DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan NOU vs Golf IV SH, vreau sa achizitionez o masina de 11K E

LOGAN prestige Nou sau VW Golf 4 Sh

LOGAN PRESTIGE [ 149 ] ** [52.10%]
GOLF IV SH [ 137 ] ** [47.90%]
Total Votes: 286
Guests cannot vote 
dRg
post 8 Dec 2006, 11:50
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Galati

Stai linistit ca nu e SRL , e firma serioasa ... nu am auzit pe cineva care sa se planga, din contra!

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP - XXXX 2000 Highline
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlinI
post 8 Dec 2006, 11:58
Post #62

Nd 4 Spd 4 Life

From: Bucuresti

@dRg merci de PM. tot eu i-am aratat forumul respectiv, acum ceva vreme. nu mai ma uitasem pe el de cam multisor. in fond am dacie, nu vw.
am vb cu el de kit si a fost greseala mea... cu voalanta cu tot ajungea la 26 mil... cam 900-1000RON kitul si 400E voalanta... si el cam are nevoie de ambele... oricum exagerat de multi bani pentru o masina pe care o are din mai...

uita-te pe site-urile de vanzari sh-uri si o sa vezi ca proportia celor care au 120-130k km este extraordinar de mare... si el a luat-o tot cu aproximativ atat. din cate am vazut cam toate cele aduse din afara au cam 40k km/an pana la o vechime de vreo 3-4 ani... dupa care se stabilizeaza pe la 120-130k.... biggrin.gif.

am vazut si SH-uri foarte bune, dar prea mica proportia... daca esti cunoscator si stii exact unde si cum si la ce sa te uiti, eventual niste relatii pe la service-uri ca sa verifice la sange masina ar fi utile. zic de relatii pentru ca foarte multi samsari sunt mana in mana cu cei din serivice-uri si pentru o cateava sute de E ii prezinta viitorului client masina "perfecta".

nu stiu dar mie mi se pare loterie prea mare sa iau sh.
garantia 3 ani plus casco sunt suficient de relaxante in balans cu o masina mai de marca fara garantie si cu casco mult mai mare.

fiecare face ce vrea cu banul lui... daca se pricepe si ia una calumea bravo lui, sa o stapaneasca sanatos... eu raman la ceva nou.. wink.gif

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
+
dRg
post 8 Dec 2006, 12:59
Post #63

Membru autentic

Foarte bine. Ramai la ceva nou.Lucrul nou are partea lui de avantaje.

Daca la partea de SH nu stii cum sa alegi e bine sa nu te bagi pentru ca sunt multe tepe. Si samsarii de abia asteapta. Daca nu ai ajutoare, cunostinte care stiu cu ce se manaca e greu sa dibuiesti lucrul defect. Si da, o parte cei din service sunt mana in mana cu samsarii.

Sa stii ca masina mea a costat mai mult de cat era pe piata in "general". Multi prieteni mi-au zis: mama de ce ai dat asa mult pe ea , ca in targ sunt cu x euro, sau ca mobile.de sunt atat si atat. Dupa care le-am explicat cum sta treaba cu masinile din targ si mi-au cam dat dreptate. Acum dupa un an de zile cum am mai spus nu ma dezamagit. Si sper sa nu ma dezamagesca in continuare smile.gif .

This post has been edited by dRg: 8 Dec 2006, 13:11

--------------------
+
l@u
post 8 Dec 2006, 14:22
Post #64

Membru autentic

Dupa cum am mai spus se poate ca lozul tau sa fi fost castigator(asta numai tu stii....)dar cate castigatoare sunt intr-un pachet?????
asteapta nervos.gif
Pentru ca ai VW ma asteptam la un raspuns subiectiv.

--------------------
Land Rover Freelander - Td4, HSE
+
dRg
post 8 Dec 2006, 14:32
Post #65

Membru autentic

Cred ca am fost destul de obiectiv in cele ce am afirmat !

--------------------
+
lungan
post 8 Dec 2006, 16:20
Post #66

Membru autentic

From: Focsani

Daca ai 11.000 de euro te sfatuiesc nici sa nu te uiti la Logan. Poti sa-ti iei o masina mai buna, noua, dar mai mica decat Loganul, sau un SH. Pentru SH se merita sa ti-l aduci singur, cu ocazia asta te si plimbi putin. smile.gif. E diferenta mare intre Logan si Golf IV. Eu unul am Loganul un an si jumatate si vreau sa-l vand ca sa-mi iau ceva mai bun. Cred ca o sa merg totusi pe o masina noua.

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
Ice_2k
post 8 Dec 2006, 19:11
Post #67

Membru autentic

Golf, no question. DAR DOAR DACA esti in stare sa te uiti cum trebuie la un sh, nu sa-l iei pe primul sau cel mai ieftin care-ti iese in cale. Este o diferenta enorma intre cele 2 masini, de la modul in care stai in scaun pana la cum sta pe curbe, TOTUL este in favoarea golfului (in afara de garantie, evident.).

P.S. Taica-miu a fost in aceeasi dilema acum un an jumate si a ales Logan full options... dupa 1 an jumate cam regreta...
P.P.S. Kilometrii se pot verifica mai nou... deci daca iei o masina cu "120k" care de fapt sunt "250k" e doar vina ta.
P.P.P.S. Zice cineva mai sus de 80RON/l ulei... come on! Cu 220-250RON se face schimbul cu tot cu ulei, filtre, manopera.

This post has been edited by Ice_2k: 8 Dec 2006, 22:00

--------------------
Dacia Logan 1.6 - B-XX-XXX - for sale 2005 Ambition
Black Audi A4 8E 2004 165CP quattro, Hofele Design
+
john_otto
post 8 Dec 2006, 22:36
Post #68

Membru incepator

da. nu am vrut sa fiu rautacios la pretul uleiului. mai era o variant acu 100 eur / schimb. de park "uleiul de golf" ar fi mai scump smile.gif. poti sa bagi mobil1 si in logan si in golf si iesi la acelasi pret. Dar intretinerea la golf pe unde ajunge k pret. ma refer la reviziile normale nu la probleme accidental aparute?

--------------------
dacia 1300 - www 1310
+
john_otto
post 8 Dec 2006, 22:38
Post #69

Membru incepator

e ok. m-am lamurit despre logan vs golf. Cu multumirile de rigoare pt ajutorul acordat rog staff-ul sa inchida topicul. VA MULTUMESC.

--------------------
dacia 1300 - www 1310
+
sefu_alx
post 8 Dec 2006, 23:02
Post #70

Membru autentic

sa ne spui ce ai cumparat !! tongue.gif

--------------------
x y 2009
+
Daciistul
post 8 Dec 2006, 23:08
Post #71

Membru incepator

...nu cumparati tot ce arunca nemtii....ca fiabilitate g4 ii slab apoi performante radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
--- --- - ---- ---
Renault locul 25 in topul fiabilitatii.........................
+
cosmin_2300
post 9 Dec 2006, 10:40
Post #72

Banned

From: București

QUOTE(john_otto @ 8 Dec 2006, 23:38)
e ok. m-am lamurit despre logan vs golf. Cu multumirile de rigoare pt ajutorul acordat rog staff-ul sa inchida topicul. VA MULTUMESC.
*

Pana la urma ce ai decis sa cumperi ? O masina noua cu garantie 3 ani , sau o masina sh veche de cativa ani cu 120.000 km ? tongue.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
argon
post 9 Dec 2006, 11:21
Post #73

Mesaj semiautomat

QUOTE(Daciistul @ 8 Dec 2006, 23:08)
...nu cumparati tot ce arunca nemtii....ca fiabilitate g4 ii slab apoi performante radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
*

Eu decat sa cumpar ce arunca francezii pe pietele din tarile subdezvoltate cum e Romania, mai bine cumpar ce arunca nemtii wink.gif Asta-i filosofia mea, nu am mania noului, bine nici sa fie SH-ul distrus pe dinauntru, in limita bunului simt, la unele chiar nu se cunoaste ca au 100 000 km.

Cat despre performante, ce ai vrea sa fie? Galardo? doar e masina de familie in primul rand, la fiabilitate...normal ca o masina cu 400 000 km nu mai e asa fiabila, dar daca nu casti ochii la ce cumperi e problema ta.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Daciistul
post 9 Dec 2006, 12:01
Post #74

Membru incepator

..nu sunt singurul care am muscat-o cu 'goluri' secund.De ce crezi ca nimeni nu le tine mai mult de 2 ani si sunt cele mai multe la anunturi auto.Stiu un gol 4 din 2001 la al trei-lea proprietar in ro. fara neamt.

--------------------
--- --- - ---- ---
Renault locul 25 in topul fiabilitatii.........................
+
bulan
post 9 Dec 2006, 12:44
Post #75

Membru autentic

QUOTE(big2003 @ 6 Dec 2006, 21:45)
LOGAN PRESTIGE , la orice ora din zi sau din noapte .
*

Logan prestige 10000euro.Firmele de asigurari devalorizeaza masina cu 10%/an deci peste trei ani cand iese din garantie mai valoreaza pentru asigurari 7000euro si cred ca in banii astia poti sa o vinzi lejer.Deci cei trei ani de garantie la un prestige nou te vor costa 365zileX3ani=1095zile.3000euro:1095zile=2,73euro/zi fara dureri de cap.Si asa din trei in trei ani ajungi sa nu mergi cu VW dar habar nu ai cum arata magazinele de piese auto pe dinauntru.Eu eram decis sa tin laureat+ meu 8ani si dupa aia sa-l vand dar m-am sucit la trei ani si asa voi face pana mor!!!
QUOTE(big2003 @ 6 Dec 2006, 22:00)
Golf 4 cu 120 de mii la bord vs. Logan nou 3 ani garantie , ce motivatieeee mai vrei omule , ce motivatie ?
*

QUOTE(f39sor @ 7 Dec 2006, 08:49)
Eu as opta clar pentru Dacia Logan Prestige. Este o masina noua. Dupa cum este tendinta acum, masinile se schimba la 4, maxim 5 ani. Daca ai lua VW Golf cu 120.000 km, peste ceva ani va avea macar 200.000 km. Greu sa il mai vinzi.
*

Masina noua tinuta doar pana cand iese din garantie si vanduta fara regrete.

--------------------
a b c
+
Ice_2k
post 11 Dec 2006, 09:29
Post #76

Membru autentic

QUOTE(Daciistul @ 9 Dec 2006, 12:01)
..nu sunt singurul care am muscat-o cu 'goluri' secund.De ce crezi ca nimeni nu le tine mai mult de 2 ani si sunt cele mai multe la anunturi auto.Stiu un gol 4  din 2001 la al trei-lea proprietar in ro. fara neamt.
*

smile.gif))) Ma indoiesc sincer ca ai mers vreodata macar cu un Golf 4... smile.gif

Ontopic: am in familie exact cele 2 masini din topic (+ o Fabia,da' e irelevant). Golful a fost luat in 2005 din germania (masina era din 2001) cu 99.700km la bord, aproape full de dotari (toate chestiile importante climatronic, esp, bc, etc.... lipseste pielea si navigatia in mare), la 9500E. Loganul a fost in total 9300E, full options cu alarma, inchidere geamuri la armare, etc, ma rog. Logan-ul a trecut prin service de cel putin 6 ori, golful niciodata! In plus Logan-ul are acum niste probleme tare enervante, esapamentul zornaie, usa de la torpedou sta deschisa si se vede lumina prin ea, troncane ceva la roata din dreapta fata.... numa' masina de 9300E nu e asta.

This post has been edited by Ice_2k: 11 Dec 2006, 09:33

--------------------
+
andu911
post 11 Dec 2006, 16:39
Post #77

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Daca ai sange-n organ si ai habar de masini, de motoare, chestii....te duci in Germania si-ti iei un Golf 4 intretinut.
Daca nu, mai bine o lasi balta, sa nu faci vreo greseala. Si te duci la Meridian.

--------------------
- - -
+
bobo77
post 20 Dec 2006, 18:24
Post #78

...........................

From: Mangalia

Pina la urma ce luasi ca tot n-am priceput? daca nu vrei sa zici macar sa se inchida...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi - CT _ _ _ _ 2008 ph 2
Multa lume,putini oameni...
+
lucian_v
post 21 Dec 2006, 20:53
Post #79

Membru autentic

QUOTE(dRg @ 8 Dec 2006, 12:59)
Foarte bine. Ramai la ceva nou.Lucrul nou are partea lui de avantaje.

Daca la partea de SH nu stii cum sa alegi e bine sa nu te bagi pentru ca sunt multe tepe. Si samsarii de abia asteapta. Daca nu ai ajutoare, cunostinte care stiu cu ce se manaca e greu sa dibuiesti lucrul defect. Si da, o parte cei din service sunt mana in mana cu samsarii.

Sa stii ca masina mea a costat mai mult de cat era pe piata in "general". Multi prieteni mi-au zis: mama de ce ai dat asa mult pe ea , ca in targ sunt cu x euro, sau ca mobile.de sunt atat si atat. Dupa care le-am explicat cum sta treaba cu masinile din targ si mi-au cam dat dreptate. Acum dupa un an de zile cum am mai spus nu ma dezamagit. Si sper sa nu ma dezamagesca in continuare  smile.gif .
*

Foarte mare dreptate ai... wink.gif

--------------------
--- --- - --- ---
+
Lucian123
post 26 Dec 2006, 21:20
Post #80

Membru autentic

QUOTE(cosmin_2300 @ 6 Dec 2006, 21:59)
Profesorul meu are un VW Golf 4 ,  1.9 TDI si a zis ca a dar NUMAI pe ulei , fara manopera ... 100 euro ceea ce mie mi se pare mult !!!
L.E. : nu stiu cat de adevarat este ... eu am spus ce mi-a zis smile.gif
*

Ce interesant e sa vorbesti din basme huh.gif .

On topic: Vw. pentru calitate, dotari, confort, fiabilitate, aspect
Am Logan si o SH.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
cosmin_2300
post 27 Dec 2006, 17:14
Post #81

Banned

From: București

QUOTE(Lucian123 @ 26 Dec 2006, 22:20)
Ce interesant e sa vorbesti din basme huh.gif .

*

OF-TOPIC : adica ?

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
Ice_2k
post 28 Dec 2006, 22:25
Post #82

Membru autentic

probabil ca se refera la chestii gen "am si eu un prieten care are un logan si rupe orice passat la semafor" smile.gif

--------------------
+
Dic
post 5 Jan 2007, 06:51
Post #83

Membru

Nu am votat nimic pentru ca la 11K Euro ajungi sa faci compromisuri (ori e mica, ori are motorul mic, ori e SH, ori nu are tabla galvanizata, etc). Fiind vorba de un compromis, cam toate parerile sunt subiective. O masina noua si buna costa de la 15K Euro in sus.

De exemplu la banii aia eu mi-as lua VW Polo, Peugeot 206 sau Opel Astra Clasic (masini noi). Daca este cazul as dota-o cu portbagaj pe acoperis (astfel vor intra 4 persoane si cu bagajele pentru o drumetie de 10 zile prin tara sau Europa chiar si intr-un micut Peugeot 206). Dar la banii aia ori motorizarile sunt mici, ori masinile sunt mici, ori este un Logan cu tabla negalvanizata care se devalorizeaza repede ori este o masina SH.

Pana la urma ce ai ales?

--------------------
Dacia DSN Rapsodie x 2 2001
+
tuneam
post 5 Jan 2007, 11:07
Post #84

Membru autentic

Salut
Eu am un Logan Prestige, masina e ok, dar consumul e fff mare. Nu se merita. Daca stiam nu o mai luam, dar acum am rate si tb sa le achit. Cu prima ocazie o vand si-mi iau o masina straina.
Singurul avantaj la Logan, e ca intretinerea e ceva mai ieftina, dar pierzi mult la confort, consum, stabilitate (parca esti cu barca), aspect, etc...

--------------------
Renault/Ford Clio IV - bucuresti 2014
+
mauru007
post 5 Jan 2007, 22:57
Post #85

sir

Ce intelegi prin consum f. mare?

--------------------
Ford Focus - vl 2002/Ghia
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
driverx
post 5 Jan 2007, 23:04
Post #86

--- Membru cu ralanti ---

Eu chiar nu va inteleg cu consumurile. E drept ca n-am 16 valve, am doar 8, dar de craciun/revelion am facut multi KM. Am mers in toate regimurile, mers normal (90-100 km/h unde se putea), 140 km/h constant pe autostrada, plimbat efectiv de la Bucuresti la Cluj prin Brasov, gol sau incarcat cu 4 persoane si full de bagaje, dar mai mult de 6.9 nu am putut scoate. Si astia 6.9 au iesit doar la mers pe drum prost in munti si pe autostrada la 140 la ora. Si nu am mers la consum, unde a fost loc de talpa....talpa i-am dat. Si toate astea in conditiile in care Dacia da pentru motorul meu o medie de 7.3.

Ce ma deranjaza este faptul ca de fiecare data cand apare un motor nou la Dacia, apar si plangaciosii cu consumul. Ma tem ca totusi sunteti cam multi care v-ati ales cu carnet de conducere doar asa demonstrand ca stiti sa mutati o masina de la punctul A la punctul B, nu sa conduceti. No offence. Sau cumva va asteptati sa mergeti constant cu 120-150 km/h si sa iasa consumul indicat pe sait-ul Dacia? radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
sefu_alx
post 5 Jan 2007, 23:39
Post #87

Membru autentic

golf diesel iti lua 5,5 in conditiile alea

--------------------
x y 2009
+
driverx
post 5 Jan 2007, 23:54
Post #88

--- Membru cu ralanti ---

Da' ce DRACU are golf-ul dizel cu Loganul? Mai ales Prestige-ul?

Unii acuza ca loganul consuma mult. Asa o fi, dar constat din relatarile userilor de pe forum, dar si din experienta mea personala, ca Loganul, ca si multe alte masini, daca sunt conduse corect, consuma in diferite regimuri SUB consumul dat de producator. Comparatiile cu Golf Dizel sunt simple idiotenii.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
sefu_alx
post 6 Jan 2007, 00:44
Post #89

Membru autentic

are ca topicul se numeste golf IX versus logan

This post has been edited by sefu_alx: 6 Jan 2007, 00:44

--------------------
x y 2009
+
vlaicu_big
post 6 Jan 2007, 09:43
Post #90

Membru incepator

Group: Banned

golf 4. nici nu se compara cu loganul. am avut logan laureatte 1.4 si era fff puturos plasticele scartaiau dupa 1000 km si aerul conditionat numai frig nu facea. cea mai proasta masina pe care am condus-o, dupa dacia 1310 din 1988 pe care am luato de noua si care dupa un an era deja ruginita la aripi.
am vandut loganul cand avea 5800 km (la-m dat cu 6500 E dupa ce la-m luat de nou cu 7600) si mi-am luat passat nou. vw e vw ca e facut de nemti si e masina. dacia e tot caruta.
ps: nu va fie teama de sh. puteti gasi masini bune daca aveti rabdare.

This post has been edited by vlaicu_big: 6 Jan 2007, 09:47

--------------------
VW Passat 2.0 TDI full options - XX-yy-BIG decembrie 2006
in curand Honda Accord 2.4i
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 16:38
Forum Renault