DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> D'ale alegerilor (noi vs. voi)

M.C.
post 26 Jul 2004, 15:55
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Ploiesti ,din cind in cind.

--------------------------------------------------------------------------------

MisterB, nu te supara,ne spui si noua cit te platesc cei de la PSD pentru publicitate ?
Se observa ca pui suflet in tot ceea ce scrii.
Propune-le si un slogan,care se potriveste la fix pentru ei:
VORBA MULTA ,SARACIA OMULUI !
Asta face PSD!

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Raven
post 26 Jul 2004, 16:49
Post #32

Membru incepator

From: Bucuresti

Misterb sa stii ca orinetarea mea este de centru dreapta pentru ca asa mi se pare mie normal si asa consider eu ca este sanatos pentru o economie (mai ales in tranzitie), insa nu simpatizez neaparat cu unii sau altii. Asta pentru ca sunt niste dobitoci toti si nu avem inca o clasa politica. Pot sa spun insa ca ma deranjaza in mod deosebit PSD-ul pentru ca astia se comporta ca o gasca de cartier care a pus monopol pe coltu' de la Victoria si percep taxa de protectie si toate alte naturile pentru cine e nevoit sa treaca pe acolo. Dupa cum am spus si unii si altii au facut lucruri bune si rele, eu cel putin recunosc meritul PSD-ului pentru ce a facut dupa 2000(nu a mai fost chiar o bataie de joc totala). Ce ma deranjaza la ei este ca puteau sa faca mult mai mult, adica aveau posibiliatea reala si nu doar impresia, insa pur si simplu nu au vrut pentru ca probabil nu era in avantajul lor(aici mai este de vina si politica de centru-stramba pe care o duc).
Cat despre precedentii aia puteau sa faca mult mai mult decat au facut insa ei de fapt sunt de laudat ca au reusit sa faca macar atat cat au facut (au amenajat un pic drumul ala batut de care spuneai, astfel ca PSD-ul sa nu mai aiba incotro) tinand cont de faptul ca toata guvernarea lor a fost o continua paruiala si aruncatul bolovanului incins de la unii la altii. Daca aia nu incepeau cu restructurarile masive manca PSD-ul mustar pe paine in perioada asta...

--------------------
Renault Symbol Fidji 1,5 DCI 2007
+
Michidush
post 26 Jul 2004, 18:49
Post #33

Membru incepator

Stimate domnule MisterB. Ardoarea cu care lauzi performantele PSD ma obliga sa-ti amintesc cateva lucruri despre partidul in cauza:
Staniloiu, Sechelariu, Vanghelie, Cozmanca, Mischie, Melinescu, Mazare, Nastase, Iliescu, Beuran.
E suficient? A stai un pic sa mai adaug:
-penultima tara din Europa centrala si de est (exceptie ex. URSS)
-cea mai corupta tara din Europa
-volumul cel mai mic de investitii straine
-tineretul emigreaza masiv
-natalitatea scade
-productivitatea agregata a economiei ce-a mai scazuta din tarile central europene, exceptie Albania
-procese pierdute cu sutele de statul roman la Haga
-incalcari flagrante ale drepturilor omului
NU ma apuc sa scriu discursuri de doua pagini ca tine, despre minunile facute de cei enumerati mai sus pentru ca una din regulile forumului spune sa atacam idei nu persoane.
Asa incat iti urez bata si sedere placuta in Romania!!

--------------------
"Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.)
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 15:31
Post #34

Membru

From: București

Eu aș mai adăuga ceva la cele spuse de Michidush: una dintre regulile elementare ale democrației este alternanța la putere. Cred că și dacă va cîștiga altcineva alegerile (mă gîndesc la alianța PNL-PD), înlocuind PSD-ul de la conducere, cale de întoarcere nu mai există, România va fi integrată în UE.
Așa că fraza de mai jos nu ține ca argument.

[quote] Ca sa dau un exemplu ca la 21 sau Black Jack, ai in mana 20 (nu ai fost servit direct cu 21) deci bine dar e loc de mai bine si ai mizat o gramada de bani (a se citi integrarea in UE , crestere econommica una peste alta viitorul nostru) ce faci ai mai trage o carte cu probabilitate mare sa pierzi (de peste 90%)sau ai pastra mana? Logica si nu riscul ma indeamna sa pastrez mana.
[/quote]

Nimeni nu este de neînlocuit.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
Ake
post 27 Jul 2004, 17:33
Post #35

Morderator

Group: Moderatori

Afirmatia ca PSD -ul ne-a integrat in NATO , UE , s.a.m.d. e la fel de aberanta ca aceea ca Ceausescu ne-a facut metrou in Bucuresti. Ce daca ar fi ramas Dej n-ar fi facut metrou ?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
SGN_1310
post 27 Jul 2004, 20:34
Post #36

sgn_1310

Group: Banned
From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Daca in K 1 s'ar ataca idei.....ehe.... ce plictisitor ar mai fi:)

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 21:38
Post #37

Membru

Păi să se inventeze monitoare cu mănuși de box și cînd nu-ți convine ceva la un partener de discuție, pac! jos cu el, la fel ca în reclama aceea la smîntînă... laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
paulp
post 27 Jul 2004, 21:41
Post #38

Bagator de seama!

From: Iasi

sau politicienii sa-si puna meclele pe post de "loc de dat cu pumnu" :twisted:
nu-i asa ca ne-am transforma intr-o natie de boxeri? :twisted:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 21:48
Post #39

Membru

Aici sînt de acord cu tine, dar în rest, iack! Știi ce nu-mi plăcea mie în parcurile de distracții de mai demult? Mașinăria aceea de dat cu pumnul în ea, pe lîngă care se adunau golanii din cartier, să bage fise și să izbească năprasnic... Am mai vazut o asemenea mașină la Costinești, anul ăsta. Erau ceva băieți în jurul ei...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
BX_master
post 27 Jul 2004, 22:50
Post #40

Membru incepator

From: Lyon-FR

Oameni buni. Imi pare rau. Am actionat la nervi. Ma si justific. Taica-miu lucreaza in agricultura (e un exemplu printre alte mii de exemple similare). Anul trecut a fost an prost. Din cauza secetei. Nu s-a facut griul: criza de proportii, piinea s-a scumpit etc. Anul asta: an bun. S-a facut mult griu. Agricultorii totusi sunt si mai aproape de faliment pentru ca NU AU CUI VINDE GRIUL la un pret care sa le acopere macar cheltuielile. Desi se ofera preturi mai mici ca anul trecut pentru noua recolta, totusi piinea nu scade la pret in orase. In timpul asta Trita Fanita isi ia un nou Mercedes in leasing. SI ATUNCI, CUM POTI SA MAI AI TUPEUL sa IEI APARAREA PSD-ULUI?
Doi la mina, m-a enervat tipul respectiv cu expresia "stop joc". Tipic pentru mentalitatea pesedista. La furat, inainte. Cind e vorba sa se justifice sau sa dea socoteala electoratului sau parchetului : "stop joc"...Misto reguli, n-am ce zice. :vmad: :vmad: :vmad:
Eu unul m-am cam saturat sa imi spuna toti parvenitii "stop joc". Desi nu am votat nici o data pina acum in Franta, va promit ca la toamna organizez un drum special la consulat la Marsilia cu masina personala cu 5 sau 6 studenti romani de aici sa votam SCHIMBAREA! Curaj fratilor, nu mai e mult! :!: :!: :!:

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
misterb
post 28 Jul 2004, 06:42
Post #41

Membru autentic

[quote]Doi la mina, m-a enervat tipul respectiv cu expresia "stop joc". Tipic pentru mentalitatea pesedista. La furat, inainte. Cind e vorba sa se justifice sau sa dea socoteala electoratului sau parchetului : "stop joc"...Misto reguli, n-am ce zice. :vmad: :vmad: :vmad:
Eu unul m-am cam saturat sa imi spuna toti parvenitii "stop joc". Desi nu am votat nici o data pina acum in Franta, va promit ca la toamna organizez un drum special la consulat la Marsilia cu masina personala cu 5 sau 6 studenti romani de aici sa votam SCHIMBAREA! Curaj fratilor, nu mai e mult! :!: :!: :!:[/quote]

"Stop joc" e o expresie nu se referea la niste reguli de pe acest forum sau de la acest subiect, e un fel de a spune ca numai doresc sa dezbat subiectul si asa para dezbatut si de o parte si de alta a baricadei si cum spunea cineva ne consuma energia inutil la urma urmei, e problema ta daca ai un vocabular limitat in expresii si cuvinte. IN al doilea rand nu cred ca ma cunosti ca sa poti afirma daca sunt parvenit sau nu, in schimb prin faptul ca te afli intr-o tara civilizata de unde se presupune ca ar trebui sa inveti ceva si din modul lor de a dezbate si de se face politica dar si de a te comporta si vorbi, se pare ca nu ai invatat nimic. Stop joc tongue.gif

--------------------
Renault Clio IV Estate 0,9 TCe 2015
+
AL
post 28 Jul 2004, 07:47
Post #42

Member

Vedeti voi, de aia nu prea's bune discutiile despre politichie.... se incing spiritele pentru lucruri despre care se poate doar discuta (cu exceptia votului)...cred ca ar fi mai bine ca toti cei de aici si cei plecati sa incercam sa FACEM ceva pentru "schimbare", fiecare in domeniul sau...

Va rog pe amandoi, si pe BX si pe misterb, incercati sa va abtineti de la atacuri... nu am drepturi de moderare aici... va rog acest lucru in calitate de coleg de forum!... consider ca cea mai buna cenzura e auto-cenzura.... si eu am avut de multe ori impulsul de a scrie vrute si nevrute la adresa cuiva... si mi-am impus sa nu o fac!... va rog si pe voi sa procedati la fel, de dragul discutiei, al subiectului dezbatut. Pe BX il mai rog ceva, pana nu se ia de el vreun alt moderator mai dur :mrgreen: .... scoate din semnatura adresa aia de site.... s-a decis sa nu se mai accepte linkuri in semnatura... scrie si prin Regulament. Poti insa pune in Profil-ul tau adresa respectiva si te poti semna cu link la profil :wink:

PS...BX, pe 1 august ajung la Grenoble... voi incerca sa te contectez la telefon, in limita timpului disponibil...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
litza
post 28 Jul 2004, 08:15
Post #43

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Mai, sincer sa fiu m-am plictisit sa citesc polemica asta si am sarit multe post-uri.

(editat de mine ulterior cu scuzele de rigoare)

Am niste intrebari:

- de ce platim domnle abonamentul TVR fara nici un contract (e o taxa obligatorie) care este total anti-constitutionala in continuare, ha?
- de ce daca am chef de maine sa imi arunc caloriferele pe geam, eu trebuie in continuare sa platesc caldura la un pret triplu de cat face?
- de ce dintr-un salar de 5 mil statul imi i-a 1.5 mil impozit.
- de ce platesc asigurarile medicale la stat, cand in spitale trebuie sa dau spaga, risc sa ma imbolnavesc mai grav decat inainte de a intra in spital si trebuie sa merg cu medicamentele/mancarea de acasa (caz concret: spitalul judetean din TM a fost renovat la exterior fix inainte de locale prin fondurile consiliului judetean patronat de PSD, iar cand intri inauntru e jale). Plus ca asigurarile platite de mine drept de sanatate +cele platite de firma pentru mine ajung fix la sanatate nu.
- de ce nu se repara domn'le strazile ca lumea. Doar la noi am vazut sosele care se strica in 3-4 luni dupa plombare. Altele chiar mai repede. Treci granita la unguri (aici in TM suntem la 60 km de granita) sa vezi cum se schimba peisajul rutier. Noi nu suntem in stare?
- de ce mult anuntatul Punct de Trecere a Frontierei Cenad inaugurat de CJT Timis in frunte cu membrii marcanti PSD, tot cu vreo luna-doua inainte de locale sta in continuare nefolosit. La frontiera cu UE noi avem o taraba ca si cea din piata. Pardon, aia din piata e mai moderna.
- si ar fi mai multe dar m-am plictisit de scris si iarasi m-am enervat. :vmad:

PS: pana cand nu se rezolva genul acesta de probleme, eu voi continua sa votez opozitia pana se invata minte careva ca lucrurile nu mai pot continua in halul asta in RSR. Si indiferent cine o veni la putere, daca tot nu se indreapta lucrurile, tot opozitia voi vota si dupa-aceea.

later edit:
Trebuie sa ne obisnuim politicienii cu alaternanta la putere. Doar asa vor invata ca daca vor sa ramana la putere trebuie sa munceasca pentru noi in primul rand, nu doar pentru ei.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
BX_master
post 28 Jul 2004, 09:23
Post #44

Membru incepator

From: Lyon-FR

Al, eu plec in Romania pe 7 august. Daca ma suni intre 1 si 7 august, cu cea mai mare placere. Facem un tur de Lyon.
Am scos link-ul din semnatura. Scuze, nu eram la curent cu noile reguli.
Atentie pe drum (mie mi-e cel mai greu sa circul pe caldura) si drum bun!

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
MoneyTalks
post 28 Jul 2004, 09:32
Post #45

-

From: Ireland

Nu va mai luati unul de altul, ca altfel inchid topicul! Incercati sa purtati o discutie civilizata. Iar daca nu va convin ideile cuiva, combateti-l cu ideile voastre, intr-un mod DECENT! :idea:

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
misterb
post 28 Jul 2004, 10:05
Post #46

Membru autentic

[quote]Mai, sincer sa fiu m-am plictisit sa citesc polemica asta si am sarit multe post-uri. Avem (cel putin) un PSD-ist convis aici (misterb). Asta m-am lamurit.

Pt el si pt altii ca el niste intrebari:

- de ce platim domnle abonamentul TVR fara nici un contract (e o taxa obligatorie) care este total anti-constitutionala in continuare, ha?
- de ce daca am chef de maine sa imi arunc caloriferele pe geam, eu trebuie in continuare sa platesc caldura la un pret triplu de cat face?
- de ce dintr-un salar de 5 mil statul imi i-a 1.5 mil impozit.
- de ce platesc asigurarile medicale la stat, cand in spitale trebuie sa dau spaga, risc sa ma imbolnavesc mai grav decat inainte de a intra in spital si trebuie sa merg cu medicamentele/mancarea de acasa (caz concret: spitalul judetean din TM a fost renovat la exterior fix inainte de locale prin fondurile consiliului judetean patronat de PSD, iar cand intri inauntru e jale). Plus ca asigurarile platite de mine drept de sanatate +cele platite de firma pentru mine ajung fix la sanatate nu.
- de ce nu se repara domn'le strazile ca lumea. Doar la noi am vazut sosele care se strica in 3-4 luni dupa plombare. Altele chiar mai repede. Treci granita la unguri (aici in TM suntem la 60 km de granita) sa vezi cum se schimba peisajul rutier. Noi nu suntem in stare?
- de ce mult anuntatul Punct de Trecere a Frontierei Cenad inaugurat de CJT Timis in frunte cu membrii marcanti PSD, tot cu vreo luna-doua inainte de locale sta in continuare nefolosit. La frontiera cu UE noi avem o taraba ca si cea din piata. Pardon, aia din piata e mai moderna.
- si ar fi mai multe dar m-am plictisit de scris si iarasi m-am enervat. :vmad:

PS: pana cand nu se rezolva genul acesta de probleme, eu voi continua sa votez opozitia pana se invata minte careva ca lucrurile nu mai pot continua in halul asta in RSR.[/quote]

Foarte pertinente intrebarile puse de tine dar nu cred ca de toate este raspunzator PSD, dar ma rog asa e obiceiul cine e la putere este de vina pentru toate relele care se intampla in tara. Doar asa "en passant" ce folos daca ai avea salariul de 100 de milioane si o paine ar costa 10 mil? A tipari bani fara acoperire inseamna inflatie asta odata si in al doilea rand din pacate suntem prea mici sa ne opunem ideilor si functionarasilor idioti de la FMI puternic contestati in politica lor economica impusa de catre economisti de talie mondiala (Stiglitz) . Dezastrul Argentinei si esecul FMI in acea tara il stie toata lumea. Cresterea economiei nu poate fi facuta decat printr-o stimulare a productiei prin ceresterea cererii interne si externe. Desigur salariile sunt o sursa de crestere a consumului daca sunt suficient de mari ca sa iti poti satisface nevoile dar daca le maresti prea repede ai sfeclit-o. De aceea exista credite si asta s-a vazut ca cererea pt credite de consum a crescut dar iarasi daca e prea rapida o sfeclim. Salarii mici au si bulgarii chiar mai mici ca ale noastre , nu spun ca este bine dar daca nu sunt bani de unde salarii? E un cerc vicios din care incet incet o sa iesim.
Ma rog situatia e mult mai complexa am dat doar un exemplu dar se leaga mult mai multe si chiar nu avem timp si nici loc de o asemnea discutie.
Referitor la PS-ul tau inteleg ca daca vine la putere opozitia actuala in 2008 votezi PSD ? Asta ca sa fi consecventa in ceea ce ai spus mai sus. laugh.gif

Gata chiar ca nu mai scriu la subiect ca asa putem sa o tinem pana dupa alegeri..... laugh.gif Vom vota si om vedea , indiferent cine iese sper sa fie bine si sa continuam drumul spre UE si reformele.

--------------------
+
litza
post 28 Jul 2004, 10:09
Post #47

Membru autentic

misterb, mi-am editat postul, cu scuzele de rigoare.
Da, daca ceilalti nu fac treaba votez tot opozitia. smile.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
gogo
post 28 Jul 2004, 11:42
Post #48

Membru

Hunter Adrian

Attached thumbnail(s)
nice.jpg ( Size: 144.71k ) Number of downloads: 51

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
litza
post 28 Jul 2004, 11:42
Post #49

Membru autentic

[quote]
Referitor la PS-ul tau inteleg ca daca vine la putere opozitia actuala in 2008 votezi PSD ? Asta ca sa fi consecventa in ceea ce ai spus mai sus. laugh.gif

[/quote]

consecvent e mai corect spus. Stiu ca nick-ul meu arunca dubii, dar doresc sa mentionez ca sunt un mascul autentic, heterosexual, perfect normal la cap si orietari sexuale. biggrin.gif Multumesc.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
haky
post 28 Jul 2004, 13:29
Post #50

Membru autentic

From: Oradea

misterb, nu cred ca paulp, s-a referit la faptul ca cei doi care au murit s-au dus din vointa proprie acolo ci s-a referit la usurinta cu care ai spus:[quote]
slava domnului nu avem nici o paguba pana acum cu exceptia a 2 insi de la o firma de paza dar nu erau ai armatei.
[/quote]
Ai armatei sau nu, erau doi oameni care au murit acolo, iar durerea celor de acasa este la fel de mare. (ma refer ma familiile si prietenii lor). Acel "dar" suna groaznic in fraza ta si m-a dezgustat total.

--------------------
Fost: Dacia Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II ; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0
O zi buna tuturor. Ceau
+
kaspersky
post 28 Jul 2004, 13:44
Post #51

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

ptiuu, gogo ce-ti veni sa-l pui pe Necuratu' pe forum??? Aici cred ca-i numara prin luneta ouale lui Sirbu :drac:

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
misterb
post 28 Jul 2004, 14:17
Post #52

Membru autentic

misterb, nu cred ca paulp, s-a referit la faptul ca cei doi care au murit s-au dus din vointa proprie acolo ci s-a referit la usurinta cu care ai spus:

slava domnului nu avem nici o paguba pana acum cu exceptia a 2 insi de la o firma de paza dar nu erau ai armatei.  

Ai armatei sau nu, erau doi oameni care au murit acolo, iar durerea celor de acasa este la fel de mare. (ma refer ma familiile si prietenii lor). Acel "dar" suna groaznic in fraza ta si m-a dezgustat total.

IN context ne refeream la armata. Chiar daca nu erau ai armatei normal ca ne pare rau tuturor de necazul familiilor respective, dar (daca te dezgusta ia un colebil tongue.gif ) tot de bunavoie si nesiliti de nimeni au plecat si stiau la ce se duc mai ales ca riscul lor era foarte mare ca si garzi de corp.

in general nu exista vieti mai pretioase decat altele, orice pierdere este la fel de dureroasa ca si pompierii morti la mihailesti, ca si victimele datorate violentei in familie, a copiilor bolnavi de SIDA etc

--------------------
+
misterb
post 30 Jul 2004, 07:19
Post #53

Membru autentic

Nu vreau sa deschid o noua polemica luati-o ca pe No Comment. Incet, incet, spusele mele de la topicul de locale incep sa se adevereasca si vor mai fi si altele.

Adevarul de azi:
Desi Adrian Inimaroiu a promis ca se apuca de munca din prima zi
Primarul sectorului 4 n-a produs decat justificari

E aproape incredibil, dar Adrian Inimaroiu, primarul sectorului 4, a venit la birou numai noua zile, in prima luna de serviciu. El a oprit toate lucrarile de investitii. Si nu este vorba despre cine stie ce proiecte controversate, ci de actiuni absolut necesare, cu finantari asigurate, aflate deja in diferite stadii de derulare. In data de 19 iulie, noul primar a anuntat personal cadrele didactice din sector ca vara aceasta nu poate face nici un fel de investitii in scoli, pentru ca nu are bani. Vestea i-a socat pe dascali, dar si pe functionarii primariei, care stiu ca banii exista, trebuie doar sa fii prezent in primarie si sa intrebi de ei. In conditiile in care lucrarile din scoli nu demareaza rapid, exista riscul ca multe dintre ele sa nu primeasca la toamna avizul sanitar de functionare. Situatie care nu s-a mai repetat de prin 2000. Intr-o situatie similara se afla si lucrarile de reabilitare pentru strazi ca Stanei, Cheile Turzii sau zona Aparatorii Patriei. In multe dintre ele, santierele fusesera deja demarate si locuitorii trebuie acum sa se strecoare printre gropi care vor fi astupate nu se stie cand. Explicatia acestei stari de fapt este, evident, politica. Noul primar este ocupat exclusiv cu demiterea vechilor directori. Deja, directii ca Invatamantul Preuniversitar, Urbanismul sau Directia Sociala au ramas fara sefi. Inimaroiu vrea sa transmita cetatenilor ideea ca vechea administratie nu i-a mai lasat nici un ban. Este motivul pentru care a convocat ieri o conferinta de presa. Adrian Inimaroiu, a declarat ca i-a cerut fostului primar, Vasile Mihalache, sa prezinte unele documente privind activitatea sa si sa semneze un protocol de predare-primare a activitatii. Inimaroiu a venit la conferinta cu teancuri de documente de doi metri cubi, despre care spune ca nu le-a citit. El sustine insa ca a preluat Primaria sectorului 4 cu un buget de 2.300 de miliarde de lei si cu o datorie de 477 de miliarde de lei, suma care nu poate fi acoperita anul acesta, ci abia in februarie anul viitor. El s-a plans ca in situatia actuala nu sunt posibile noi investitii si ca "in cateva luni incep alegerile prezidentiale si parlamentare. Sectorul 4 se va descurca bine, zic eu, dar fara bani, pentru ca au fost tocati", a spus Inimaroiu. El a recunoscut ca in suma datoriilor a inclus si un credit de la BCR, de 90 de miliarde de lei, angajat legal si care trebuie rambursat in cinci ani, dar si o datorie de cateva sute de miliarde de lei care reprezinta un litigiu intre Primaria sectorului 4 si cea a Capitalei. Este vorba de contracte angajate de primarii de sector pe vremea cand, legal, activitatea administratiei strazilor se afla in grija acestora, contracte pe care ulterior, primarul general Traian Basescu, cand acesta a preluat Administratia Strazilor, a refuzat sa le onoreze. In privinta creantelor pe care le are de recuperat Primaria sectorului 4, Inimaroiu nu a fost in stare sa dea vreun raspuns, motivand ca nu a realizat o centralizare a acestor sume. Cei care pierd in acest joc stupid sunt locuitorii. Acum doua luni, toti candidatii din alegerile locale afirmau ca a venit vremea ca politica sa iasa din primarii. Se pare ca abia a intrat. Alianta D.A. aduce aminte oamenilor de administratia din perioada 1996-2000, cand singurul eveniment notabil din viata sectorului 4 a fost arestarea primarului.

T.L.V.

--------------------
Clio Estate 0.9 TCe
+
gogo
post 30 Jul 2004, 09:31
Post #54

Membru

kaspersky, m-am uitat cu cat servilism face ala pe "stativul". De parca puscoiul nu era dotat cu asa ceva....
Eu am asa un fior, parca-l vad pe Raposatu' la vanatoare de ursi....

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
ashu
post 30 Jul 2004, 14:00
Post #55

Membru erectil

O, da ce articol obiectiv domne. Inimaroiu spune..., Inimaroiu afirma..., toate spuse cu senzatia ca Inimaroiu minte. Asta fara ca domnu ziarist sa arate de ce nu este asa, de ce primaru n-are dreptate. Io zic ca lipseste P-ul incercuit din articol.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
misterb
post 5 Aug 2004, 08:42
Post #56

Membru autentic

No comment
Adevarul 5/08/2004

Instalat in fotoliul de primar al sectorului 6,
Liberalul Cristian Poteras si-a inceput mandatul cu o ilegalitate
El a aprobat transformarea unui parc din Crangasi in spalatorie aut
o

Nici nu s-a instalat bine Cristian Poteras (PNL) in fotoliul de primar al sectorului 6, ca a si semnat in mod suspect o autorizatie de constructie ilegala, lucru care l-a suparat rau pe primarul general Traian Basescu. Pe data de 2 iulie, proaspatul primar a semnat cu manuta lui de fost luptator autorizatia de constructie cu numarul 672, pentru "edificare spalatorie auto cu 4 posturi de spalat masini", chiar pe Calea Crangasi, la numarul 33. Din nefericire insa pentru primarul care semneaza mai repede decat isi gaseste cuvintele, prin zona a trecut Traian Basescu. Acesta fusese alertat de cetatenii nemultumiti de organizarea de santier si lucrarile de constructie, care au distrus aproape 200 de metri patrati de spatiu verde. Cand a vazut "minunea", Basescu l-a sunat pe omul sau de la sectorul 6, viceprimarul Constantin Patica, spunandu-i textual: "Ne-a ales lumea si ne-a ales ca sa schimbam ceva. Cum distrugeti spatiile verzi si mai faceti si spalatorii auto?". Mai grav este insa faptul ca autorizatia permitea constructia spalatoriei chiar pe locul unde este acum o fantana arteziana, pe care probabil ca "investitorii" s-au gandit sa o lase ca simpla sursa de apa pentru spalatoria auto. Viceprimarul PD Patica s-a declarat extrem de nemultumit de decizia primarului si a plecat imediat la fata locului, unde a dispus sistarea lucrarilor de constructie pentru o saptamana. Acum, Constantin Patica sustine ca autorizatia ar trebui anulata, pentru ca "a fost data pe nerespectarea legii". Mai mult, el este de parere ca autorizatia este suspecta si ca ar putea presupune chiar "vreun plic". Verificand dosarul, viceprimarul a mai gasit si alte nereguli, dar crede ca de vina este faptul ca "sunt aceiasi oameni la Urbanism". De exemplu, este suspect faptul ca cei peste 200 de metri patrati de teren au fost castigati in instanta de o persoana care s-a judecat cu fosta ICRAL, Orizont SA, in loc sa se judece cu primaria. Ulterior, proprietarul a vandut aceasta bucata de pamant, care era spatiu verde, actualilor investitori. Apoi, pentru spalatorie, acolo "era nevoie si de studiu de circulatie". Mai mult, viceprimarul sectorului 6 a constatat ca autorizatia nu respecta planul de urbanism zonal si crede ca solutia ar fi sa-i ofere proprietarului un teren la schimb, in alta parte. Din cele spuse de viceprimar, reiese insa ca gandurile sale ar trebui sa se indrepte mai mult catre PNA, cu toate ca sefa Serviciului autorizatii sustine ca acolo se construieste perfect legal.

E. D.

--------------------
+
MoneyTalks
post 5 Aug 2004, 09:10
Post #57

-

From: Ireland

Basescu pare un tip care vrea sa faca bine. Pacat ca e inconjurat de lichele ca cei doi primari.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
misterb
post 5 Aug 2004, 09:19
Post #58

Membru autentic

Este echipa lui. El si i-a ales....si dupa cum ai spus "pare de treaba"... 8)

--------------------
Clio Estate 0.9 TCe
+
M.C.
post 5 Aug 2004, 09:29
Post #59

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Domnule MisterB, nuvrei sa ne spui si noua cit plateste PSD pentru publicitate electorala pe acest forum ?
Si cu toata aceasta publicitate pe care o face PSD precum ca ar fi cel mai bun partid,el scade in preferintele electoratului !
Ce electorat ingrat domnule, sa nu vada el cite lucruri bune a facut PSD ? :injuratura:
Cine mai poate sa faca ceea ce au facut ei,si anume sa creasca saracia si mizeria in care se zbate poporul,sa umple numai buzunarele membrilor si politicienilor lor, sa ridice coruptia la grad de lege, si multe altele...
Si pe linga asta membrii sai mai omoara si oameni nevinovati!!! :injuratura: :vmad:
Eu unul sper ca romanii sa se trezeasca in Noiembrie si poate avem norocul sa se intimple cu PSD cum s-a intimplat cu PNTcd in 2000,si sa dispara din politica ! biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
+
misterb
post 5 Aug 2004, 09:48
Post #60

Membru autentic

eu nu fac nici o propaganda este doar un articol din presa. Acu daca mataluta votezi ca chioru fara sa ti cont de realitati te priveste si nici nu ma intereseaza. Mai mult nici nu am pomenit nimic de PSD ca e bun sau ca e rau. Ah si ca tot s-a batut candva moneda ca Bancorexul a fost supt de PSD iaca cititi de aici articol aparut in Curierul National de azi. Pt carcotasi aprecierile despre situatia Bancorex sunt ale unor institutii de rating de afara . Cine vrea sa inteleaga si sa citeasca bine cine nu iarasi bine fiecare dupa potential si posibilitati. :wink:

Crima premeditata cu autor (ne)cunoscut (IV)
In 1997 s-a emis Bancorex-ului certificatul de deces in... alb

Modificand in mod grosolan bilantul contabil, fosta conducere a bancii
si-a interpretat “stralucit” rolul in prabusirea Bancorex. Profitul de 7.880 de miliarde de lei inregistrat in 1997 s-a dovedit a fi o pierdere provocata de 623,3 miliarde de lei. Ciudat, pentru faptele comise, nimeni nu a raspuns si nu raspunde in fata legii. Au existat grupuri de presiune interesate in destabilizarea bancii

Bancorex, cea mai mare si mai importanta banca din Romania trebuia sa dispara insa exista o persoana care incurca optima desfasurare a planului propus. O dovada este si declaratia presedintelui Romaniei, Ion Iliescu, regasita in editia din data de 20 aprilie 1999 a Evenimentului Zilei. Raspunzand la intrebarea a cui este vina pentru punerea pe butuci pana in 1996 a tuturor bancilor romanesti, actualul presedinte a spus: “Nu a pus nimeni nici o banca pe butuci. In 1996, Bancorex a avut un bilant pozitiv. Din 1992, cand BNR nu mai dispunea de rezerve valutare, Bancorex si-a asumat sarcina de a garanta importurile de grau, de petrol si gaze. Aceasta banca a fost adusa intr-o situatie grava de noua putere, prin pozitia ostila adaptata fata de banca si directorul sau - Razvan Temesan, unul dintre cei mai buni si mai calificati manageri pe care i-a avut sistemul nostru bancar”. O pista plauzibila deoarece aceleasi elemente le regasim si in stenograma de la Senatul Romaniei a sedintei Comisiei de Audiere a lui Razvan Temesan. Fostul presedinte al Bancorex face urmatoarea remarca regasita la pagina 6/2: “Cand domnul Isarescu cu doua saptamani inainte (de inlaturarea din functie a lui Razvan Temesan, in aprilie 1997 -n.r.), in ceea ce priveste calitatea dansului ca persoana, m-a chemat si mi-a spus: &laquo;Am presiuni mari sa te schimb, cine crezi ca ar putea sa faca fata?&raquo; I-am spus: doua persoane: Pascariu si Soare. Oricine altcineva va transforma activitatea Bancorex-ului in dezastru (...). Puteti sa verificati, sa-l intrebati pe domnul Isarescu, daca i-am spus altceva s-au daca am facut vreo opozitie la dreptul inalienabil al actionarilor de a ma schimba din functie. Am discutat cu domnul presedinte Emil Constantinescu, am discutat cu domnul Sorin Dimitriu si mi-am declarat absoluta disponibilitate si acord de a ma retrage in orice functie mi se ofera sau cu totul, daca adunarea generala a actionarilor hotaraste ca nu sunt corespunzator pentru intentiile dansilor de conducere a bancii”. Aceasta declaratie ca raspuns la intrebarea senatorului Andrei Oprea, pe atunci presedinte al Comisiei Buget-Finante-Banci din cadrul Senatului Romaniei si consemnata ca atare in Stenograma audierii, necesita raspunsuri fara echivoc din partea celor mentionati de fostul presedinte al Bancorex, raspunsuri care pot risipi ceata provocata asupra celui mai rasunator si daunator pseudofaliment, mascat sub forma unei fuziuni impuse cu BCR, din istoria postdecembrista. Actiune care, pana la urma si-a pus pecetea asupra faptului ca in 1999 Romania a fost la un foarte mic pas de a intra in incapacitate de plata. Nimic din ceea ce reliefeaza documentele oficiale, bilanturile contabile, evaluarile agentiilor de rating, liniile de finantare externa de ordinul miliardelor de dolari obtinute direct de banca cu costuri de 3 ori mai mici decat se putea imprumuta statul la acea data, nu indreptateau campania de subminare si prabusire controlata, prin “implozie”, a Bancorex. Sa ne reamintim evaluarea oficiala a celei mai prestigi-
oase agentii de rating BANKWATCH din anul 1996. Reluam un paragraf din respectiva evaluare: “Banca (Bancorex - n.r.) a detinut monopolul tranzactiilor straine, in Romania, pana la inceputul anului 1990 si incat detine o pozitie dominanta de 60 la suta din tranzactiile comerciale, concentrate pe import si incluzand importurile de petrol ale tarii (...). Actuala conducere manageriala (presedinte Razvan Temesan - n.r.) este bine apreciata si pune accentul pe pregatire, in special in analiza de risc. Am ridicat indicele de clasificare (ratingul) la BBB/A2 (capacitate acceptabila de rambursare) pentru a reflecta progresul pe care Bancorex l-a facut pe piata interna. Autoritatile vor sprijini, fara indoiala, Bancorex in situatii extreme”. Nu a fost asa si la esafodajul Bancorex a fost montata o “bomba cu ceas”. Banca trebuia sa dispara. Deja, in aprilie 1997, a fost numit in functia de presedinte al Bancorex “artificierul sef” Florin Ionescu, cel care l-a inlaturat, “prin puci”, pe Razvan Temesan si cel care a vizat personal aproape toate creditele acordate de Bancorex pana in 1997. Astfel, Bancorex intra intr-o noua era. Din pacate nefasta pentru contribuabili, care au trebuit sa achite nota de plata a “inhumarii” Bancorex. Pana in prezent, nimeni din staff-ul de regie, actori, “figuranti” sau “regizorii” campaniei publicitare (nu de alta, dar, in 1997, campania de publicitate a Bancorex a costat 1,2 miliarde de lei, in conditiile in care banca intrase intr-un amplu program de “austeritate”) nu a raspuns pentru faptele comise. Factura a ajuns la datoria publica a statului. Adica la contribuabili, prin taxe si impozite.

Sacrificarea bancii, inlaturarea concurentei Bancorex de pe piata, profituri false

Avertismentul lansat de fostul presedinte al Bancorex privind riscul actiunilor de ordin politic intreprinse la adresa bancii a fost imediat sanctionat dupa instaurarea in forta a noului presedinte. Factorul politic si-a pus, din nou, pecetea. Ion Diaconescu, pe atunci presedintele PNTCD si presedinte al Camerei Deputatilor, lansa, luni, 17 martie 1997, urmatoarea declaratie de presa: “Cele declarate de Temesan ca o data cu el va cadea si banca nu sunt decat un simplu santaj. Banca este mult prea mare si solida pentru a avea de suferit”. Cu alte cuvinte, optimism general. De fapt, “lucratura” era alta, necontestata in ultimii sapte ani. S-a lucrat pe tinte si pe algoritm politic.
Iata si argumentele regasite, de altfel, si in presa vremii. Dupa victoria electorala din toamna anului 1996, coalitia invingatoare a decis sa imparta nu doar posturile de ministri, ci si conducerile bancilor comerciale de stat. Conform negocierilor, Bancorex revenea Partidului Democrat, partid care si-l dorea in functia de presedinte al Consiliului de Administratie pe Vlad Soare, pe atunci viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Schimbarea din functie a lui Razvan Temesan - cel care conducea Bancorex din 1993, dupa destituirea lui Dan Pescariu - urma sa fie consimtita de Adunarea Generala a Actionarilor, programata pentru data de 17 aprilie 1997. Intre timp, mai trebuia operata si schimbarea presedintelui Fondului Proprietatii de Stat, institutie ce detinea 69 la suta din actiunile Bancorex. Sorin Dimitriu (PNTCD) i-a luat locul lui Emilian Dima, omul PDSR. In coalitia de guvernare, la acea data, au loc si “tradari”. Omul dorit de PD, Vlad Soare este scos din cursa, iar din “urna” este impins doritul PNTCD, Florin Ionescu. A iesit ceva scandal pe infundate, stins la timp, iar Bancorex s-a ales cu un nou presedinte, considerat “reformator” al fostei banci de comert exterior. Acesta s-a “pus pe treaba”, impingand Bancorex spre faliment, raportand, in timpul mandatului sau (pana la 30 martie 1998), date eronate de bilant, promovand o politica parca deliberata de distrugere a bancii prin: taierea de-a valma a liniilor de credit care adusesera, pana atunci, zeci de milioane de dolari in vistieria Bancorex. A fost inghetata institutia creditului, ceea ce a condus la reducerea dramatica a gradului de lichiditate a bancii. Fara nici o motivatie, o multime de credite au fost trecute in litigii, ceea ce a impovarat Bancorex cu numeroase procese costisitoare. Situatia financiara reala a bancii se degrada incontinuu, lucru care trebuia cosmetizat. O nesperata mana de ajutor a venit din partea guvernului si a BNR care i-a usurat “sarcina” presedintelui la acea ora. A fost data Ordonanta de Urgenta nr. 32/1997, privind preluarea la bugetul statului a datoriilor fostei Companii Romane de Petrol, in suma de aproximativ 600 de milioane de dolari. Oamenii de banca si analistii economici considera ca, de fapt, prin decizia guvernamentala, Bancorex a renuntat la o “adevarata mina de aur”. Daca ar fi pastrat creantele asupra rafinariilor, sub forma de actiuni, Bancorex ar fi avut un cuvant greu de spus in procesul de privatizare al rafinariilor, inclusiv a SNP Petrom SA. Or, rafinariile Petromidia, Petrotel, Rafo etc., au fost privatizate. La fel SNP Petrom SA. Si, cu toate acestea, “gaura de la Bancorex” a fost astupata de cetateni prin instituirea celebrei taxe “centul pe litru”. Ordonanta cosmetica se potrivea de minune Bancorex-ului. De ce? Din nou, analistii au demonstrat ca respectiva ordonanta statua nu numai preluarea datoriei fostei CRP la datoria publica, dar si reactualiza cursul dolar/leu.
Prin acest artificiu, dolarii cumparati in anii anteriori cu 4.000 de lei au devenit dolarii americani cu valoare de preschimbare de 8.000 de lei. Din diferenta favorabila de curs a rezultat, pentru anul 1997, un pseudoprofit de 2.000 de miliarde de lei. Nu este totul. Acele titluri de stat emise pentru acoperirea datoriei fostei Companii Romane de Petrol au fost transformate in bani lichizi de conducerea Bancorex si plasate in depozite deschise la BNR, rezultand si de aici o diferenta favorabila de dobanda de aproape 900 de miliarde de lei. Astfel, din artificii in artificii, conducerea bancii a ajuns sa raporteze, la finele anului 1997, un profit brut de 781 de miliarde de lei. Date nereale care aveau sa fie demontate si demonstrate la Adunarea Generala a Actionarilor din 30 martie 1998, data la care Florin Ionescu a fost debarcat de la carma Bancorex fara insa a fi tras la raspundere din punct de vedere legal. In locul sau fiind numit Vlad Soare.
Adevarul a iesit, insa, la iveala, o data cu publicarea raportului de audit extern elaborat de prestigioasa agentie Coopers & Libraud, prin care s-a demonstrat ca profitul de 781 de miliarde de lei a fost in fapt o pierdere de 623,3 miliarde de lei. Cum a reusit fostul presedinte al Bancorex, aceasta “performanta”? Foarte simplu. A impins premeditat banca spre faliment, prin renuntarea la liniile de finantare ieftine deschise de mari banci internationale preferand sa se imprumute la dobanzi de 400 la suta pentru refinantare de pe interbancar marind profiturile bancilor concurente, a renuntat la participatii in asociere in afaceri care aduceau Bancorex zeci de milioane de dolari, a redus la minimum nivelul creditelor acordate si a alungat din banca putinii specialisti pe care ii mai avea. Dar, despre toate aceste lucruri si despre influentele nefaste asupra Bancorex vom discuta in episodul urmator. (A. V.)

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 06:47
Forum Renault