DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia & Cielo revine

guest
post 3 Aug 2004, 17:27
Post #1

Group: Members

Salut!
Domnilor dupa ce am citit cu atentia parerea voastra privitoare la Dacia si dupa ce m-am consultat cu diversi cunoscuti m-am hotarat sa-mi cumpar CIELO la mana 2 (4500-5000 EURO; adica ceva BUN).
Sincer m-ati speriat rau cu Maimutele din service-uri (de parca la Daewoo o fi altfel) dar cel putin nu o sa am pretenti asa mari.
Si la urma urmei cu GPL un Cielo se comporta onorabil.
Totusi un ultim sfat inainte de a "arunca" bani nu mi-ar strica.
Si inca o intrebare: Unde a-ti auzit ca firma Daewoo da faliment si ca inchide fabrica din Romania?
Va multumesc.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
echosektor
post 3 Aug 2004, 19:12
Post #2

Membru

From: Bucuresti

tu crezi ca cu Cielo nu o sa ai probleme sau ca in service nu sunt "maimute"?Sa fim seriosi...
Oricum bafta!

--------------------
null
+
Sclaud
post 3 Aug 2004, 20:36
Post #3

Status: activ

From: Brasov

La situatzia "actuala" eu as merge mai degraba pe Dacia decat pe Cielo ...

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
bogdan_o
post 3 Aug 2004, 23:31
Post #4

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

guest, arunca un ochi si pe daewooclub.ro. Sa vezi ca si in cazul Cielo probleme cu service-urile sunt aceleasi.

Daca e sa iei un Cielo incearca sa ei unul din primele serii. Antifonarea e foarte buna, calitatea finisarilor e si ea foarte buna. Dupa ce le-au ieftinit au inceput sa scoata din antifonare, au pus materiale mai proase, asamblarile sunt indoielnice (piese montate stramb, etc). Scartaie si troncane tot ca SLZ, deci mare afacere nu faci daca-ti iei unul mai nou.

Uzina Daewoo din Craiova se va inchide intr-un viitor nu prea indepartat. GM, care a preluat Daewoo i-a mai pasuit pe cei din Craiova, dar numai o anumita perioada si cu conditia de a nu exporta modelele produse de ei. De-aia in Romania Kalos nu se vind sub marca Daewoo asa cum se vine in restul Europei. Pana la urma la Craiova nu cred ca se vor mai produce decat subansamble.

Parerea mea e ca daca i-ar obliga sa nu mai faca Cielo,Matiz si ce mai fac ei le-ar face bine. Asa au facut si ei cand au venit la Craiova cu Oltcit-ul care era net superior Tico-ului si costa de 2 ori mai putin.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
MoneyTalks
post 4 Aug 2004, 08:02
Post #5

-

From: Ireland

Ca fost posesor de Cielo iti spun ca am fost foarte multumit de el. Actualul proprietar e si el foarte multumit de el. Am intilnit si sofer de taxi care avea Solenza acum si a zis ca inainte a avut Cielo cu care a facut cam 450,000km fara probleme. Cu actuala Solenza avea cam 30,000km dar a spus ca mult mai bine merge Cielo la cei 450,000km decit Solenza de acum.

Aceste masini au fost din 1995/1996, cu piese integral coreene.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
guest
post 4 Aug 2004, 09:55
Post #6

[quote]
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
[/quote]
:wink:
Va multumesc!

--------------------
+
Dany
post 4 Aug 2004, 10:08
Post #7

Membru autentic

Treaba cu Daewoo care da faliment este foarte probabila. In opinia mea este peste 90%. Daca o sa te uiti atent o sa vezi ca nu au mai scos nimic nou si ca incearca cu disperare sa mai vinda cite ceva. Pina si reclamele lor care mai apar din cind in cind pe la TV parca spun clar F-A-L-I-M-E-N-T! sad.gif

Sint perfect de acord ca un Cielo din prima generatie este mult mai bun decit o Dacie. Asa este. Insa un Cielo fabricat acum nu este deloc mai bun. Finisare proasta, piese proaste, etc.

Bunicul prietenei mele are un Cielo, la mina a doua, din prima generatie. Merge super misto. Nu se aude nimic inauntru, e perfekt. Insa oamenii pe care ii stiu si au luat ceva nou acum - e cam naspa... In plus la o masina second hand exista riscul sa fi trecut prin cine stie ce accident de care tu nu stii. E riscant.

--------------------
Renault Laguna III Coupe 2009 / Dynamique - B 00 XXX
"Tata, mama, toti cei dragi tie si restul oamenilor mari pe care ii vezi zilnic mergand la munca platesc taxe si impozite pentru ca noua tuturor sa ne fie mai bine." Ministerul Finantelor, pagina copiilor
+
maddan
post 4 Aug 2004, 11:56
Post #8

Speedy Gonzales

GM asista la discutiile dintre creditorii Daewoo si Guvernul Romaniei.
Daca cei de la GM sunt cu adevarat baieti destepti, atunci vor lua ei fabrica - Guvernul e in stare sa le dea orice numai sa nu se inchida.

Si daca ar fi si mai destepti, ar incepe aici productia de Kalos si de Lacetti. Ar sparge pur si simplu piata vestica, mai ales cand intra Romania in UE.

Dar cum sunt americani, ma indoiesc ca sunt baieti destepti... :roll: :cry:

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
clr
post 5 Aug 2004, 09:23
Post #9

Membru autentic

Eu sunt de acord ca Cielo "coreene" sunt altceva decat Dacia, dar din cate stiu eu nu prea mai gasesti asa ceva mai nou de 7 - 8 ani. Mi se pare totusi o masina destul de veche.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
SYL
post 5 Aug 2004, 11:00
Post #10

doc

From: IF, Balotesti

Parerea mea e ca ori gasesti un Cielo corean ('95-'96), dar care sa fie in stare buna (km putini, bine intretinut, etc), si pe care sa dai maxim 4000 euro, ori renunti la ideeea de a lua Cielo. Daca esti convins ca nu vrei Dacie si vrei neaparat Daewoo mai degraba la banii astia iti iei un Espero 1.5 sh.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
paulp
post 5 Aug 2004, 11:22
Post #11

Bagator de seama!

From: Iasi

Eu am un prieten care are un Cielo Executive DOHC (16V), full-option, de prin 2000-2001 parca. Taaare ma bate gindul sa-l iau cind o vrea sa-l vinda la cum arata-merge-stapesosea-confort.

Pe de alta parte am un Cielo nou la firma, tot Executive, tot full-option, din 2004. Jaleeeeee. Deja e in service ca i s-a impuscat instalatia si nu-i mai merge AC-ul, plasticul e parca si mai prost finisat. sad.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
bogdan_o
post 5 Aug 2004, 15:38
Post #12

Pe un Cielo din 96 bine intretinut si care sa aiba si kilometri putini este aproape imposibil sa dai mai putin de 5500-6000 EUR. Si asta pentru ca proprietarii le stiu valoarea. Ori, la banii astia mai bine iti iei o Dacie noua. Pr4obleme apar si la unele si la altele, dar masina noua macar o ai in garantie.

In ce-l priveste pe Espero, este o masina cu adevarat buna. Rezista nesperat de bine la drumurile noastre si nu se compara ca si confort cu Cielo. Un singur dezavantaj are: consumul foarte mare. Altfel ar fi fost o masina ideala.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
RaduMan
post 5 Aug 2004, 16:06
Post #13

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Pana in Octombrie 2005 Daewoo Romania mai are licenta Daewoo Coreea. Dupa octombrie 2005, daca nu se ajunge la un nou acord cu GM-DAT, bye bye productia de automobile "daewoo" la Craiova. Vor trebui sa asigure piese pentru inca 10 ani, conform legii, asta e alta chestie, dar pot sa fie si piese neoficiale.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
MoneyTalks
post 5 Aug 2004, 16:48
Post #14

-

Pe un Cielo din 96 bine intretinut si care sa aiba si kilometri putini este aproape imposibil sa dai mai putin de 5500-6000 EUR.

Deci eu am facut o mare greseala... :shock: Ca l-am dat cu 4,000...

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
Adrian_Solenza
post 5 Aug 2004, 17:09
Post #15

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Daca il cunosteai pe noul proprietar sa nu-ti para rau... smile.gif

Si mie imi place Cielo, e mai mare ca SLZ; am condus si eu unul din 97, facut la noi! N-am ce zice era bun, dar mi se pare la ora actuala depasit design-ul... NU zic ca SLZ ar fi mai reusita, dar, pt o masina cu o companie asa de mare, cum a fost Daewoo, merita un pic de 'spate'! Ori Cielo e copiat in proportie de 80%, ba dupa opel(bord, lateral) , ba dupa ford Mondeo( spatele si fata evidente)...

Da lasa ca si Lexus copiaza , si iata ce bine le merge... In fine, eu nu as fi ales cielo, si imi pare bine ca nu am (chiar si nou) pt ca are consumu foarte ridicat, ori eu la solenza fac sinaia cu 500.000 (dus intors) si stau si in berceni, deci merg 20 X 2 km in oras... Numai orasu ma scotea la Cielo 4 litri (consum 10-11% in oras)...

Deci prefer sa am masina care sa circule, decat o limuzina in parcare!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
MoneyTalks
post 5 Aug 2004, 22:51
Post #16

-

Aha! Te-am prins... :twisted: Recunosti deci, ca Cielo e limuzina in comparatie cu Solenza ta... :mrgreen: laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
bogdan_o
post 5 Aug 2004, 23:08
Post #17

Cred ca se referea la consumul similar cu al unei limuzine. Cielo si Espero au un consum prea mare pentru performantele lor. Nu cred ca 5 cp in plus merita 3-4 litri la suta.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
MoneyTalks
post 5 Aug 2004, 23:12
Post #18

-

De unde ai scos acest 3-4 litri la suta in plus??? :shock: :shock: :shock: Vrei sa zici ca Solenza consuma 6l/100 in oras??? :shock: :shock: :shock: Sau 3l/100 in afara??? :shock: :shock: :shock:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
bogdan_o
post 5 Aug 2004, 23:21
Post #19

SLZ mea imi ia cam 7.5 in oras si cam 6.5 afara. Cielo consuma mult mai mult.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
MoneyTalks
post 6 Aug 2004, 08:05
Post #20

-

Pai dupa calculele tale ar fi... 10 in afara? :shock: Chiar crezi asta? :mrgreen: Un Cielo ia cam tot 6.5-7 in afara... :wink:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
GeorgeB
post 6 Aug 2004, 08:47
Post #21

the 7 stars of Pleiades constellation

money al tau a fost masina laugh.gif

acum nu prea mai este cielo ce a fost :cry:

iar dacia mea consuma mai mult ca un cielo :mrgreen:

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
MoneyTalks
post 6 Aug 2004, 10:01
Post #22

-

George >> Nu are cum sa consume 10 afara un Cielo, daca nu are motorul defect. :idea: Si tu vrei sa zici ca iti ia 11 afara? :mrgreen:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
guest
post 6 Aug 2004, 13:46
Post #23

De curand o colega de servici si-a cumparat un Cielo la mana2 cu 4000 Euro si i-a facut consumul in afara Bucurestiului.(Testul cu rezervorul plin). a consumat cam 7 si a mers si oleaca prin oras.
Eu am de gand sa il trec pe GPL asa ca o sa fie oleaca mai bine la BANI :!:

--------------------
+
Marty
post 6 Aug 2004, 16:26
Post #24

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

bogdan_o, io p-asta cu 7,5% in oras, n-o cred nici daca ma alergi cu sapa!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Sclaud
post 6 Aug 2004, 16:55
Post #25

Status: activ

From: Brasov

bogdan_o, io p-asta cu 7,5% in oras, n-o cred nici daca ma alergi cu sapa!

Mai cre'ca e adevarat ... si a mea consuma cam la fel. Depinde foarte mult si de "stilul" de condus ... FOARTE MULT

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
bogdan_o
post 6 Aug 2004, 17:44
Post #26

Pai Marty, mie atat imi ia. Dar mers calm, adica schimbat la 2200-2400, fara forje la semafoare, fara acceleratii violente, etc. Si nu am nici A/C. Daca as merge mai tare probabil mi-ar lua mai mult.

Acum, eu cred ca masina mea consuma mai mult decat altele. Pai mie imi ia cam 6-6.5 afara si sunt oameni care se lauda cu un consum de 5-5.5. Si asta in conditiile in care eu merg afara cu 90-100. Si cei cu consumurile atat de mici zic ca merg cu viteze mult mai mari. Stiu si eu? Poate imi consuma mie mult afara dar se revanseaza consumand mai putin in oras.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
MoneyTalks
post 6 Aug 2004, 18:00
Post #27

-

Bogdan >> Doar nu ii crezi pe aia care spun ca au consumuri de 5 la benzina... Hai sa fim realisti totusi... Consumul tau in afara de 6-6.5 il cred, dar cel din oras... vorba lui Marty :mrgreen:

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
bogdan_o
post 6 Aug 2004, 18:26
Post #28

Pai tocmai aia e, ca nici eu nu sunt convins de veridicitatea celor afirmate. Poate au calculat gresit. In oras, eu atat consum, fara nici o exagerare. Nu castig si nu pierd nimic daca spun ca am un consum mai mic. Si atunci, de ce as spune altceva. Si nu e vorba de calculat gresit, ca am avut la dispozitie mai bine de un an de mers 95% prin oras sa fac calculele.

Pai e bg benzina cam de 500-600k pe luna si merg cam 300 km pe luna.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
sod
post 6 Aug 2004, 20:36
Post #29

Membru autentic

From: Iasi

ah... fericitule! eu merg cam 3000 pe luna, si nici macar nu pot spune ca ies foarte mult din oras. Si la un consum de 9-10 urban (ce-i drept forjata, si cu AC tot timpul), e cam trist.

--------------------
Renault Megane Estate Privilege dCI - B-xx-GNU
+
Adrian_Solenza
post 6 Aug 2004, 21:07
Post #30

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Aha! Te-am prins... :twisted: Recunosti deci, ca Cielo e limuzina in comparatie cu Solenza ta... :mrgreen: laugh.gif

Nu, Cielo nici nu are umbra de limuzina, ideea e ca mai bine solenza care sa circule saptamanal la Sinaia, decat ML care sa stea... Adica daia e masina , sa circule...
La mine la SLZ, consum mediu, cu reprize de 160 -180 cam 10-15 km (nu ma mai combateti, lasati subiectu cu ind de viteza) si mers in oras 40 km mi-a luat de 500.000 benzina... Consum facut de tata (1322 km Buc.-Brasov- Moldova dus intors si plimbat pe la rude...) de 6.0l/100km! Consum facut de mine Bucuresti Predeal Bucuresti Ciorogarla Berceni (mers 50 km prin oras) si mers 90-100km/h cam tot drumu, cu reprize scurte in depasire 140km/h, 6.1%...

In oras daca nu o frig, imi ia 7.8... Daca o turez pana la 5.000 de ture sare usor de 10 (mai ales in treapta a 2a si a3a - cu a 3a ma duc la 100km/h usor)...

Ori prietenu asta al meu cu Cielo ma intreba: daca mergem mai tare mai bagam niste benzina? Si ... Mergea pana in 100, ca ii sarea consumu la 9-10 in afara! In oras ... Daca facea o liniuta se vedea acu cum coboara smile.gif... Serios, turata sarea de 12-13 :!:

Daca stai sa te gandesti 2-3 litri nu inseamna mult... Dar performantele sunt mai bune la SLZ (ma refer la motor de 1.4 care face fata usor la cel de cielo de 1.6)... Da, daca vrei confort si ai bani, ia Cielo! Dar poti sa mai pui 2 mii de euro si sa iei un clio si ai si performante si economie si confort, si ai si RENAULT :!: Iar pana la Megane 2 Sedan nu mai e decat un pas... smile.gif

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th July 2025 - 02:51
Forum Renault