pro sau contra basescu, sunteti pro sau contra presedintelui?
![]() ![]() ![]() |
pro sau contra basescu, sunteti pro sau contra presedintelui?
Serpico |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 17 Dec 2009, 18:59) Cate din acele firme aveau profit nu-i treaba mea, in schimb oare cati someri in plus sunt, multumita acestei masuri aberante?... Ne poti explica modul legal prin care o firma care merge in pierdere poate plati salariile dar nu poate suporta acest impozit? Nu-s fan Boc (de fapt PSD-istul Nita a propus acest impozit dar vizionatul excesiv al Antenei 3 creeaza realitati paralele), dar totusi traim in capitalism. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Poate sa mearga si cu profit zero sau, repet, o firma poate sa mearga (o perioada) si in pierdere.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
terminati dreacu cu antenele
fiecare se uita unde vrea |
--------------------
/
/
/
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.730 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Sp!ke @ 17 Dec 2009, 18:47) QUOTE(vijelie @ 17 Dec 2009, 19:04) Ne poti explica modul legal prin care o firma care merge in pierdere poate plati salariile dar nu poate suporta acest impozit? Nu-s fan Boc (de fapt PSD-istul Nita a propus acest impozit dar vizionatul excesiv al Antenei 3 creeaza realitati paralele), dar totusi traim in capitalism. Ce simplu e sa vorbesti. Hai sa iti dau un exemplu. O societate investeste in 2008 sa zicem 1.000.000 lei in utilaje amortizabile in 5 ani, asta inseamna 200.000 lei pe an/amortizare. Deci daca firma obtine profit de 199.999 lei profit inaintea amortizarii in 2009, este in pierdere. Deci trebuie sa plateasca impozit forfetar, ti se pare logic? Merita sa functioneze? This post has been edited by ady77: 17 Dec 2009, 19:13 |
--------------------
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(Serpico @ 17 Dec 2009, 20:07) de acord. insa sa nu uitam ca anul acesta a fost unul extrem de dificil si probabil acest impozit nu este singura cauza a inchiderii de firme. ca a mai dat un branci de ajutor sa se duca dracului e foarte adevarat dar nu cred ca acest impozit a fost unica cauza. |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(vijelie @ 17 Dec 2009, 19:04) Ne poti explica modul legal prin care o firma care merge in pierdere poate plati salariile dar nu poate suporta acest impozit? Da' tu ne poți explica modul legal prin care o firmă nu poate merge în pierdere dar poate plăti salariile? QUOTE(kato @ 17 Dec 2009, 19:15) dar nu cred ca acest impozit a fost unica cauza. Nu crezi pentru că (probabil) nu ești implicat. |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
. Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am cerut explicatii, ca de-aia exista economisti pe lumea asta.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.730 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cred ca ti-am explicat
![]() |
--------------------
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
Daca functioneaza dupa ureche, nu merita sa mai functioneze, daca functioneaza conform planului de afaceri intocmit pe cei 5 ani, cat se amortizeaza utilajele... s-ar putea sa aibe o surpriza, adica sa aibe si profit.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(vijelie @ 17 Dec 2009, 19:16) Eu am cerut explicatii, ca de-aia exista economisti pe lumea asta. ![]() Nu, tu ai cerut explicații legale. ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
Ha, plan de afaceri in Romania.
De cate ori s-a modificat Codul Fiscal? DragosP: am observat din prima ca nu le ai, mersi This post has been edited by vijelie: 17 Dec 2009, 19:18 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(ady77 @ 17 Dec 2009, 20:12) Ce simplu e sa vorbesti. Hai sa iti dau un exemplu. O societate investeste in 2008 sa zicem 1.000.000 lei in utilaje amortizabile in 5 ani, asta inseamna 200.000 lei pe an/amortizare. Deci daca firma obtine profit de 199.999 lei profit inaintea amortizarii in 2009, este in pierdere. Deci trebuie sa plateasca impozit forfetar, ti se pare logic? Merita sa functioneze? O firma care a investit 1.000.000 are venituri care o incadreaza la impozit pe profit. Altfel nu si-ar scoate amortizarea nici pe hirtie. Ingineria financiara exista doar in presa, in economie inginerii se ocupa cu plecatul de pe loc pe zapada, de bani se ocupa altii. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Serpico |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 17 Dec 2009, 19:18) O firma care a investit 1.000.000 are venituri care o incadreaza la impozit pe profit. Detaliază te rog... Că e ușor a scrie versuri... știi tu. |
--------------------
Ceva de plastic
.
- BRRC
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Serpico |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 17 Dec 2009, 19:18) O firma care a investit 1.000.000 are venituri care o incadreaza la impozit pe profit. Altfel nu si-ar scoate amortizarea nici pe hirtie. O firma mai are si cheltuieli, nu doar venituri. Profitul poate sa apara doar la cativa ani de la infintarea firmei. Asta nu inseamna ca in acei ani firma face evaziune fiscala. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ne poti explica modul legal prin care o firma care merge in pierdere poate plati salariile dar nu poate suporta acest impozit? [/quote] Firnele care sunt pe "minus" oricum sunt eliminate de pe piata. Problema este ca numarul firmelor care au dat faliment in ultimul an a crescut de 4 ori. Dar, evident, impozitul forfetar nu are nicio influenta... Nu-s fan Boc .. [/quote] Ba esti, dar nu esti constient de asta... This post has been edited by radian: 17 Dec 2009, 19:24 |
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
vijelie |
![]()
|
Hai sa depasim momentul, the future sounds great:
http://www.gandul.info/news/exclusiv-in-20...de-zile-5187898 Anul viitor, România trebuie să taie trei miliarde de euro din cheltuielile publice pentru a se încadra în țintele FMI. Riscurile ar putea veni însă din cauza retragerilor de bani de pe piața autohtonă. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
1.000.000 investitie presupune o cladire de o anumita marime, niste utilaje, niste mijloace de transport, niste oameni care sa se ocupe de toate astea. Ce venituri trebuie sa ai pe an ca sa platesti, sa zicem, 50 de oameni? Cita marfa trebuie sa vinturi ca sa scoti banii astia? Marfa si serviciile vinturate formeaza cifra de afaceri. In functie de marimea ei, platesti sau nu forfetar. Daca impozitul pe profit e mai mic decit forfetarul, il platesti pe acesta. in planu ala de afaceri, daca ai presupus ca in primii 2-3 ani nu faci profit, atunci ai prevazut si sursele pentru acoperirea tuturor cheltuielilor. Daca nu le-ai prevazut, era mai bine daca nu te apucai de afaceri. Nu toti sint buni la asta. Unii pot fi doar chibiti. Ca mine
![]() This post has been edited by corbex: 17 Dec 2009, 19:28 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
Constat cu satisfactie ca si pentru economisti e valabila vorba noastra, a inginerilor, : Hartia suporta orice!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
@radian, in alte tari cate firme au dat faliment? sunt foarte constient ca acest impozit a avut o contributie la inchiderea firmelor dar nu cred ca a fost contributia capitala.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
vijelie |
![]()
|
Eu, ca inginer, am o vaga banuiala ca legea falimentului nu e universala, ci se aplica functie de legislatia fiecarei tari.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Sp!ke |
![]()
|
![]() Membru dreptaci Group: Members Posts: 421 Joined: 13 October 07 From: Bucharest ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw
2007/2009 Laureate Renault Logan... by Dacia...
|
|
Serpico |
![]()
|
Cifra de afaceri mare nu inseamna neaparat si profit (mare sau mic).
Legat de firmele cu pierderi: o firma poate sa fi functionat la limita in 2009 (profit zero sau aproape zero) si sa intre pe pierdere tocmai din cauza impozitului forfetar. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
mau77mau |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 24 August 09 ![]() |
declaratie de acum 2 luni si 2 zile http://stirileprotv.ro/stiri/politic/bases...mier-demis.html declaratie de acum 10 ore http://www.hotnews.ro/stiri-politic-673594...ui-emil-boc.htm |
--------------------
dacia
logan
- b75mac
2005/1,4
|
|
vijelie |
![]()
|
@corbex
Toate ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Kato, ne putem raporta la 1001 de sisteme de referinta, pana gasim unul care sa ne avantajeze. Dar, in 2009 si-au incetat activitatea de 4 ori mai mute firme decat in 2008. In rest putem sa ne intrebam cate firme s-au inchis in Ro comparativ cu Nigeria in aceeasi perioada de timp...
17 Dec 2009, 19:33: QUOTE(Sp!ke @ 17 Dec 2009, 19:28) Hai, zi-ne tu, lumineaza-ne... This post has been edited by radian: 17 Dec 2009, 19:33 |
--------------------
dacia logan
ambition
- HD 06 LDM
2005
|
|
kato |
![]()
|
stiu, insa in 2008 nu a fost criza de acum si speri sa fii de acord cu acest lucru. nu avem cum sa cuantificam cate firme au picat exclusiv din cauza acestui impozit. asta doream sa subliniez.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Injuraturile sau limbajul trivial se lasa cu pauza 20 de zile fara avertisment, fara exceptie in urma celor decise aici.
1. NU este permis sa jigniti persoane dar puteti sa le combateti ideile ("medicatie" nu este o jignire). 2. Aveti dreptul sa spuneti CE VRETI, opinia personala va va face simpatici sau antipatici, dupa caz., dar fara a incalca punctul 1. 3. Fara quote-uri aiurea (posturi intregi, lungi, mesajul imediat anterior) 4. Fara clipuri in posturi. Daca vreti sa afisati un videoclip, puneti linkul in format [ url ]link[ /url ] ca sa nu apara ca embeded video .. sunt foarte obositoare, greu de urmarit si umplu spatiul topicului degeaba. Consecintele pot fi: editare mesaj, stergere mesaj, warn, ban. ---------------------------------------------- NOTA: Daciaclub.ro NU este o platforma politica. Opiniile liber exprimate ale membrilor ramin in completa responsabilitate a acestora. In acelasi timp, Daciaclub.ro nu impiedica exprimarea acestor opinii, punind insa la dispozitie doar baza tehnica. Opiniile politice exprimate folosind aceasta baza tehnica, atita timp cit nu au continut extremist si/sau sovin, nu sunt in nici un fel sprijinite- sau dezavuate de Daciaclub.ro. Daciaclub.ro face in mod explicit trimitere la Regulamentul sau de functionare. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 12:57 |