DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Codul rutier a suportat din nou modificări!

andrei777
post 29 Jun 2007, 10:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Șoferii care au rămas fără permis îl pot recupera fără a da din nou examen, dar numai dacă nu au fost implicați într-un accident rutier.

Și mai e o veste bună, de data asta pentru vitezomani: detectoarele de radar vor fi în continuare legale.

Dacă ați rămas fără permis într-una din următoarele situații, scăpați de reexaminare, dar numai dacă nu ați fost implicat într-un accident rutier: dacă ați condus sub influența băuturilor alcoolice, nu ați acordat prioritate sau ați trecut pe roșu la semafor.

Dacă în urma unei astfel de situații are loc un accident soldat cu pagube importante, veți fi obligați să dați din nou examenul pentru permis.

Dacă ați rămas fără permis, dar nu ați provocat nici un accident, îl veți primi înapoi în cel mult trei luni, fără să mai dați examen. Îl puteți solicita și în avans, ar în acest caz veți fi nevoiți să susțineți examenul.

O altă noutate este faptul că nepromovarea testului sau neprezentarea la examen duce la prelungirea suspendării, o singură dată, cu 30 de zile. La expirarea termenului, titularul redobândește automat dreptul de a conduce. Înainte de aceste modificări permisul revenea șoferului numai după promovarea testului.

De la 1 ianuarie 2008, va intra în aplicare și conceptul de "constatare amiabilă" : adică șoferii implicați într-un accident ușor nu mai merg la poliție dacă se înțeleg și se rezolvă totul la societățile de asigurări.

Cât despre detectorul de radar, veștile sunt bune pentru vitezomani: îl puteți folosi în continuare pentru că rămâne legal.

Sursa: http://www.detect.ro

--------------------
Fiat punto 1994 - B87AND
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Codrin
post 29 Jun 2007, 11:54
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Si sa nu uitam:

O altă noutate este sancționarea comportamentului conducătorilor de vehicule care folosesc, nejustificat, luminile de ceață, aducând prejudicii celorlalți participanți la trafic.

http://www.gov.ro/presa/afis-doc.php?idpre...=&tip=&pag=&dr=

Ia sa-i vedem acum pe vajnicii aparatori ai proiectoarelor. 04.gif

--------------------
Mazda . .
+
BOG
post 29 Jun 2007, 12:08
Post #3

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

"Cât despre detectorul de radar, veștile sunt bune pentru vitezomani: îl puteți folosi în continuare pentru că rămâne legal."

Asta e cea mai mare prostie care putea fi scrisa......nu stirea ci formularea: numai buna pt politie sa aiba apa la moara....

--------------------
Reno M 2.1/CD 2005/1.6 16 V - B xx BOG
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 12:12
Post #4

membru violet

Poate de acum incolo o sa apara, la fiecare accident mai spectaculos, si comentariul "Din unele informatii, conducatorul auto se pare ca folosea un detector de radar, lucru evidentiat negativ de Politia Rutiera in multe randuri"...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
catala2k
post 29 Jun 2007, 12:15
Post #5

posesor de elice alb albastra... pt moment

foarte bine le face, ca m-am saturat sa merg ziua/noaptea si un destept din fata mea sa aiba farul de ceata aprins.

--------------------
. . .
;)
+
Cypher4laguna
post 29 Jun 2007, 13:07
Post #6

Honda Driver

@catala2k Eu mi-s desteptu ala. Si o sa merg in continuare cu ele pentru ca nu orbesc farurile de ceata pe nimeni. Si vad ca tu nu ai gropi de ocolit in Bucuresti... sau faci parte din categoria celor care fac economie la curent??? icon_mrgreen.gif Si ia-o mai usor cu replica ca e ziua mea azi tongue.gif

Ontopic, sunt modificari binevenite. Iar la aia cu farul de ceata o continui pe propria raspundere smile.gif Nici cel de Logan nici cel de Laguna nu orbeste... Gata, nu mai incing spiritele...

Deocamdata am 0 puncte, si fac un drive-test la un Bel 940, poate imi iau si eu unul. Ar fi chiar nasol sa dau banii pe unul si sa raman cu buza umflata biggrin.gif

LE. Ca sa nu se inteleaga gresit, farurile de ceata din spate le folosesc in caz de ceata, ploaie torentiala sau destept cu faza lunga in spatele meu biggrin.gif

This post has been edited by Cypher4laguna: 29 Jun 2007, 13:55

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
Ov
post 29 Jun 2007, 13:13
Post #7

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

cineva tocmai ti-a spus ca-l deranjeaza, asta ce inseamna ?
(nu merge raspunsul cu "i-e ciuda ca n-are" ca din semnatura deduc ca are proiectoare la masina).

si da, si pe mine ma deranjeaza cei care merg cu proiectoarele aprinse !

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
sefu_alx
post 29 Jun 2007, 13:19
Post #8

Membru autentic

gata si cu constatarea ambiabila..

--------------------
x y 2009
+
simon
post 29 Jun 2007, 13:44
Post #9

Membru autentic

QUOTE(andrei777 @ 29 Jun 2007, 10:53)
Cât despre detectorul de radar, veștile sunt bune pentru vitezomani: îl puteți folosi în continuare pentru că rămâne legal.
*

Aferim! 124.gif

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
Bacu
post 29 Jun 2007, 13:56
Post #10

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

nu vreau sa supar pe nimeni, dar si pe mine ma deranjeaza cei care aprind proiectoarele sau stopurile de ceata atunci cand nu e nici urma de ceata. mi se pare o lipsa de respect fata de ceilalti care trebuie sa ii suporte, si un lucru absolut inutil. doar ai faruri care pot fi aprinse, nu inteleg de ce trebuie sa mai aprinzi si proiectoarele...

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
Bliss
post 29 Jun 2007, 14:21
Post #11

-

Noaptea ma deranjeaza proiectoarele la fel de mult ca faza lunga. E o nesimtire aprinderea lor nejustificata. Cypher4laguna, sper sa nu te intalnesti cu mine noaptea. O sa ai probleme de acuitate vizuala de la faza mea lunga + proiectoare.

--------------------
- - -
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 14:25
Post #12

membru violet

Fiti mai toleranti.
Satisfactia produsa de aprinderea tuturor luminilor masinii e mare, mai ales cand vii de pe o Dacie careia ii moare relantiul cand semnalizezi.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
hash
post 29 Jun 2007, 14:39
Post #13

calculatorist

".. iar încălcarea unor reguli de circulație poate fi probată și cu ajutorul camerelor video, mijloc tehnic ce nu se omologhează, ci doar se certifică."

Adica putem ramane fara carnet si daca nu suntem opriti !

--------------------
- - -
+
Garett
post 29 Jun 2007, 14:40
Post #14

Membru autentic

From: Galati

"aducând prejudicii celorlalți participanți la trafic"... Cum probeaza chestia asta???

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
sqryn
post 29 Jun 2007, 15:39
Post #15

Clio rulezzz

From: München

Se pare ca s-au introdus noi lucruri buna, printre care din cate am inteles si constatarea amiabila, ziceau la tv ca se va punde in practica de la anu'. Sper sa nu fie la fel ca anu asta.
Si partea cu interzicerea luminilor de ceata atunci cand nu sunt necesare mi se pare super ok. Nu ma deranjeaza atat de tare proiectoarele cat stopurile de ceata pe care le tin taranii aprinse cand merg noaptea. 022.gif Astept totusi sa apara stirile cu astia care si-au luat amenda pt proiectoare/stopuri pe cer senin cu luna plina.
Si sa nu uit...bine ca n-au scos detectoarele wub.gif

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
danutz_r
post 29 Jun 2007, 16:07
Post #16

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

modificari ale codului rutier... smile.gif
ma bucur pt. detectoare sofer1.gif 04.gif

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
prody
post 29 Jun 2007, 17:46
Post #17

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

La capitolul lampi ceata spate aprinse deamp, conducatorii de Cielo sunt de-a dreptul cretini, cred ca 90% din cei pe care ii vad in oras cu lampile ceata spate apprinse sunt Cielo, si mai au si doua, ca una era insuficienta pentru satisfacerea prostiei dumnealor !! mad.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
raduboy
post 29 Jun 2007, 18:42
Post #18

Membru

From: Cluj-Napoca

Nu stiu ce parere aveti voi dar mie imi placea daca prelungeau termenul de "stat pe tusa" de la 3 la 6 luni si mentineau treaba cu examinarea.Asa,toti fitosii din Cluj si din alte parti,care au masini scumpe si nu au timp sa stea la stop ca noi,prostimea,o sa treaca cu mai mare avant pe rosu ca deh,acuma nu trebuie sa mai stii legislatie ca sa-ti recapeti permisul inapoi.

--------------------
Fiat Stilo - 1.8 16V Dynamic - CJ07APZ,
+
Amedeus
post 29 Jun 2007, 18:51
Post #19

Membru cu Logan

From: TM

Smecherii nu erau reexaminati, stai linistit. Doar fraierii fara pile sau relatii si cu masini mai ieftinioare sau cu an de fabricatie ante revolutionar.

This post has been edited by Amedeus: 29 Jun 2007, 18:52

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
C a t a l i n
post 29 Jun 2007, 18:53
Post #20

E bună treaba cu proiectoarele, și eventual cu înțelegerea amiabilă.

Cu retragerea examenului nu sunt de acord... Era mai bine până acum, să fi stat pe bară vitejii, poate învațau ceea ce n-au știut niciodată...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
andu911
post 29 Jun 2007, 18:54
Post #21

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

In tarile din Vest, nu ai voie sa conduci motociclete peste 500 cmc, daca nu ai cel putin 5 ani de condus pe motocicleta si minim varsta de 25 ani.

La noi orice idiot care face 18 ani, dupa 2 saptamni se urca pe 1300 cmc si ii da peste 250 km/h.
Si mai zice lumea....vai ce inconstienti. Inconstient e statu ca ii lasa sa mearga.
Chestia asta au uitat s-o bage in Regulament... Dupa ce o sa mai moara astia vreun an, doi, o sa bage si legea asta.

--------------------
- - -
+
Azreil
post 29 Jun 2007, 19:00
Post #22

I am Rock ...

@raduboy: crezi ca "fitosii" nu-si pot lua permisul inapoi asa cum si-au luat si permisul , dand spaga ? Crede-ma am fost martor la mai multe cazuri in care masinile scumpe nu erau oprite de politisti , desi aveau mult peste 50-60 . Pana nu se schimba mentalitatea politistilor , nu numai legislatia , nu se vor rezolva prea multe , in schimb eu iau amenzi pentru 63 sau 66 de km pe ora intr-o zona de 60 , cand fitosii treceau pe langa mine de parca nici nu ma miscam , cred ca de aceea nu ii opreau politistii , nu ii vedeau. Asta e, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul biggrin.gif

--------------------
Skoda Octavia 2 2008 Elegance 1.9 TDI - B-82-KBA
+
C@talin
post 29 Jun 2007, 19:11
Post #23

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

QUOTE(Catalin Marinarul @ 29 Jun 2007, 19:53)

Cu retragerea examenului nu sunt de acord... Era mai bine până acum, să fi stat pe bară vitejii, poate învațau ceea ce n-au știut niciodată...
*

Nu prea mai au cum stea pe bara,trebuie si politia sa mai ia spaga de la cineva si cum de la astia corecti nu ia,le da inapoi scmecherilor permisul sa mai ii oprit asa din cand in cand icon_mrgreen.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
C a t a l i n
post 29 Jun 2007, 19:20
Post #24

Nu era chiar așa...

Pe DN1, în zonele cu celebrele camere video, se găsesc zilnic astfel de pamfleți care să depășească pe linie continuă dublă... Cu dovada video, nu prea mai merge șpaga...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
kostake
post 29 Jun 2007, 20:33
Post #25

Membru relaxat

@ Catalin Marinarul

Esti convins de ceea ce spui?
Eu ma indoiesc.
Dovada ...chiar ,,pamfletii". radmasa.gif

This post has been edited by kostake: 29 Jun 2007, 20:35

--------------------
dacia logan 1,4 2005 laureat - B 10 xxx
+
Andrei LGN
post 29 Jun 2007, 20:57
Post #26

Membru autentic

From: Ploiesti

Adevarul e ca proiectoarele sunt folositoare cand circuli noaptea pe drum cu gropi sau chiar si fara (pentru ca ai o vizibilitate mai mare din cauza intensitatii luminii). Mie unul mi se par cam anemice farurile de pe logan (avand in vedere si ca in Romania circula si masini cu faruri cu xenon care chiar fara proiectoare aprinse cam orbesc - si ce sa le faci ?!...)
Asa si cu proiectoarele ... pe drumuri in bezna sunt un rau necesar.... si le-am folosit... in regulament scrie sa reduci viteza/opresti si sa conduci cu prudenta cand esti orbit de faruri de pe sensul opus .... cred ca te plictisesti tot facand asta ... mai un xenon, mai un halogen care bate-n cer, etc....

This post has been edited by Andrei LGN: 29 Jun 2007, 20:57

--------------------
Renault Symbol Fidji 2006 1.4 MPi
+
cristio_79
post 29 Jun 2007, 21:17
Post #27

Membru autentic

From: CONSTANTA

"O altă noutate este sancționarea comportamentului conducătorilor de vehicule care folosesc, nejustificat, luminile de ceață, aducând prejudicii celorlalți participanți la trafic."

Cand au scris de "lumini de ceata" s-au gandit la faruri de ceata,la pozitiile de ceata din spate sau la amandoua?
Pe mine cel mai mult ma deranjeaza cei care umbla cu pozitiile de ceata aprinse,atat ziua cat si noaptea.Si cum a mai scris cineva,cei care au Cielo,le folosesc in draci,parca nu au intrerupator pentru ele.
Nu am nimic cu cei care folosesc farurile de ceata,dar numai impreuna cu pozitiile.Cand sunt folosite impreuna cu faza scurta devin deranjante.Asta in cazul in care masina are atat farurile cat si proiectoarele reglate foarte bine.
Personal,pozitia de ceata nu am folosit-o decat atunci cand a fost absoluta nevoie(ploaie,ninsoare,ceata),iar farurile de ceata le-am folosit destul de rar,dar numai impreuna cu pozitiile.
Nu sunt de acord cu scoaterea examinarii pentru cei care au permisul suspendat pentru alcool si trecere pe rosu.Pentru aceste doua categorii,eu chiar le-as anula permisul si i-as trimite sa faca scoala dupa minim 6 luni de stat pe bara.Dar suntem in Romania,unde toti analfabetii care nu au nici 3 clase incheiate,toti puscariasii au permise de conducere.
In legatura cu detectoarele,nu stiu ce sa zic ca nu am.Daca este folosit doar pentru a detecta,este bine.Dar daca este folosit pentru a face raliuri prin oras,nu mai este bine.

This post has been edited by cristio_79: 29 Jun 2007, 21:19

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
dobro_c
post 29 Jun 2007, 21:37
Post #28

Membru

From: Baia Mare

astia "de sus" daca tot au timp sa modifice codul rutier oare n-au timp sa faca ceva si cu taxa de inmatriculare??? si sa nu fie promisiuni, ci ceva concret...

in rest sunt chiar binevenite aceste modificari si hai cu detectoru' smile.gif

--------------------
Renault Megane 2005 1.6
+
Garett
post 30 Jun 2007, 06:41
Post #29

Membru autentic

From: Galati

Nu ca as fi eu avocatul diavolului, cu toate ca recunosc cinstit ca folosesc uneori proiectoarele, deobicei la viteza mica, pentru ca lumineaza gropile mai bine decat faza scurta, subiectiv vorbind, poate, dar revin asupra formularii care mie personal mi se pare ambigua ca sa folosesc o exprimare eleganta. Altfel as fi spus "o formulare tampita" biggrin.gif! " sancționarea comportamentului conducătorilor de vehicule care folosesc, nejustificat, luminile de ceață, aducând prejudicii celorlalți participanți la trafic" . Cum se poate demonstra, d.p.d.v. legal, evident, ca se aduc prejudicii celorlalti? Vorbesc strict de formulare, atentie, care cred ca va fi subiect de contestare al P.V. Era mult mai simplu si mai clar "sancționarea comportamentului conducătorilor de vehicule care folosesc, nejustificat, luminile de ceață" si atat. Nu e ceata, nu sunt conditii dificile de vizibiilitate, etc. nu le folosesti, punct. Asa se poate intelege ca le poti folosi cand vrei, daca nu aduci prejudicii celorlalti, ceea ce repet, se demonstreaza cum ....?? blink.gif Nu sunt jurist, dar cred ca e tipic romanesc sa faci legi in care sa lasi tot felul de portite, de chestii interpretabile. M-am cam saturat de legile astea care nu spun clar ca-i alb sau negru ci un fel de gri, un fel de "las' ca vedem noi cum interpretam"!

This post has been edited by Garett: 30 Jun 2007, 06:42

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
sqryn
post 30 Jun 2007, 10:05
Post #30

Clio rulezzz

From: München

Pentru alcool si trecut pe rosu se da iar examen din cate am inteles, dupa modificarile facute. E o prevedere legata de cei care au permisul suspendat si nu au pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. Astia de mai sus nu se incadreaza la asta.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
3 Pages  1 2 3 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 18:47
Forum Renault