Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
mariuscond |
![]()
|
||
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|||
borciparte |
![]()
|
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia 1300
1980
- x 10 BOR Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
borciparte |
![]()
|
se accepta
![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
atita timp cit doar salivez nu e problema
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
Braveheart |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
loganlover |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 18 March 06 ![]() |
cele mai frumoase romance sunt moldovencile. Ca niste zane.
|
--------------------
mitsubishi
lancer
2006
- B 63805 [SIZE=14][COLOR=red]Intai gandesc,apoi scriu.Cand n-am timp, sar peste prima faza.
|
|
borciparte |
![]()
|
zi mai mult, poate cine stie...
|
--------------------
Dacia 1300
1980
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Pana le iei de nevasta, c-apoi...
P.S. Vreun absolvent al Liceului pedagogic Nicolae Iorga din Botosani este pe aici? Promotia 1987... This post has been edited by radian: 13 Jun 2007, 14:39 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
Aveti dreptate amandoi.. loganlover si radian .. zic si eu asa ca stan patitul..
![]() am predat la pedagogic in bt (nu ma intreba ce ) prin 97-98..eh ce vremuri.. This post has been edited by Braveheart: 13 Jun 2007, 15:01 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ziceam mai sus ca oamenii de calitate (cum ar fi si moldovenii) nu ar rezista in alte regiuni ale tarii (in afara tarii) daca nu ar fi de calitate. Pe langa faptul ca trebuie sa fii bun la ceva in alte zone ca sa reusesti sa te descurci , trebuie sa invingi si reticenta celorlalti ca " asta e din moldova hi hi hi". Daca ramai acasa e mai usor pentru ca stii pe toata lumea (asta se intampla in localitatile mici).
Asta e, trebuie sa va obisnuiti ca moldovenii si Coca-Cola sunt peste tot.. ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Braveheart |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 13 Jun 2007, 14:59) Ziceam mai sus ca oamenii de calitate (cum ar fi si moldovenii) nu ar rezista in alte regiuni ale tarii (in afara tarii) daca nu ar fi de calitate. Pe langa faptul ca trebuie sa fii bun la ceva in alte zone ca sa reusesti sa te descurci , trebuie sa invingi si reticenta celorlalti ca " asta e din moldova hi hi hi". Daca ramai acasa e mai usor pentru ca stii pe toata lumea (asta se intampla in localitatile mici). Asta e, trebuie sa va obisnuiti ca moldovenii si Coca-Cola sunt peste tot.. ![]() o chestie..multi din alte parti isi dau cu parerea despre moldoveni, fara sa fi fost vreodata prin moldova, nici macar in trecere..despre aceia ce sa mai zicem..? - si nu, nu ma refeream la tine. |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu de putine ori am auzit ceva de genul: "au venit moldovenii astia si ne-au luat locurile de munca" si ma intreb si eu de ce oare ii angajeaza atitea firme? Probabil pentru ca sint "prosti, puturosi, incompetenti, betivi si isi bat nevestele". Asa-i românu cind nu-i convine o persoana incepe sa faca aprecieri subtiri de fel, cum ca e din zona cutare, ca are nasul mare, ca are nu stiu ce accent... Penibil... zic eu.
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Intrebare de 10 puncte: este vreun forumist care sa lucreze in domeniul turismului (sau hotelier) in zona Botosani, Iasi, Suceava?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 13 Jun 2007, 16:19) Nu de putine ori am auzit ceva de genul: "au venit moldovenii astia si ne-au luat locurile de munca" si ma intreb si eu de ce oare ii angajeaza atitea firme? Probabil pentru ca sint "prosti, puturosi, incompetenti, betivi si isi bat nevestele". Asa-i românu cind nu-i convine o persoana incepe sa faca aprecieri subtiri de fel, cum ca e din zona cutare, ca are nasul mare, ca are nu stiu ce accent... Penibil... zic eu. viata pe cont propriu e mai dura decat "acasa la mama". chiria si celelalte cheltuieli obligatorii (cel putin in cazul meu) sunt.au fost motivatii foarte serioase. si in nici un caz lenea,incompetenta,alcoolul sau prostia nu sunt mijloacele prin care se iau locurile de munca ale "altora". |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
true...true.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(argon @ 29 Nov 2007, 10:03) Abia acu' am prins un comp la care sa mearga linku'. Cunoscut imi suna, da. Chiar zilele trecute faceam o prezentare, iar o persoana din audienta m-a-ntrebat de unde accentul rus (prezentarea nu era-n romana). Prin mimica si expresia fetei l-am trimis in intimitatea ma-sii. Nu pot sa mint, am ras la film. La fazele haioase. Dar la insultele alea grosolane... ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Daca in general "migratia" a fost inspre capitala, cand am terminat facultatea, in 83', a trebuit sa ma prezint la post in... moldova cu sotie, copil (deh, am fost hainic la capitolul asta!), catel, purcel etc. Puteam oricand sa revin dupa '90 mai ales ca mi-am pastrat locuinta din Bucuresti iar de serviciu nu se pune problema, dar credeti-ma ca nu merita!
Saracie este peste tot, am vazut in Mehedinti, Teleorman, in mare parte din Dobrogea, in Covasna, in Crisana chiar, oameni mult mai amarati decat in Vaslui. Si asta nu neaparat din vina lor, guvernantii nostrii din toate timpurile stiu de ce .... Daca intr-adevar bunastarea este eterogen impartita in tara, va asigur ca lenea, prostia, hotia si nesimtirea sunt distribuite cat se poate de uniform! |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 13 Jun 2007, 15:19) Nu de putine ori am auzit ceva de genul: "au venit moldovenii astia si ne-au luat locurile de munca" si ma intreb si eu de ce oare ii angajeaza atitea firme? Probabil pentru ca sint "prosti, puturosi, incompetenti, betivi si isi bat nevestele". Asa-i românu cind nu-i convine o persoana incepe sa faca aprecieri subtiri de fel, cum ca e din zona cutare, ca are nasul mare, ca are nu stiu ce accent... Penibil... zic eu. pai .... ar fi doar doua posibilitati: 1. ptr ca sunt foarte competenti 2. ptr ca sunt dispusi sa faca "munca" mai ieftin ramane ca fiecarea in fctie de experientele avute sa traga concluzia eu am avut de-a face cu mai toatea categoriile "regionale" din populatia romaniei in urmatoarele situatii: 1. facultate - unde cei din molova se remarcau prin faptul ca se calcau pe picioare sa stea in primele randuri si sa stearga tabla - dar asta numai cand era prof in amfiteatru, tot primii erau si la inscrieriile pe listele de buse sociale si locuri gratuite in tabere studentesti 2. armata - imi placea de ei ca erau printre primii care se ofereau sa te scape de mancarea care nu-ti placea sau care incepea sa miroasa, dar ... aici campion a fost unul din Salaj care mai era si de origine maghiara (saracul nici ordinele nu le intelegea prea bine dar asta e alta discutie) 3. primul Job - a fost la RATB ..... peste 70% din angajati erau de pe acolo ... am fost 2 luni sef de statie la ratb (adica ala care aloca masini/soferii pe linii) si .... cu ocazia asta am aflat ca scuzele pe care le inventam eu in generala ptr intarzieri la ore (gen m-a inundat vecinul, nu a venit autobuzul, etc) sunt nimica toata fata de ce poate inventa un om matur cu copii la facultate .... oricum experienta mi-a prins foarte bine .... si acum sunt as in alocarea de resurse si a rezervelor aferente astfel incat sa fac fata situatiei chiar daca 50% din personal se-mbolnaveste peste noapte nu am ajuns inca sa am ideei preconcepute, sa refuz in a mai lucra cu ei dar .... nu pot spune ca nu am retineri ... si nu abordez cu foarte mare indoiala situatia. e drept ca am intalnit si oameni de foarte buna calitate .... cu predilectie din zona Iasi-Botosani dar ... nu pot generaliza |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Oare care-i treaba cu proverbul: "nu iese fum fara foc". Daca tot zicea tazzy de armata imi aduc aminte ca am avut 6 gradati din care 4 moldoveni, un tip din sud si un tigan din Ialomita. Sa-i dea Domnu` sanatate rromului si sa-i traiasca familia ca tare de omenie era.
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Pai in armata nu stii ca moldoveanu intreaba cand se mananca iar olteanu cand se dau grade.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
Reclama la "beuturi"....
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Dintre toti fostii colegi cel mai bine m-am inteles cu oltenii cu care si acum tin legatura dupa 17 ani eu fiind moldovean autentic.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
QUOTE(Marty @ 4 Oct 2010, 22:11) Nu numai ca stiai, da' ai si postat: http://www.daciaclub.ro/Despre-moldoveni-t...tml#entry913424 ![]() |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Ce sa le faci celor care nu pot face diferenta dintre un moldovean din Moldova, unul din Basarabia sau rep. Moldova, care cica nu-s romani si rusii din moldova? Sa le faci in "siuda de sinsi ori".
This post has been edited by iulian'71: 4 Oct 2010, 21:36 |
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Grabeste-te incet. |
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
iulian'71 |
![]()
|
Si ardelenii unde e dormitorul.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Grabeste-te incet. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 14:27 |