Montare alarma la SOLENZA
![]() ![]() ![]() |
Montare alarma la SOLENZA
Iris |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 March 04 From: Focsani ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
pentru o alarma cat de simpla ar fi trebuie sa te legi la urmatoarele:
+12 V permanent (se poate si direct la baterie) +12 V pe contact masa (ptr unitatea centrala si goarna) semnalizare (stanga + dreapta) sau pozitii intrerupatoare usi (+ capota + portbagaj) eventual marsalier asa ca nu prea ai cum sa scapi de interventie la instalatia electrica. sfatul meu este sa mergi pe la mai multe ateliere care fac chestia asta si sa vezi cum lucreaza baietii, unde gasesti unii mai gentili acolo te duci sa o montezi si tu. Atentie mare la pb-a cu garantia, am inteles ca o cam pierzi daca nu lucrezi cu un atelier agreat de dacia. PS: in general senzorul de perimetru este optional |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Am vazut in Metro neste alarme "Scorpion" foarte ieftine (cam 1.500.000). Stiti ceva despre ele, are cineva?
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am avut eu pe DSN. Sunt f simple, greu de programat, prealarma, alarma, memorie evenimente, telecomanda cu 2 butoane, nu se poate adauga nici un modul.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
QUOTE Sunt f simple, greu de programat, prealarma, alarma, memorie evenimente, telecomanda cu 2 butoane, nu se poate adauga nici un modul. Asta-i de bine? ![]() ![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Iris |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 March 04 From: Focsani ![]() |
Deci in oras la mine nu este dechit un service autorizat (mai e unul intr-un orasel vecin dar aia nu monteaza alarme) asa ca nu am deunde alege. Am sunat si la VC si mi-au confirmat ceea ce stiam de aici de pe forum ca nu pot pune dechi alarma lor deoarece se pierde garantia la partea electrica (defapt adevarata problema este calculatorul de bord) singura intrebare care este fara raspuns : de ce nu pot pune un senzor suplimentar (sock) desi el se afla pe lista de optiuni al alarmei (dar nu este comercializat de uzina) sau de ce in manualul electric scrie undeva la sigurante ...COBRA 3800 sau COBRA 3900... dar cei de la VC nu au dechit 3800 o alarma fara nici o optiune practic la o valoare de max. 1 milion cu montaj inclus
|
-------------------- |
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am avut CASCO pe DSN asa ca am montat alarma mai mult pentru a sti daca in lipsa mea masina a fost atinsa, lovita, fortata. Are si sticker. Pe SLZ (ii fac CASCO obligatoriu) ii montez o alarma EagleMaster CL-2000T care ii cam la fel de simpla dar are canal pentru deschidere portbagaj, 2 trepte de setare a sensibilitatii pentru prealarma si alarma. Alarma asta m-a costat 1.5 mil, oricum o montez in particular, nu in service sau la firma specializata. Vezi ca daca cumperi alarma din metro trebuie sa o montezi numai la un atelier specificat de certificatul de garantie altfel pierzi garantia de la alarma, garantia de la masina nu mai zic. Vezi ca mai sunt alarme romanesti ALCAR H21, H22 care sunt bune si la pret mic (2 mil).
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
laurh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
In bucuresti poti monta o alarma cu care vii de acasa fara a pierde garantia.
Cel mai iefyin din ce am gasit eu a fost Latinefe cu 550.000. Nu pot sa spun ca au montat-o extraordinar (ma refer la amplasarea modulului, goarnei, senzorului de soc) dar oricum, probleme nu am avut cu ea. PS: la Buzau au prostii din alea de K9 (aveau in dec cand mi-am luat eu masina) care erau cat de cat mai ieftine de 6 mil, nu mai stiu exact. |
-------------------- |
|
Horia007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 March 04 ![]() |
Vorba lunga saracia Romanului:
Agreaza Dacia si alte alarme decit cele vindute de ei? (Cobra) Daca DA le si monteaza? Cei din Deva o scalda si raspund ambiguu. Fizic nu au montat nici o Cobra asa ca la capitolul experienta sa nu mai vorbim. Editat de moderator !!! |
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
DA
|
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Dacia agreaza si alte modele de alarma cu conditia ca sa fie montata in service autorizat. Altfel se pierde garantia la partea electrica a masinii.
Iris, stai linistit. Bordul se scoate foarte usor si se monteaza la el de usor. Eu am facut pentru prima data operatiunea si mi-a luat 45 de minute cu tot cu strans suruburi/izolat fire si montat la loc. Vezi sa fii atent daca iti monteaza si clemele de prindere a semicochiliei superioare a volanului si daca iti baga cass-ul bine la loc. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Manuel |
![]()
|
QUOTE ii montez o alarma EagleMaster CL-2000T Mi-am comandat de pe www.spot.ro un Eaglemaster CL5100T la 1.575.000. Sper sa fie ok. |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu continui sa cred ca alarma la solenza e o ambitie prosteasca. E drept ca eu am si motivele mele care ma fac sa nu-mi pun alarma. Dar daca tot e sa faci o investitie macar pune o Viper.
Conditia impusa de Dacia e ca alarma sa fie montata intr-un service din lista lor de service-uri agreate. Asta daca nu ma insel anuleaza, in acelasi timp, garantia alarmei in sine ![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Manuel |
![]()
|
E dreptul tau
![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
Iris |
![]()
|
Deci raspunsul oficial de la uzina este ca nu poti monta dechit alarma vinduta de ei ca piesa de origine respectiv Cobra Globe 3800 (http://www.cobra.it/eng/Products/3800.htm) si numai intr-un secvice autorizat (am sunat de 4 - 5 ori la VC pe chestia asta + email) altfel se pierde garantia pe partea electrica a masinii ceea ce implica calculatorul de bord. Motivul a fost ca numai aceasta alarma a fost testata si s-a potrivit cu cablajul electric defapt am inteles ca sunt locasuri speciale pentru ea ca sa faciliteze montajul (a se vedea manualul pentru partea elecrica). Singura intrebare este de ce nu ne lasa si nici nu se comercializeaza accesorii pentru ea sau un tip superior. Nu le am deloc cu alarmele dar din pagina de net a alarmei si din ce au zis cei din service nu are nici macar senzor de soc (acesta fiind accesoriu), de accea este aberant pretul (6 milioane) si conditiile impuse de ei. Mie imi trebuie alarma cu senzor de soc ca sa nu-mi fure rotile si cu perimetru pentru ca sa nu o calareasca copii in fata blocului, de aceea am intrebat daca nu se poate pune o alarma fara interventia la partea electrica bineinteles renuntind la unele din facilitatile ei inclusiv armare separata numai din telecomanda ei.
Deci pina la urma si-a montat cineva aceasta alarma?? E buna de ceva?? |
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Iris, se poate monta orice alarma vrei la un service dacia !!! eu asa am facut si nici un servive la care am intrebat nu a spus ca am pierdut garantia !!! deci daca ma duc cu o problema electrica la IPSO ei imi fac reparatia pe garantie
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Maf |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am trimis email la VC, in legatura cu montarea unei alarme pe Solenza, si am primit urmatorul raspuns:" Alarma fiind un accesoriu Dacia si daca o montati intr-o unitate service Dacia nu veti pierde garantia". Desi contine greseli de exprimare
![]() 1. Nu se specifica explicit despre un anumit tip alarma care trebuie montata pe Solenza. 2. Daca este montata intr-o unitate autorizata dacia nu se pierde garantia. |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- B-00-XXX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Tu ai facut asta ANUL TRECUT, cind DACIA nu avea in oferta nici o alarma. Lucrurile se pare ca s-au cam schimbat.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Maf |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Marty, mail-ul l-am trimis saptamana trecuta si mi-au raspuns a doua zi!
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- B-00-XXX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Maf, eu faceam referire directa la aviasol, raspunsul tau nu-l vazusem (probabil ca l-ai postat cind scriam eu)
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
silvester |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 27 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Cei din service au interesul sa ii taxeze pe cei de la Dacia pentru a le lua banii, daca te refuza ei oricum se vor gasi altii, autorizati, care sa iti faca reparatia in garantie. Asa ca nu iti face probleme cu pierderea garantiei.
Eu mi-am montal alarma Viper la Falcon, care, desi distribuie alarmele K9 pentru Dacia, nu cred ca este autorizat de acestia pentru a le si monta. |
-------------------- Cati bani dai atatia face!
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Eu mi-am montal alarma Viper la Falcon, care, desi distribuie alarmele K9 pentru Dacia, nu cred ca este autorizat de acestia pentru a le si monta.
Lista cu service-uri agreate se afla in cartea de garantie. Prin urmare, restul, inclusiv Falcon, sunt neagreate. Garantia la alarma nu o pierzi daca este montata intr-un service sau o unitate de specialitate. Pierzi garantia daca o montezi tu singur, desi nici asta nu cred ca-i adevarata de vreme ce nu desfaci unitatea centrala de la alarma sau mai stiu eu ce. Pe de alta parte cred ca e pacat ca Dacia nu agreeaza mari firme cum ar fi Falcon pentru montare accesorii electronice, atat timp cat cei de acolo sunt cu mult mai buni decat mecanicii din service-uri. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Iris |
![]()
|
Deci pina la urma Cobra nu si-a montat nimeni?
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
Iris, se pare ca nu, din pacate. Oricum, pretul este foarte piperat, iti recomand sa te duci in alta parte sa-ti montezi alarma sau sa o cumperi din alta parte si sa o montezi la dealer.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Manuel |
![]()
|
QUOTE Mi-am comandat de pe www.spot.ro un Eaglemaster CL5100T la 1.575.000 Ieri am montat-o. E super. Are senzor de soc cu doua trepte (prealarma si alarma), posibilitatea blocarii usilor prin apasarea pedalei de frana, avertizare optica si acustica la mersul inapoi, posibilitatea montarii unui solenoid pentru deschiderea portbagajului din telecomanda si inca o gramada de functii pe care nu le-am descoperit inca ![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE posibilitatea blocarii usilor prin apasarea pedalei de frana Cum adica? ...poti da mai multe detalii? |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Manuel |
![]()
|
Sunt doua posibilitati pentru a bloca usile:
1.poti seta blocarea dupa 10 secunde de la punerea contactului sau 2. la apasarea pedalei de frana. Asadar cand ai pus prima frana, se blocheaza usile astfel incat un eventual minoritar care te asteapta la semafor sa-ti suteasca sacosa de pe bancheta din spate va fi deziluzionat. Bine, functia asta nu i se potriveste lui Wolfmark care opreste numa-n frana de motor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
laurh |
![]()
|
Parerea mea ca e un stift de alarma (no ofence). Am un prieten caruia ii urla alarma de cate ori trecea autobuzu pe strada, deci era dar la minim senzoru. Dc dadeai insa in ea ... trebuia sa te fortezi putin ca sa urle.
Acum n si-a mai pus-o direct pe tabla (adica senzorul de soc) ci a interpus un poliester sau ceva de genul. Acum nu ii mai urla cand trece autobuzu dar nici dc ii sparge hotu geamu. Asa ca ... Singurul avantaj ... ii bate telecomanda aia de la distante monstruos de mari. |
-------------------- |
|
Manuel |
![]()
|
N-am de ce sa ma supar, stai linistit. Parerea mea e ca era ceva in neregula cu ea; tipul care mi-a montat-o mi-a zis ca e foarte buna si n-avea de ce sa minta pentru ca nu o luasem de la el. Senzorul de soc are 2 reglaje; eu am dat prealarma cam la jumate si alarma aproape de minim. Nu urla daca o bate vantul iar daca bat cu pumnul in geam sau ii bag un bombeu in roata incepe sa pacane. De sunat, suna doar la o lovitura puternica sau la deschiderea usilor.
|
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
kataRFG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 26 February 04 From: Bucuresti ![]() |
aveti idee la 5100t daca o montez pe o solenza clima care are inchidere si geamuri electrice din fabrica, se inchid geamurile cand inchid masina ? si daca as putea sa ramana activa si cheia ei originala doar pe inchis si deschis fara armare alarma?
|
--------------------
bmw
e60- 530Da
2000 si ceva
- xox SENIOR intre timp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 19:09 |