DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari de viata, de sanatate,, pensii private si fonduri de studii

Marty
post 5 Sep 2006, 09:04
Post #1

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

Traim intr-o lume in care nesiguranta e la ordinea zilei. Ne uitam la televizor si vedem cum oameni nevinovati ramin mutilati sau mor fara sa aiba nicio vina, din cauza inconstientei altora (accidente de tot felul) sau din cauza unor evenimente greu de prevazut si oprit (cutremure, furtuni, inundatii, alunecari de teren). V-ati gindit vreodata la persoanele respective, la familiile lor? La ce inseamna pentru ei (pe linga puternica trauma emotionala), din punct de vedere financiar, sa-si piarda unul din membri, un venit in casa? Cheltuielile de inmormintare reprezinta un efort financiar major; in cazul in care mai exista si o rata la casa sau masina, se trezesc intr-o situatie financiara greu de controlat. Eu nu va doresc decit sanatate si fericire, dar, daca Doamne Fereste!, prin absurd, s-ar intimpla o situatie de genul acesta, v-ati gindit ce s-ar intimpla cu dvs. si/sau familia dvs. ? Nu ati vrea ca cineva sa preia toate aceste cheltuieli (inmormintare, rate) si sa sustina familia dvs. din punct de vedere financiar, pina cind acestia vor fi in stare sa se descurce cu propriile resurse?
V-ati gindit vreodata ca v-ati putea imbolnavi, ca ati putea avea nevoie de spitalizare si/sau o interventie chirurgicala? V-ati gindit care ar fi efortul financiar imediat pe care va trebui sa-l faceti? V-ar placea ca cineva sa preia acest efort si in plus sa va preia cheltuielile in cazul in care ramineti cu o dizabilitate care sa nu va permita sa va continuati munca?
V-ati gindit vreodata la pensiile din Romania? Cum sunt? Mici, nu? Cum ar fi ca pe linga pensia oficiala acordata de statul roman, sa mai primiti inca o suma cu ajutorul careia sa treceti mai usor peste senectute si peste cheltuielile inerente acesteia?
La viitorul copiiilor vostri v-ati gindit? Cum ar fi ca odata ajunsi la virsta studentiei, cineva sa suporte cheltuielile derivate din dorinta acestora de a studia la facultate? Credeti ca puteti suporta singuri cheltuielile rezultate din dorinta acestora de a studia la o facultate mai buna, in alt oras sau (de ce nu?) in alta tara? Cum ar fi ca aceste cheltuieli sa nu va priveasca absolut deloc?

Daca nu v-ati pus pina acum aceste probleme si acum vi le puneti sau daca vi le-ati pus dar n-ati gasit raspuns, va rog sa ma contactati si va voi oferi solutia cea mai avantajoasa pentru dvs.

APROBAT

This post has been edited by AlexV: 5 Sep 2006, 09:26

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sony
post 5 Sep 2006, 09:07
Post #2

Membru autentic

From: Ban Land

Bre, martinezule, te bagasi in asigurari de viata? Ca vorbesti ca la trainingurile alora!
In Romania notiunea de asigurare de viata le e straina multora.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
driverx
post 5 Sep 2006, 09:09
Post #3

--- Membru cu ralanti ---

Buey...Marty...si tu? Pana si tu ai ajuns creier spalat? Are dreptate Sony ca vorbesti ca la traininguri.....

Totusi tongue.gif....pensia privata.....cred ca m-ar interesa...eu nu mai platesc la stat de 4 luni.

Deci sa inteleg ca in sfarsit te-ai prins ca este imposibil sa numeri corect 100 mii saibe si ti-ai schimbat cariera.....

This post has been edited by driverx: 5 Sep 2006, 09:10

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
Marty
post 5 Sep 2006, 09:09
Post #4

Da, bre! M-am saturat de saibe si m-am apucat de d-astea. smile.gif

--------------------
+
Sony
post 5 Sep 2006, 09:11
Post #5

Membru autentic

Mai bine stai la saibe! E mai usor sa vinzi ceva palpabil, decat blana ursului din padure!

--------------------
+
driverx
post 5 Sep 2006, 09:12
Post #6

QUOTE(Marty @ 5 Sep 2006, 10:09)
Da, bre! M-am saturat de saibe si m-am apucat de d-astea. smile.gif
*

La cum te cunosc eu, the dark side of you (adica personalitatea virtuala daca ii putem spune asa), eu cred ca m-as strica de ras radmasa.gif daca mi te-ai pune in fata si ai incepe sa imi bagi textele alea radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif Efectiv, mi-ar fi greu sa te iau in serios radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Marty
post 5 Sep 2006, 09:29
Post #7

QUOTE(driverx @ 5 Sep 2006, 10:09)
Totusi tongue.gif....pensia privata.....cred ca m-ar interesa...eu nu mai platesc la stat de 4 luni.
*

De la 1 Ianuarie 2007, pensia privata va fi obligatorie. smile.gif Cea de la stat ramine si ea, tot obligatorie.

Sony, nu vind pielea ursului din padure! Cine a cumparat ceva de la mine (d-aici de pe forum) stie ca nu dau tepe si ca nu vind chestii de care nu-s ferm convins ca functioneaza! In plus de asta, societatea pentru care lucrez e chiar nr. 1 in Romania din punctul asta de vedere si este reasigurata la rindul ei in Elvetia.

This post has been edited by Marty: 5 Sep 2006, 09:33

--------------------
+
radian
post 5 Sep 2006, 09:33
Post #8

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Mai interesant ar fi de stiut cum ar reactiona Marty la vreo reactie de genul: du-te ma, lasa-ma in pace cu prostiile tale...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Sony
post 5 Sep 2006, 09:37
Post #9

Membru autentic

Marty, m-am ocupat de asigurari de viata si iti spun ca se pot castiga bani frumosi, dar trebuie sa iti convingi interlocutorul ca are nevoie de ceea ce ii vinzi. Acum lucrez in vanzari si imi este mult mai usor. Ii arat omului mostra, vede clar plusurile si minusurile si apoi decide daca va cumpara.
In asigurari trebuie sa il convingi ca are nevoie. Oricum, dupa cateva luni nu mai stie prea mult din ceea ce i-ai spus. Nu mai stie nici ce ii ofera exact asigurarea. Stie doar ca are asigurare.

--------------------
+
driverx
post 5 Sep 2006, 09:39
Post #10

Marty, eu stiu ca doar asigurarile de sanatate sunt obligatorii. Pensia nu, dar asa nici vechime nu acumulezi.

Well, baga-mi bullshit pe PM cu pensiile private please.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Marty
post 5 Sep 2006, 09:57
Post #11

QUOTE(driverx @ 5 Sep 2006, 10:39)
Marty, eu stiu ca doar asigurarile de sanatate sunt obligatorii. Pensia nu, dar asa nici vechime nu acumulezi.

Well, baga-mi bullshit pe PM cu pensiile private please.
*

Ma, e prea mult de vorbit si de explicat prin PM, YM sau mai stiu eu ce ICQ. Tre' sa vin la Cluj ca sa putem sta de vorba pe-ndelete. smile.gif

--------------------
+
stuiberv
post 5 Sep 2006, 10:05
Post #12

Membru autentic

From: Iasi

Spor.

Eu am asigurare de viata de 10 ani, si cu prima ocazie am sa fac si pentru prietena.
Chiar nu stiu de ce nu au prins inca in Romania.
Oricum, daca nu ma insel, exact acum e momentul, asa ca Marty, succes smile.gif.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
driverx
post 5 Sep 2006, 10:06
Post #13

QUOTE(Marty @ 5 Sep 2006, 10:57)
Ma, e prea mult de vorbit si de explicat prin PM, YM sau mai stiu eu ce ICQ. Tre' sa vin la Cluj ca sa putem sta de vorba pe-ndelete. smile.gif
*

Da' ti-am zis ca m-as strica de ras smile.gif No offense. smile.gif Prin 2x sept o sa ma dau prin bucale cu Loganu....poate ne intalnim sa ma umpli de bullshit. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Is rau, stiu, dar de fapt asa imi dau seama inca o data cata dreptate are Sony.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Marty
post 5 Sep 2006, 10:09
Post #14

QUOTE(driverx @ 5 Sep 2006, 11:06)
Da' ti-am zis ca m-as strica de ras smile.gif No offense. smile.gif Prin 2x sept o sa ma dau prin bucale cu Loganu....poate ne intalnim sa ma umpli de bullshit.  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif

Is rau, stiu, dar de fapt asa imi dau seama inca o data cata dreptate are Sony.
*

Te astept! Daca, insa, va stringeti vreo 5, pot sa vin la Cluj si sa va prezint cum sta treaba. smile.gif

--------------------
+
Sony
post 5 Sep 2006, 10:12
Post #15

Membru autentic

Mergi acolo si poate il asiguri si pe Boc. Nu se stie ce se mai intampla in emisiunile TV. 04.gif
Vezi ca ai sanse mari sa-l asiguri pe draivarics!

This post has been edited by Sony: 5 Sep 2006, 10:12

--------------------
+
eudin_umarian
post 5 Sep 2006, 10:21
Post #16

.........

From: constanta

marty, prin c-ta cand ajungi? smile.gif sa stiu cand propun o intalnire cu membrii dacia-club. poate il asiguri pe vreo-unul. wink.gif

This post has been edited by eudin_umarian: 5 Sep 2006, 13:20

--------------------
iadacia Logan 1.5 dCi 2006 Ambition - ? 00 ???
stiu ca nu stiu nimic!
+
driverx
post 5 Sep 2006, 10:42
Post #17

QUOTE(Sony @ 5 Sep 2006, 11:12)
Vezi ca ai sanse mari sa-l asiguri pe draivarics!
*

Ha? ohmy.gif unsure.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
argon
post 5 Sep 2006, 10:44
Post #18

Mesaj semiautomat

Tineti cont si de faptul ca orice asigurare facuta la Marty, ii mai adauga 200 de grame pa' burta, asa ca grija mare..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Luka
post 5 Sep 2006, 10:46
Post #19

Membru autentic

Marty, explica si tu sa inteleg: daca eu imi fac pensie privata acum si de la 01.01 2007 devine obligatorie si se retine din salariu, cum se procedeaza?
Eu platesc din buzunarul meu si aia nu-mi mai retin din salariu, urmand a se regla la impozit sau cum anume?
Mersi frumos.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
Marty
post 5 Sep 2006, 10:49
Post #20

QUOTE(Luka @ 5 Sep 2006, 11:46)
Marty, explica si tu sa inteleg: daca eu imi fac pensie privata acum si de la 01.01 2007 devine obligatorie si se retine din salariu, cum se procedeaza?
Eu platesc din buzunarul meu si aia nu-mi mai retin din salariu, urmand a se regla la impozit sau cum anume?
Mersi frumos.
*

NU-ti retine nimeni, nimic din salariu! De la 1.01.07 va trebui sa faci dovada ca ai un contract de pensie privata cu o societate de asigurari.
Pe linga CAS care ramine obligatoriu si se va retine din salariu, vei fi obligat ai si un fond privat de pensii, pe care-l vei plati din buzunarul tau.

--------------------
+
driverx
post 5 Sep 2006, 11:00
Post #21

Adica 2 pensii? Obligat prin leje? Pai io imi bag picioru in tribu asta...rrumenia.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Marty
post 5 Sep 2006, 11:55
Post #22

Sunt perfect de acord cu tine, nici eu nu agreez ideea. INSA, in cazul in care dispare obligativitatea platii CAS-ului, ce vor face pensionarii actuali, din ce-si vor mai primi pensiile? nedumerire.gif

--------------------
+
driverx
post 5 Sep 2006, 12:04
Post #23

QUOTE(Marty @ 5 Sep 2006, 12:55)
Sunt perfect de acord cu tine, nici eu nu agreez ideea. INSA, in cazul in care dispare obligativitatea platii CAS-ului, ce vor face pensionarii actuali, din ce-si vor mai primi pensiile? nedumerire.gif
*

Of of...ai si tu dreptate, dar tot nu mi se pare normal. Asta nu e scuza ca eu sa platesc de 2 ori. Imi pare rau pentru ei, dar eu NU voi mai plati la CAS. La sanatate va trebui sa imi fac ca am nevoie de asta, plus ca o sa ma puna sa imi platesc retroactiv, dar la CAS, NU si NU mai fac.

Si nu inteleg....de ce obliga statul sa am si la privat.....ceva pute...rau de tot

This post has been edited by driverx: 5 Sep 2006, 12:05

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
neumann
post 5 Sep 2006, 12:07
Post #24

Membru autentic

From: Spermezeu

Pensionarii actuali ar trebui sa-si primeasca banii investiti de ei de-a lungul timpului, nu contributiile celor activi.
Cel putin in cazul pensiilor private, banii se investesc in diverse moduri.
Ce naiba, ca doar fondul de pensii n-o fi joc piramidal, in care clientii noi ii finanteaza pe cei vechi? La stat insa, Dumnezeu cu mila, dipar banii mai ceva ca iepurasii lu' David Copperfield...

Later
@driverx: pai nu e clar? Daca pensionarii actuali se finanteaza din contributiile celor activi, cei care contribuie in prezent, din ce vor mai primii pensii, avand in vedere ca in viitor se va trece in proportie mare la sistemul privat? De CAS poate nu ai nevoie... Exista si aici varianta privata, cauta o oferta buna si vezi ce clauze iti dau aia.

This post has been edited by cristianco2002: 5 Sep 2006, 12:15

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
tribunul
post 5 Sep 2006, 12:43
Post #25

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Nu stiu cum este cu pensia, dar legat de asigurarile de viata, eu cred ca e foarte multa gargara.
Daca nu ar fi castigurile asa de mari pt. cei care le incheie, nu cred ca s-ar obosi sa-ti faca capul patrat cu cat de bune sunt si cata nevoie ai de ele.
Cred ca ar trebui explicat oamenilor, ce procent din banii lor ii incaseaza, asiguratorul (nu numai cel care incheie polita, ci si seful lui) si unde sunt investiti restul banilor si cu ce profit.
Daca faci niste calcule, o sa-ti dai seama ca parca nu e asa cum pare la prima vedere.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
argon
post 5 Sep 2006, 12:48
Post #26

Mesaj semiautomat

Daca stam bine sa ne gandim, chestia cu pensiile private e un fel de joc piramidal .

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Marty
post 5 Sep 2006, 12:52
Post #27

tribunul:
Ai doua tipuri de asigurari de viata: traditionale si unit linked.
In cazul celor traditionale, lucrurile sunt f. clare: ce depui, aia iei! (explicatie foooaaaaarte generala si evaziva pentru ca aici intra mai multe tipuri de polite si de moduri de despagubiri).
In cazul celor Unit Linked, banii sunt investiti in bonuri de tezaur si/sau actiuni, DUPA CUM DORESTE contractantul!
In prima bruta este inclus, intr-adevar un comision care sa acopere diversele cheltuieli de administrare a contractului.
Toate detaliile de mai sus sunt, repet, prezentate evaziv, nu detaliat! daca te intereseaza detaliile, stabilim o intilnire si iti explic d-a fir a par. smile.gif

argon:
N-are nimic in comun cu un joc piramidal! Pensiile private sunt Unit Linked si sunt de doua feluri: cu cistig garantat sau nu. Banii tai se vor duce exact acolo unde vrei tu si, tot la cererea ta, sunt aduse in pas cu inflatia.

This post has been edited by Marty: 5 Sep 2006, 12:54

--------------------
+
neumann
post 5 Sep 2006, 13:03
Post #28

Membru autentic

From: Spermezeu

Nu e deloc joc piramidal, e un contract ferm de servicii financiare. Ce scrie in contract, aia primesti. Sa zici ca asigurarile sunt un joc piramidal mi se pare o mostra de gandire tipic inginereasca (in mediile de specialitate se numeste "lipsa de cultura a consumatorului").

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Nero
post 5 Sep 2006, 18:41
Post #29

Mr

Eu mi-am facut acum 2 ani o asigurare privata de pensie la ING. Practic platesc 200 de lei pe trimestru bani pe care ei ii investesc si pana acum au scos un randament mai mare decat rata inflatiei. Peste 19 ani pot scoate toti banii sau m-i dau sub forma de pensie. M-am gandit ca aia 200 de lei oricum ii "sparg" pe prostii asa ca daca ii bag la ei macar fac acolo pui si poate peste 20 de ani ii iau si-mi cumpar Logan versiunea 7 smile.gif.

--------------------
Dacia Logan 1.4 2005 - Azur
+
Ake
post 5 Sep 2006, 19:16
Post #30

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

@Marty
Eu sunt curios de o chestie? Nu te-ai trezit cam tarziu? Eu si familia de exemplu sunt full acoperit de tot felul de asigurari. mai am de facut pe casa dar o rezolv luna asta dupa ce termin de renovat. Eu de exemplu n-am reusit sa gasesc printre cunostintele mele vreuna care sa nu aiba cel putin o asigurare sau pensie, desi majoritatea au de toate felurile ca si mine. Am intrebat cam pe toata lumea, pentru ca m-a rugat agenta mea sa-i mai gasesc clienti. Am senzatia ca e full piata, poate doar din cei mai batrani mai gasesti clienti, desi maica-mea de exemplu are si ea, la aproape 60 de ani.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 00:31
Forum Renault