DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> OMV Carrera 100!

Adrian78
post 12 Oct 2006, 22:26
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

@walleye
Si eu am facut un plin cu MOL Evo Benzina, de la o statie originala MOL, si nu mi s-a parut cine stie ce, poate usor sub Top Premium 99+. Daca ai bagat de la vreo statie care a fost Shell inainte sunt sanse foarte mari sa ai probleme.

De asemenea la MOL Mogosoaia, MOL original, a fost o mafie renumita. Am alimentat si eu odata acolo si a mers masina groaznic. Am inteles ca a fost schimbat ulterior, in decurs de vreo 2 luni, tot personalul statiei.

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 13 Oct 2006, 11:57
Post #62

fan Dacia

DAVIDK, poate incerci cu toluen. Nu de alta, dar asta e solvent din nastere, pe cand benzina de pompa e facuta sa fie carburant. Eu ramaneam cu niste gume pe mana de la Luk 95 de parca ar fi fost ulei de motor.

This post has been edited by einstein1984: 13 Oct 2006, 15:10

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
marksman
post 13 Oct 2006, 12:44
Post #63

Post mortem nihil est

From: sat

Sau benzina de extractie

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
einstein1984
post 14 Oct 2006, 11:16
Post #64

fan Dacia

Pentru cine vrea sa creasca acasa cifra octanica a combustibilului: http://www.daliracing.com/v666-5/info/arti...m?articleID=410

--------------------
+
bulan
post 14 Oct 2006, 11:41
Post #65

Membru autentic

QUOTE(Adrian78 @ 11 Oct 2006, 22:41)
Daca n-aveti bani de Carrera 100 mai bine tăceți voi din gura. Cine stie ce vorbeste si cunoaste comportamentul masinii este imposibil sa nu simta diferentele. Voi chiar credeti ca daca era la fel se mai vindea desi e sensibil mai scumpa? Da' se gasesc destui fraieri si zgarciti sa puna de 95, eventual luata si de pe la marginea drumului daca se poate. Asa ca mai subtire cu parerile astea de ...

Rog miștocarii sa se abtina de la comentarii sau sa gaseasca alt topic de caterincă.
*

Dupa ce matusa mea Tamara a decedat bineinteles ca eu am incetat a mai fi un fraier si un zgarcit drept pentru care am cumparat un laureat+ din motive numai de mine stiute si pe care l-am adapat doar cu OMV100 si asta nu a fost indeajuns am mai si postat pe forum 1001 argumente PRO OMV100 pana cand Domnu argon m-a lamurit ce si cum cu efectul PLACEBO si acum cu diferenta de pret intre OMV100 si OMV95 cumpar cursuri vechi de la studenti pe care le citesc spre a mea desteptare.

QUOTE(argon @ 12 Oct 2006, 10:37)
EU cred ca-i tocmai invers..fraieri sunt aceia care cumpara benzina scumpa de 100, crezand ca masina va fi mai sprintena, motorul mai puternic, etc.

CO nu prea are legatura cu puterea calorica a benzinei, din contra benzinele cu CO mare au in ele alcooli in cantitate mai mare care face motoarele mai lenese.
*

Vezi dumneata Domnu Adrian78 asta este explicatia pe care mi-a dat-o si mie Domnu argon acum mult timp in urma dar mie mi-a mai spus printre explicatii ca eu defapt bagam in rezervor PLACEBO si nu OMV100.Si bineinteles ca la vremea respectiva a trebuit sa ma duc si pana la biblioteca de cartier sa consult dictionarul explicativ al limbii ROMANE ca sa vad ce inseamna PLACEBO.

QUOTE(Adrian78 @ 12 Oct 2006, 19:08)
Teoretic, Carrera 100 este produsa in Austria.

In ceea ce priveste calitatea ...  Nu neg ca romanii pot sa faca lucruri bune ... dar e mai greu sa le faca la noi in tara.
Nu stiu cu ce calitate si tehnologie produc combustibilii rafinăriile din țara noastră, dar de la rafinărie si până la pompă drumul este lung și tentația e mare.

Credeam că încercăm aici să împărtășim impresii pentru a putea alege sau a ne putea face o părere despre calitatea unui combustibil. Dar ...
*

Acum eu doar cred ca de afirmat las pe altii mai avizati sa o faca ca pe noi ca si consumatori ne intereseaza defapt ca benzina&motorina sa fie curate adica fara impuritati sau macar cat mai putine caci aici este deocamdata problema calitatii produselor petroliere in tara noastra si nu in CO pe care eu cred ca producatorii o respecta.

--------------------
a b c
+
C@talin
post 14 Oct 2006, 12:18
Post #66

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

intreb si eu odata ce masina are catalizatorul ala euro 3 ,mai conteaza ca bagi benzina cu CO mai mare?

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
Adrian78
post 14 Oct 2006, 16:44
Post #67

Membru autentic

Aoleooooooooooooo ... da' mai lăsați odată CO-ul ăsta ... nu el e în discuție ci "OMV Carrera 100" care, așa cum am mai spus, nu e numai CO, sau, încă o dată, cel puțin teoretic.

This post has been edited by Adrian78: 14 Oct 2006, 16:45

--------------------
+
einstein1984
post 14 Oct 2006, 17:25
Post #68

fan Dacia

Pai sa faca si o carrera 95, pentru loganistii care nu au rapoarte de compresie mai mari 10:1, ca sa nu mai plateasca inca 5 octane degeaba. radmasa.gif

This post has been edited by einstein1984: 14 Oct 2006, 17:25

--------------------
+
bulan
post 14 Oct 2006, 18:37
Post #69

Membru autentic

Domnisorule einstein 1984,rogu-te frumos fa-mi si mie rost de cursurile referitoare la cifra octanica si de cele referitoare la raportul de compresisie ca vreau sa le invat pe de rost ca multe valuri au facut pe forum aceste subiecte!!!
Daca ma maltratezi cu refuz emigrez in CONGO stii tu barul ala din Ferentari!

--------------------
a b c
+
Adrian78
post 15 Oct 2006, 11:34
Post #70

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 14 Oct 2006, 18:25)
Pai sa faca si o carrera 95, pentru loganistii care nu au rapoarte de compresie mai mari 10:1, ca sa nu mai plateasca inca 5 octane degeaba. radmasa.gif
*

Exista Carrera 95, insa este produsa in Romania si doar aditivata cu aditivi OMV. Este fosta "Premium 95 Fara Plumb".

--------------------
+
DAVIDK
post 15 Oct 2006, 12:19
Post #71

Membru autentic

Da' sa faca si motorina cu CO mare, n-ar fi misto? rolleyes.gif
Adica, romanul tot ar cumpara-o, ca, de, ce nu face pentru masina lui? Mai ales daca vede si o reclaba buna la tv.

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
bulan
post 15 Oct 2006, 12:28
Post #72

Membru autentic

Eu efectiv am alimentat doar OMV100 pana m-a lamurit Domnul argon iar de atunci doar OMV95 pentru ca am eu convingerea ca la OMV benzina&motorina e mai buna decat in alte retele de distributie!Si am vazut un reportaj cu un tip care a alimentat benzina de la o pompa a OMV dar la pompa respectiva a curs motorina pentru ca cel cu cisterna a descarcat intr-un alt bazin motorina.Firma OMV pe loc a cerut scuze omului a platit toate cheltuielile in service pentru inlocuirea motorinei din rezervor si pe soferul de pe cisterna l-au dat afara fara a incerca sa musamalizeze ceva sau sa arunce pisica moarta in curtea celui care a patit necazul.

--------------------
a b c
+
luci974
post 15 Oct 2006, 20:03
Post #73

Membru

From: Suceava

Tu nu lucrezi la OMV cumva?

--------------------
Citroen C4 1.6....... ......dupa 4 ani de Logan - SV 10 EML
+
einstein1984
post 15 Oct 2006, 20:36
Post #74

fan Dacia

Colegul Bulan, ma iei si pe mine la o plimbare cu camionul si-ti explic pe indelete ce trucuri de marketing folosesc producatorii de carburanti auto, cum se creste cifra octanica, ce fac aditivii de curatare si alte alea. Ca ma dor degetele sa tastez atat pe forum, ok?
Si colegul argon avea dreptate, exact placebo puneai in rezervor.

--------------------
+
AMW
post 16 Oct 2006, 04:14
Post #75

Membru autentic

fix pix, facut plin, mers 400km si nu am sesizat vreo diferenta, acelasi demaraj, acelasi consum, aceiasi viteza de reactie a motorului in depasiri....poate motoru s-o fi simtit mai bine...ca pentru mine n-a fost nimic iesit din comun...poate doar pretul pentru un litru...

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
einstein1984
post 16 Oct 2006, 08:45
Post #76

fan Dacia

Asa cum pisicutele ar cumpara Whiskas, asa si Loganurile ar cumpara Carrera 100!

--------------------
+
Patefon
post 16 Oct 2006, 09:26
Post #77

Membru gajait

Sa o ia 243.gif de pisica ca de trei zile face foamea cu Wishkas'u in farfurie.

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
sinaxis
post 17 Oct 2006, 13:59
Post #78

Membru autentic

Ce Carrera?! Am gasit eu benzina Logan! smile.gif
LukOil de 98! Dupa un plin, ieftin ca braga ?! ca-i cea mai ieftina benzina de 98CO, becul rosu s-a aprins abia dupa 800 km parcursi! 90% mers ca in afara localitatii wink.gif.
Inca ceva ff important: pt autonomia asta, obligatoriu va trebuie un copilot insarcinat in luna a 8-a care sa va oblige sa nu depasiti 90km/h si sa nu bruscati masinuta sub nici o forma! (pt ca sa nu se infunde catalizatorul smile.gif mai dai din cand in cand in gol cate 5-6000 ture pret de cateva secunde, nu mai mult!!! sa nu poluezi fonic copilotul, ca deh tresalta pruncul in pantece smile.gif )
Nu mai zic ca la relanti, veti savura cu acest tip de benzina (si cu oricare altul de fapt) mult doritul zgomot de diesel, iar in treapta a V cand veti incerca sa simtiti cuplul de la 2000 rot in sus, veti auzi din nou un zgomot emotionant de... geaba smile.gif
Calatorie sprancenata cu benzina Logan!

This post has been edited by sinaxis: 17 Oct 2006, 14:14

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
argon
post 24 Oct 2006, 06:31
Post #79

Mesaj semiautomat

Am pus si io 30 de litri de carrera 100 d'asta, din anumite motive(nu am platit eu icon_mrgreen.gif ), si am remarcat urmatoarele: nu s-a schimbat nimic, masina merge exact la fel, poate putin mai lenesa dar nu-s convins, bine, am Dacie cu carburator, poate la injectie are efecte mai multe, desi tehnic vorbind e imposibil, principiul de functionare al motorului fiind identic(excluzand sistemul de alimentare).

Teoretic, la mine ar trebuii sa se simta o imbunatatire, deoarece nu am nici un catalizator pe parcurs biggrin.gif

Imbunatatirea tine doar de stilul de condus, unii isi pun carrera 100 si au impresia ca au recheta..stilul de condus devine mai agresiv, si toata lumea e fericita.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Ci_co
post 24 Oct 2006, 11:07
Post #80

Membru atutentic cu logan !

From: UE - Bucharest !!

Dute daci ca nu ti-ai dat seama, ceea ce ai bagat a fost aur curat masina aia va mai merge inca 100.000 km datorita benzinii ! Ma da nu scot si pt dizalane motorina super boxter GTO ca as fi facut si eu un plin numai sa merg ca la curse.

salutare,

--------------------
Dacia & Renault/ Logan by Dacia/ '06 Pref 1,5dci - B XX BEB
Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
+
argon
post 25 Oct 2006, 14:08
Post #81

Mesaj semiautomat

QUOTE(einstein1984 @ 24 Oct 2006, 17:52)
Al naibii distribuitorul lui argon, stie sa reduca avansul la detonatii si sa-l mareasca in absenta lor. Sau reduce presiunea de suparaalimentare cand apar detonatiile alea. Oare de ce nu se schimba nimic cand alimentezi un motor care merge cu benzina de 92 RON cu benzina de 100 RON? 
    De cate ori trebuie spus ca benzina asta face bine motoarelor care au nevoie de ea (rapoarte de comprimare mari sau presiuni de supraalimentare mari), de pe masini ca Honda S2000 sau Impreza WRX STI ?
*

Ce ma pui bre la bula, benzina aia e pentru toata lumea, nu zice nimic ca-i pentru masini de performanta, cati romani au Honda S2000 sau Impreza WRX STI? daca ai stii cati sunt ti-ai fi dat seama ca nu merita sa introduca benzina pe piata.

Raportul meu de compresie e 9, la Logan de exemplu e 9,5, la majoritatea masinilor e intre 9 si 9,8, si benzina aia e pentru publicu larg.

Asa ca daca tot ma pui la bula, pune-i pe toti cei care au afirmat ca masina merge mult mai bine cu carrera 100, si pe cei care, cu aceleasi masini afirma ca nu observa nici o modificare wink.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
einstein1984
post 25 Oct 2006, 18:12
Post #82

fan Dacia

Da domle, dar le tine aveam pretentii ! Benzina e pentru toata lumea, dar diferentele alea mari le au cei cu masinile mentionate mai sus . Astia cu masini normale (LOgan and stuff) poate beneficiaza de un avans mai mare cu 2-3-5 grade RAC, dar mai mult nu cred (si nici asta nu cred ca "se simte" asa de bine).
La bula ai ajuns si pentru ca ai zis ca motorul tau de Dacie functioneaza la fel cu ala de Audi A8 (cred ca are raport de comprimare de vreo 11:1), cu exceptia sistemului de alimentare. Adica chiar te asteptai sa mearga ca o racheta doar din cauza ca are CO mai mare.

--------------------
+
casillas123
post 27 May 2008, 19:48
Post #83

va rog ziceti-mi j mie...pana la urma e buna carrera 95....??? dry.gif ..k yo am pus azi j nu prea am fost aja de atent la motor..:-??...j in ploos nu aveam alt tip de care s poon....habar n-am...va rog lasati j mie un mesaj pe forum acilea..va multumesc...apropo a mea e doar o dacie din '98....va multumesc...

--------------------
Dacia 1310 L 1998
+
AR-18-MOS
post 27 May 2008, 20:26
Post #84

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Nu e buna ... Trebuie sa ii pui NEAPARAT Benzina Logan ...

*Raspunsul ar fi fost unul "normal", daca citeai regulamentul pe care l-ai semnat, si care zice ca nu este permis scrisul de tip "mIRC".

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
l@u
post 27 May 2008, 20:28
Post #85

Membru autentic

sau alergarea dupe posturi.... wink.gif

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
C@talin
post 27 May 2008, 20:30
Post #86

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

ontopic l@u nu-i asa ca iti angajezi preferatu tau ginere la firma biggrin.gif ? ta

off topic ce posturi bre care este

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
AR-18-MOS
post 27 May 2008, 20:32
Post #87

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(l@u @ 27 May 2008, 20:28)
sau alergarea dupe posturi.... wink.gif
*

Mai ales la Cafenea ...

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
hanami
post 12 Jun 2008, 14:57
Post #88

Am dat cautare pe google dupa omv carrera, intrucat aveam o discutie la munca referitoare la carburanti. Un coleg de-ai mei si-a luat un BMW, nu stiu de care, sunt total ageamie, si ne intreba despre carburanti. Am dat peste acest topic si sincer, dupa ce l-am citit, mi-am facut cont pe acest forum doar pentru a-mi exprima amuzamentul pentru replicile deosebit de spumoase si de inspirate, mare parte dintre ele. Ma rog, off-topicul este caracteristic forumurilor, iti trebuie un mod bun si activ care sa-l tina-n frau, plus tentinda de a ne da rotunzi in fata celorlalti forumisti, si, de ce nu?!, de a-i jigni atunci cand argumentele logice nu ne mai sunt la indemana.
Inca o data, felicitari forumistilor de aici, mi-a placut la nebunie schimbul de replici, chiar daca 95% din el s-a petrecut in octombrie 2006 smile.gif

--------------------
peugeot 107 2006 one
+
Sudsemnatu
post 12 Jun 2008, 20:33
Post #89

Membru Huligan

Dar pana la urma nu am inteles ce ai cu benzina omv carrera 100.ne-ai facut curiosi ..ce discutii aveai cu colegii la munca.

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
parpanel
post 12 Jun 2008, 21:44
Post #90

Calator

Cat mai costa zeama asta magica? Sincer eu m-am lecuit cu top 99+ care nu e recomandata vara si am trecut pe cea de 95.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 02:20
Forum Renault