DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxa pentru circulatia pe autostrada, by Radu Berceanu

C a t a l i n
post 24 Mar 2007, 13:34
Post #61

Group: Members

QUOTE(laurian @ 24 Mar 2007, 13:20)
Bani se dau mai multi  pe combustibil.
*

SAU NU! E mult mai economic să mergi cu o viteză constantă, dar nu exagerat de mare biggrin.gif , decât să tot alternezi în limitele din localități și din afara...
Și mai e confortul, un Cruise Control e minunat.. etc

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eugeniuz2004
post 25 Mar 2007, 13:07
Post #62

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(han_1.6 mpi @ 24 Mar 2007, 12:16)
cand te intorci la volan din"vest" la noi intre ulite si dn-uri pline de gropi iti cam dai seama ca autostrada este o necesitate.
*

Esti sigur ca autostrazile daca si cand vor fi construite cu taxa sau fara vor fi exact ca cele din vest? (fie si de la unguri)

Eu cred ca nu pentru ca noi ceea ce facem facem si prost si scump. Si nici nu intretinem la timp! (exemplul ce il am mereu in fata (sub roti) este drumul Iasi Bucuresti care facut bun (ma mira si acum) este lasat sa duca cat poate fara de intretinere)

Folosind autostrazile se castiga si timp si bani pentru ca asa cum bine s-a spus nu e necesar ca pe autostrada sa mergi cu cat poate masina ci e bine sa mergi constant cu 110 si scoti si timp foarte bun si consum excelent plus ca nici oboseala nu va fi mare ca la viteze uriase unde o eroare mica te face ingeras (sau demon). 1350 km de la Freiburg (Germania) la Nadlac in 14 ore de condus efectiv e un bun exemplu?

This post has been edited by eugeniuz2004: 25 Mar 2007, 13:10

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
ovidiusoft
post 25 Mar 2007, 22:48
Post #63

Membru de sub patura

From: Bucuresti

Okok, aveti cu totii dreptate, calculele si exemplele sunt corecte. Daaaar.... de ce as vrea eu de maine un milion de km de autostrada, cand eu (si sunt convins ca sunt o multime de oameni ca mine) imi rup masina in Bucuresti, cand fac 1 ora pana la servici si inapoi datorita minunatului sistem de semafoare desincronizate?

Parerea mea este ca autostrazile sunt "nice to have", dar nu ceva cu adevarat critic acum. Prefer ca banii aia sa se dupa in infrastructura oraselor, iar pe autostrada sa platesc o taxa, decat sa se faca autostrazi fara taxa si orasele sa astepte pana cine stie cand.

Este dupa cum se vede, o problema de prioritati. Si eu personal am altele tongue.gif. M-ar interesa insa foarte-foarte mult parerea cuiva care are de exemplu o firma de transporturi sau lucreaza la asa ceva. Bulan?

Now let's all be friends smile.gif

PS: Cineva m-a intrebat mai sus cand am intrat duminica seara in Bucuresti. Uite chiar acum vreo 2 ore si ceva am venit dinspre Buzau. Liber, civilizat, chiar si Colentina in lucrari mi-a placut tongue.gif. Am ramas si eu uimit...

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
eugeniuz2004
post 25 Mar 2007, 23:06
Post #64

Membru autentic

Foarte la obiect si corect postul tau, ovidiusoft, pentru ca si la Iasi infrastructura interioara a orasului este distrusa pur si simplu. Parca ai merge pe aratura. Dar taxele sunt de metropola europeana.

Si da, sa se faca autostrazi pe cheltuiala firmelor ce vor sa castige bani ulterior in 25 - 50 de ani din taxe de circulatie pe autostrada. Statul insa sa faca infrastructura pentru orice amarastean. Cine isi doreste timp mic, viteza mare si consum scazut sa plateasca taxe de autostrada. Dar, revin , statul sa asigure alternative pentru oricine care nu isi doreste autostrada.

--------------------
+
han_1.6 mpi
post 26 Mar 2007, 00:11
Post #65

Membru autentic

From: bucuresti

nu sunt sigur ca autostrazile vor fi constrite ca in "vest" dar sunt sigur ca sunt o necesitate. oricum este cam devreme sa facem presupuneri despre cum vor fi intretinute autostrazile care deocamdata nu sunt gata nici macar pe hartie.

pentru cei care se tem de viteza mare si consum mai mare: nu va obliga nimeni sa mergeti repede. 90-100km/h pe banda 1 si va fi in regula. tirurile cu ce viteza merg pe autostrada ?

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
IsNa
post 26 Mar 2007, 09:50
Post #66

Membru autentic

From: Timisoara

Ovidiusoft, pt. mine autostrazile sunt o prioritate. Pt. ca in weekend as vrea sa calatoresc, sa vizitez tara. IAr in WE, eu nu pot sa vizitez tara. Intr-un WE, eu pot sa vizitez Ungaria sau Austria, chiar Slovacia sau nordul Italiei, dar NU pot sa vizitez Romania. Pt ca pana la Sibiu fac 6-7 ore, pana la Brasov as face vreo 9, la Bucuresti tot vreo 8-9, Cluj circa 6-7, Constanta minim 14. Si in traficul de la noi, dupa 8 ore de condus is bun de somn o zi. Si s-a dus WE-ul. Deci bugetul meu de turism trebuie sa mearga in Ungaria si Austria, unde pot ajunge pana Sambata la pranz, odihnit si bine dispus, cum am mai sous si sus.

Si cred ca sunt multi in situatia mea...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
ovidiusoft
post 26 Mar 2007, 14:05
Post #67

Membru de sub patura

IsNa, imi cer scuze daca sunt cinic, dar tu vrei autostrazi pentru a te distra, iar asta nu prea intra la "critic" ci la "nice to have".

A, sigur, daca ar intra in vreun plan guvernamental ca turismul face parte din strategia Romaniei pe 10 ani si ca pentru asta avem nevoie de autostrazi mai mult decat sa zicem asfaltarile in orase, ar fi alta treaba.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
IsNa
post 26 Mar 2007, 15:04
Post #68

Membru autentic

Apoi asa masina si calatoritul in general e "nice to have". Poti merge cu tramvaiul la slujba si cu trenul in vizita la parinti.

Problema e ca toata lumea calatoreste, se-mbulzeste pe soselele noastre proaste si aglomerate, si murim cu sutele in accidente de circulatie. Si asta chiar e CRITIC!

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
eugeniuz2004
post 26 Mar 2007, 15:21
Post #69

Membru autentic

Si daca ar fi autostrazi nu s-ar mai imbulzi cu miile? si nu ar mai fi accidente? miram-as pentru ca (parere personala) se va circula "in draci" cu viteza peste masura pe ele. Si sa vezi atunci pentru ca una e sa te ciocnesti (si din spate e mai nasol) la 100 la ora si alta e sa te ciocnesti la 150+ la ora.

Dar intai sa faca orasele bec, drumurile nationale sa fie intretinute impecabil si sa faca si autostrazi (preferabil statul sa sprijine firme private care sa ceara ulterior taxe de circulat pe autostrada).

--------------------
+
vijelie
post 26 Mar 2007, 15:28
Post #70

membru violet

QUOTE(eugeniuz2004 @ 26 Mar 2007, 15:21)
...preferabil statul sa sprijine firme private care sa ceara ulterior taxe de circulat pe autostrada...
*

Eu as fi mai mult decat multumit daca statul ar gestiona ceva mai profesional contractele din domeniu.
Cat despre chestia asta cu subventionatul firmelor private, nu pot decat sa-ti amintesc ca Ceausescu a murit de mai bine de 17 ani. Bine ai venit in capitalism!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Amedeus
post 26 Mar 2007, 22:02
Post #71

Membru cu Logan

From: TM

Dar intai sa faca orasele bec, drumurile nationale sa fie intretinute impecabil
*

Pai asta nu se poate. De exemplu daca Timisoara ar avea o centura si ar fii si autostrazi,in asa fel incat camioanele si TIR-urile sa nu mai treaca prin centrul orasului sau prin oras in general, in mod sigur si drumurile din oras sau cele nationale ar fii mai menajate si nu s-ar distruge asa de repede ca acum.

This post has been edited by Amedeus: 26 Mar 2007, 22:02

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
os
post 27 Mar 2007, 08:44
Post #72

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Dragi colegi,

aici trebuiesc delimitate competentele, si anume:

- strazile din orase sunt in competenta primariilor
- drumurile intre acestea sunt de competenta AND (adica nationala).

La fel, importannta lor (locala vs. nationala). Asadar nu injurati AND ca strazile din Bucuresti/Timisoara/Brasov etc. sunt pline de gropi, si nu injurati peimaria ca drumul de la X la Y e la fel - ci injurati diferentiat, dupa caz.

Despre autostrazi: sunt putin mirat ca nici unul din Dv. nu a subliniat importanta economica majora a unei retele civilizate de drumuri. Absenta ei este un impediment serios in dezvoltarea economica a unei zone - in special prin gonirea investitorilor de toate felurile. Nu e o intimplare faptul ca multe companii mari au investit la Timisoara. Aici joaca un rol si apropierea de infrastructura superioara din Ungaria.

Iar turismul este (sau: poate fi) un factor economic important. Asta vara am vizitat printre altele Sapânta si Sighetul Marmatiei; am mers apoi spre Moldova prin Gheorghieni si Cheile Bicazului. Va asigur ca ai nevoie de nervi de otel... A trebuit sa parcurg unele portiuni cu circa 5 (cinci) km/h. Asadar - desi zonele sunt superbe (uitasem), nu m-as mai duce pina nu se repara drumurile. Nu vreau sa ma gindesc ce-ar fi fost daca m-as fi grabit.
--- edit: am corectat citeva greseli de tastare.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
IsNa
post 27 Mar 2007, 08:46
Post #73

Membru autentic

QUOTE(eugeniuz2004 @ 26 Mar 2007, 17:21)
Si daca ar fi autostrazi nu s-ar mai imbulzi cu miile?
*

Pai o autostrada are capacitate mult mai mare de transport. Depasirile sunt mult mai sigure, pt. ca sunt 2 benzi in acelasi sens si niciodata nu vine nimeni din fata.
Te asigur ca autostrazile sunt peste tot mult mai sigure, chiar daca se merge cu 150-160 pe ele.

Iar drumurile de azi (din sau din afara oraselor) nu vor putea fi intretinute pana nu se mai elibereaza de trafic greu. Iar asta se realizeaza doar cu autostrazi.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
SUPERCAR
post 27 Mar 2007, 08:59
Post #74

Membru autentic

From: Constanta

eu sunt de acord cu astea,dar sa bage si ei niste preturi comparative cu salariile noastre din romania.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
yoncv
post 27 Mar 2007, 14:58
Post #75

Membru ochelarist

From: Craiova

Si daca ar fi autostrazi nu s-ar mai imbulzi cu miile? si nu ar mai fi accidente? miram-as pentru ca (parere personala) se va circula "in draci" cu viteza peste masura pe ele. Si sa vezi atunci pentru ca una e sa te ciocnesti (si din spate e mai nasol) la 100 la ora si alta e sa te ciocnesti la 150+ la ora.

*

Am citit undeva, nu-mi mai aduc aminte unde, ca autostrazile din Germania sunt cele mai sigure drumuri din Europa (ca numar de accidente grave), si acolo nu exista limita de viteza. Sa nu ne amagim, peste tot e asa: o autostrada e mult mai sigura ca un drum national, unde mai intra cite unul in depasire fara sa se asigure, sau nu da prioritate la o intersectie, sau adoarme la volan si intra pe contrasens etc. Sunt cazuri care pe autostrada pur si simplu nu pot aparea.

Ca nivel al taxei de autostrada, eu cred ca un 2-3 euro/100 km ar fi acceptabil, sau sa fie un sistem cu vigneta cum e in Austria sau Ungaria (sa poti cumpara vigneta si pe 1,7 sau 30 zile).

Oricum, autostrazile deja nu mai sunt un moft. Au devenit o necesitate si la noi, datorita numarului din ce in ce mai mare de masini.

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
eugeniuz2004
post 28 Mar 2007, 16:26
Post #76

Membru autentic

Imi place ca am generat cateva discutii si ca am fost criticat.

dar...
am fost cu masina de cateva ori prin Europa si am vazut cum se circula la ei si pe autostrazi si pe drumuri nationale si judetene (departamentale) si chiar comunale. De notat ca experienta se reduce la Ungaria (autostrada exclusiv), Austria , Germania si Franta unde am mers pe toate categoriile de drumuri.

Indiferent de cine tin (administrativ) drumurile sunt impecabile (prin comparatie cu ce e la noi - pentru ca imi amintesc ca cineva in Germania se plangea ca A5 e cu damburi din cauza ca e pe placi construita si eu ii sugeram sa faca un drum cu masina in RO pentru a avea termen de comparatie la ceea ce inseamna denivelat) asa ca ... ideea ca noi avem de injurat STATUL prin formele sale de manifestare si asta si facem dar el nici ca ne aude.

Este un lucru evident ca autostrazile sunt sigure. Cu conditia sa nu circule predominant ''de-ai nostri'' pe ele si sa isi testeze puterea masinilor (nu neaparat masini puternice dar ... asa de test!).

Eliminarea traficului greu de pe nationale pe autostrazi ar fi o solutie insa la taxele preconizate va fi greu daca nu imposibil de realizat si aici permiteti-mi sa ma leg iar de exemplul german unde traficul greu s-a mutat partial de pe autostrazi pe drumurile nationale ingreunandu-le acestora traficul tocmai din cauza taxelor masri de tranzit impuse traficulul greu (si vorbim de Germania!).

Sosele de centura ar fi bune (chiar si fara autostrazi) nu numai ca ar proteja drumurile din oarse si acestea ar fi mai trainice pentru drumurile cotidiene ale noastre (Iasi este si el un exemplu catastrofal in ceea ce priveste infrastructura rutiera unde mai nou s-au dat 6 miliarde lei vechi pentru o sistematizare cu strazi cu sens unic care e un fiasco) dar ar reduce si poluarea aferenta. Desi uneori nu cred ca numai traficul greu e vinovat de starea dezastruoasa a infrastructurii rutiere de prin orase.

Si in final las' sa sprijine statul sau sa incurajeze (mai corect ca exprimare) firmele private, pe baza concurentei corecte sa faca ele autostrazi in RO si sa le administreze ca sa isi scoata banul.

ON topic: taxele sunt necesare insa circulatiei pe o retea rutiera moderna. Prin urmare in RO taxele gen ROvigneta sau/si taxa de drum in pretul carburantului NU ar trebui sa existe pana nu se vor vedea si drumurile corect facute.

This post has been edited by eugeniuz2004: 28 Mar 2007, 16:28

--------------------
+
MiticaLGN
post 10 Apr 2007, 14:19
Post #77

Membru

QUOTE(han_1.6 mpi @ 15 Mar 2007, 14:04)
am fost eu in franta si pot sa spun ca te usuca la buzunar. adica pentru aprox. 500 de km parcursi am dat aprox. 32 de euro.
*

In Franta intradevar autostrada e scuumpaaa rau dar.. alternativa lor gratis care se cheama drum national are 2 benzi pe sens , delimitator pe mijloc, e super safe si ok. Alternativa noastra la Bucuresti- Constanta (asta se apropie de autostrada) care e? Soseaua aia cu 2 benzi vai de capul ei in care se murea pe capete? Cu alte cuvinte ori platesti autostrada ori pui deoparte banii de inmormantare. Halal alternative Bercene. Bine ca te-au mazilit astia.. desi se pare ca toti astia din politica gandesc la fel.
Conceptul asta de a lua banii inainte nu e nou pentru ministerul trasporturilor. Acum 2 ani parca au scumpit beletele la tren cu 9% spunand ca au nevoie de bani pentru a moderniza garniturile. Au luat ceva garnituri noi dar pun pariu ca dupa 3 luni deja uitasera de ce marisera preturile.

--------------------
Logan Prestige KIA CEED SW BEST 2007
+
diesel_power
post 10 Apr 2007, 18:09
Post #78

Membru autentic

From: diaspora

Radu Berceanu numai este ministrul transporturilor (Ludovic Orban este).

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
eugeniuz2004
post 11 Apr 2007, 19:18
Post #79

Membru autentic

schimbarea regilor = bucuria nebunilor

ce daca nu mai e Radu al lui Berceanu!

schimbarea aduce cu sine mai degraba rele decat lucruri bune cum ar fi fost marirea ritmului de realizare al autostrazilor programate (de R. B.)...........

--------------------
+
paulica
post 7 Jul 2010, 20:40
Post #80

Membru autentic

Group: Validating

Il auzii azi pe dom' Bercenaru, cica taxa va fi modica de 3-4 EUR/100km. Zaauuuuuuuu???
Am dat in Grecia 2 EUR si am mers de lânga Salonic pâna la Atena.
Adica din cauza camarilei portocalii eu voi consuma 10l/100km?
Fir-ar ai draq de nesimtiti nu se mai satura de furat?
Cum fratilor, pe A1 facuta de Ceausescu ei pun taxa?

Sursa

This post has been edited by R19/16v: 7 Jul 2010, 20:43

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
ageana
post 7 Jul 2010, 20:46
Post #81

->

Din cate vad eu taxa e doar pe A2, care nu-i facuta de 'nea Nicu.
Daca se pune in aplicare la valoarea asta, intr-adevar este cam mare taxa. Eu totusi sper sa nu, desi nu m-ar mira absolut deloc, la cum merg lucrurile in ultima vreme.

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
+
Ov
post 7 Jul 2010, 20:48
Post #82

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

ca cica ii obliga UE. Eu sunt curios daca si germania o sa bage taxe pe autostrazi

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
CGDBZ
post 7 Jul 2010, 20:50
Post #83

Membru autentic

From: BZ

Este nesimtire mare .Platim o data taxa de drum , platim in combustibili o "gramada" pentru drumuri ,platim taxa pe pod , acum sa mai platim si o nimica toata de taxa de 4 euro mi se pare jaf pe fata.

--------------------
- - -
+
Ov
post 7 Jul 2010, 21:19
Post #84

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

eh, n-are nimic, spre litoralul bulgaresc se poate ajunge si pe la giurgiu 04.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
CriSTI68
post 7 Jul 2010, 21:23
Post #85

Membru Valvos

QUOTE(Ov @ 7 Jul 2010, 21:48)
ca cica ii obliga UE. Eu sunt curios daca si germania o sa bage taxe pe autostrazi
*

Scuza universala la romani asta cu UE...

"Politistul: De ce ai furat ma capacele de canal?
Hotul: Uniunea Sefu zice sa le schimbe cu unele ecologice"

Si cu taxa asta ce vrea sa faca? sa o puna si pe Autostrada transilvania ?

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
Solenzul
post 7 Jul 2010, 21:27
Post #86

Membru curios

From: Campulung-Muscel

Bataie de joc!
251.gif Berceanu!

This post has been edited by Solenzul: 7 Jul 2010, 21:27

--------------------
Dacia Solenza 2004 Clima ; Duster Explorer 2017 ; - AG-09-***, AG-26-***
+
gotty
post 7 Jul 2010, 21:34
Post #87

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

Cred ca vroiai sa zici: showfinger.gif berceanu!

--------------------
Private Spice Member
+
garlic_dog
post 7 Jul 2010, 21:38
Post #88

Membru eutectic

From: Clipperton Island

Pai e neaplicabila in Roumenia. Ca nu avem autostrazi.

--------------------
Tesla electrică 2015 - B05NWV
Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut.
+
CriSTI68
post 7 Jul 2010, 21:53
Post #89

Membru Valvos

avem rovinieta pentru drumuri comunale smile.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
cj98czh
post 7 Jul 2010, 22:02
Post #90

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

Eu cu mandrie spun ca de 4 ani nu am platit Rovigneta pe nici una din masini.... ca nu avem drumuri pt. care sa platesc.... ma prind.... ok.... ma amendeaza.... ok.... tot este mai ieftin decat daca le plateam pe 4 ani... cand o sa avem drumuri o sa platesc.... pana atunci ura si la gara...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 02:11
Forum Renault