Vesta reflectorizanta?
![]() ![]() ![]() |
Vesta reflectorizanta?
GunX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|||
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Mai GunX, am mai luat un warn pentru "cica" si "la sigur". Ori citesti legea si te lamuresti, ori dai citat exact din lege.
N-o mai lua cu poate si cica, ca iar trintesc vreo trimitere la legea europeana ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Si eu vreau sa cumpar una din aceleasi motive, in ordine : cine stie cum e mai bine sa o pun pe mine cand ies din masina noaptea, nu vreau sa ma cert cu organul ca nu am nevoie si sa imi "gaseasca" alte tampenii, prefer sa-i atrag atentia ca nu am nevoie, sa se fonfaie putin si sa i-o arat
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Fuzz, eu prefer sa "nu i-o arat" ca dupa aia are motiv sa ma amendeze pentru indecenta
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ce nu inteleg eu este urmatorul lucru: sa zicem ca faceti o pana noaptea pe un drum national, in dreptul unui camp, a unei paduri, unde nu exista iluminare pe sosea... Daca nu aveti triunghi si vesta, nu credeti ca ar fi cam periculos sa va invartiti in jurul masinii? Sau Doamne Fereste de un accident si sa ai nevoie de un garou sau de niste pansament si spirt...
De un incendiu la motor sau la instalatia electrica ar trebui sa mai deschid subiectul? Si daca aveti CASCO, imobilizarea masinii pe un termen luuuung nu v-ar deranja? Eu cred ca tine de bunul simt si de buna intelegere a fiecaruia sa aiba asa ceva in masina, ca sa nu mai spun ca nu costa o avere! Le luati pe toate cu aprox. 130-150 RON! Ce inseamna suma asta in comparatie cu un incendiu pe care sa nu-l poti stinge sau cu un accident ca nu ai fost vazut de altul noaptea pe sosea? Eu as da amenda celor care nu au asa ceva in masina 500-1000 RON si de banii astia le-as da si o trusa completa, ca sa aiba pe viitor. Un fel, de "n-ai, iti dam noi, dar la super-pret". |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
paulp |
![]()
|
Padre, nu a contestat nimeni UTILITATEA acestora, inclusiv a vestei. E vorba de legalitatea impunerii vestei de catre pulitai. Celelalte sint prevazute clar in lege. Vesta e doar obligatorie pentru masinile mai mari de 3.5 T.
Asta e miezul problemei. Ca sint utile, si ca daca ar fi dupa mine as imbraca toti carutasii, bicliclistii, betivii... cu veste, e alta discutie ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai bun, nu e obligatoriu, dar nu e de bun simt sa ai asa ceva in masina? Pacat ca nu s-a specificat mai clar in lege...
Si eu i-as imbraca pe tori astia cu taraboante si pe astia cu carute, etc. Ai naibii carutasi au 5-10 RON sa bea posirca in fiecare zi pe la crasma dar de o vesta sau de un felinar nu ar avea. Stiu ca e greu sa te obisnuiesti cu civilizatia dar totusi, sa zici ca boul ala de la stirile pro tv ca de 14 ani are carnet si ca nu a auzit in viata lui ca are nevoie de asa ceva... Pai trusa medicala era obligatorie si inainte de revolutie daca nu ma insel. Iar Mercedes pune standard in portbagaj triunghiul reflectorizant si se vede de fiecare data cand vezi un portbagaj ridicat. Numai de aici si ar trebui sa-ti pui niste intrebari, nu sa traiesti in prostie 14 ani. Ma rog, poate ca ala a mintit crezand ca scapa de amenda, dar proasta idee a a avut. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
paulp |
![]()
|
In lege trebuia specifical clar ca TOTI cei care merg pe drumurile publice dupa caderea serii trebuie sa poarte veste. Asa vedeam numai licurici, dar macar nu-i mai calcam
![]() Legea are multe scapari, de explu folosirea luminilor de intilnire trebuia sa fie OBLIGATORIE ziua pe toate drumurile nu doar pe E. Si cei care merg doar cu pozitiile sa fie impuscati pe loc ![]() This post has been edited by paulp: 5 Jan 2007, 12:43 |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
QUOTE(Fuzz @ 5 Jan 2007, 12:06) Decat sa ma cert cu organul, prefer sa dau 12 ron pe o vesta sa nu aibe ce sa imi faca, si dupa aia sa ii zic ca nu am nevoie. si atunci o sa te intrebe de ce nu ai pentru toti cei 3 pasageri din masina... ca in europa asa este ![]() dar cum bine zicea cineva mai sus... nimeni nu contesta utilitatea vesteti ci faptul ca suntem bataia de joc a politailor care habar nu au ce scrie in cod... si bataia de joc a unui sistem intreg... acum o sa sara careva sa imi spuna ca nu mor daca imi iau o vesta ca e ieftina... ce draq am bani de masina si nu am bani de vesta... nu e asa... e vorba de a respecta niste legi... uitati-va la reportajul de la protv si citi din nou codul si trageti singuri concluziile.... concluzie... SUNT DE ACORD CU VESTA DAR NU ESTE OBLIGATORIE |
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(paulp @ 5 Jan 2007, 12:20) Mai GunX, am mai luat un warn pentru "cica" si "la sigur". Ori citesti legea si te lamuresti, ori dai citat exact din lege. Spune-le asta alora de la ProTV. Reportajul din seara trecuta a venit la fix ca o demonstratie a faptului ca "cica" ala zis de mine, exista in forma asta pana si in capul agentilor constatatori.N-o mai lua cu poate si cica, ca iar trintesc vreo trimitere la legea europeana ![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
padre |
![]()
|
QUOTE(ccezar2004 @ 5 Jan 2007, 12:42) si atunci o sa te intrebe de ce nu ai pentru toti cei 3 pasageri din masina... ca in europa asa este ![]() Esti sigur ca asa e? Eu stiu ca este obligatorie pentru cel care iese din masina in timpul noptii pentru a remedia avaria. Nu cred ca e nevoie sa iasa toti din masina, nu? Si daca ies din masina (eu asa as recomanda, ca oricand poate veni un tir cu 120 km/h sa verifice cat de mare e stratul de praf pe masina avariata) se duc la distanta, pe camp sau in parcare, etc. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 5 Jan 2007, 12:17) Mi-am luat chinezeasca, Type-R, la 6 ron ! nu cred ca e o avere, si nici nu cred vr'un demnitar de la noi are actiuni la fabrica Type-R din China ![]() pai nu are actiuni China, are firma care le importa ![]() lasand gluma la o parte, sincer eu cred ca este utila....una am cumparat-o din carrefour la 10 ron parca iar una am gasit-o intr-o revista auto care a costat sub 10 ron la o benzinarie(si a fost misto si revista ![]() haideti sa nu privim lucrurile asa drastic ca suntem obligati la ceva ce nu trebuie si sa ii vedem utilitatea. spunea cineva mai sus de o pana pe un drum fara lumina... ![]() |
--------------------
---
---
- ---
---
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
tocmai de aia e obligatorie la toti pasagerii... se mai discuta asta pe undeva pe aici la plecari in afara... si acu sincer... nu e logic sa aiba toti?... acu ce o sa faci? te chinui singur sa schimbi roata ca nu mai are nimeni din masina vesta?
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
paulp |
![]()
|
Mai fratilor, ne invirtim de 2 zile in jurul cozii, si tot nu spunem concluzia:
Vesta nu e obligatorie pentru masinile sub 3.5 t, in Romania. E utila, e folositoare, e buna, te scoate din belea, dar NU E OBLIGATORIE. Punct PS. Si de la protv doar prezentatoarele sint buuuune de altceva (moaaaaama de tite si-a tras oana andoni) ![]() This post has been edited by paulp: 5 Jan 2007, 13:19 |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Insignia
- b 01 ccc
2011 Ecoflex "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
padre |
![]()
|
Puneti si voi o poza, doua, sa vedem si noi despre ce vorbiti.
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
paulp |
![]()
|
uita-te la stiri
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
fade_to_black |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 January 07 ![]() |
QUOTE(ccezar2004 @ 16 Dec 2006, 13:55) Se specifica si truse... si stingatoare... dar si autovehicule e tot la plural: "Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele și tramvaiele trebuie să fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante și stingătoare de incendiu, omologate." Pluralul e folosit pentru toate. Daca ai 2 automobile, da... iti iei 2 triunghiuri ![]() UN automobil trebuie sa fie dotat cu O trusa de prim ajutor, UN triunghi reflectorizant si UN stingator de incendiu. |
--------------------
Daewoo
Matiz
- ct-01-php
2003
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
..."UN automobil trebuie sa fie dotat cu O trusa de prim ajutor, UN triunghi reflectorizant si UN stingator de incendiu"...
Mda...ia te uita ce scrie aici: Art. 156. – (1) Dacă un autovehicul sau o remorcă a rămas în pană pe partea carosabilă a drumului și nu pot fi deplasate în afara acesteia, conducătorul autovehiculului este obligat să pună în funcțiune luminile de avarie și să instaleze triunghiurile reflectorizante. (2) Triunghiurile reflectorizante se instalează în fața și în spatele vehiculului, pe aceeași bandă de circulație, la o distanță de cel puțin 30 m de acesta, astfel încât să poată fi observate din timp de către participanții la trafic care se apropie. În localități, atunci când circulația este intensă, triunghiurile reflectorizante pot fi așezate la o distanță mai mică sau chiar pe vehicul, astfel încât să poată fi observate din timp de ceilalți conducători de vehicule. Adresa mai exacta: http://www.politiaromana.ro/DPR/regulament.htm |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
paulp |
![]()
|
Domnu, domnu, e vorba de sectiunea 11 Remorcarea
![]() Adica masina + remorca = 2 triunghiuri ![]() 1 in fata masinii, celalalt in spatele remorcii ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
http://evz.ro/article.php?artid=287136
Desi am auzit ca iar a fost ceva la televizor legat de vesta, sa speram ca o sa vada si ei, stimabilii ofiteri, si nu o sa mai ceara si vesta la controale. This post has been edited by Fuzz: 9 Jan 2007, 23:55 |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Ptr. Paul Asa crezi? Nu zice clar in text? .."Dacă un autovehicul sau o remorcă a rămas în pană pe partea carosabilă "..... Un autovehicul SAU o remorca. Nu zice un autovehicul SI o remorca! This post has been edited by Slider: 10 Jan 2007, 10:06 |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
paulp |
![]()
|
Da mai, dar articolele respective sint la Sectiunea 11. Remorcarea
![]() Deci se adreseaza autovehiculelor sau remorcilor care le insotesc ![]() Altminteri ar fi fost puse la Reguli generale ![]() Adica poate sa ramina in pana autovehicolul tragator sau remorca (nici nu vrei sa stii ce misto e sa faci pana la remorca incarcata ![]() E drept insa, ca nicaieri nu scrie daca nu e ansamblu autovehicul-remorca cite triunghiuri tre sa pui si unde ![]() Dar pentru ca trusa obligatorie cuprinde 1 triunghi + 1 extinctor + 1 trusa medicala, atunci nu ai la dispozitie decit 1 triunghi pe care logic il pui in partea dinspre care vin masinile pe banda ta, ca altminteri nu ar avea rost ![]() This post has been edited by paulp: 10 Jan 2007, 10:21 |
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|
Slider |
![]()
|
Ba are rost sa pui si in fata. Daca nu poti scoate masina de pe carosabil, nu mai ai nici lumini, si vine unu in depasire pe contrasens si nu te observa in timp util?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o intrebare aici:chiar nu aveti ce face?
![]() pana la urma fiecare isi ia cate il taie capul! |
-------------------- fan VAG!
|
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Eu cred ca slider a spus foarte bine...pentru siguranta mea e bine sa fiu vazut in situatia in care am defectiune la sistemul de iluminare.
Oare asa de mult costa un triunghi?Siguranta inainte de toate. |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
de la 1 februarie cica e obligatorie si vesta reflectorizanta. azi dimineata vazui la stiri.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
padre |
![]()
|
Probabil ai vazut la PROST V unde jurnalismul se face la caterinca.
Conform aceluiasi reportaj in momentul asta sunt obligatorii doar stingatorul si trusa de prim ajutor, si de la 1 februarie vor deveni obligatorii triunghiul reflectorizant si vesta. O mare aberatie, triunghiul reflectorizant este obligatoriu si acum, ba chiar unii zic ca ar trebui chiar 2 in fiecare masina. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
vazui la antena 3. acolo zicea ca de la 1 feb vesta e obligatorie. c-o fi asa sau nu dreq sa-i ia.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa nu dam cu fumigene de pe la TV, ca doar stim ce le poate neuronul...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 17:14 |