DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Paris, Orice informatie e bine-venita!!

Forestman
post 22 Mar 2008, 20:25
Post #1

Membru

Group: Members
From: Suceava

Salutare!!!
Peste ~o luna merg la Paris - o calatorie scurta de 9 zile cu tot cu drum.
As dori ceva informatii despre Franta (reglementari, taxe, ospitalitate....), orice ce mi-ar putea fi de folos.
In Ungaria si Austria am mai fost, in Germania din cate stiu nu se percep taxe pt. autostrada;....si ceva info. despre Elvetia mi-ar prinde bine!!
De traseu se ocupa GPS-ul...sper sa nu o dea in bara:)

Multumesc anticipat tuturor celor ce-mi vor raspunde!!!

23 Mar 2008, 10:53:
In Franta ai vigneta pt. autostrada sau e ca in Italia - platesti pe tronsoane de autostrada??

This post has been edited by Forestman: 23 Mar 2008, 09:53

--------------------
Dacia Logan 1.5dci 2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
St
post 23 Mar 2008, 22:51
Post #2

Membru

From: Bucuresti

In Franta se plateste pe tronsoane, ai grija ca e foarte scump.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
eugeniuz2004
post 24 Mar 2008, 01:11
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

am mai spus si repet ca de la Strassboourg la Paris am dat 34 E si de la Paris la Geneva am dat 38 E cu plata la segment. ENORM! dar e liber in general si bine intretinut

This post has been edited by eugeniuz2004: 24 Mar 2008, 01:11

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
Dan98
post 24 Mar 2008, 03:25
Post #4

Membru incepator

From: Constanta

Ce am putut găsi legat de prețuri , calculatoare de tarif:

http://www.asf.fr/control/index.aspx?pagei...007Anglais.9918 pt sud
http://www.aprr.fr/fr/preparation_au_voyag...arifs/recherche pt nord
http://www.sanef.com/fr/ tot pt nord
http://www.sapn.fr/index.php?th=68 tot pt nord

Se pare că au multiple firme care colectează taxele de autostradă, alegeți sectorul dorit din pagina asta http://www.autoroutes.fr/index.php?id=364

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
gibonu
post 24 Mar 2008, 09:01
Post #5

Membru autentic

@ Forestman
In Elvetia taxa de autostrada costa 27 de euro pe an.
Din ce am inteles de pe viamichelin, nu exista taxa pe perioada mai mica de un an.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Dan98
post 24 Mar 2008, 10:25
Post #6

Membru incepator

From: Constanta

Da , este anuală

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
Brainie
post 24 Mar 2008, 13:25
Post #7

Membru autentic

Iar anul începe la 1 ian și se termină la 31 dec (deci nu ai un an de la data cumpărării). Eventual (dar nu știu sigur) se acceptă valabilitatea unei viniete până la 31 ian anul următor. Practic ai avea (dacă e corect ceea ce am spus) de la data cumpărării până la 31 ian următor. E vorba de Elveția.

This post has been edited by Brainie: 24 Mar 2008, 13:25

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
Forestman
post 24 Mar 2008, 13:30
Post #8

Membru

From: Suceava

In Ungaria si Austria poti lua vigneta pe 10 zile????

--------------------
Dacia Logan 1.5dci 2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
+
han_1.6 mpi
post 24 Mar 2008, 13:30
Post #9

Membru autentic

From: bucuresti

in paris la parcarile subterane din centru dai cam 24 de euro pe 24 de ore. sunt si locuri gratis la periferie. depinde unde vei sta in paris. in centru ( adica zona inconjurata de soseaua periferica ) parcarea costa indiferent daca e pe strada sau in locuri amenajate gen garaj. sunt si mici exceptii dar foarte rare unde pe strada nu costa parcarea.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
yO_
post 7 Jan 2009, 00:05
Post #10

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Anunt pentru iubitorii de aeronautica si nu numai: intre 19 si 21 iunie 2009 se va desfasura a 100-a editie a Salonului aeronautic de la aeroportul Le Bourget/Paris. Cred ca va fi evenimentul anului la Paris. Preturile de acces sunt rezonabile, 12 euro/zi.

LE/ linkul: http://www.salon-du-bourget.fr/

This post has been edited by yO_: 7 Jan 2009, 00:11

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
nairam
post 15 Jan 2009, 16:46
Post #11

Posesor de bebelus...

Da da in Paris costa parcarea pe strada cam 1 euro pe ora Iar sambata si duminica este gratis ..... Personal am gasit o parcare in apropiere de Place D'italie unde am platit 50 Euro / 7 zile apoi (era cam la 200 metri de hotelul unde eram cazati) apoi Am vrut sa prelungim cazarea pentru inca 2 nopti dar nu aveau camere la hotelul respectiv asa ca am luat-o la prin oras si am gasit un hotel pe langa Sacre Coeur asa ca am parcat undeva prin Montmartre dar era sambata si duminica si a fost gratis .....
Asta cu parcarea.... Cu Parisul ..... Hmmmm inainte de a pleca in Paris cineva m-a intrebat cat o sa stau si i-am raspuns ca o saptamana .... Respectivul mi-a raspuns ca nu o sa-mi ajunga timpul sa vizitez tot ce este de vizitat.... E m-am uitat cam stramb la el... Dar a avut DREPTATE!!!! Si nu sunt un gura casca......
Personal in Paris am preferat sa las masina si circul cu metroul ... Poti ajunge oriunde in paris cu metroul ... Este exceptional ... Mult mai dezvoltat decat Tramvaiul (da da tramvaiul) Bucurestean si circula mult mai des si mai repede .....
De vizitat ... Ufffffffffffff ........ fara numar, fara numar, fara numar .....
Daca vrei sa urci in Turnul Eiffel sa te pregatesti sa stai la cozi imense ...

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
testike
post 15 Jun 2009, 11:02
Post #12

Membru autentic

From: Cluj

Poate cineva sa imi recomande un hotel sau apartament langa Disneyland?
Am luat bilete pentru 2 zile la parcuri, acum trebuie sa caut cazare prin zona pentru 4 nopti, ceva cu baie in camera.

P.S. Ce putem vizita in 1 zi in Paris? biggrin.gif
P.P.S A mai mers cineva direct pana la Disneyland cu masina, din Cluj sau zona asta, si cat timp a facut? Estimarea viamichelin este 17.5 ore, dar eu de obicei scot un pic mai bine...

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
testike
post 17 Jun 2009, 10:55
Post #13

Membru autentic

Nici o informatie despre Paris sau Disneyland? sad.gif
Nu am reusit sa gasesc cand au loc paradele si artificiile in Disneyland, nu stie cineva?

--------------------
+
nairam
post 17 Jun 2009, 11:17
Post #14

Posesor de bebelus...

Despre Disneyland.
Nu stiu exact daca au loc parade in fiecare zi dar daca ajungi in zi de sarbatoare sa te pregatesti sa stai la cozi imense la fiecare "aparat" in parte. Au sistemul cu fastpass pe care iti recomand sa-l folosesti. Adica te duci vizezi (sau iei) biletul, pe bilet va fi estimata ora la care trebuie sa te intorci ca sa te dai in jucarie. Si te intorci cam cand scrie pe bilet. In loc sa stai cu orele la cozi macr te plimbi sau te dai in alte chestii.
Am mers cu masina bucuresti-budapesta-munchen-paris. Am facut cam 2 zile si jumatate in conditiile in care am condus numai eu.Am plecat din Bucuresti cam pe la ora 14.00, De cazat ne-am cazat in prima noapte in apropiere de Arad apoi in Munchen si din Munchen am mers direct Paris. Eram cu solenza (eheee ce vremuri taica). Este valabil tot ce au spus cei de mai sus cu parcarile. In Paris am avut rezervari la http://www.timhotel.com/fr/nos-hotels-deta...aux-cailles.htm
GPS-ul nea dus direct in fata hotelului. Am gasit o parcare cu plata si pazita la 2-300 metri de hotel si am platit cam 50 euro pentru 5 zile. mai ieftin decat pe strada. Sambata si duminica parcarea este gratis pe strada. Am lasat masina in parcare si am vizitat parisul cu metroul si trenul. Chiar si la Disneyland si la Versailles am fost tot cu metroul (trenul). Depinde cat stai in paris vezi situl www.parispass.com sau dai cu google sa caute paris pass sau paris museum pass.
Scuze am vazut acum ca vrei sa stai doar o zi in paris.... Este foarte putin... Noi am avut rezervari pentru 5 nopti si apoi ne-am decis ca mai trebuie sa stam inca 2 zile asa ca am cautat un alt hotel. hmmm Pentru 1 zi in Paris.. Tour Effel (da sa te duci de dimineata pentru ca se formeaza cozi imense) poate notre dame. Depinde ce te atrage mai mult. Pentru privelisti asupra orasului pe langa tour effel recomand Arcul de triumf atat cel vechi cat si cel nou. Pentru muzee Louvre (este imens 3-4 ore) categoric si Versailles asta ne-a luat cam 2 zile pentru ca am vrut sa vedem si TOATE GRADINILE(da asta e in afara parisului) Biserici: Montmartre si Notre dame. O plimbare cu barcuta pe sena de asemenea este recomandata. Gradini: Tuileries (incep din fata Louvre si pana la Champs elise). Sunt multe chestii de vazut .... extrem de multe.

This post has been edited by nairam: 17 Jun 2009, 11:20

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
adister
post 17 Jun 2009, 11:26
Post #15

Membru autentic

Recomand Tour Montparnasse. O priveliste superba asupra Parisului si a imprejurimilor smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp 2006 - B56...

Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii
+
testike
post 17 Jun 2009, 12:17
Post #16

Membru autentic

Multumesc mult pentru informatii smile.gif
Ne-am hotarat in ultimul moment sa mergem si la Disneyland (planurile erau numai de Croatia), asa ca incerc sa aflu cat mai multe pe ultima suta de metri. rolleyes.gif
Mergem mai mult pentru Disneyland, pentru juniorul de 3.5 ani, am zis sa mai stam totusi 1 zi in plus, sa vedem un pic si din Paris - e destul de greu de vizitat impreuna cu copilul, e plin de energie si vrea sa se joace, nu are rabdare sa mearga pe unde am vrea noi.. smile.gif

Multumesc pentru sfaturi. De fastpass am mai auzit, se pare ca e util.
Nu stii cumva, sunt carucioare de inchiriat, si la ce pret?
Nu prea stiu ce sa facem la pranz, cand doarme, nu cred ca apucam sa mergem la hotel si inapoi, poate sa doarma intr-un carucior ar fi o solutie..
Oare ne ajung 2 zile pentru Disneyland? Sunt curios daca WD Studios ii va place, din cate am inteles e cu scene din filme, cascadorii si tot felul de efecte speciale, ma gandesc ca nu prea ii va place la varsta asta..
Din ce am mai citit pe internet, se pare ca ar mai fi interesante pentru junioru' un "sea life" care e destul de aproape de Disneyland, si Futuroscope, care e un fel de cinema 3D cu efecte interesante. Ai fost cumva pe la vreunul din acestea?

Cred ca incercam totusi sa facem tot drumul dintr-o bucata, estimarea de pe viamichelin este de 17.5 ore, eu de obicei ies ceva mai bine, si e si 1 ora diferenta de fus orar..

This post has been edited by testike: 17 Jun 2009, 12:17

--------------------
+
Gaby
post 17 Jun 2009, 15:01
Post #17

neica nimeni

Daca intelegi franceza, uita-te aici si gasesti tot ceea ce vrei.

--------------------
Toyota Avensis 2,0 D4D 2007
"Everything in life is location... "
(Mel Brooks)
+
testike
post 17 Jun 2009, 16:41
Post #18

Membru autentic

Multumesc pentru sugestie.
M-am uitat deja vreo ora sau asa ceva, in total am pierdut cateva ore pe site-urile disneyland in romana, engleza si franceza (mai ales pentru calcule ce-i drept), dar nu am gasit raspunsurile la intrebarile de mai sus (cand sunt parade, artificii, cum e cu carucioarele)

P.S. Pentru britanici un sejur costa jumatate cat la noi, in primavara era o oferta de 300 si ceva de euro pentru 3 nopti/4 zile... Si pe site-ul romanesc era o oferta la un moment dat, dar nu aparea in momentul in care faceam booking, si dupa 1 ora de vorbit la telefon nu cei din Disneyland am primit doar raspunsuri aiurea..
Chiar m-am mirat ca oferta asta cu care am cumparat este reala (30% reducere la bilete).

--------------------
+
Gaby
post 17 Jun 2009, 18:00
Post #19

neica nimeni

Despre parada, precum si toate celelalte evenimente, gasesti aici orarul.

--------------------
(Mel Brooks)
+
Mihai60
post 17 Jun 2009, 20:03
Post #20

Membru

From: Bagshot, Surrey, UK

@testike

Copii sunt pe primul plan. Stiu. Ar trebui sa te gandesti ca are totusi 3.5 ani si nu va tine minte nimic. La varsta asta poti sa-l duci oriunde este balamuc. Am copil si stiu cum este.
Poate vrei sa spui ca este pentru voi vacanta asta la Disney. In locul vostru as sta mai multe nopti in Paris.
Drumul va fi obositor pentru cel mic.

Bafta si concediu placut

PS. Nu sunt pesimist dry.gif

--------------------
Renault Scenic II Dynamique 2007, 1.5dci, 101cp, E3 :-(
+
testike
post 18 Jun 2009, 10:44
Post #21

Membru autentic

QUOTE(Gaby @ 17 Jun 2009, 18:00)
Despre parada, precum si toate celelalte evenimente, gasesti aici orarul.
*

Multumesc pentru link Gaby!
Am gasit cand e parada, dar nu am gasit nimic despre artificii.

QUOTE(Mihai60 @ 17 Jun 2009, 20:03)
@testike

Copii sunt pe primul plan. Stiu. Ar trebui sa te gandesti ca are totusi 3.5 ani si nu va tine minte nimic. La varsta asta poti sa-l duci oriunde este balamuc. Am copil si stiu cum este.
Poate vrei sa spui ca este pentru voi vacanta asta la Disney. In locul vostru as sta mai multe nopti in Paris.
Drumul va fi obositor pentru cel mic.

Bafta si concediu placut

PS. Nu sunt pesimist  dry.gif
*

Merci!
Pe noi nu ne prea pasioneaza atractiile astea, sotiei nu ii plac deloc, si din cele care imi plac mie nu prea am vazut aici (montagne rousse etc).
Noi am fi vrut initial sa facem un tur prin Europa, dar dupa experienta de anul trecut am vazut ca nu putem sa vizitam nimic cat juniorul are varsta asta. Din acelasi motiv nu cred ca stam mai multe zile.
Din pacate, stiu ca va fi obositor drumul, dar vom merge apoi 1 sapt in Croatia unde sper sa ne putem odihni. Incerc si sa mergem o parte noaptea, sa poata dormi pe masina...
Am luat in considerare si varianta cu avion pentru Disneyland (Wizzair), insa cheltuiala era cam la fel, si pierdeam 2 zile pentru ca avionul ajunge la 2 pm, si pleaca la 12 dimineata, iar intre aeroport si Disneyland sunt 100 si ceva km, care inseamna cam 2 ore cu masina inchiriata, sau 4-5 cu autobuz/metrou/tren.
Ne-am gandit sa mergem si la Mirabilandia sau Gardaland in Italia, dar, pentru o diferenta de ~10 ore de drum, si vreo 250 euro, am ales Disneyland pana la urma.
Anul trecut am fost la Prater in Viena, si mi-a facut o impresie foarte proasta, aproape ca si balciurile de pe la noi, doar mai mare... O ingramadeala aiurea de atractii, toate se plateau separat, si f. multe la fel. Si la Gardaland am mai fost, cand era foarte mic, ne-a placut, dar nu are asa atmosfera cum am inteles ca e la Disneyland, si atractiile pentru copii nu sunt prea multe.

LE: Vreau sa adaug doar ca mie mi se pare ca varsta asta ar fi potrivita pentru Disneyland, acum se poate bucura mai mult de atmosfera.
Mai incolo, cand va fi mai mare , va sti ca toate sunt din plastic sau oameni imbracati, si ii vor place probabil doar jocurile video si atractiile mai "periculoase", care se gasesc si in alte parcuri.
Partea asta cu povesti si personaje, nu cred ca i-ar mai place la fel de mult ca acum..
Vom vedea cum o sa fie, deocamdata asta e parerea pe care mi-am facut-o citind impresiile celor care au fost deja. smile.gif

This post has been edited by testike: 18 Jun 2009, 10:56

--------------------
+
Gaby
post 18 Jun 2009, 11:31
Post #22

neica nimeni

Din cate imi aduc aminte, focul de artificii este seara, pe la 22.00-23.00 ... nu mai stiu sigur.

--------------------
(Mel Brooks)
+
testike
post 19 Jun 2009, 12:35
Post #23

Membru autentic

As vrea sa mai intreb daca se poate trece lejer din WD Studios in Disneyland Park in timpul zilei?
Ma gandesc ca WD Studios nu ii va place prea mult la junior, si probabil vom reveni in parcul celalalt pe la pranz.
Avem bilete pentru amandoua in toate zilele, dar am citit pe bilete de exemplu ca accesul nu este permis daca parcurile sunt prea aglomerate, poate mai sunt si alte conditii..

Aveti sugestii pentru un traseu de 1 zi in Paris, care sa includa neaparat turnul? Ma documentez si eu, dar deocamdata nu mi-e prea clar ce ar merita mai mult sa fie vizitat, si sa ne ajunga 1 zi. Ma gandesc la 2-3 zone, in care sa stam cateva ore, pentru ca nu putem sa ne plimbam prea mult cu copilul, nu are rabdare.

--------------------
+
Gaby
post 19 Jun 2009, 17:54
Post #24

neica nimeni

Din cate imi aduc aminte, parcurile sunt vis a vis unul de celalalt, la o distanta de cca.100m. Nu stiu insa daca poti sa iesi dintr-un parc, sa intri in celalalt si apoi sa te intorci in primul ...

Ca traseu de Paris posibil:
Primul lucru: lasi masina intr-o parcare si mergi numai cu metroul.
Poti lasa masina in parcarea subterana de la Ecole militaire si incepi traseul cu Turnul. E mai bine asa, pt. ca nu ai deunde stii cat e de mare coada la urcare (daca vrei sa urci in el, cu liftul) si cat timp pierzi acolo.
2. Dupa ce rezolvi cu turnul, iei metroul de la statia Bir Hakeim si mergi pana la Etoile, la actul de triumf (e capat de linie de metrou).
3. De aici ai 2 optiuni: spre vest, spre Grande arche (Defense) sau spre est (daca vrei pe jos) pe Champs Elysees, spre Place de la Concorde.
Pe Ch. Elysee ia-o pe trotuarul de pe stanga, pt. ca undeva la mijoc, este magazinul Dinsney (pt. cel mic), un Sephora MARE pt. doamna, si multe reprezentante auto serioase, pt. domnul.
4. In Concorde o iei prin Tuileries - pana la Luvru.
5. Daca mai ai putere, de la Luvru poti lua metroul pana la statia Cite sa vezi Notre Dame.
De aici iei metroul pana la Ecole militaire (directia Ballard) si-ti recuperezi masina.

This post has been edited by Gaby: 19 Jun 2009, 17:59

--------------------
(Mel Brooks)
+
roty
post 19 Jun 2009, 23:27
Post #25

Membru autentic

Am vrut sa merg si eu la Disney anul asta, dar am ales sa stau mai multe nopti in Paris.

Unul din motivele descurajatoare a fost parcarea care, cel putin pe site, parea foarte scumpa. Si contrar a ceea ce ai crede, pretul pe ora crestea cu cat stateai mai mult smile.gif De avut in vedere.

Daca stai in Paris in weekend, duminica parcarea este gratuita. Posibil si sambata, dar nu stiu exact.

Eu am ales sa stau la un Ibis (la vreo 60e/noapte camera) langa Stade de France. Motivul principal - cel mai bun raport calitate pret (camerele f ok, mult mai ieftine ca in centru) si parcarea pazita gratuita la hotel. Daca nu e inclusa in camera, sa te astepti la 15-30e/zi pt parcare. Metrou la 5minute distanta. Face cam 20-30min pana in inima orasului.

Drumul il poti scoate mai rapid ca pe viaMichelin pentru ca in germania ai bucati bune fara limita de viteza (se merge intins cu 170-180) si, daca vrei, poti depasi viteza (cu un pic, 10km/h) si in franta/ungaria. In general nu-ti vin amenzile pt nr de Romania. Din ce stiu, in Ungaria si Austria (aici ai radar din 2 in 2 km) e mai riscant.

Recomand GPS cu camerele marcate. In franta daca te prinde iti face poza cu flash fix in ochi smile.gif

This post has been edited by roty: 19 Jun 2009, 23:34

--------------------
Renault Clio 3 2006, 1.4 16V
Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
+
testike
post 20 Jun 2009, 13:00
Post #26

Membru autentic

Multumesc mult pentru raspunsuri @Gaby si @roty! smile.gif
Incepe sa mi se contureze programul, mai trebuie sa ma mai documentez un pic si sa caut cazare - am stabilit ca plecam peste 2 saptamani.
Am sunat la Disneyland, si in caz ca mai intereseaza pe cineva:
- artificii sunt zilnic din 4 iulie inclusiv
- se poate merge dintr-un parc in altul de oricate ori. Accesul in parc nu este permis daca este prea aglomerat, dar operatoarea cu care am vorbit a zis ca asta s-a intamplat doar o singura data in cativa ani de cand lucreaza ea acolo, intr-o zi cand era si ceva sarbatoare
- sunt carucioare de inchiriat si pentru copii mai mari, cu taxa
- biletele primite pe email ca si PDF, artistice si frumos colorate, se pot tipari alb negru, important e sa nu fie mototolite sau rupte si codul de bara sa fie in regula

--------------------
+
dumid
post 23 Jun 2009, 07:57
Post #27

Membru autentic

iti recomand pt un tur complet la paris sa iei bilete la "Les Cars Rouges" sunt autobuzele cu etaj care se opresc in principalele puncte de atractie, te poti da jos unde vrei si te urci inapoi in urmatorul. Vin fff des, la aprox 5-10 minute. In autobuz ai ghid in 16 limbi si casti la discretie. Costa 24 euro de pers si este valabil biletul 24h.
De asemenea recomand plimbare pe Sena cu plecare de la Tour Eiffel, tur complet 9 euro de pers.
Pt urcatul in turn am stat la coada 1h jos, si 30 minute la et 2.

--------------------
5461 1997 2012
+
roty
post 25 Jun 2009, 00:28
Post #28

Membru autentic

Pt urcatul in turn, cozile de scari merg mai repede, daca te tin picioarele.

@dumid zice bine cu cars rouges, dar sa ai in vedere si Batobus - o barca care tot face ture pe Sena si functioneaza in regim de autobuz - are destul de multe opriri si poti cobora si urca cand vrei. Majoritatea atractiilor sunt fie pe Sena fie f aproape.

--------------------
Renault Clio 3 2006, 1.4 16V
Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
+
dumid
post 25 Jun 2009, 07:23
Post #29

Membru autentic

Corect, dar asta doar pana la etajul 2 dc nu ma insel si este valabil dc nu ai copii.
Atentie la preturi, Parisul mi s-a parut mai scump decat alte capitale (Londra, Amsterdam, etc). O sticla de apa de 0.5 era in jur de 3-4 e, un pranz luat la o cafenea langa Luvru, 60 e (2 hot dog, o supa, 1 bere mica, 1 fanta mare 0.6, 1pizzeta).

--------------------
5461 1997 2012
+
c_costel
post 25 Jun 2009, 16:55
Post #30

Membru autentic

Am fost si eu saptamana trecuta in Paris , si doresc sa dau cateva sfaturi , daca imi sunt permise

parcarea la Disney costa 8 euro pe zi

in oras sunt parcari subterane (3 euro/ora) la fiecare obiectiv turistic , deci pt cei mai comozi se poate face Parisul cu masina , oricum traficul e mai lejer ca in Bucuresti

nu recomand hotelurile Etap , sunt foarte mizerabile in Franta (probata de mine in 3 hoteluri din Paris si Nantes)

--------------------
renault modus 2005 1,2 dinamyque - h 593 r
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 15:42
Forum Renault