Ruse, calatorie pt cumparaturi
![]() ![]() ![]() |
Ruse, calatorie pt cumparaturi
Nicanor |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 18 May 11 ![]() |
|
||
--------------------
Volvo
940 GL
1993
|
|||
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Tehnomarket - echivalent Domo la ei
![]() |
--------------------
**
|
|
pstefan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 16 February 10 ![]() |
azi am luat Jim Beam la 1L cu 20 leva din Kaufland Ruse !
|
--------------------
Dacia
Logan
2011 BMW F650GS 2003
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pai cam atat e si pe la noi, nu trebe drum pana la ruse pentru asta...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
pstefan |
![]()
|
unde naiba gasesti cu 42 de lei la 1 L Jim Beam?
|
--------------------
Dacia
Logan
2011 BMW F650GS 2003
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
A, pardon, aveam impresia ca 20 leva sunt 80 lei.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Nicanor @ 21 May 2011, 00:12) multam fain! ![]() cineva mi-a zis de un magazin de electrice, ceva cu tehno..., as vrea sa cumpar o masina de spalat vase si se pare ca este cu cateva milioane bune mai ieftina acolo. aveti idee de magazin? http://www.technomarket.bg/ (gasesti acolo si preturile in leva) in ruse par sa fie 2 magazine: http://www.technomarket.bg/stores?city=%D0...%A1%D0%95#store (ai acolo si coordonatele, pt GPS ![]() partea dubioasa e ca domo si Tehnomarket au fost cumparate de un fond de investitii numit Equest Investment Balkans, dar nu prea stie ce vrea cu ele. prin bulgaria au inchis magazinele Domo si au pastrat Tehnomarket, la noi s-au apucat sa le foloseasca pe amandoua (inca mai exista cateva magazine Tehnomarket), apoi s-au razgandit si cica le rebranduiesc drept Domo Outlet (http://www.sfin.ro/articol_19666/domo_renunta_la_brandul_technomarket_in_romania.html) . nu stiu insa daca practica aceleasi preturi ca si in bulgaria. QUOTE(klaus @ 21 May 2011, 20:45) pt conversia(aproximativa) din leva in lei inmultesti cu 2, nu cu 4 ![]() This post has been edited by Smiley: 23 May 2011, 18:30 |
-------------------- |
|
sorin69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 27 June 10 From: Bucuresti ![]() |
pana la urma care sunt taxele actuale de pod atat la noi cat si la bulgari ?
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
2016 Exclusive 1,6 VTI 115 C.P.Euro 6 You"ll Never Walk Alone
|
|
pstefan |
![]()
|
25 lei la noi , 6 euro la ei , mai dai pe vigneta 30 lei sau vreo 12 leva parca , depinde ce ai.
|
--------------------
Dacia
Logan
2011 BMW F650GS 2003
|
|
Nicanor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 18 May 11 ![]() |
multumesc mult pentru informatii!
![]() |
--------------------
Volvo
940 GL
1993
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
sorin69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 27 June 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiam eu, s-au smecherit si bulgarii.... adica nu cer vigneta ca sa intri in oras... ca in oras nu e nevoie de vigneta. Insa cer vigneta ca sa IESI din oras !
Si uite asa te pune sa platesti vigneta cand IESI din tara lor. Sa ma corecteze cine stie exact ca nu e asa. Dar la Silistra ii puneau pe toti sa cumpere vigneta la iesire - in vama spre Romania !!! Suna sinistru, dar se pare ca era adevarat - asa era anul trecut. Asa ca de aceea multi lasau masina in RO si se duceau pe jos pana la magazinele din BG. Pe total eu nu am fost impresionat de preturile joase din BG - asa ca nu consider ca ar mertita efortul, decat daca chiar locuiesti langa granita. Nici poveste sa merite sa mergi din Bucuresti si sa pierzi jumatate de zi...Acuma depinde...daca cumper 20 de Jim Bin ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
sorin69 |
![]()
|
La Ruse nu este cazul, magazinele si punctul de frontiera se afla in interiorul orasului. Cat despre rentabilitatea cumparaturilor, eu zic ca, odata pe luna cel mult la doua luni merita facuta o aprovizionare mai consistenta. Parerea mea este ca, atat la alimente, bauturi alcoolice si nealcoolice, detergenti ori consumabile de igiena personala ( sapun, pasta de dinti, sampon etc ) stau mult mai bine decat noi la preturi si chiar calitate.
This post has been edited by sorin69: 25 May 2011, 15:38 |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu va mai duceti la balamuc pentru 5% la pret ca nu merita
![]() |
--------------------
**
|
|
sorin69 |
![]()
|
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
luck33ro |
![]()
|
Si asa au crescut romanii preturile in Ruse... ne injura saracii bulgari non-stop
![]() |
--------------------
**
|
|
sorin69 |
![]()
|
Taxele de pod exista din pacate, nici vorba sa se renunte la ele.
25 lei la dus si 12 leva la intoarcere. |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
sorin69 |
![]()
|
Pana la urma bulgarii,se pare ca, se vor tine de cuvant.
Ieri Antena 3 a anuntat ieftinirea taxei de pod la bulgari de la 6 euro la 2 euro. P.S. cred ca, nu deranjeaza noua poza de la avatar This post has been edited by sorin69: 2 Jun 2011, 10:58 |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
luck33ro |
![]()
|
dap 2 euro la boolgari am vazut personal pretul afisat la ghereta in partea lor de pod...Ai nostrii moojisti ca de obicei..
![]() |
--------------------
**
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai m-am intors si eu dintr-o plimbare prin centrul Ruse si pentru ca am gasit multe info utile aici, am zis ca e frumos sa-mi aduc si eu aportul.
Ruse e un orasel mic dar frumos, centrul pietonal e perfect pentru o plimabre linistita, e liniste, lume putina pe strazi, masini putine, magazinase mici si multe, preturi ok. E cam ce-si doreste romanul satul de zgomot, praf, mall-uri, etc. Taxa de pod este 25 RON la noi si 2 euro la intoarcere. Am gasit discutii aici referitoare la necesitatea vignetei. Ideea e asa: daca mergeti la METRO sau la alte centre comerciale situate in afara orasului TREBUIE vigneta, intrucat trebuie sa o luati pe Bd. Bulgaria care este ca un fel de centura. Situatia este oarecum similara cu ce e in Bucuresti in cazul in care vrei sa ajungi la Metro Baneasa - trebuie sa iesi din oras si atunci e nevoie de vigneta. Daca insa vrei sa mergi doar sa te plimbi prin centru NU E OBLIGATORIE vigneta. Imediat dupa ce iesi din vama e un placa mare indicatoare RUSE/PYCE, deci esti in oras. Urmeaza un sens giratoriu. Daca mergi in oras, acolo faci dreapta, drumul se cheama bd. Tutrakan, care te duce catre centru. Locuri de parcare se gasesc destul de usor, nefiind multe masini pe strazi. Sunt locuri si cu plata si fara iar traficul este chiar lejer. In centru sunt cateva terase foarte dragute, mie mi-a placut terasa Happy. Foarte buna inghetata la cornet, n-am mai mancat de cand eram copil, foarte buna si aromata. Cursul de schimb euro-leva a fost de 1.93 si RON-leva de 0.43, deci e mai avantajos sa schimbi euro decat lei. Preturile sunt cu 5-10% mai mici decat in Buc. In rest, va urez "dixtractie" placuta! |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
sorin69 |
![]()
|
Este si nu prea centura avand in vedere ca, se circula o mare bucata din drum prin oras. Eu stiu ca, bulgarii au o limita de cativa km. de la iesirea din oras pana la obligativitatea cumpararii vignetei. Deasemenea stiu ca, dupa Metro este si panoul in care esti anuntat de obligativitatea vignetei, acum un an, doi am intrebat un vames bulgar daca pot merge pana la Metro fara vigneta si mi-a spus ca, este ok. Dar cu prima ocazie cand voi iesi spre Metro si voi vedea un echipaj de politie ii voi intreba daca este necesar ori nu vigneta pana la Metro. Acum ramane ca, fiecare dintre noi sa procedeze cum crede de cuviinta, nu inseamna ca, ceea ce stiu eu este si 100% exact.
Intr-adevar la Happy este ok si au meniurile si in romana. This post has been edited by sorin69: 19 Jun 2011, 20:50 |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
luck33ro |
![]()
|
Sambata pe la ora 10.00 la intrarea in Ruse (dupa rondul de la granita) erau cam 50 de masini de Ro oprite. Masinile erau din toate judetele tarii si aproape blocau crculatia. Parca erau la o manifestatie sau plecau la vreun meci de fotbal. Toti nebunii aia se duceau spre litoralul bulgar cumva?
![]() |
--------------------
**
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vallixx @ 19 Jun 2011, 17:37) Am gasit discutii aici referitoare la necesitatea vignetei. Ideea e asa: daca mergeti la METRO sau la alte centre comerciale situate in afara orasului TREBUIE vigneta, intrucat trebuie sa o luati pe Bd. Bulgaria care este ca un fel de centura. Situatia este oarecum similara cu ce e in Bucuresti in cazul in care vrei sa ajungi la Metro Baneasa - trebuie sa iesi din oras si atunci e nevoie de vigneta. Daca insa vrei sa mergi doar sa te plimbi prin centru NU E OBLIGATORIE vigneta. Imediat dupa ce iesi din vama e un placa mare indicatoare RUSE/PYCE, deci esti in oras. Urmeaza un sens giratoriu. Daca mergi in oras, acolo faci dreapta, drumul se cheama bd. Tutrakan, care te duce catre centru. Locuri de parcare se gasesc destul de usor, nefiind multe masini pe strazi. Sunt locuri si cu plata si fara iar traficul este chiar lejer. QUOTE(sorin69 @ 19 Jun 2011, 20:49) Este si nu prea centura avand in vedere ca, se circula o mare bucata din drum prin oras. Eu stiu ca, bulgarii au o limita de cativa km. de la iesirea din oras pana la obligativitatea cumpararii vignetei. Deasemenea stiu ca, dupa Metro este si panoul in care esti anuntat de obligativitatea vignetei, acum un an, doi am intrebat un vames bulgar daca pot merge pana la Metro fara vigneta si mi-a spus ca, este ok. Dar cu prima ocazie cand voi iesi spre Metro si voi vedea un echipaj de politie ii voi intreba daca este necesar ori nu vigneta pana la Metro. Acum ramane ca, fiecare dintre noi sa procedeze cum crede de cuviinta, nu inseamna ca, ceea ce stiu eu este si 100% exact. Încâlcită treaba cu vinieta bulgărească pentru cei care merg doar în Ruse, pe centură (bd. Bulgaria) sau nu. După umila mea mea părere n-ar fi necesară nici măcar pentru bd. Bulgaria, pentru că semnul de atenționare privind necesitatea vinietei apare mult după ieșirea din oraș (spre Biala mă refer), mult după Metro. Pe de altă parte, pentru oraș se face dreapta imediat, din giratoriul de după PTF, n-ar fi necesar bd. Bulgaria (și la Metro de poate ajunge prin oraș). Plus că mai sunt cartiere Ruse-ști pe partea de sud a ”centurii” (nu e chiar centură ocolitoare, deși cam are regimul ăsta, fiind destinată traficului de tranzit). Până acum 2 zile aș fi sfătuit pe oricine să nu cumpere vinieta dacă merge doar în Ruse, cu observația de a evita bd. Bulgaria, pentru a nu da ocazia unor discuții cu Garciovii lor. DAR ... Marți am trecut podul dinspre Ruse spre Giurgiu. Veneam de mai departe și aveam vinieta. (Trec peste faptul că era foarte aglomerat, ne-au ținut vreo jumătate de oră pe centură, și pe urmă a mers foarte greu, aglomerația fiind generată de formalitățile de la bulgari: plată pod și control vinietă). Pe un panou din PTF scrie mare: plată pod și control vinietă. Benzile sunt marcate, în afară de ”autoturisme”, ”autocare” etc. și cu câte o placă verde ”vinieta validă”, respectiv roșie ”fără vinietă”. Când am trecut eu erau 3 benzi pline de autoturisme (nu se mai ținea cont de alte semnalizări), se plătea podul, se dădea chitanță (cu numărul mașinii), și se scana vinieta din geam. Cât am văzut eu nu au scos pe nimeni din rând pentru amenzi, șpăgi sau alte explicații. L-am întrebat pe Garciov dacă trebuie vinieta dacă merg doar în Ruse, a ridicat din umeri, a arătat spre scanerul de viniete, și a zis că da. Mai departe, procedează fiecare cum crede. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu a inteles ce l-ai intrebat, sau a facut pe prostu
![]() Repet, ca si rezident bulgar, in oras nu ai nevoie de vigneta! Nu inteleg ce e asa de greu de inteles si ce naiba tot comentam prostia asta de vigneta? E acelasi lucru ca si la noi - in orase nu se cere rovigneta si din ce stiu eu, nici pe centurile ocolitoare, care sunt tot ale orasului, adica nu sunt drumuri nationale!!! |
--------------------
**
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Ca și rezident bulgar (în Ruse), dacă vii spre Giurgiu, treci prin PTF cu bonus control viniete (nu mai ești în oraș). Te înțelegi cum poți cu controlorii, dar pe limba ta. Ca român care nu știe decât 5 cuvinte bulgărești, n-aș putea sta la discuții cu ei să le spun că eu am fost doar în Ruse, și că după părerea mea nu trebuia s-o cumpăr. Cam asta e problema. Treci prin PTF, se verifică vinieta. Bineînțeles, o tâmpenie a cefelor groase. Controlul ăsta (total, prin sondaj, prin scanarea numerelor din mers, cum vroiau ei) trebuiau să îl facă undeva pe drum, nu în PTF.
PS: Nu știu dacă se verifică vinieta tot timpul, sau era doar o acțiune heirupistă în mijlocul căreia am nimerit și eu. PS2: Cam același lucru l-au pățit tiriștii ăia cu echipamentele de concert la Nădlac. Cefele groase de Arad le-au cerut ROvinietele în PTF, și parcă pentru zilele anterioare (nu mai țin bine minte). |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 20 Jun 2011, 00:17) Sambata pe la ora 10.00 la intrarea in Ruse (dupa rondul de la granita) erau cam 50 de masini de Ro oprite. Masinile erau din toate judetele tarii si aproape blocau crculatia. Parca erau la o manifestatie sau plecau la vreun meci de fotbal. Toti nebunii aia se duceau spre litoralul bulgar cumva? ![]() Acolo eram si eu pe la 09.30...Era o coada de app.25-30 pers.Am intrat in vorba cu cineva si cand i-am spus ca 300 de m mai incolo este o alta benzinarie de unde se pot achizitiona vignete mi a raspuns ca prefera sa stea acolo la coada ![]() wtf?pe urma mi am adus aminte ca romanii au un sentiment de siguranta cand stau la coada ,in haita...asa ca am plecat,mi am luat vigneta si mi am continuat drumul...ca sa nu mai zic ca la benzinaria respectiva ii ardea pe fata spunand ca are vignete numai pe minim 1 luna. In schimb,de cate ori m am intors in tara,niciodata nu am fost controlat la vigneta. |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
luck33ro |
![]()
|
Ce prostovani...
![]() |
--------------------
**
|
|
mateimatei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Acum taxa de pod la bulgari se achita dupa citirea codului de bare de pe vigneta. Asa ca nu aruncati acel cod.
|
--------------------
Renault
Megane
Estate dCi-1.5-80 CP/2005
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
nu neaparat....am impresia ca acel cod se citeste aleatoriu...
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 11:02 |