DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vopsea capota "sarita" sau exfoliata

Marty
post 10 Aug 2004, 11:45
Post #61

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

Revin cu coasmarul vietii mele: flegmele. Intrucit am avut nefericita inspiratie sa ma duc in Vama in aceeasi perioada in care se desfasura si Liberty Parade, m-am trezit cu un ditamai flegmoiu' de libertist-paradist pe portbagaj (ca s-a usurat unu' pe usa soferului in timp ce eu dormeam, nu se mai pune!). Bineinteles ca am sters respectiva urma de civilizatie da' dupa vreo 2 zile. mi s-a parut mie ceva ciudat dar am zis ca e doar o parere. Ma rog, ajung in bucuresti, ma duc sa spal "tomberonu'". Au frecat copiii aia la masina de le-a venit rau, a iesit aproape impecabila. Cu ocazia acestei spalari am observat urmatoarele: bara fata, "vopsita dup tehnologie Renault Scenic", crapata si exfoliata "tehnologia; zgarieturi urite pe capota; vopsea corodata si exfoliata pe aripa; un "medalion" pe vopseaua portbagajului. Pus pe copii sa spele, sa frece, sa-si dea silinta...nimic. Nu dispare si pace! :cry:

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 10 Aug 2004, 14:42
Post #62

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

gipreda, mai mare bataia de joc ca ceea e in mesajul tau, rar mi-a fost dat sa vad. Cum vine asta factori externi. Pai nene, da' masina nu a fost conceputa sa mearga prin acesti facutori externi. Mai are acum sa se ia vopseaua daca bate vatul sau daca ploua, ca vin aia cu scuza facori externi. As spune eu ceva de rudele cele mai apropiate ale celor de la Pitesti, dar mi-e ca se scandalizeza opinia publica, vorba lui Marty. Eu nu zic sa fie garantat aspectul vopselei nu stiu cati ani ca la VW sau alte marci, dar macar un an jumate sa nu se duca vopseaua.

Si dupa aia ca sa dreaga busuiocul, sa para ca-ti fac tie o favoare vin cu fraza ca in marinimia lor iti vor vopsi ei capota. Pai sunt obligati, nu-ti fac tie o favoare.

marty, deja esti un caz patologic. :wink: Dar zi-mi si mie ce insemna vopsire dupa metode Renault Scenic, ca tare sunt curios.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Marty
post 10 Aug 2004, 14:57
Post #63

bogan, la Scenic, barile sunt vopsite inclusiv pe partea "nevopsita" (neagra). Poate-ti mai aduci aminte cum arata partea nevopsita la bara mea din fata. IPSO mi-a oferit (si eu prost, am acceptat) sa-mi vopseasca partea aia neagra in loc sa-mi schimbe bara, dupa niste metode folosite la R Scenic. Acu' trag ponoasele....pina saptamina viitoare cind vine nea omu' respectiv din concediu :drac:

--------------------
+
bogdan_o
post 10 Aug 2004, 15:15
Post #64

Aha, am inteles. dar e cam ciudat. ca suprafata aia eagra e mai grunjoasa. Si trebuie slefuita bine plus daca cu tot felul de porcarii ca altfel nu face priza bien vopseaua si incepe sa se cojeasca. Dar, din pacate, cred ca astea le-ai simtit pe pielea ta.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
gipreda
post 10 Aug 2004, 15:38
Post #65

Membru incepator

Nu e vorba de marinimia lor dar trebuiau sa o spuna intr-o forma care sa-i avantajeze. Cred ca au vrut sa evite eventualele probleme cu ANPC cu un efort minim. Scopul meu a fost remedierea problemei shi nu cu banii mei. Puteau sa scrie ca mi-o repara shi sub forma de pomana. Ideea este ca trebuie incercate toate posibilitatile shi nu luata ca definitiva decizia "omului de la garantzii". De exemplu azi, cand am dus mashina la vopsit, era o SLZ cu toate manerele din portiere (scobiturile de care se trage la inchiderea portierelor) rupte fara semne de fortzare. Primul diagnostic a fost "nu face obiectul garantiei". Dupa targuiala intre proprietari si "omu de la garantzii" s-a trimis fax la Dacia shi... surpriza: se vor repara in garantzie.

--------------------
+
bogdan_o
post 10 Aug 2004, 16:10
Post #66

Cum sa rupi alea. Cel mult le smulgi din bucsa de plastic in care se fixeaza surubul sau le rupi limbuta de plastic ce vine sub panoul usii. Dar trebuie sa tragi tare de ele sa reusesti performanta. Chiar nu imi imaginez cum putea sa le rupa pe toate.

ca tot veni vorba de plastice, stiu ca sunt off, dar ca un avertisment. Aveti mare grija daca lasati masina in service si trebuie sa vi se desfaca panourile usilor. in general manerele de la macaralele geamurilor ies nu greu ci foarte greu si aia din service le mai rup si le pun la loc asa rupte. Florin a costatat asta pe pielea lui. Am vrut sa bagam folie de parchest in usi si cand am desfacut manerul, desi nu iesit foarte usor, am vazut ca doua dintre cele 4 cleme de plastic erau rupte. Deci atentie. Ca daca nu observati pe loc, nu vor mai recunoasta aia in vecii vecilor. Si, cum spunea cineva, daca nu casti ochii, casti punga.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
gipreda
post 10 Aug 2004, 16:18
Post #67

Membru incepator

Nu m-am uitat foarte atent dar toate manerele iesheau de la locul lor shi deveneau obiect de sine statator, deci nu erau prinse cu nimic de portiera. In plus shi zavorul de deschidere impreuna cu aparatoarea de la usha shoferului putea fi mishcat de la locul lui dar ramanea prins in nishte tije.

--------------------
+
Cib
post 10 Aug 2004, 21:08
Post #68

fost posesor de Solenza

From: Iasi

la masina mea a aparut rugina prin zona numarului din spate... asta e de garantie tinand cont ca masina e din mai?

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
ynu22
post 11 Aug 2004, 07:02
Post #69

Membru

From: Oradea

Cib,
Daca are urme de lovire sau zgârâiere NU,e problema de CASCO, iar daca nu are e problema de garantie.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie
+
Costin
post 11 Aug 2004, 09:39
Post #70

Membru incepator

Io avut bara spate zgariata in ianuarie. Aia de la meridian mi-au vopsit-o inclusiv cu negru pe partea neagra => am scorojeli mai mici sau mai mari pe toata zona neagra a barii din spate.
Asta e metoda de la Scenic? Scorojeala neagra cu aparitie in regim aleator si temporizata pe 6 luni????

--------------------
Dacia Solenza 1.4 80CP Grafit, clima - B-31-ETA
Dacia Solenza 1.4 Grafit
80CP, Traseu Evacuare BORLA, cauciucuri Continental, becuri Philips, bord si schimbator de Sandero :)
+
Costin
post 11 Aug 2004, 09:44
Post #71

Membru incepator

Apropos, stie cineva unde este academia automobilului dacia (undeva pe langa romaero baneasa)???
Si ca tot veni vorba ... Mi-am facut ambreiajul ... Faze ca'n filme (sau ca in service dacia) Dar mi-au stricat alarma si m-au pus sa platesc constatarea (160.000 1/2 ore manopera), dar dupa ce au smuls niste fire au zis ca nu e treaba lor.
Descriere pe larg voi posta pe threadul cu "ambreiaj varza la 16.700"

--------------------
Dacia Solenza 1.4 80CP Grafit, clima - B-31-ETA
Dacia Solenza 1.4 Grafit
80CP, Traseu Evacuare BORLA, cauciucuri Continental, becuri Philips, bord si schimbator de Sandero :)
+
Marty
post 11 Aug 2004, 14:31
Post #72

Costin, daca ti s-a scorojit bara, inseamna ca ti-au schimbat-o. E boala lor caracteristica. Datorita acestui fapt, barii mele i-a fost aplicat tratamentul "Scenic"
Academisa Automobilului Dacia este in incinta Metav S.A., in spate la Romaero. Cum se ajunge ? Simplu, daca vii din oras, cobori Pasajul Herastrau si o apuci pe prima strada la dreapta, mergind pe ea pina aproape de capat. Pe partea stinga se afla Metav S.A.

--------------------
+
bogdan_o
post 11 Aug 2004, 15:02
Post #73

Eu am fost la Meridian pentru vopsirea a doua bari si inlocuirea uneia si nu mi-au aplicat tratamentul Scenic. Asa ca acum vopseaua sta bine-mersi la locul ei, iar partea neagra e similara cu cele care asa vin din fabrica. Adica plastic chior, nevopsit.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
duly
post 9 Sep 2004, 07:56
Post #74

Membru incepator

Am si eu probleme cu vopseaua, a inceput sa se exfolieze cam peste tot (capota, haion, usi), masina este cumparata de 4 luni, imi puteti spune cum a-ti putut rezolva problema

--------------------
+
Maf
post 15 Sep 2004, 10:17
Post #75

Membru

Ce culoare are?
Se rezolva, pentru scurt timp, apeland la garantie. Numai ca nu stiu daca merita. Daca vopseaua este proasta nu ai ce sa faci.

A gasit cineva creion corector pentru vopseaua marine? Cineva zicea ca virgula codul culorii pentru aceste creioane este 215. In Carrefour nu am vazut nicioadata acest cod sau macar apropiat.

--------------------
Dacia Solenza Clima - B-00-XXX
+
bomicabomic
post 15 Sep 2004, 10:27
Post #76

Ex-membru DaciaClub

Stie cineva codul pentru creion care sa se potriveasca cu Rosu Imperial?

--------------------
x x - x
+
Ducu1
post 15 Sep 2004, 14:25
Post #77

Membru

Eu mi-am luat din Carrefour si nu e la fel ca imperialul dar e cel mai deschis si s-a dovedit a fii foarte bun.

--------------------
Renault Megane II Fer de calcat - Numere de tabla
Renault Megane II Bicorp
+
Ov
post 15 Sep 2004, 14:39
Post #78

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

cat costa minunea asta de creion, ca nu ma prind niciodata in carrefour care-i pretul la el, ca e haos acolo :?:

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
bogdan_o
post 15 Sep 2004, 14:43
Post #79

E in jur de 60 de mii de lei.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Ov
post 15 Sep 2004, 14:44
Post #80

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

aha, o sa ma risc si eu o data, cu toate ca n-am vazut prin ce au (fizic, nu in catalog) rosu toreador.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Ake
post 15 Sep 2004, 20:47
Post #81

Morderator

Subiect: creionul minune.
1. ptr albastru catifea s-o potrivi ceva?
2. mi-e greu sa ajung special la Carrefour numai ptr asa ceva, dar fac saptamanal Cora. . Acolo n-am vazut sa aiba nici un fel de creion. Ma rog, eu m-am uitat pe langa raftul cu spray-uri de vopsit masina (prea scumpe) .Cum arata ?
3. Prima data am auzit de creionul asta de la voi, si m-am dus ata la un magazin de vopseluri auto. Cand am intrebat de creion s-a uitat tipa la mine ca si cum i-as fi cerut doua suluri de hartie igienica. Are vreo anume denumire comerciala creionul acesta, ca n-as vrea sa ma mai fac de ras?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
bogdan_o
post 15 Sep 2004, 21:13
Post #82

Nu e creion. E un marker cu vopsea. Pana si varful e de marker. De gasit n am gasit decat in Carrefour (si eu merg saptamanal in Cora si stau destul de mult la raionul auto, dar nu au asa ceva acolo). Vine ambalat intr-un plastic transparent, cu partea din spate de carton. Marca e Sinto, iar denumirea e "stilou retus".

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
AIX
post 31 May 2005, 12:18
Post #83

quite a regular

Heh, am patit-o si eu: pe usa dreapta spate, chiar deasupra bandoului de cauciuc, am observat ieri ceva de culoare rosiatic deschis; privind de aproape, am vazut ca aprox. 3 cm vopseaua parca a fost taiata pana la tabla, iar de pe primul cm, vopseaua a sarit (latime - ~4mm), tabla capatand aspectul acela de rugina usoara/fina, pe restul de 2cm vopseaua e deja putin exfoliata, stand sa cada.

Ce sa fac? Vopsirea usii probabil duce la 3-4 mil... Merge sa curat locul cu un smirghel fin, apoi sa incerc ceva cu un creion corector (albastru catifea..)? Sau sa incerc cu spray cu vopsea? Apoi lac deasupra?

--------------------
. . .
+
Lucian BLK
post 31 May 2005, 12:34
Post #84

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE(AIX @ 31 May 2005, 13:18)
Heh, am patit-o si eu: pe usa dreapta spate, chiar deasupra bandoului de cauciuc, am observat ieri ceva de culoare rosiatic deschis; privind de aproape, am vazut ca aprox. 3 cm vopseaua parca a fost taiata pana la tabla, iar de pe primul cm, vopseaua a sarit (latime - ~4mm), tabla capatand aspectul acela de rugina usoara/fina, pe restul de 2cm vopseaua e deja putin exfoliata, stand sa cada.

Ce sa fac? Vopsirea usii probabil duce la 3-4 mil... Merge sa curat locul cu un smirghel fin, apoi sa incerc ceva cu un creion corector (albastru catifea..)? Sau sa incerc cu spray cu vopsea? Apoi lac deasupra?
*

3 cm e mult. Incearca pe CASCO! Daca ai.

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
bogdan_o
post 31 May 2005, 21:08
Post #85

Rugina pe casco ?!?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Lucian BLK
post 1 Jun 2005, 06:32
Post #86

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE(bogdan_o @ 31 May 2005, 22:08)
Rugina pe casco ?!?
*

AIX zicea de ceva "rosiatic deschis". Asta e grundu. Am si eu, de la o piatra cred, asa ceva dar de dimensiuni mai mici pe aripa spate stanga!
AIX mergi la asigurari, dupa ce treci pe la politie, si le spui ca e de la o piatra sau te-a atins unu in parcare!

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
AIX
post 1 Jun 2005, 08:24
Post #87

quite a regular

Casco pica smile.gif N-am.

--------------------
. . .
+
AIX
post 3 Jun 2005, 08:49
Post #88

quite a regular

Am trecut pe la Policolor, au vopsea albastru catifea, insa numai la cutie de 750 ml - 490.000. M-am abtinut, n-am ce face cu atata vopsea..

--------------------
. . .
+
GABONE77
post 3 Jun 2005, 15:05
Post #89

el jefe

vopsea poti sa iei si la 100 de grame nu te obliga nimeni sa iei la cutie. drpe langa vopsea mai pui intaritor si diluant. iesi ieftin oricum. maxim 300 mii lei toate materialele.

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 07:40
Forum Renault