ..C'etait au temps ou Renault triomphait..
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Perfect de acord cu Silviu. Stie el ce stie...
![]() Apropo de banii investiti int-ro masina mai proasta. Si daca nu conteaza banii pentru cel care reconditioneaza, ma intreb: Ce valoare va avea o dacie la care 50% sau mai mult din tablarie nu mai e originala, cand cel mai mult la o masina veche conteaza originalitatea? |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
Din foarte multa expierenta tin sa va anunt , dar fara sa descurajez pe nimeni , ca munca este colosala la o restaurare de aceea sunt de acord cu Silviu , Cristith si cu multi altii care sunt de aceeasi parere cu noi , daca masina este la baza ei buna si se considera ca se poate restaura este OK. dar cind ai de schimbat praguri , fuste si altele care sunt sudate din fabrica ,lasa putin de dorit la ceea ce presupune originalitatea .Daca trebuie sa inlocuiesti o capota , aripa sau o portiera , ele fiind detasabile de pe masina si nu presupune sudare se pot revopsi si totul e OK. |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
B 75 UAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 16 January 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() Bineinteles ca nu am scapat asa usor, chiar si dupa aceea mi se ofereau banii inapoi ca sa inapoiez masina.. deci a fost greu ![]() PS. si ma refer la o masina care zacea de 20 ani si care nu mai avea nici o sansa sa reinvie, dar, v-am zis omul zicea ca mai bine ii da foc decat sa mi-o dea.. Abia astept sa o fac ca sa i-o parchez la intrarea in scara blocului!! ![]() This post has been edited by B 75 UAP: 6 Feb 2008, 10:07 |
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
- Dacia 1301 1974 ..C'etait au temps ou Renault triomphait..
|
|
christith |
![]()
|
QUOTE(B 75 UAP @ 6 Feb 2008, 11:05) ![]() ![]() Bineinteles ca nu am scapat asa usor, chiar si dupa aceea mi se ofereau banii inapoi ca sa inapoiez masina.. deci a fost greu ![]() Ata e povestea lu' nea' Gordini! ![]() Na si daca i-ai fi dat-o inapoi ce facea cu ea, o tinea iarasi la ruginit.. ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
mariusdanielchelariu |
![]()
|
![]() Membru cu idei... Group: Members Posts: 259 Joined: 1 February 07 From: Iasi ![]() |
Mersi mult de sfaturi baieti.Aseara nu eram on line si Ovidiu a zis ca ramane sa vorbim in seara asta dupa 7.O sa vedem noi cum facem sa suplimentam bugetul.Oricum, nu ne grabim absolut deloc sa luam masina, chiar am prefera sa mai asteptam sa se mai incalzeasca vremea si sa fie si garajul meu gata si racordat la utilitati (curent electric si apa calda).
O zi buna in continuare! Spor la treaba! Cu stima, Daniel Chelariu |
--------------------
Dacia
- IS98ACB Eram fericit,si voi erati,si dupa asta ne-am luat Dacii.....si n-am mai fost.
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
Problema cu MOSULETZII e foarte complicata si mai ales cu cei constipati ,cum majoritatea sunt ......................
![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
mariusdanielchelariu |
![]()
|
Pentru majoritatea masina asta a fost prima in viata lor, s-au chinuit mult sa o plateasca si au nenumarate amintiri legate de ea.Presupun ca de asta tin asa de mult sa nu le instraineze.Nu incerc sa i scuz, ci doar sa constat starea de fapt.Am vazut si eu in poze in ce stare era R12 G-ul ,inainte sa intre in posesia lui Silviu.Am toata increderea ca va iesi ceva deosebit de pe mainile lui.
Cu stima, Daniel Chelariu |
--------------------
Dacia
|
|
Motreanu Sorin |
![]()
|
- Group: Members Posts: 271 Joined: 5 April 06 From: - ![]() |
Dupa cum povesteam intr-un post m-am confruntat deseori cu problema raspunsurilor dure ale proprietarilor mai "uzati".Sincer sa fiu si eu daca as fi in pielea unui batranel care are asa ceva poate ca as reactiona la fel.Amintindu-mi cat de mult am fost atasat de mic de fosta mea 1300 incep sa-i inteleg.Aici e vorba de suflet..cand iti place ceva cu adevarat te-ai simti deranjat cand altcineva ar dori sa-ti ia acel ceva..si chiar de-ai fi nevoit sa renunti ai face-o foarte greu.Chiar daca sunt cum sunt acum din cauza aniilor si asperitatilor vietii eu zic ca merita cinste macar pentru faptul ca au avut grija ca astfel de frumuseti sa ajunga ziua de azi.Si cine stie cate amintiri ascund masinutele lor..noi le vedem frumoase si le-am vrea dar pentru ei ele pot rememora ani frumosi alaturi de persoane dragi pe care poate le-au pierdut.
Eu imi doresc sa ajungem cu totii pana la varsta in care vom fi si noi mosuleti "bolnavi"-(dupa D 1300) si sper din tot sufletul ca 1300-le,fie ele frantuzoaice sau romance d'ale noastre sa prinda acei ani.Asta si datorita unor memebrii de toata lauda care se straduiesc sa readuca la viata o astfel de masinuta! Prin urmare mult succes Daniel in proiectul tau si consider ca sfaturile cunoscatorilor de aici sunt suficiente pentru inceput,eu nu pot decat sa iti doresc tie si prietenilor care te vor ajuta MULT,MULT SUCCCES SI SPOR! Felicitari pentru initiativa.Cred ca ne vom delecta in fiecare zi urmarind ce progrese ai mai ai facut si ne vom bucura ca inca o 1300 va intineri. Cine se apuca de o astfel de treaba probabil (ca in orice pasiune) va cheltui dar va face in primul rand ceva placut si in al doilea rand (important zic eu) va castiga experienta! Cu stima ! |
--------------------
-
-
--
|
|
mariusdanielchelariu |
![]()
|
M-ai uns pe suflet , Sorin.
Multumim mult pentru urari, si tie iti doresc spor la treaba si putere de munca , pentru ca stiam ca si tu vrei sa iei o Dacie 1300. Nu te-am mai vazut de mult pe mess, asteptam sa mai schimbam impresii. Cu stima, Daniel Chelariu |
--------------------
Dacia
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
mosuletii.... intr-adevar , in mare parte e meritul lor ca au ingrijit aceste bijuterii de masini, dar va zic sincer ca am intalnit si mosneguti care le-au faramat de nu va vine sa credeti. un caz concret e AXO. vai ce originala.... , vai ce frumoasa este...., vai ce bine merge, cand il auzeam imi venea sa-l iau la omor direct pe comunist. cat de frumoasa si de buna este,si ce mult tin la ea, dar car tone de fiare vechi cu ea, si am lovit-o pe toate partile, dar nu ti-o dau nepoate decat pe bani seriosi , ca e originala, merge bine, e ADEVARATA. ....... si uitati si aceste exemple negative care mie unul imi vine sa innebunesc cand stau de vorba cu ei, si ma rog de ei sa-mi mai dea si mie una alta . l-am rugat pe proietarul lui AXO sa-mi dea mie scrisul de pe spate, ca si asa masina saraca s-a ales praful de ea, si nu mai are nici o sansa sa scape ca el in cateva luni o arunca ca e terminata din orice punct de vedere, si mi-a pus un pret de mi-a sarit basca..... si apoi isi facea griji ca el ramane cu portbagajul gol, fara scris, dar de faptul ca i-a strambat sasiul de la atatea lovituri nu avea nici un stres, ...... si nu te intelegi deloc cu ei, si te minunezi cat de nebuni poa sa fie . marius si catalin sa aveti mare grija , ca e plin de ciudati de astia !!!!
![]() ![]() ![]() This post has been edited by alex-mun: 6 Feb 2008, 23:15 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
apline5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.037 Joined: 6 June 07 ![]() |
si cand il auzeai ca tine la ea ..ca ii pare rau ...trebuia sa ii fi spus "bre unchiule daca tineai la dansa nu faceai tziganiile de pe ea si nu aveau portbagaju cu 350 de kg de chiei" chiar el se lauda ca lucra la un excavator alaturi si zicea ca are chei pana la 80 ....
![]() ![]() trebuie luati incet incet cedeaza dar suma tot "modica" este ...eu m-am rugat o saptamana sa imi vinda securistul JDeRul din '83 This post has been edited by apline5: 6 Feb 2008, 23:24 |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
christith |
![]()
|
"trebuie luati incet incet cedeaza dar suma tot "modica" este ...eu m-am rugat o saptamana sa imi vinda securistul JDeRul din '83"
Ooo domul alpine5, esti un norocos ca numai o sapt te-ai rugat. ![]() De exemplu eu m-am rugat 2 luni si ceva de mosul de la care am luat dacia '71. Telefoane 2 ori pe sapt, vizite acasa la el, sedinte de "psihiatrie"- asculta tot, aproba tot. ![]() Ia intreaba-l pe Danut cat a s-a rugat de mosuletzii de la care a cumparat el..? ![]() Dupa unii a stat ani... ![]() Mosuletzul asta de la care am luat-o chiar tinea la ea fff mult, mai mult la insistentele lu' nevasta-sa a dat-o. Nu prea mai circula cu ea si acum era in fatza blocului, ca nici garaj disponibil nu mai avea.A plans cand am plecat cu ea.... Chiar a iubit-o..Intr-adevar astia sant cei ce merita tot respectul. Dar sant si multi "senili" care prefera sa tina masinile in fatza blocului sa putrezeasca acolo in loc sa le vanda la unul care vrea sa o readuca la viatza. Na, asta cum se numeste? Asta inseamna ca tin la masinile alea cand in fiecare zi vede ca mai pica o tabla,mai dispare ceva de pe ea, se mai sparge un stop, dar o tine acolo sa se ingroape singure in pamant... This post has been edited by christith: 7 Feb 2008, 10:24 |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
apline5 |
![]()
|
ei merg pe premiza "o iau cu mine in mormant"
![]() ![]() eu am zis ca e mult o saptamana ptr ca masina era pusa la vanzare asta-i buba ![]() ![]() |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
Tin sa aprob pe multi dintre voi , dar cind stai si astepti 4 ani de zile cu am asteptat eu ultima achizitie din 72 si tot cu vizite si telefoane si tot felul de aprobari si jocurile care trebuie sa le joci persoanelor de virsta a-2-a m-am referit la virste de 65-80 ani , cind vorbesti cu iei trebuie sa fii foarte atent ce spui , sa-i aprobi in permanenta .
Sa va povestesc ce am patit cu dacia din 1972 ,deci ultima achizitie , la trei zile m-am pomenit cu proprietarul la mine la garaj si ma ia el de sub brat si sa-mi spuna ceva ,in momentul ala mai gindit la cei mai rau ,a venit sa-mi ceara masina innapoi ,dar el a inceput sa ma ia prin invaluire ca avea el printre scule si 2 pile si acasa nu mai are si poate ii dau o pila , dar de fapt el venise sa vada in ce stare este masina ca sa doarma el linistit acasa ,m-au trecut toti fiorii dar el a vrut sa vada masina ca-i era dor de ea , deci dupa 4 zile si ginditi-va mai erau inca 3 pretendenti la masina printre care si fratele proprietarului si eu am fost ALESUL si ma bucur din tot sufletul . ![]() ![]() ![]() El se simtea foarte bine numai stiind ca are masina in garaj , deci valoarea sentimentala este mai mare decit financiara si pentru o suma de 2000-4000 de euro si nu ii satisface pentru ca valoarea se masoara in sentimente in cazurile date . ![]() ![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
valibrad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 19 November 07 ![]() |
Daca e cineva interesat, am de vanzare o pereche de proiectoare Cibie Oscar Plus nou-nouta, nemontata, cu capace de protectie albe - 150 eur.
This post has been edited by valibrad: 7 Feb 2008, 11:12 |
--------------------
motoreta
Mobra
1977 EX: Dacia 1300 (1977-2002), Dacia 1300 (1980-1999), Dacia Sport (1992-2004), Renault 12TL (1971), Renault 12 TS(1974)
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
Nu mai comentati pe la spate , daca nu va convine pretul la proiectoarele lui Vali brad nu va obliga nimeni sa le cumparati , asta este pretul si no comment !!!!!!!!!!!
![]() Pune te rog poze cu ele sa-si taie venele cei ................... |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
valibrad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 19 November 07 ![]() |
poate sa comenteze cine vrea, si pe unde vrea.
farurile nu sunt ale mele ci ale unui prieten, le-as lua eu insa am deja 2 airport, cam astea-s preturile pt oscar noi si daca le iei de pe ebay, daca incluzi si 25 eur posta: http://cgi.ebay.it/CIBIE-COPPIA-FARI-FENDI...7QQcmdZViewItem |
--------------------
motoreta
Mobra
1977 EX: Dacia 1300 (1977-2002), Dacia 1300 (1980-1999), Dacia Sport (1992-2004), Renault 12TL (1971), Renault 12 TS(1974)
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
S-a cam luat o pauza cu comentariile ?
![]() ![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
apline5 |
![]()
|
ADEVARATE
![]() ![]() ![]() |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
Unde ati umblat pina acum mai DIHORILOR ?nu mai da lumea de voi
![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
alex-mun |
![]()
|
Astazi am avut si eu onoarea sa-l cunosc pe Fabian, un mare om, un mare caracter , un baiat de nota 10 +++++
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
@Alex mun frumoasa poza din avatar , FELICITARI sa-ti traiasca copilasul .
![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
apline5 |
![]()
|
danut un plafon ALB cu custode ai ?
![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by apline5: 8 Feb 2008, 12:04 |
--------------------
bmw
318ci
1990
- ct 11 - - -
|
|
alex-mun |
![]()
|
Danut , sa-mi traiasca nepotul, inca nu am eu bebelusul meu, mai am de restaurat mult pana atunci
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
|
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
alex-mun |
![]()
|
Domnului Alex i-a cazut fata Danut, este langa mine . tre sa-i arunc cu apa pe el sa-si revina
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
costin1300 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 3 August 07 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
-
-
- Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 04:44 |