Faza scurta, obligativitatea folosirii luminilor de intalnire
![]() ![]() ![]() |
Faza scurta, obligativitatea folosirii luminilor de intalnire
bae |
![]()
|
||
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|||
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
"Pe mine nu ma intereseaza de colegii de trafic", asta gandeste romanul. Daca trece pe langa un cos de gunoi si arunca o hartie pe jos de nepasare tu vrei sa isi regleze farurile. SI PE BANI nu moca. Iar vorba ta proiectoarele se folosesc obigatoriu indiferent de vreme si de zi. Daca ai sa vada si altii.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu zic totusi sa nu luam de la capat disutia cu proiectoarele
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu, sa n-o luam ca deja m-a apucat damblaua zilele astea. cred ca 50 % din cei care au proiectoare, merg cu ele aprinse, indiferent de situatie. Evident ca multi fac asta si in oras.
Cred ca din estimarea de mai sus lipsesc cei care merg cu faza lunga + proiectoare. N-am idee de procent, dar sunt multi. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
bae |
![]()
|
QUOTE(2dor @ 18 Dec 2006, 14:38) Farurile se pot regla si moca daca stii cum si daca ai un teren suficient de plat pe langa locul de obarsie. Trebuie numai sa vrei! Revenind putin la apelul meu de a ne civiliza si de a incerca sa respectam macar regulile simple, usor de respectat, el este daca vreti un mesaj adresat tuturor acelora care au inscrisa in codul genetic "rebeliunea fara cauza" si pasiunea adolescentina de-a sparge toate regulile. Baieti, grow up! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
sambata am fost pana in predeal si inapoi, 3 masini din 5 aveau farurile aprinse...sau 6 din zece....dar mai sunt si unii prosti care merg cu ele aprinse...dar pe faza lunga....
![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
bae |
![]()
|
Aia nu cred despre ei ca sunt prosti, sunt "jmecheri".
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Mie personal mi se pare o tampenie sa mergi cu farurile aprinse tot timpul
![]() Cel mai distractiv a fost să văd o mulțime de mașini parcate cu farurile aprinse ![]() ![]() This post has been edited by tonicelli: 19 Dec 2006, 22:24 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
bae |
![]()
|
Eu nu am comentat aici (si nici nu vreau sa o fac!) beneficiile (sau lipsa lor!) mersului cu faza scurta aprinsa pe timpul zilei. Ceea ce m-a surprins neplacut a fost faptul ca nu ne putem conforma la o cerinta atat de simpla. Sa fie atat de greu oare sau unii gandesc prea mult si au decis ca nu este necesar?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
E la fel ca "simbiontii" liniei de separare a sensurilor care nu s-ar misca de acolo, ca cei care accelereaza cind sint depasiti, etc. Chestie de educatie.
In ce priveste reglarea farurilor, la cum se regleaza la noi si la cum se monteaza proiectoarele, "la cerere", n-ai sa vezi prea curind reglaje. Ba chiar si cei cu masini vestice au inceput sa le deregleze, mai ales pe cel de pe dreapta sa "bata" mai sus. Poate o solutie sa fie sigilarea mecanismului de reglare. In caz de sigiliu rupt, raspunde soferache, in caz de el intact, posesorul matritei imprimate. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pai la o gramade de masini sunt fixe, aia cum le regleaza?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.191 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(tonicelli @ 20 Dec 2006, 00:24) Nu-i deloc o tampenie sa mergi cu farurile aprinse ziua, deoarece farurile aprinse constituie un punct de reper mai usor identificabil. Gandeste-te la masinile culoarea gri soloban care nu se bucura de o vizibilitate prea buna comparativ cu alte culori deschise. Revenind la topic: este un exemplu elementar de lipsa de civilizatie, in sensul ca respectarea legii face parte din comportamentul unui om civilizat. In plus, daca cei care merg cu farurile stinse nu-si dau seama ca le aprind in primul rand pentru propria lor siguranta inseamana ca nu-i prea duce capu' si nu ai ce sa le faci |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
bae |
![]()
|
De acord cu tine, mai putin partea cu "nu prea ai ce sa le faci". Eu sau tu nu avem ce sa le facem, cel mult sa deschidem un topic pe un forum pe tema asta, dar baietii platiti cu salarii mari din bani publici ar avea daca n-ar fi prea preocupati cu studiul manualelor de luat spaga.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Dec 2006, 10:40) E o intrebare la care n-am raspuns. Desi, sa le faca vesticii asa de "la fix" incit nu trebuie nici un reglaj? In fine, eu ma intilnesc zilnic cu diverse- de la autoturisme la dubite - al caror far dreapta ma chioraste din motive de reglaj. In ce priveste "ai sau nu ce le face" e lunga poveste; atita vreme cit inca ai biciclisti fara nici o lumina, fara nici un catadioptru, carute girla pe sosele de la "nationale" in sus, pietoni traversind pe aiurea, vei avea si "antiluminati". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Eu nu vreau de la soferi sa imi aprinda farurile cand e frumos. Dar domle cand ploua, cand e ceata, cand sunt conditii meteo nefavorabile ii doare mana oare sa aprinda farurile ? Ieri cand era toata vremea aia nasoala aveam oglinda din dreapta f f uda.... m-am chinuit pe putin 30 de secunde sa imi dau seama ca in dreapta/spate la mine se afla unu cu un audi. Trecand acum la cealalta extrema... cine ii lasa domle pe astia sa umble cu halogenele alea din targ care iti rup ochii ? Politia nu ar trebui sa ii amendeze ?
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Mi se pare o prostie mersul ziua cu farurile aprinse ... mai lipsea sa ne agata balonase stegulete sa fim cat mai vzibili.
Pe langa uzura bateriei degeaba, mai sunt cateva masini care au faruri de cacao si te orbesc, cum ar fi loganul si matizul din fabrica. Si inca o chestie deranjanta, cand intri intr-o depasire si iti vine ceva din fata cu farurile aprinse nu poti aprecia prea bine distanta. Desi stau foarte bine cu vederea chesti asta cu farurile ma enerveaza. |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(KTC @ 20 Dec 2006, 12:49) ...Si inca o chestie deranjanta, cand intri intr-o depasire si iti vine ceva din fata cu farurile aprinse nu poti aprecia prea bine distanta... Asta cu farurile aprinse tot timpul in afara localitatilor este copy-paste din legile vesticilor care au reusit sa construiasca autostrazi unde nu te intereseaza cine vine din sensul opus fiindca e ditamai parapetul pe zona mediana. La ei a contat mai mult vizibilitatea masinilor care vin tare pe benzile 2, 3 etc si care, daca nu le vezi la timp cand depasesti intrand pe banda lor, e nasol... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
L-a scos de pe masina fiindca ii consuma prea multa benzina...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cris71 |
![]()
|
![]() Member from Transylvania Group: Members Posts: 53 Joined: 4 October 06 From: Oradea ![]() |
QUOTE(KTC @ 20 Dec 2006, 12:49) Mi se pare o prostie mersul ziua cu farurile aprinse ... mai lipsea sa ne agata balonase stegulete sa fim cat mai vzibili. Pe langa uzura bateriei degeaba, mai sunt cateva masini care au faruri de cacao si te orbesc, cum ar fi loganul si matizul din fabrica. Si inca o chestie deranjanta, cand intri intr-o depasire si iti vine ceva din fata cu farurile aprinse nu poti aprecia prea bine distanta. Desi stau foarte bine cu vederea chesti asta cu farurile ma enerveaza. Sorry ca repostez intreg citatul. Daca nu poti aprecia distanta cand iti vine unul din fata cu farurile aprinse, atunci cum naiba o mai apreciezi daca le are stinse? (cu exceptia cazului in care e bolovan si vine cu faza lunga. Atunci apreciezi din plin ![]() Decat unul cu luminile stinse care nu stii ce face (sta, merge) sau cu luminile de pozitie (alta categorie de bolovani) las' sa-l vezi, ca sa nu ai surprize. E plin dintr-astia cu vedere de vultur care n-au nevoie de faruri, chiar azi dimineata am vazut cativa cu luminile stinse pe cand abia se crapa de ziua. Tipic romanesc "io vad, ceilalti nu ma intereseaza" btw, cum e ala logan si matiz de fabrica? exista si de-alea care se fac artizanal, manual sau cum?? ![]() btw again, bateria se uzeaza si de la viteza excesiva asa ca... ![]() |
--------------------
Renault
Captur
2022 / Intens
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Asta cu farurile aprinse tot timpul in afara localitatilor este copy-paste din legile vesticilor care au reusit sa construiasca autostrazi unde nu te intereseaza cine vine din sensul opus fiindca e ditamai parapetul pe zona mediana. La ei a contat mai mult vizibilitatea masinilor care vin tare pe benzile 2, 3 etc si care, daca nu le vezi la timp cand depasesti intrand pe banda lor, e nasol...
Eu unul n-am inteles care este sensul folosirii luminii de intilnire ziua PE AUTOSTRADA.... Remarca te rog ca am zis autostrada. In rest sunt de acord cu folosirea luminilor de intilnire ziua pe sosele. Chiar le folosesc de vreo citiva ani buni. |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai sa spunem ca tu mergi cu 90, depasesti pe cineva care merge cu 70. Din spate vine unul cu 130. Daca are farurile aprinse este mult mai usor sa-l vezi si sa-i estimezi viteza, sa nu-i tai fata, ceea ce la vitezele alea ar fi tragic.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
QUOTE(bae @ 19 Dec 2006, 22:50) Eu nu am comentat aici (si nici nu vreau sa o fac!) beneficiile (sau lipsa lor!) mersului cu faza scurta aprinsa pe timpul zilei. Ceea ce m-a surprins neplacut a fost faptul ca nu ne putem conforma la o cerinta atat de simpla. Sa fie atat de greu oare sau unii gandesc prea mult si au decis ca nu este necesar? Nu este o cerinta atat de simpla. Cand ai condus mai mult de 10-15 ani fara a aprinde farurile ziua, se intampla pur si simplu sa uiti. Fara reavointa sau dezinteres. Eu unul mai uit, dar imi aduc aminte cand ii vad pe ceilalti. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Dacă uiți, încearcă să-ți aduci aminte !!! Știi zicala ... "Orice învăț are și dezvăț !"
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
QUOTE(ovidiusoft @ 20 Dec 2006, 15:33) Pai sa spunem ca tu mergi cu 90, depasesti pe cineva care merge cu 70. Din spate vine unul cu 130. Daca are farurile aprinse este mult mai usor sa-l vezi si sa-i estimezi viteza, sa nu-i tai fata, ceea ce la vitezele alea ar fi tragic. Mda....sa-mi fie rusine.... ![]() ![]() |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
wader |
![]()
|
![]() membru suspendat Group: Members Posts: 21 Joined: 18 November 06 ![]() |
KTC are dreptate. Loganul si Matizul au farurile orientate catre stele.Din fabrica.Am ajuns sa recunosc masinile astea de la mare departare - dupa cum lumineaza.Daca nu e Matiz, sigur e Logan
![]() |
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Exact, eu credeam ca sunt eu nebun dar se pare ca imi mai impartasesc si altii parerea referitor la logan si matiz
This post has been edited by FLP: 20 Dec 2006, 20:15 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
bae |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
coco_3033 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 12 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Ce ziceti de cei care uita sa aprinda faza scurta noaptea in oras (Bucuresti)? In seara asta am vazut 2 soferi destia, care cred ca se orienteaza dupa lumina stradala. Numai bine |
--------------------
Dacia
1300
1982
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(wader @ 20 Dec 2006, 18:32) si daca zic ca nu-i asa...doar ca unii nu au citit acea cartulie in care se spune ca exista un buton de reglare al farurilor, cind masina este incarcata cu 1,2,3,4 pasageri plus bagaje si acel buton nu este folosit corespunzator sau deloc... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:27 |