Taxa pentru circulatia pe autostrada, by Radu Berceanu
![]() ![]() ![]() |
Taxa pentru circulatia pe autostrada, by Radu Berceanu
sandman |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 4 February 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Superb
2019
|
|||
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Problema e ca platim, si nu se fac, sau se fac incet, prost si foarte scump.
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Drumurile se mai si intretin nu doar se construiesc.
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
ageana |
![]()
|
Adevarat!
![]() A se vedea autostrada A1, care e "intretinuta" anual dupa trecerea iernii. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Daca o intretin ca pana acum cat de curand se va putea merge cu 130km/h numai pe a doua banda .
|
--------------------
-
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(sandman @ 9 Jul 2010, 11:03) sunt de acord cu introducerea ei, cum e si in italia, platesti pentru cati km ai parcurs. cine nu vrea, sunt drumurile judetene. cu rovinieta e altceva. aia trebuie platita obligatoriu, daca iesi din oras. ne plangem ca nu avem drumuri, dar daca noi nu platim, cu ce sa se faca? Tu scrii asa, ca sa aduni numar de caractere? Ca io unul, cand m-am plimbat prin macaronaria-land, nu tin minte sa fi platit vreun neam de vigneta. Fa un pic de matematica... Platim taxa de drum in accize la benzina, in rand cu restul europenilor. Platim vigneta in rand cu restul (care au). Taxa de autostrada insa, iti aplica doar cei care nu-ti cer bani pe vigneta. Adica ori ca-ca, or ca-ca. Nij' dracu n-a incercat inca sa le aplice pe toate trei. Doar noi suntem mai cu mot. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ageana |
![]()
|
Ba in cizma am platit eu sigur pe autostrada dintre Torino si Milano. Si nu era foarte ieftin din cate imi aduc aminte.
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
AdrianMC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 29 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
- -
--
-
-
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 9 Jul 2010, 13:50) Tu scrii asa, ca sa aduni numar de caractere? Ca io unul, cand m-am plimbat prin macaronaria-land, nu tin minte sa fi platit vreun neam de vigneta. Se plateste taxa pe segmente de drum, la toate iesirile este o bariera si te taxeaza in functie de distanta parcursa. Italienii au si ceva sistem de abonament in care primesc ceva emitatoare, care ridica bariera si taxeaza automat.. Poate ai nimerit sa treci deodata cu cineva care avea abonament, am patit si eu o data cand m-am pus la iesirea gresita, care era numai pentru cei cu abonament.. Sau poate ai mers pe nationale.. Cand am fost eu (3 ani diferiti) pretul era vreo 6 euro/100 km din cate tin minte , aproximativ egal cu benzina pentru acelasi drum. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ageana @ 9 Jul 2010, 15:00) Ba in cizma am platit eu sigur pe autostrada dintre Torino si Milano. Si nu era foarte ieftin din cate imi aduc aminte. Dar nu platesti vigneta. Asta e ideea. Nici o tara care percepe separat taxe de autostrada nu are si vigneta pentru restul drumurilor. Ori platesti vigneta si ai acces la autostrada(Austria, Ungaria, etc) ori nu platesti nici o vigneta si platesti in schimb accesul pe autostrazi. La noi daca s-ar aplica si taxa pe autostrada le-am avea pe amandoua.... Am fi unici. This post has been edited by PaulT: 9 Jul 2010, 15:11 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(sandman @ 9 Jul 2010, 10:03) sunt de acord cu introducerea ei, cum e si in italia, platesti pentru cati km ai parcurs. cine nu vrea, sunt drumurile judetene. cu rovinieta e altceva. aia trebuie platita obligatoriu, daca iesi din oras. ne plangem ca nu avem drumuri, dar daca noi nu platim, cu ce sa se faca? Ideea e ca noi le-am platit deja numai ca nu se fac. Tu crezi ca aia isi iau Veyron din salariu sau ce? Mi se pare OK sa se plateasca dar in mod normal banii astia ar trebui sa intre la intretinere si dezvoltare nu sa se construiasca pe credit si apoi sa te taxeze la infinit ca o afacere. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
sunt de acord cu introducerea ei, cum e si in italia, platesti pentru cati km ai parcurs. cine nu vrea, sunt drumurile judetene.
cu rovinieta e altceva. aia trebuie platita obligatoriu, daca iesi din oras. ne plangem ca nu avem drumuri, dar daca noi nu platim, cu ce sa se faca?[QUOTE] ![]() ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(testike @ 9 Jul 2010, 15:53) Se plateste taxa pe segmente de drum, la toate iesirile este o bariera si te taxeaza in functie de distanta parcursa. ... Poate ai nimerit sa treci deodata cu cineva care avea abonament, am patit si eu o data cand m-am pus la iesirea gresita, care era numai pentru cei cu abonament.. Sau poate ai mers pe nationale.. Mi-am platit drumul pe autostrada. Scump ca naiba... Dar ATAT. drumuri nationale, judetene, ce basca lor or fi fost, au fost moca. QUOTE(PaulT @ 9 Jul 2010, 16:11) Dar nu platesti vigneta. Asta e ideea. Nici o tara care percepe separat taxe de autostrada nu are si vigneta pentru restul drumurilor. Ori platesti vigneta si ai acces la autostrada(Austria, Ungaria, etc) ori nu platesti nici o vigneta si platesti in schimb accesul pe autostrazi. La noi daca s-ar aplica si taxa pe autostrada le-am avea pe amandoua.... Am fi unici. Pai io ce ma tot agit sa zic ? ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Hmm, singura portiune de autostrada pe care o folosesc uneori e A2 de la Drajna la Bucuresti, cam 100 de km. Pe A1 am fost de maxim 5-6 ori in ultimii 20 de ani, asa ca nu se pune, iar pe la Cluj n-am ajuns in viata mea si nici nu cred ca voi ajunge in urmatorii ani.
Din pacate portiunea Slobozia-Lazu (ondulata ca vai de ea, mergi cu maxim 80) nu prea se impaca cu suspensiile tari ale Megane-ului, asa ca in ultimele dati am preferat sa merg la Bucuresti pe la Buzau. In afara de zilele de vineri si de duminica in sezon, traficul pe A2 este de 5 masini pe minut, foarte slab adica. Daca se mai pune si taxa de 4 euro pe autostrada, atunci eu chiar nu as mai avea de ce sa calc pe ea. Aaaa, am uitat, as plati multumit 4 euro pentru rahatul ala de autostrada daca s-ar scoate radarele de pe ea. Pana la urma, daca tot platesc 4 euro de zici ca sunt la Nurbugring, macar sa-i dau si eu 200 la ora linistit, sa simt si eu viteza. Pe de alta parte insa, drumul Galati-Arad are cam 800 de km. Nu m-ar deranja prea tare sa dau 32 de euro pe o astfel de autostrada, tinand cont ca, atunci cand plec in Vest, 32 de euro nu sunt mare scofala (am dat 25 de euro pe niste nimicuri gen magneti de frigider si alte suveniruri la Monaco), daca de banii aia ajung in 8 ore la arad si ajung in aceeasi zi la Viena. Si mai ales ajung intreg. ![]() Dar sa platesc 4 euro doar pentru o bucata ceva mai buna din infernul de drumuri numit reteaua rutiera a Romaniei, atunci sa ma pupe undeva, inseamna ca nu stiu ei sa vanda un serviciu. Ma duc la Bucuresti pe la Buzau si aia e, per total drumul e mai bun. Pe la Buzau fac 3 ore si jumatate, pe la Drajna fac 3 ore. Merita 4 euro in plus pentru 30 de minute economie, mai ales ca in general am treaba pe la Otopeni, nu prin Titan? This post has been edited by Laurentziu83: 10 Jul 2010, 14:28 |
--------------------
.
.
.
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ti-ar conveni sa platesti eventual cu conditia sa se scoata rovigneta... Iar atata timp cat nu ai posibilitatea sa parcurgi o distanta intreaga de 4-500km in regim de autostrada( exact cum spuneai legat de GL-AR) nu merita sa platesti nimic... Repet, asta in cazul in care vor renunta la rovignete pentru a introduce taxa de autostrada... Numai ca eu sunt 100% sigur ca nu vor renunta la incasarea rovignetei de la majoritatea masinilor(ca majoritatea platesc taxa la nivel de tara) pentru a lua bani de la cele cateva masini care trec pe cele doua mirobolante autostrazi(zic cateva pentru ca noi nu avem o retea de autostrazi de pe care sa se ia taxe, ci 2 tentative de sub 200km fiecare.. cei 40km de la Turda nu pot sa ii iau in considerare..).
L.E. Iar in EU se poate circula perfect si fara a accesa autostrazi... Si in Italia si in Spania(unde sunt multe autostrazi gratis..), de Franta, Germania, Austria... nu mai comentez. This post has been edited by PaulT: 10 Jul 2010, 16:27 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 10 Jul 2010, 14:26) as plati multumit 4 euro pentru rahatul ala de autostrada daca s-ar scoate radarele de pe ea. Pana la urma, daca tot platesc 4 euro de zici ca sunt la Nurbugring, macar sa-i dau si eu 200 la ora linistit, sa simt si eu viteza. Taxarea va veni la pachet cu sisteme de monitorizare a traficului, firmele in cauza deja scriu caietele de sarcini ca vin anticipatele si nu se stie. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
treaba cu rovinieta si taxa in italia eu o exclud, fiindca am fost pe acolo si nu am platit decit taxa de autostrada.
ori facem precum la unguri, austrieci etc cu rovinieta sau precum italia franta etc cu taxa la cit mergi pe autostrada, amandoua sunt excluse pt ca este anormal |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
daca se baga taxa de autostrada se scoate taxa pt podul de la fetesti-cernavoda?
eu nu cred. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
O sa ramana caci aia e pentru pod .Daca le-a intrat in cap sa bage taxa o sa bage ,nu-i impiedica nimeni si nimic sa mai faca ceva bani clientela politica , cred ca deja si-au ales firmele care o sa incaseze babi si care o sa se faca ca se ocupa de intretinerea autostrazii.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 10 Jul 2010, 17:25) Ti-ar conveni sa platesti eventual cu conditia sa se scoata rovigneta... Iar atata timp cat nu ai posibilitatea sa parcurgi o distanta intreaga de 4-500km in regim de autostrada( exact cum spuneai legat de GL-AR) nu merita sa platesti nimic... Daca as plati 32 de euro pe teritoriul Romaniei si as ajunge in aceeasi zi la Viena nu stiu daca m-ar deranja asa tare faptul ca platesc SI ROVINIETA, tinand cont ca respectiva autostrada m-ar scuti de o eventuala cazare la Arad (obligatorie pentru mine la momentul actual) dormind direct la Etap la Viena, si as pierde o zi mai putin pe drum, adica o zi de concediu folosita mai bine. Dar, intai sa vad eu ca ajung de la Galati la Arad fara sa trec prin vreo localitate (la fel ca si cei din Constanta si cei din Iasi sau Brasov) si dupa aceea mai vorbim daca e bine sa platim autostrada in plus fata de rovinieta. Eu unul nu cred ca voi avea parte de o disputa pe tema asta prea curand. ![]() @vijelie: ce caiete de sarcini sa scrie aia? Tara asta nu mai are de unde sa-si plateasca asistatii sociali si tu vorbesti de investii noi? Eu in locul firmelor alea imi cautam piete de desfacere pentru produse prin alte parti, la fel cum si eu imi caut de serviciu prin alte locuri mai cu soare, intrucat Galatiul moare. Bine, acu nu m-ar mira asta, la fel cum dobitocii de la mine din oras se chinuiau sa construiasca un rahat de dig (si sa arunce bani pe fereastra, evident), uitand ca puteau naibii sa deschida ecluza de la Cernavoda si sa rezolve problema cu costuri zero. This post has been edited by Laurentziu83: 10 Jul 2010, 19:02 |
--------------------
.
.
.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE Dar, intai sa vad eu ca ajung de la Galati la Arad fara sa trec prin vreo localitate (la fel ca si cei din Constanta si cei din Iasi sau Brasov) Daca asta este conditia, poate copii copiilor nostri sa mai apuce! ![]() Cat despre ecluza, stiau ei foarte bine dar era nevoie de eroism portocaliu! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Sa vezi atunci radare pe drumurile nationale, nu vreti sa mergeti pe autostrada sa platiti taxa, bagam radare sa va punem sa cotizati.
Daca depasesti caruta in sat pe linia continua sau vreun dobitoc parcat, permisul luat sau platesti ditamai amenda, sau mergi pe autostrada. Singura bucata de autostrada pe care o folosesc este de la Drajna la Bucuresti, dar inainte de Slobozia imi rup masina in doua, acum au mai peticit, acolo nu trebuia berceanu sa o asfalteze ptr toti prostii care platesc vinieta. In concluzie ori scot vinieta din pretul benzinei, de pe vreamea lui traienel si vinieta actuala si ma taxezi la nr de km sau ramanem cu vinieta si e moca. |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Emile, ai observat cam cate masini mai sunt pe drumurile patriei in miezul zilei? Acum o luna cand am fost la aeroport intr-o joi am putut merge foarte confortabil cu cruise-ul la 122 la ora pe Braila-Buzau, ca nu era nici naiba. Mai multa aglomeratie am prins la 4 dimineata intr-o luni.
Asa ca, daca tara asta moare, toti isi restrang deplasarile la minimum necesar, (ca sa nu mai vorbesc ca s-au inmultit motoarele de 1.2 16V 75 cp care mai mult stau prin parcari), cui dracu' sa-i mai dai amenda? Doar vreunui nebun ca mine, care oricum sta pe dreapta o perioada si nu va mai cotiza 1000 ron accize la stat din carburanti in urmatoarea perioada. Dar deh, daca statul isi permite sa ma tina pe mine cu permisul suspendat, sa nu mai pun benzina si sa platesc accize, atunci isi merita soarta. |
--------------------
.
.
.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Poate pana vara viitoare, cel tarziu, primesc imbecilii care ne guverneaza in frunte cu bsexu' un sut in koor si ne mai lasa in pace.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
PaulT |
![]()
|
QUOTE(dl_dr25 @ 10 Jul 2010, 18:19) treaba cu rovinieta si taxa in italia eu o exclud, fiindca am fost pe acolo si nu am platit decit taxa de autostrada. ori facem precum la unguri, austrieci etc cu rovinieta sau precum italia franta etc cu taxa la cit mergi pe autostrada, amandoua sunt excluse pt ca este anormal Asa mi se pare si mie normal, dar repet ce am scris mai sus. Crede cineva ca se va scoate rovigneta pe care e platita de un procent foarte mare de soferi pentru a taxa 300km autostrada ? Ca asta e tot ce avem... Avand in vedere lipsa completa a unei retele de autostrazi care sa deserveasca o parte semnificativa a populatiei si care sa genereze ceva venituri, eu pun pariu ca in nesimtirea lor vor adauga taxa de autostrada PESTE rovigneta deja existenta... Si trist e ca aproape sigur le va merge, si romanul va plati... Eu unul daca se intampla asta fac ce am facut si cand s-au pus bariere in Mamaia, adica nu am mai calcat pe acolo... Laurentziu - Ai perfecta dreptate cu scaderea traficului.. Se vede si in Bucuresti. Comparat cu ce era acum 1-1,5 ani.. e parfum. This post has been edited by PaulT: 10 Jul 2010, 20:36 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
eu renunt a mai plati rovinieta (daca baga taxa) pina nu pun camere de luat vederi
|
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Sustin cele spuse de @cristio_79...
QUOTE(PaulT @ 10 Jul 2010, 21:34) ... Laurentziu - Ai perfecta dreptate cu scaderea traficului.. Se vede si in Bucuresti. Comparat cu ce era acum 1-1,5 ani.. e parfum. Pe dracu'. Stai ca e vacanta si perioada concediilor, sa vezi din septembrie. This post has been edited by BZN: 10 Jul 2010, 22:42 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Oricum, traficul din bucuresti nu mai este cum era acu 1-2 ani... se simte...
Ca sa imi spun si eu opinia despre taxa de autostrada... sunt deacord cu ea, insa nu in functie de nr. de km, sau de "tronsoane" parcurse, ci o taxa unica, platibila la intrarea pe autostrada. Adica, ai intrat pe autostrada la constanta, platesti 20 lei (nu mai mult) si circuli pana la Arad, daca vrei... nu platesti pe fiecare sector sau fiecare 100 km... s-ar face aglomeratii la iesire... sau, mergi de la bucuresti la brasov, platesti 20 lei cand intri pe autostrada; daca vrei, sa poti merge la oradea, in aceeasi bani.. asa mi se pare normal, sa incurajezi circulatia, caci, oricum, motorina este accizata atat de puternic. insa, mai este o problema: nu avem autostrazi adevarate, pe care chiar sa poti merge de la constanta la oradea, de exemplu, sau de la iasi la arad. pe ce pun astia taxa? pe mersul la mare? pai acolo avem deja taxa, la poduri... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Din partea mea sa puna taxa de autostrada cum vor ei, daca vor taxa autostrazile atunci nu voi mai calca pe ele, ca-s tronsoane prea mici ca sa faca diferenta.
E exact ca si acciza la tigari: nu ma intereseaza. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 10:12 |