DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
Victor 007 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.480 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300/1310
1971-Berlina/2000-Berlina
- 2 B 598 „Urmeaza-ti Pasiunea”
|
|||
B 75 UAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 16 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru depuneri metalice incearca la SAL COMPANY http://www.sal-company.ro/
Am vb la tel cu cineva de la ei si am inteles ca lucreaza cu persoane fizice si pentru comenzi mici, pe mine ma interesa sa eloxez literele de pe portbagaj "RENAULT GORDINI".. dar din cauza programului, nu am ajuns nici pana acum si nu stiu nici pretul ![]() Au sediul undeva in incinta IOR2 ![]() Daca reusesti poate ma anunti si pe mine si strangem o comanda mai mare, sa nu mergem cu fiecare surub. |
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
- Dacia 1301 1974 ..C'etait au temps ou Renault triomphait..
|
|
Victor 007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.480 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
ok, ma interesez si te anunt.
|
--------------------
Dacia
1300/1310
1971-Berlina/2000-Berlina
- 2 B 598 „Urmeaza-ti Pasiunea”
|
|
cosmin_bojin |
![]()
|
![]() the Group: Members Posts: 340 Joined: 24 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Incercati si pe str.Magura Vulturilor,e un atelier de cromat/nichelat.
|
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
- B-29-XLJ RACING WILL NEVER DIE!!!
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
Ce avantaj aveti ca sunteti mai multi si mai gasiti unde sa nichelati , eu ajunsesem la un moment dat la Buzau , dar si acolo s-au sricat treburile .
|
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
Sergabi32 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 February 08 From: Galati ![]() |
Bine v-am gasit!Sunt nou venit in aceasta comuniate si ma bucur enorm de mult, ca am gasit ROMANI adevarati care iubesc...Dacia!!!
Eu detin o Dacie 1300 an fabricatie 1977.Prostia mea e ca atunci cand am cumparat-o era intr-o stare cam...jalnica.Am vrut sa o fac originala: bare nichelate, feronerie si ornamente nichelate, etc!Nu am reusit....ca bare nichelate nu se mai gaseau....asa ca am facut-o....1310!!!Regret.Mai ales ca a mea Dacie avea frana de mana la bord nu intre scaune!!! Dar,...acum caut sa o refac RETRO!!!! Orice ar fi,...Dacia e Dacie si ori pe unde am fost cu ea,.....multumesc Lui Dumnezeu,...nu m-a lasat in drum.Cunoaste muntii,...ca pe mama focului ca saraca de ea a ajuns in 1999 pana aproape de releul Costila de pe Bucegi.Pacat ca atunci nu aparusera camerele foto ca ai faceam poze!! Si chiar daca mai aparea cate o chichita...se rezolva in drum!!!Dacia a fost foarte bine gandita: simplista, uzuala si usor de intretinut fara cheltuieli mari(exceptie RK-urile!).Si la drept vorbind,....nu dau Dacia...pe toate bmv-urile si mertanele!E adevarat ca saraca are tot cutie in 4 trepte,...dar chiar si asa....merge saraca de mananca pamantul.Masinuta mea e cea de la avatar dar o sa postez si cateva poze cu ea la...Sinaia cand am facut turul Romaniei!!! This post has been edited by Sergabi32: 11 Feb 2008, 16:01 Attached thumbnail(s) IMG_1075.jpg ( Size: 579k ) Number of downloads: 562 IMG_1070.jpg ( Size: 648.62k ) Number of downloads: 669 v_v.jpg ( Size: 614.96k ) Number of downloads: 613 |
--------------------
Dacia 1300
Berlina
1977
- GL-02-ZXK
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Sergabi32 @ 11 Feb 2008, 16:54) Bine v-am gasit!Sunt nou venit in aceasta comuniate si ma bucur enorm de mult, ca am gasit ROMANI adevarati care iubesc...Dacia!!! Eu detin o Dacie 1300 an fabricatie 1977.Prostia mea e ca atunci cand am cumparat-o era intr-o stare cam...jalnica.Am vrut sa o fac originala: bare nichelate, feronerie si ornamente nichelate, etc!Nu am reusit....ca bare nichelate nu se mai gaseau....asa ca am facut-o....1310!!!Regret.Mai ales ca a mea Dacie avea frana de mana la bord nu intre scaune!!! Dar,...acum caut sa o refac RETRO!!!! Orice ar fi,...Dacia e Dacie si ori pe unde am fost cu ea,.....multumesc Lui Dumnezeu,...nu m-a lasat in drum.Cunoaste muntii,...ca pe mama focului ca saraca de ea a ajuns in 1999 pana aproape de releul Costila de pe Bucegi.Pacat ca atunci nu aparusera camerele foto ca ai faceam poze!! Si chiar daca mai aparea cate o chichita...se rezolva in drum!!!Dacia a fost foarte bine gandita: simplista, uzuala si usor de intretinut fara cheltuieli mari(exceptie RK-urile!).Si la drept vorbind,....nu dau Dacia...pe toate bmv-urile si mertanele!E adevarat ca saraca are tot cutie in 4 trepte,...dar chiar si asa....merge saraca de mananca pamantul.Masinuta mea e cea de la avatar dar o sa postez si cateva poze cu ea la...Sinaia cand am facut turul Romaniei!!! Bine ai venit printre noi! Dar sa sti un lucru, in legatura cu istoria Daciei 1300, in '77 nu mai erau demult dacii cu frana de mana sub bord. Asa ceva au avut doar cele de pina pe la mijlocul lui' 72. Sa ma corecteze Danut daca spun prostii,... ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Sergabi32 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 February 08 From: Galati ![]() |
Inteleg si nu va contrazic,...dar eu cand am cumparat masina....avea frana de mana la bord!!! Iar in acte scria( si scrie si azi): an fabricatie 1977.Acum,....poate mosul( fostul stapan de...86 ani!) sa-i fi facut vreo modificare de-alungul anilor.Apropo's!!!Si acum pastreaza urma cutremurului din 1977!!! Batranul povestea ca pe 3 martie 1977 a cumparat-o de la Pitesti( comanda!) si a plecat cu ea spre Galati.Dar a facut o escala in Bucuresti la o sora de-a dansului cu gand sa inopteze in Capitala ceea ce a si facut!Numai ca masina cum era parcata pe marginea strazii,...noaptea cand a inceput dezastrul( seismul) o cladire din preajma s-a prabusit iar o bucata de caramida a cazut pe copertina chiar la buza din partea superioara !!!Si azi( dupa vopsire ...de fapt abia a doua vopsea s-a aplicat) desi am incercat sa o acopar,....se cunoaste urma dezastrului!!!Dar,...fiecare Dacie are povestea ei!!!
|
--------------------
Dacia 1300
Berlina
1977
- GL-02-ZXK
|
|
CIP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 3 September 05 From: Galati ![]() |
Bine ai venit !!
|
--------------------
Dacia
1300
1979
- Gl-44-CIP
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
@Sergabi32
Acum mai are frana de mana sub bord? Sau ai dat-o jos? Ziceai ca iti doresti sa o faci originala, dar o sa fie destul de greu ca vad ca au fost schimbate multe repere de caroserie: tot ansamblul fata e model nou, si aripile de spate au fost schimbate, pragurile par schimbatr si ele,.... Greu,... Vrei sa schmbi din nou totul in 1300? |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Sergabi32 |
![]()
|
Acum nu mai am frana de mana la bord!!!Este intre scaune deoarece am inlocuit toata partea fata( de-antregul,nu ,,bucatita").Oricum ea asa va ramane.Doar sa achizitionez una si sa mi-o fac asa cum era ea...facuta de mamica ei si eventual....vand ,,zambetul lui Iliescu"!!!Am o mare obsesie de a avea o Dacie 1300 autentica( chiar daca in interior nu pot s-o fac originala) macar la exterior!!!
|
--------------------
Dacia 1300
Berlina
1977
- GL-02-ZXK
|
|
christith |
![]()
|
Asa da, mai zic si eu, daca cumperi alta cat se poate de originala merita sa te apuci de lucru!
Daca vrei una cat mai originala trebuie sa ai rabdare si sa cauti bine. Si sa nu te zgarcesti la bani (500 600 eur) ca o sa iti para rau dupa aia, cabd o sa vezi cat bagi in ea. Poate ai noroc si gasesti una foarte buna la banii astia, dar e greu. Si eu mi-am dorit f mult o 1300 cat mai originala si pina la urma m-am facut cu 2 1300 care sant cat se poate de originale si fara modificari majore. ![]() Spor la cautari ! ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
cannavaro |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 812 Joined: 15 July 05 From: Ploiesti ![]() |
M-am plimbat azi prin magazine si am cautat fusta spate si fata de 1300. De spate mi-au zis cei de acolo ca nu se mai fabrica si nici nu mai aduc , iar de fata am gasit model 1310 la care trebuie sa dau gauri ptr. semnale.
|
--------------------
Dacia
1300
TSP
- PH-89-XXX Dacia 1300 1981 - B-83-GRS
|
|
B 75 UAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 16 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca nu asta e singura diferenta.. mai difera si prinderile pentru bara, sunt mai sus la 1310..
Ia uitati ce mi-am gasit pt piese zilele trecute ![]() Are jante, volan, oglinda, consola, bricheta, luneta cu dezaburire si nu in ultimul rand scaunele ![]() Abia astept sa o iau: Attached thumbnail(s) 100220081089xxx.jpg ( Size: 727.84k ) Number of downloads: 817 100220081091xxx.jpg ( Size: 616.86k ) Number of downloads: 768 100220081092xxx.jpg ( Size: 693.9k ) Number of downloads: 488 |
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
poza cu dedicatie pt TZEPESCH daca iti trebuie ceva din aceste piese da-mi pm
Attached thumbnail(s) fff.JPG ( Size: 337.1k ) Number of downloads: 378 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Sergabi32 |
![]()
|
In sfarsit mi-am schimbat cutia de viteze.Am pus una de ,,forta" nu de ,,fuga". Am avut cutie in 4 dar de ,,fuga"( cu 32 de dinti pe coroana parca), acum am una de ,,forta" (cu 28 de dinti).Nu pun accent pe viteza ca nu sunt vitezoman....ci vreau ca atunci cand urc sa nu...,,mestec in mamaliga"!!! In sfarsit am gasit o cutie asa cum vroiam.
Ramane ca imediat cum da timpul frumos...sa o bag la revopsit! This post has been edited by Sergabi32: 11 Feb 2008, 19:46 |
--------------------
Dacia 1300
Berlina
1977
- GL-02-ZXK
|
|
alex-mun |
![]()
|
bine ai venit printre noi sergabi32. parerea mea personala ar fii sa cauti una calumea 1300 si sa o restaurezi pe aia, si actuala dacie sa ramana masina de zi cu zi
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Motreanu Sorin |
![]()
|
- Group: Members Posts: 271 Joined: 5 April 06 From: - ![]() |
Bun venit Sergabi32,ma bucur ca apreciezi daciile.Eu stiu ca mai ai si o alta mare pasiune
![]() Ma gandesc ca dacia ta ar necesita multe lucrari costisitoare pentru a redeveni ce a fost si cel mai bine ar fi ca pe langa ea sa mai iei una.Taxele sunt mici si nu cred ca ar pune vreo problema iar daca ai noroc poti gasi o 1300 cu tabla buna care a avut ulei bagat in tablarie la un pret acceptabil. This post has been edited by Motreanu Sorin: 11 Feb 2008, 20:17 |
--------------------
-
-
--
|
|
alex-mun |
![]()
|
daca tot vreti frantuzoaice , au fost doar pana la jumatatea lui 72 asa ceva, adica cu frana de mana sub bord
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
sechi |
![]()
|
![]() pasionat si afacerist Group: Members Posts: 1.757 Joined: 20 February 05 From: Craiova ![]() |
@ B 75 UAP: Excelenta masina. Felicitari! Desi a trecut timpul peste ea si e afectata rau, are multe repere rare, numai bune pentru transplanturi.
@ Motreanu Sorin: Si eu impartasesc pasiunea ta feroviara. Poate ne mai intalnim si pe forumurile cu acest profil. Pe railwayfun.ro n-am inteles de ce nu ma pot loga, deoarece am facut inregistrarea exact asa cum trebuie. |
--------------------
Fiat
Punto
1995
- DJ 10 SEC
|
|
Sergabi32 |
![]()
|
Pai tocmai asta si vreau.Tot de la un batranel sa cumpar asa cum am cumparat-o in 1997 pe actuala.De la un om de 85 ani care a avut grija de ea!!! Si daca va spun ca am aceleasi planetare de cand am luat-o de ma batran.Iar batranul nu cred ca mintea cand mi-a zis ca ele sunt montate la masina din 1988! Dar cum se pastreaza si acum fara ,,joc" si ,,batai"????Simplu.Am urmat si urmez sfaturile batranului:
-fara jaragheala si forjare aiurea... -virajele se inscriu usor,fara bruscari cu masina pe liber( fara accelerare sau decelerare) cu exceptia serpentinelor si curbelor in coborare sau pe zapada! -nu calc frana in viraje -gresez planetarele la si dupa fiecare plecare la drum lung(cam 2 luni) si schimb burdufurile -bucsele tinute din scurt inlocuite ori de cate ori e necesar -amortizoarele le schimb la an!! -anvelopele in perfecta stare si rulate corespunzator -viteze mici si foarte mici pe denivelari si McAdam - NU DAU REST MASINILOR BENGOASE care-mi fac ,,flash"-uri si claxoane in trafic, pentru ca masina mea cand rula pe soselele Romaniei,...alea nici nu erau pe teava tunului drept care ar trebui acordat putin respect din partea lor!!! Ca un lucru care m-a miscat atunci cand am cumparat-o....batranelul plangea atunci cand am cumparat-o....ca dupa propriul lui copil!A fost cu ea prin toata Romania( Transfagarasanul, Bucegii,Ceahlau,mare,Nordul Moldovei,Timisoara, Craiova, Ardealul tot, Bucuresti....)!Am fost foarte miscat si am crezut de cuviinta ca trebuie si merita sa am grija de ea...asa cum si ea saraca a avut grija si l-a purtat pe batran....20 ani peste tot fara sa-i salte capota in drum!!!Si multumesc lui Dumnezeu,...de cand o am,..niciodata nu mi-a facut necazuri in calatoriile mele( si am calatorit...la greu!!)! Dar si o tin din scurt!!!Prefer sa ma culc mai tarziu,....dar stiu ca timpul pierdut la garaj nu a fost in zadar!!!Asta vara la cota 1400 la Sinaia erau 2 Loganuri cu capotele saltate ca li se ridica apa si se opreau masinile( o problema de soft banuiesc).Am oprit cu gand sa-i ajut.....Nu am avut cum,....in schimb ei...cei cu Loganurile...isi dadeau cu pumnii in cap ca dadura Daciile din 1972 respectiv 1986 ca sa-si cumpere Logan ...si uite!Isi prind urechile si nu le pot face in drum!!!Eu,...am ridicat din umeri,...am dat cheie,...si am urcat pana pe platoul Bucegilor!!!Usor,...cu treapta 1 si f rar a 2-a!!!Dar nu mi-a crescut decat pana la 90 grade! Mi-er prinde bine si sfaturile Dvs ca multi dintre voi sunteti mai experti ca mine! Multumesc ca m-ati primit printre voi!!! |
--------------------
Dacia 1300
Berlina
1977
- GL-02-ZXK
|
|
alex-mun |
![]()
|
QUOTE(danut 69-71 @ 11 Feb 2008, 12:37) Mai ai mult de lucru sa-i schimbi motorul , croseria sa ai o frantuzoaica veritabila ![]() ![]() verzitura nu o dau tati, am muncit mult prea mult la ea, si sunt destul de aporoape de a o finaliza si e pacat sa o dau ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Motreanu Sorin |
![]()
|
- Group: Members Posts: 271 Joined: 5 April 06 From: - ![]() |
@ Sechi,
Nu stiu cum sta treaba cu forumul respetiv intrucat nu am mai activat de mult....in afara de train-sim.ro unde mai intru cand am timp.SCUZE pentru offtopic. |
--------------------
-
-
--
|
|
B 75 UAP |
![]()
|
QUOTE(sechi @ 11 Feb 2008, 20:37) @ B 75 UAP: Excelenta masina. Felicitari! Desi a trecut timpul peste ea si e afectata rau, are multe repere rare, numai bune pentru transplanturi... Mersi Sechi! pacat de ea ca nu mai pote folosi caroseria... E a doua 1301 pe care o intalnesc fara a o putea salva.. Totusi, pentru piese e super, completa!! This post has been edited by B 75 UAP: 12 Feb 2008, 08:40 |
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.933 Joined: 26 January 07 From: SUCEAVA ![]() |
QUOTE(christith @ 11 Feb 2008, 18:22) Bine ai venit printre noi! Dar sa sti un lucru, in legatura cu istoria Daciei 1300, in '77 nu mai erau demult dacii cu frana de mana sub bord. Asa ceva au avut doar cele de pina pe la mijlocul lui' 72. Sa ma corecteze Danut daca spun prostii,... ![]() Cristinele nu am ce sa te corectez pentru ca ai zis un adevar , nici eu nu cred ca in 1977 mai avea frina de mina sub bord , dar fiecare beneficiaza de prezumtia de nevinovatie , cine stie ce echipare au mai facut constructorii si noi nu stim ! ![]() ![]() |
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
cannavaro |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 812 Joined: 15 July 05 From: Ploiesti ![]() |
daca tot cautati frantuzoaice peste tot, de la proprietari care nu au ce face cu ele ... eu mi-am gasit una:D gratis..sambata o iau... are motor si cutie f bune, carburator solex, aprindere electronica, bordul bun, scaune bune....faruri stopuri etc , bari asa si asa ...aripi capota si usi bune....
![]() ![]() ![]() ![]() Attached thumbnail(s) HPIM3016nr.JPG ( Size: 260.51k ) Number of downloads: 406 HPIM3014nr.JPG ( Size: 219.26k ) Number of downloads: 353 HPIM3015.JPG ( Size: 927.96k ) Number of downloads: 399 |
--------------------
Dacia
1300
TSP
- PH-89-XXX Dacia 1300 1981 - B-83-GRS
|
|
catalin7070 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.208 Joined: 1 September 07 From: Alba Iulia ![]() |
![]() |
--------------------
Renault, Volkswagen
10, T2
1968, 1976
- 1 - VL - 1007
|
|
alex-mun |
![]()
|
Dupa cate vad din poze masina este cam 100 % romaneasca, ai vazut cu tu ca are SOLEX pe ea ?????
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Sergabi32 |
![]()
|
Am si eu o intrebare. Unde se pot nichela/croma bare de Dacia 1300???Am intrebat in stanga...in dreapta....nimic!!! Candva se cromau/nichelau la Intreprinderea ,,11-Iunie" de la noi din Galati.Dar acum acolo...nu se mai executa asa ceva!!!Poate dintre dumneavoastra cunoasteti vreo firma specializata in asa acea!!!!
Va multumesc! |
--------------------
Dacia 1300
Berlina
1977
- GL-02-ZXK
|
|
danut 69-71 |
![]()
|
|
--------------------
Colectionar
Dacia
1300
- 0744/555816
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 00:45 |