DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxa pentru circulatia pe autostrada, by Radu Berceanu

thunder
post 12 Feb 2007, 22:05
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Pitesti

cheltuielile suplimentare se amortizeaza prin timpi mai mici de transport

oricum, pana face Berceanu aia 1800km de autostrazi ... cred ca masinile vor ajunge la muzeu si toti o sa ne deplasam pe cale aeriana tongue.gif

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Turkish
post 13 Feb 2007, 11:42
Post #32

Membru autentic

cam asa o sa fie Thunder

berci bate campii magistral. ei nu sunt in stare sa repare buc-pit care e absolut varza. 1800 km de autostrada pr drq biggrin.gif

Anu trecut in Grecia ca sa ajung de la Salonic la Atena (aprox 500km) am dat si la dus si la intors 9 eur. La fiecare punct de taxare plateam trei euro. Ele sunt mai multe, vreo 7-8, dar de fiecare data nu au f deschise decat 3 pe fiecare sens. Sincer mi-a convenit. Media mea de viteza pe ea a fost 140. Am mers excelent. Parte si datorita ei am reusit sa ajung in 14 ore de la Ruse la Pireu.

Compar cu grecii pentru ca totusi suntem mai aproape de ei ca si nivel de dezvoltare.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
han_1.6 mpi
post 19 Feb 2007, 18:17
Post #33

Membru autentic

From: bucuresti

radmasa.gif taxa de autostrada ? care autostrada domne' ? care autostrada ?

ministrul asta are carnet de sofer ? sau l-au informat subalternii ca Romania are autostrazi ? ce doamne iarta-ma vrea asta sa taxeze ? gluma proasta numita
B-Pitesti ? sau poate drumul numit "autostrada soarelui"? ce nume frumos, pacat ca nu aminteste nimeni ca este conceptul lui H.Coanda.

mi se pare corect sa platesc o vigneta pentru autostrada in cazul in care pot traversa Romania pe autostrada, dar in cazul de fata o traversez pe drumeaguri cu 2 benzi,pline de inconstienti care depasesc aiurea fara nici o ratiune sau carute si biciclete !?!?!?!

This post has been edited by han_1.6 mpi: 19 Feb 2007, 18:18

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
NoDacia
post 23 Feb 2007, 21:27
Post #34

Membru

chiar azi m-am certat cu un tip de la casco... ca cica ar vrea sa creasca primele cu aprox 30% ca sunt pe paguba... si i-am zis ... decat sa mareasca primele mai bine ar face presiuni la guvern sa reabiliteze drumurile, pentru ca o parte din accidente sigur sunt produse de drumuri de cacao, denivelate ( cand franezi intra absul si creste distanta de franare de 2 ori ) .... asta un offtopic legat de alte implicatii alte drumurilor de cacao ..

deja si autostrada soarelui e varza.... s-a denivelat .. cand treci pe langa un pod d-ala loveste roata in "diferenta de nivel dintre pod si sosea" de zici ca sari peste bordura... fetesti-cernavoda e ok... eu personal topai cu masina pe tot drumul... cineva cu un m3 mi'a zis ca pe autostrada soarelui topai de te ia nebunia... cu masina lui... imi imaginez cum o fi cu un ferrari biggrin.gif

--------------------
BMW 320d 2001
+
VladG
post 28 Feb 2007, 19:47
Post #35

Membru preistoric

From: Bucuresti

...si delirul lui Berceanu continua:

"vom construi si acolo [e vorba de aeroportul de la Boteni] o mica autostrada, sa facilitam accesul..." radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Medicamente..., medicamente... radmasa.gif radmasa.gif

Asta e nebun?!
Acum, ca a terminat de construit cei 1800km, se gandeste la proiecte noi wacko.gif

This post has been edited by VladG: 28 Feb 2007, 19:49

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
bogdan1978buc
post 28 Feb 2007, 20:31
Post #36

Membru autentic

QUOTE(testike @ 10 Feb 2007, 13:42)
in Italia si Franta autostrada se plateste /km
*

Nu-mi spune ca te-au pacalit si ti-au dat si un sticker zicand ei ca aia este vigneta si trebuie sa dai bani! Sa fim seriosi, din ce imi aduc aminte (voi reverifica pe propria piele) stiu ca:
1) Ungaria - platesti vigneta - atat
2) Austria - platesti vigneta - atat
3) Germania - nu platesti nimic, mai ramane sa zica statul german ca-ti baga si motorina
4) Italia - platesti autostrada, nu si vigneta, dar exista si tangentiale care sunt niste autostrazi gratis
5) Franta - nu platesti vigneta, pe autostrada nu am luat-o ca sa vad cum e, sau asa tin minte, stiam ca se platesc tunelurile.

In fine, punctul
6) Romania - jaf la drumul mare, lasa-i pe fraieri sa plateasca vigneta, baga-le taxa pe portiunile alea mici care nu fac nici cat un kkt degerat, taxa.
Scuze moi, but I'm pissed off.

--------------------
Renault Megane 2006 1.5dci
Megane 82 cp, putin mai rapid decat cele uzuale :)
Broker asigurari.
+
testike
post 1 Mar 2007, 20:25
Post #37

Membru autentic

From: Cluj

>>in Italia si Franta autostrada se plateste /km
>Nu-mi spune ca te-au pacalit si ti-au dat si un sticker zicand ei ca aia este vigneta si trebuie sa dai bani

Eu am zis ca autostrada se plateste in Franta si Italia in functie de numarul de km parcursi, si nu este vigneta.
Tu ce incerci sa zici?
Din cate spui mai jos recunosti ca in Italia se plateste autostrada pe km si in Franta nu ai fost....?

This post has been edited by testike: 1 Mar 2007, 20:26

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
han_1.6 mpi
post 15 Mar 2007, 14:04
Post #38

Membru autentic

am fost eu in franta si pot sa spun ca te usuca la buzunar. adica pentru aprox. 500 de km parcursi am dat aprox. 32 de euro. de ce trebuie sa se compare romania cu ceea ce ii dezavantajeaza pe romani ? daca ai fost in franta mai bine spune-ne si despre nivelul de trai de salarii de acolo. sau autostrazile romanesti vor fi doar pentru ca patronii de la reno sa se simta ca acasa cand vin in vizita de lucru la mioveni ? radmasa.gif

--------------------
+
DAVIDK
post 15 Mar 2007, 23:15
Post #39

Membru autentic

Da' ce vi se pare anormal?Mergi pe drumuri nationale, platesti vignieta! treci prin Bucuresti, sa platesti taxa! Vrei sa treci prin localitate de frontiera, platesti taxa de salubritate! Vrei sa mergi pe autostrada, platesti taxa! Ar trebui bagate taxe la fiecare trecere la nivel cu calea ferata si la fiecare stat la semafor! Ca doar si alea trebuie intretinute! Meedicameeente!!!! Meedicamenteeeee!!!!

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
Psyche
post 16 Mar 2007, 02:31
Post #40

In Thrust We Trust

From: Suceava

pai si eu daca vreau sa imi ambalez motoru in garaj ca ticnitu, de ce sa platesc taxa de drum? poate nici n-am cutie de viteze si roti, sta pe butuci. da e mania mea sa ii rup motoru. in cazu asta eu cand iau benzina sa cer decontare? sau pe ce idee au gandit-o astia? ma lasa rece autostrada....trece mileniu pana ajunge in apropierea sucevei.
plus ca nu simt nevoia sa ii dau zilnic 140 la biata dacie. parca 100 ii ajunge.
sau uzura o platesc ei? vrem autostrazi, dar sa le repare mos craciun, ca si asa el lucreaza numai o seara pe an. in germania le verifica aproape zilnic, fiecare centimetru patrat, sa nu fie gropi...sunt constienti ca acolo se circula fara limita de viteza si mai vine un nea' cais cu ferrari-ul cu 300 km/h, ia groapa si se transforma brusc in avion.
la noi....numai avioane o sa vedem. deja ma gandesc sa imi sudez aripi de portbagajul de pe cupola. blush.gif

--------------------
Dacia/Vw 1300/Golf GT 1977/1996
SV03PNV(1SV6266)/SV86PNV
Erare umanum est..........perseverare diabolicum
+
Marius81
post 16 Mar 2007, 06:40
Post #41

Membru autentic

From: -

O singura intrebare as vrea sa-i adresez lui Berceanu ....
"Avem vreo autostrada cretinoidule ca sa pui taxa pe ea ???"

Bucuresti - Pitesti e o mare varza si as spune ca e cel mult drum european
Bucuresti - Constanta nu e gata nici acum !!!

Pe ce vrea retardatul asta sa dam 5 euro ?? Si asa platim ca prostii rovigneta ca pe 50% din drumuri tot prin gropi dam... ca sa nu imi aduc aminte si de pretul crescut aiurea al benzinei "ca sa repare drumurile". mad.gif

--------------------
- - - - -
+
CGB
post 16 Mar 2007, 09:24
Post #42

CGB

From: behind

bucuresti - brasov - 161 km. dus intors = 322 km.

cu masina din semnatura (dci) scot un consum de 4% pe DN1 (asta daca nu merg ca zgarcitu' ca sa scot 3,5%). adica 12,8 litri ptr 320 km. adica 12,8 x 30500 = 390.400 lei. atat ma costa un drum dus intors din buc la brasov pe DN1.

daca se face autostrada si se baga 5 euro pe 100km, o sa ma coste numai taxa de autostrada 15 euro ( 5 euro ptr fiecare suta de km). 15 euro x 34000 = 510.000 lei numai taxa. plus motorina....se apropie de 1 mil un dus-intors buc-brasov.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
tarzy
post 16 Mar 2007, 09:43
Post #43

aroist

cam asa e, avantajul este insa ca nu te vei mai tara cu 70 Km/h tot drumul si sa pierzi minim 1/2 h in Ploiesti ci .... vei da talpa cu > 130 Km/h - asta daca "duce" masina.

parerea mea - este normal ca autostrada sa fie taxata, dar ... 5 euro/ 100 Km e un pic cam scump, la o masina normala practic dubleaza costurile, un pret corect ar fi de pana-n 3 Euro (adica un 10 lei)

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
CGB
post 16 Mar 2007, 10:21
Post #44

CGB

From: behind

pai daca ma dau cu 130 pe autostrada, adio consum de 4%. o sa am 6% plus taxa....mai bine iau trenu' smile.gif
io am platit la taxe la stat de mi-au sarit capacele. rovignete, taxe combustibil...etc. sa ma lase sa merg moca pe autostrada aia ca m-au tot taxat pana acu' destul.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
hash
post 16 Mar 2007, 10:29
Post #45

calculatorist

Daca nu ma obliga sa merg pe autostrada, am sa folosesc in loc DN1. Pentru 5 euro la suta nu merita.

--------------------
- - -
+
alecsz99
post 16 Mar 2007, 10:34
Post #46

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

QUOTE(bmw-fan @ 10 Feb 2007, 00:08)
mi se pare corecta taxa de autostrada.cine nu vrea taxa,sa participe benevol la construirea ei. sad.gif
*

Sa inteleg ca ai participat benevol la constructia strazilor din cartierul tau, pe care le folosesti gratuit?

Cum bine spunea cineva deja platim o rovineta - unde merg banii astia, ca in noi autostrazii evident nu iar in repararea si intretinerea vechilor drumuri nici atat! Si cum la fel de bine zicea altcineva in afara (vezi Ungaria/Austria) vinieta este strict pentru autostrazi. In alte tari se plateste pentru un numar de km (vezi Spania/Franta/Italia) si in Germania e total gratuit.

Nu ne putem compara cu ei la calitatea autostrazii, nu ne putem compara cu ei la numar de kilometrii de autostrada construiti, nu ne putem compara cu ei la venituri, dar la taxe ne putem compara?

Cel putin faza aia cu pensionarii care merg pe drum national fara taxa ca sunt saracii e hilara. Tot pentru aia plin de bani sa facem tot in tara asta! Propunerea mea - ori urmam exemplul Germaniei (gratuit!) ori autostrazile sa fie cu taxa cat mai mare, sa fie interzis accesul masinilor sub 150 cp - exclus orice model actual de Dacia - si mai mult in intersectii de acum in colo sa nu mai fie prioritate de dreapta ci sa conteze caii putere ai masinii! E mult mai corect asa!

This post has been edited by alecsz99: 16 Mar 2007, 10:40

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
han_1.6 mpi
post 16 Mar 2007, 11:05
Post #47

Membru autentic

mi se pare aberant la saracia din romania sa taxeze la suta de km parcursi. un pret corect este sa platesti o vigneta de autostrada dupa modelul ungariei sau austriei adica sa poti cumpara pe un an sau numai pentru cateva zile si valabila pentru toate autostrazile din tara . in at. este minim 10 zile si in hu. este minim 4 zile. preturile sunt foarte rezonabile(chiar si pentru salariile romanesti) in raport cu calitatea autostrazilor adica asfalt foarte bun si semnalizari foarte eficiente( ai ales la austrieci ).

ps: toti vor sa se imbogateasca peste noapte in romanica asta

--------------------
+
eugeniuz2004
post 16 Mar 2007, 18:52
Post #48

Membru autentic

From: Iasi

Ca si la taxa de inmatriculare ne tot ameninta cu o taxa de 5 E ca la final sa platim si sa multumim ca e doar asa o taxa de 3 E la suta de km.

Nu cred ca vom vedea sisteme de taxare (corecte de altfel macar moral) de gen Vigneta (chiar daca ar fi sistemul elvetian de vigneta doar pentru 1 an si ala socotit 1 ian - 31 dec) pentru ca nu le-ar iesi bani destui.

Insa ma intreb mereu: daca o platim ca sa o construiasca cum vor ei (ca doar majoritar banii vin de la buget adica din taxele si impozitele noastre) atunci de ce sa o mai platim si dupa ca sa o utilizam? raspund tot eu (ca la reclama aia cu vaca si laptele)

DE.... Prosti! ca i-am votat pe fiecare la rand si ca ne-au tras-o cum au vrut si continua sa o faca.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
bulan
post 16 Mar 2007, 20:36
Post #49

Membru autentic

QUOTE(testike @ 10 Feb 2007, 13:42)
in Italia si Franta autostrada se plateste /km
*

In Italia,Franta,Spania,Portugalia si Grecia autostrada se plateste/km pentru tot ce misca.La nemti e moca pentru cei mai mici de 12TONE.Restul stiti deja.

QUOTE(eugeniuz2004 @ 10 Feb 2007, 19:17)
Gresit! in Franta se plateste pe segmente si costa destul.
*

Italia,Spania si Portugalia au case de plata la fiecare iesire pe cand Francezii si Grecii au pe segmente casele de plata dar sunt amplasate de asa maniera ca nu pot fi evitate pe drumuri nationale.

QUOTE(han_1.6 mpi @ 15 Mar 2007, 14:04)
am fost eu in franta si pot sa spun ca te usuca la buzunar. adica pentru aprox. 500 de km parcursi am dat aprox. 32 de euro.
*

Daca distanta intre doua orase este de 500km/autostrada intre aceleasi orase distanta/nationale este ceva mai mare.500km/autostrada se fac in 5 ore cu o medie orara de 100km/ora la un consum de X litri/%.Pe nationale se trece prin toate localitatile,semafoare,intersectii,bariere de cale ferata si etc iar cei 32euro se duc pe consumul mai mare de carburant+masina frecata la o medie orara mica si aia 500km s-ar putea sa fie parcursi 7-8 ore.
Noi la firma am experimentat avantaje/dezavantaje,autostrada/nationale timp,bani,motorina,uzura masina,oboseala sofer si avantajul este clar pe autostrada.

--------------------
a b c
+
Fisicooo
post 16 Mar 2007, 22:52
Post #50

Membru incepator

From: Constanta

Berceanu asta nu e sanatos la cap acum 2 saptamani spunea ca pe autostrazile actuale facute cu bani de la buget (BUCURESTI-PITESTI SI BUCURESTI-CERNAVODA) nu se va pune taxe in schimb ieri s-a razgandit si asta e a doua oara in ultimle 6 luni pentru ca in noiembrie a facut exact acelasi lucru a spus ceva si peste cateva zile contrariul exact pe acelasi subiect. E cu capul ministrul asta wacko.gif

--------------------
Dacia Logan 1,5 dci 2006, laureate - CT-02-SEY
+
ovidiusoft
post 17 Mar 2007, 13:32
Post #51

Membru de sub patura

Hai sa ma ezcsprim si eu. Pe cuvantul meu ca nu va inteleg. "Berceanu e un tampit" (truism, let's move along). "Aia si aia au taxa asa si-asa" (asa, si care-i problema?).

In primul rand nu avem autostrazi si chiar daca ar vrea sa puna taxe pe A1 si A2, nu exista infrastructura necesara inca. Deci deja vorbim de taxe peste cel putin 2 ani. Pana atunci se pot intampla multe.

Dupa care, nu inteleg ce conteaza cat o sa puna ei taxele? Pot sa fie si 300 euro / km. E prea mult? Nu mergi pe acolo, o iei frumos pe DN. Am vazut mai sus pe cineva care facuse socoteala ca ar plati cu x ron mai mult daca merge pe autostrada. Corect, dar ajungi mai repede, mai odihnit, mai in siguranta. Pentru unii o ora castigata poate insemna 200 euro. Nu prea mai ies socotelile nu?

In definitiv, autostrazile sunt un lux, nu o necesitate. Sa le privim ca o optimizare, asa cum au fost concepute. Au stat niste baieti si s-au gandit "Ne trebuie o modalitate mult mai rapida de a ajunge din A in B. Hai sa facem un drum in linie dreapta, sens unic, care nu trece prin localitati, si sa marim limita de viteza." Nu ai nevoie de viteza suplimentara, nu esti in target. Aici cred ca pot sa ridice mana din public toti cei care merg cu 80-90 pe autostrada.

Cred ca problema noastra a romanilor este ca nu stim de ce vrem autostrazi. De altfel, nu cred ca avem nevoie atat de mult de autostrazi cum credem (sau ni se baga in cap). Sigur, ni le dorim, probabil dintr-o mandrie nationala tampita. Adica ce, neamtu' sa aiba si noi nu? Dar cati dintre noi merg 50-100 km pana la servici? Cati dintre noi se deplaseaza curent peste 300 km si au nevoie sa ajunga "la timp"?

Eu cred ca o sa fie taxe peste cativa ani. Nu o sa fie 5 euro/100 km, probabil in jur de 2-3. Este foarte probabil sa existe "abonamente". Oricum, pretul va varia astfel incat sa-i atraga pe autostrada pe cei care fac socoteala cu benzina si pretul. Cei care nu vor da in viata lor un leu pe autostrada sau cei care vor prefera autostrada chiar daca platesc mult nu sunt importanti.

Acestea fiind spuse, mie a inceput sa-mi placa in Romania. Berceanu si Videanu imi sunt deja simpatici, pentru ca e clar ca sunt sub influenta drogurilor puternice smile.gif

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
emanu450
post 17 Mar 2007, 15:00
Post #52

Membru incepator

Taxa mare pe autostrada la noi rezulta putine masini care o vor tranzita, rezulta incasari mici din utilizare, rezulta neprofitabil, rezulta introducerea cel mult a unei vignete gen ungaria/austria! Totusi, pana la avea autostrazi in Ro o sa plece de-al de Berceanu, 'or mai veni si altii cu parerea si 'or pleca si aia si tot asa. Abia peste vreo 7 ani vom putea spune ca avem ceva bunicel in domeniul infrastructurii si asta peste tot in tara! tongue.gif

--------------------
dacia logan - is-xx-xxx
Logan Ambiance IS-05-xxx din august 2005
+
C a t a l i n
post 23 Mar 2007, 23:28
Post #53

Nu e vorba numai de economie de timp, ci și de combustibil...cu condiția să nu mergi cu viteză prea mare.. biggrin.gif

Taxa e o tâmpenie...dar se poartă în RO...Parcă am fi turiști, nu băștinași... radmasa.gif...și culmea e că unora li se pare deja o normalitate acest lucru...păcat...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
han_1.6 mpi
post 23 Mar 2007, 23:45
Post #54

Membru autentic

cui ii pasa ce li se pare unora ? hotararile se iau peste capetele romanilor.

cine spune ca autostrada e un lux inseamna ca nu are nici macar permis de conducere auto ce sa mai vorbim de autovehicul. sau poate si mancarea e un lux...cine stie ?

--------------------
+
pablo
post 24 Mar 2007, 00:20
Post #55

Membru autentic

From: ORADEA

Taxa pentru circulatia pe autostrada se va introduce (daca se va ... si cind inca nu se stie) DOAR PENTRU UNELE TRONSOANE DE AUTOSTRADA CE URMEAZA SA SE CONSTRUIASCA. Am scris mare pentru ca am vazut unii care nu vor sa plateasca pe A1 si A2 taxa. Pe astea doua nici nu va fi.
Se vor construi ceva de genul : statul vine cu terenul, firma constructoare face proiect + autostrada dupa care isi scoate investitia prin taxare pe autostrada.
Nu vad nimic deosebit in asta.
Va rog informati-va intai si apoi injurati/sau nu.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
ovidiusoft
post 24 Mar 2007, 00:28
Post #56

Membru de sub patura

@paulica - da, foarte serios. La nivelul de subdezvoltare economica si la cat se misca romanii intre orase nu este necesar sa avem de poimaine 3000 km de autostrazi.

@han - am permis de peste 7 ani, sa-mi traiasca si la mai mare, saru-mana nasule. Si masina am cam de cand am si permisul, la mai multe, sa traiasca socrul mare.

Acum poate ar dori din public sa ridice doua degete cine are nevoie sa faca saptamanal sute de km, cine poate sa-mi demonstreze pe hartie cati bani ar castiga (prin economie de carburant, timp, ce vreti voi) daca ar avea autostrazi. Si uite asa o sa aflam simplu si cat o sa suporte romulanul de rand sa fie taxa de autostrada.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
paulica
post 24 Mar 2007, 03:07
Post #57

Membru autentic

Group: Validating

Sa-ti traiasca si sa-ti creasca Ovidiule. Am si IO carnet de fo 12 ani. Adevarat masina proprietate am cam de 6 ani, desi culmea in primii 4 ani de carnet am condus mai mult ca-n ceilalti 8. Dar gresesti amarnic.
P.S. Ia ghici care este unul din motivele pt. care "potolu' " ala ieftin din UE nu vine incoace si trebe sa mâncam in continuare salam cu soia, carne dezosata mecanic si alte ugere de vita????

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
j.d
post 24 Mar 2007, 03:17
Post #58

...internationally known

@ovidiusoft

Si chiar daca nu am avea nevoie, de ce sa fim singurii din UE fara o autostrada...?
btw, cand a ost ultima data cand te-ai intors din afara Bucurestiului duminica seara...?

--------------------