uleiul Dacia 5W30 e prost?, ca e prea ieftin
![]() ![]() ![]() |
uleiul Dacia 5W30 e prost?, ca e prea ieftin
bylexus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 2 January 09 From: Oradea ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2012 Start 1.2 16v
- BH 90 DBA
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Crezi ca atunci si-a tras mustata?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DB77AAA |
![]()
|
![]() DB77AAA Group: Members Posts: 175 Joined: 4 August 05 From: targoviste ![]() |
E vorba despre uleiul 5w30 care la cald nu are propietati foarte bune de ungere. Intotdeauna e mai indicat w40 sau mai bine w50 sau w60.
Eu stiam asa. Ambalator pentru dacia este Petrom / OMV. Evident ca francezilor nu le convine de OMV si vor Total cu al sau Elf, sau si mai profitabil Lubrifin. Oricum, probabil ca deja Lubrifin este acum ambalatorul Dacia... |
--------------------
ex: oltcit, dacia
12 TRS, 1325
1996, 1995
- DB77AAA, DB05PHZ
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Le-ai ametit ca dracu! Sunt satul de experti din astia care nu stiu sa calculeze rapoartele dintr-o cutie de viteze, dar stiu mai bine decat producatorul ce ulei este ok pentru troaca lor. Oi fi si tu vreun mecanic de garaj intre blocuri si te dai mare expert in fata potentialilor clienti.
This post has been edited by Richelieu: 16 Nov 2010, 14:31 |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DB77AAA |
![]()
|
![]() DB77AAA Group: Members Posts: 175 Joined: 4 August 05 From: targoviste ![]() |
Posibil sa nu intelegeti din diferite motive:
Mai pe intelesul tuturor incepatorilor. Ambalator: In lumea pieselor auto, un producator de piese auto fabrica dupa licenta/norma o piesa a unui automobil. In contul licentei/normei devine ambalator pentru firma X care este producatoare de automobile. Sau este ambalator la comanda facand acea piesa exclusiv pentru firma X. In cazul de fata, Petrom fabrica uleiul 5w30 si 10w40, il imbuteliaza in cuti cu logo Dacia, iar aceasta din urma il vinde ca piesa de origine. *** *** Explicatie pentru cei care au resedinta in localitati imaginare. Ce nu inteleg eu: Daca este topic de cafenea, chiar toate topicurile/postarile obligatoriu trebuiesc postate la misto(obligatoriu facute doar de cei cu imaginatia bogata)? Astept un reply in forta! |
--------------------
12 TRS, 1325
1996, 1995
- DB77AAA, DB05PHZ
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.387 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DB77AAA @ 16 Nov 2010, 14:55) E vorba despre uleiul 5w30 care la cald nu are propietati foarte bune de ungere. Intotdeauna e mai indicat w40 sau mai bine w50 sau w60. Eu stiam asa. Ambalator pentru dacia este Petrom / OMV. Evident ca francezilor nu le convine de OMV si vor Total cu al sau Elf, sau si mai profitabil Lubrifin. Oricum, probabil ca deja Lubrifin este acum ambalatorul Dacia... Prosti rau aia de alearga cu prototipuri la le mans, ca baga Motul 0w20 in ele. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DB77AAA |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 16 Nov 2010, 17:01) Ar fi indicat foarte mult sa citesti http://www.carbibles.com/ Chiar recomandabil sa inveti ce inseamna un motor solicitat intens fata de unul uzual. App, da si uleiul 0w20 se foloseste pe vvti, nu numai in racing, insa eu personal ti-l recomand si pentru dacia ta. ![]() |
--------------------
12 TRS, 1325
1996, 1995
- DB77AAA, DB05PHZ
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Toata lumea mi-a laudat Motulu' ala de ziceai c-au redescoperit o noua dimensiune-n lubrifierea ansamblului biela-manivela. M-a pus dracu' sa schimb Mobilu' cu Motul si acu' am o vaga bataie la culbutori, pina se-ncalzeste motoru' un pic. Uleiul de la cutie l-am schimbat fiindca-mi iesea greu din viteza cind se incalzea. Cu Motul iese din viteza fara nicio problema, da' daca te gindesti sa retrogradezi, e cazul sa te gindesti de 5 ori inainte.
Eu stiam ca ce se gaseste prin bidoanele inscriptionate Dacia, sunt venite de la Texaco/Havoline. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.387 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DB77AAA @ 16 Nov 2010, 18:10) Ar fi indicat foarte mult sa citesti http://www.carbibles.com/ Chiar recomandabil sa inveti ce inseamna un motor solicitat intens fata de unul uzual. App, da si uleiul 0w20 se foloseste pe vvti, nu numai in racing, insa eu personal ti-l recomand si pentru dacia ta. ![]() Baga tu W 60 in a ta, ca amea merge bine cu w40 si ar merge si cu W30 conform cu manualul. Marty, nu ai tacheti hidraulici, ai culbutori? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Marty |
![]()
|
Scuze, tacheti hidraulici.
This post has been edited by Marty: 16 Nov 2010, 17:23 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
inferno |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 19 January 11 ![]() |
Vad si eu ca unii se cred mai destepti ca si zeci de ingineri in fabrica care au contribuit la constructia unui motor. De ex. Ferrari recomanda pt masinile sale 0w-40 sau 5w-40 si are vreo 500HP, iar voi vreti sa puneti in motorul Dacia de 1.4, 1.6 xw-60. Noi am participat in raliuri cu masini Lada de 150-160HP si am folosit ulei 10w-40 la turatii de pana la 7500rpm. Idea e ca trebuie folosit racitor de ulei care tine temparatura constanta. Majoritatea masinilor noi vin echipate cu racitor de ulei deci nu are nici un rost sa cresti vascozitatea uleiului ca ii faci rau in loc de bine.
Eu zic ca sa folositi uleiul cu indicele de vascositate si de calitatea trecuta in cartea tehnica. Multi se uita doar la niste cifre si marca. Uitati-va si la calitatea acesteia dat de indicele API/ACEA. In cartea tehnica scrie ce criterii trebuie sa indeplinesca. De ex. daca in carte scrie 10w-40 API SL/CF ACEA A3/B3 puteti folosi orice marca care indeplineste acele conditii fie ea Mobil, Castrol, Elf, Texaco, Divinol, GM, etc. This post has been edited by inferno: 24 Jan 2011, 23:33 |
--------------------
Lada
1.7i
1979
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Da' ce dezgropai topicul? Vrei sa abati atentia de la masline?
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nici vorba! Pleci de la ulei si ajungi mintenas la masline, trecind prin uleiul de masline, de asemenea recomandat pentru masinile care se dau impreuna cu aifonu'.
Trebuie doar sa fie ultra-supra-extra virgin. Sa nu-si fi bagat cineva rodaju-n el. This post has been edited by corbex: 25 Jan 2011, 09:21 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:56 |