uleiul Dacia 5W30 e prost?, ca e prea ieftin
![]() ![]() ![]() |
uleiul Dacia 5W30 e prost?, ca e prea ieftin
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La banii astia iti permiti sa-l schimbi la 7500 km daca se innegreste, asa ca tot cam pe acolo ajungi.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Pai si ELF-ul tot atat costa...
Imi aduci aminte de o istorie auzita, adusese unul din China niste geci de piele, imitatii ale unor modele "de marca", destul de reusite. A vrut sa le vanda la un pret mai mic, sa le dea repede. N-a mers, lumea era suspicioasa. Le-a dublat pretul si le-a dat pe toate, repede ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Pentru 7500Km e foarte bun 5w30-ul de la Dacia. Pentru mai mult de 10.000Km NU. Cel 10W40 Dacia e foarte prost indiferent pentru cati Km.
2. Pentru 15.000Km nu iei ulei Dacia. 3. E o oarecare diferenta intre 5W30 si 5W40, mai ales vara unde la temperaturi inalte ultimul ramane mai vascos. In plus cel 5W30 este semisintetic pe cand cel 5W40 este sintetic, de unde si diferenta de bani. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu m-am luat dupa nenea asta. Daca el greseste atunci si eu gresesc si imi pare rau pentru dezinformare.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Daniel M. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 30 September 05 From: Timisoara ![]() |
Si eu am Mobil1 la masina, 5w30, care e semisintetic. Mobil1 5w40 e full sintetic.
Numai bine. |
--------------------
BMW
320d
2000
- CJ
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
eu am dacia oil si il schimb din 15000 in 15000 si nu am vazut nici o problema
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu nu stiu cum ai primit atatea sfaturi, tinand cont ca nici nu se stie ce masina ai. Presupunem ca Logan, dar ce motor ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(axabrt @ 12 Dec 2006, 14:10) ![]() Ce înseamnă ulei prost? Cum se deosebește un ulei bun de unul prost? Îl pipăi? Îl miroși? Îl guști?... Care e metoda, să știm și noi...? ![]() QUOTE(axabrt @ 12 Dec 2006, 14:10) Eu as fi vrut sa pun Castrol 5W40 care costa pe putin 1.500.000 adica dublu. Aceeasi categorie de ulei si la pret de 2 ori mai scump !!! Deci unde e enigma? De fapt uleiul ăla e Texaco, Renault a moștenit de la Dacia un contract cu Texaco prin care sunt obligați să pună în motoarele montate în mașinile purtând marca Dacia uleiul Texaco. Cum Logan-urile se vând ca pâinea caldă, Texaco vinde uleiul cum se vinde berea vara..., de aici și prețul scăzut per litru... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Sau mai bine zis, unu se poate schimba la 15.000 km si altu la 30.000. Dar cum la Logan nu e cazul, poti sa iei si de-ala de 15.000.
|
--------------------
-
-
-
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Nu stiu cu ce vine din fabrica dar dupa rodaj am schimbat imediat la 3000 Km cu 5w30-ul de la Dacia si am stat cu el bine-merci pana la revizia de un an (7400Km
![]() Ori si-a dat drumul motorul ori uleiul face vreo diferenta... dar parca merge mai bine masina acum aproape de 11000Km. Imi zicea cineva care are un frate care a fost distribuitor de Aral candva ca ii spunea despre Aral ca, asa cum il pui, asa il arunci. Adica e ulei foarte bun si rezista foarte mult. Poate pera bun pentru cei 15000 km / 1 an de revizie ai lui Logan. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
andu911 |
![]()
|
pai nu e bine....uleiul trebuie sa curete motorul de toate impuritatile, care raman din aer, din combustibil, din motor...
Deci trebuie sa se murdareasca |
--------------------
-
-
-
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 12 Dec 2006, 17:33) Eeee, ăsta e "folclor auto"..., toate uleiurile se uzează și își schimbă culoarea, cel puțin la benzinare închiderea la culoare este dependentă și de cât de bine e reglată injecția, respectiv cât de bine se face arderea. La dizălane funinginea contaminează uleiul în mai puțin de 200 de Km de la schimb, așa că toate sunt o apă ș-un pământ, adică negre... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
e facut de prista;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(DFA @ 12 Dec 2006, 16:38) De fapt uleiul ăla e Texaco, Renault a moștenit de la Dacia un contract cu Texaco prin care sunt obligați să pună în motoarele montate în mașinile purtând marca Dacia uleiul Texaco. Cum Logan-urile se vând ca pâinea caldă, Texaco vinde uleiul cum se vinde berea vara..., de aici și prețul scăzut per litru... Pai, bine mai nene, si-acuma spui ? ![]() ![]() ![]() In alta ordine de idei, pentru initiatorul topicului, nici un producator din lumea asta nu-si permite sa recomande un ulei doar de marketing ! Uleiurile respective sunt bune pentru motoarele in care au fost puse ... asta nu inseamna ca nu e loc si de mai bine. Daca ai bani de Castrol sintetic, go for it ... dar sa nu-ti inchipui ca o sa ai o racheta dupa aceea ... diferentele dintre uleiurile actuale (cat de cat de firma) sunt foarte mici, daca nu inexistente. Cine are marketing mai agresiv castiga ... |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Ce mare branza un kil de cas cu uleiul prost sau bun, oricum motoarele astea noi sunt de unica folosinta ! Si daca dubleaza viata motorului, tot degeaba, masina ca si concept de proiectare va fi uzata moral in 10 ani.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
hash pune undelemn de la bunica... "ce mare branza un kil de cas..." =))
|
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
De acord. Numai ca o sa-l schimb dupa o mie de km
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
Am vazut Logan Ambition cu peste 110mii km la bord.
Ulei motor numai Dacia Oil 5W30 schimbat la fiecare 10mii km. Motorul e in stare perfecta. Cineva a vazut vreun motor stricat din cauza uleiului Dacia Oil? This post has been edited by vijelie: 19 Dec 2006, 15:11 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Am vazut si eu un astfel de exemplar cu ulei numai Dacia Oil. Era un taxi Laureate 1.6 deci cu motor fix ca al meu si jucaria mergea impecabil.
La cat de putini Km fac majoritatea romanilor schimbul la 1 an asigura ca uleiul n-apuca sa se deterioreze prea tare. Iar limita de 15Km e de 2 ori mai mica decat prin alte tari "cu apa calda". Ce sa mai zic de recomandarea de a schimba la 7500Km... |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Motoarele de pe taxi de obicei rezista mai mult ca motoarele "for home using" ca sa ma exprim asa..
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Quality |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 24 April 08 From: Mioveni ![]() |
Am pus si eu 5W30 Dacia Oil, pe bidon scrie ca e sintetic...sper ca nu m-am intepat...
4l-75 ron. This post has been edited by Quality: 9 Mar 2010, 18:35 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Ambiance
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
@ vijelie: iti stric eu unul daca imi dai sa incerc, pe autostrada vara, pedal to the metal cateva mii de kilometri pe autostrada
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
vijelie |
![]()
|
Era vorba de un Logan condus de un om care a avut jucarii la varsta adecvata.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
auci
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mykissfm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Intrebarea din titlu e superflua. Se subintelege ca tot ce e de Dacia e prost. De obicei si soferul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Toate daciile vin cu "dacia oil" din fabrica. In perioada garantiei, parca tot dacia oil se "pune". Nu am auzit de motoare stricate din cauza "uleiului prost" = dacia oil.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 14:39 |