DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Volanul se roteste cu hopuri

tuneam
post 26 Nov 2004, 15:38
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Un service ok unde fac gresari de casete de directie e in Pta Galati. Sunt super de treaba baietii aia. Eu am facut gresare sambata si costa 100000 lei. Dureaza cam 15 min.
Au program de la 8 am la 8 pm de luni pana sambata.
Eu am facut mai multe reparatii la masina (ex: schimbat burduf planetara cu 200000 lei) si sunt f multumit. Sunt super ieftini in comparatie cu alte service-uri pe unde am mai umblat.

--------------------
Renault/Ford Clio IV 2014 - bucuresti
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 29 Nov 2004, 17:07
Post #32

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Poti sa dai detalii mai multe despre acest service ?
Unde in P-ta Galati ? acolo langa geometrie roti/vulcanizare ?

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
tuneam
post 2 Dec 2004, 11:49
Post #33

Membru autentic

Da, exact acolo. De fapt intre geometrie si vulcanizare.

--------------------
+
TibiCraciun
post 4 Dec 2004, 07:25
Post #34

Membru autentic

From: CUGIR-AB

iti trebuie un cuplu volan e vreo 90 de mii ala e sigur a prins joc la bucse si trebuie schimbat vezi ca poatzi sa-l schimbi si singur nu neaparat un mecanice exact cub volan mai exact intre articulatii..!

poti sa-mi explici mai clar, te rog?

--------------------
DACIA SupeRNova Clima - AB 04 LVU
decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
+
tuneam
post 6 Dec 2004, 08:18
Post #35

Membru autentic

TibiCraciun, chiar vis-a-vis de Liceul Dimitrie Cantemir.

--------------------
+
TibiCraciun
post 6 Dec 2004, 09:23
Post #36

Membru autentic

From: CUGIR-AB

smile.gif ... cererea de precizare era adresata lui xarand. vezi citatul. multam de buna intentie.

--------------------
DACIA SupeRNova Clima - AB 04 LVU
decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
+
Remus66
post 6 Dec 2004, 20:05
Post #37

Membru

Multumesc Liviu, am ajuns in sfirsit pe strada Calafat si am gresat caseta de directie cu vaselina. Se simte deja ca merge mai usor volanul, in special la virajele mai strinse ce se iau cu viteza mica!
Oamenii au fost OK si fara mofturi!

--------------------
Volkswagen Golf 4 Pacific Variant 2005 - B-71-KPD
Cu un nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat; dar duci o lupta colosala, cu prostul care are scoala!
+
olly09
post 8 Aug 2010, 13:44
Post #38

Membru incepator

Salutare!
Am si eu 2 mari probleme cu DSN.Una ar fi ca are un balans pana in 60 Km/h stanga dreapta iar asta dupa ce i-am facut acum cateva zile geometria si echilibrat rotile.A 2 problema ar fi trosnitul volanului atunci cand virez pe loc sau in mers.S-a uitat un mecanic ,de la un service "de cartier" la ea si mi-a spus cum ca ar fi caseta de directie.Cand i-am facut geometria am dus-o la un service autorizat iar acolo mi-au spus cum ca ar fi crucea cardanica...explicatia acelui mecanic a fost ca a pipait respcectiva cruce si a simtit-o slabita sau cam asa ceva...Problema mea ca ca ambii mecanici pot spune ca sunt de meserie...dar amandoi mi-au dat 2 rezolvari diferite pt problema mea.
Mentionez ca in viraje, cand slabesc volanul, revine in hopuri sau cam asa ceva.
Voi ce parere aveti??

Multumesc!

--------------------
dacia sn 2001 - gr-04-cmf
+
serviccom
post 8 Aug 2010, 17:01
Post #39

Unii parca au doua maini stangi!

From: Wolverhampton

Probabil crucea e dusa, de obicei din cauza ei trosneste in vireaje. Mai abilitat sa iti spuna e cineva care e la fata locului si face diagnosticul, eu imi dau cu presupusul, dar in 99% din cazuri se uzeaza crucea aia de afara la intrarea in caseta.

--------------------
Renault Trafic SL27 DCI 2006 - PE06 ZXZ
+
olly09
post 8 Aug 2010, 19:36
Post #40

Membru incepator

Crucea se poate "repara"?...am inteles ca ar fi niste bucsi care se schimba...daca se poate raspuns si legat de acel balans pe care il are dsn ...as fi recunoscator smile.gif

ms pt raspuns servicom!

This post has been edited by olly09: 8 Aug 2010, 19:36

--------------------
+
nokiaccr
post 11 Aug 2010, 08:21
Post #41

Membru incepator

eu cred ca ax volan e o solutie cam scumpa ....cca 350 ron eu am o solutie mai buna ,se gasesc in comert cruci cardanice de logan se potrivesc perfect pe axul de sn si sunt 19 ron bucata ..... e un pic mai mult de munca dar eu cred ca merita din plin se schimba crucea de jos dupa care se pune pe ax un burduf de bieleta de directie se incarca cu vaselina si se prinde cu un colier de plastic e cea mai buna solutie

--------------------
dacia supernova 2002 clima - BR 83 RZV
+
G I M
post 11 Aug 2010, 09:01
Post #42

Membru cu indemanare

From: Brasov

Rulmentii axiali de la amortizoare? De la crucea aia cardanica nu ar trebui sa revian volanul in hopuri.

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
olly09
post 13 Aug 2010, 20:07
Post #43

Membru incepator

am gasit cruce cardanica cu tot cu ax ...de ASAN sau cam asa ceva...cu 150 ron...omu care mi-a facut rost de ea mi-o si pune...acum eu stiu ca se gasesc cruci d-astea cu ax cu tot si de "cooperativa"..dar din cate stiu nici nu se potrivesc...au axul mai scurt...iar daca respectivul ax il gasesc mai scurt la om...pot sa scap de el repede ...sper totusi sa fie de uzina smile.gif...sa scap naiba odata de troncanitul ala ca ma dispera...2 mecanici m-au luat ca "domne se rupe nu mai merge cu ea"...si tot am dus-o la plimbare destul de mult....1000 si ceva de km

This post has been edited by olly09: 13 Aug 2010, 20:09

--------------------
+
colly
post 13 Aug 2010, 23:01
Post #44

Membru incepator

Am avut si eu probleme cu troncanitul la ax si l-am schimbat (asta acum 4 ani).Acum am alta problema legata de volan unsure.gif . Ex:cand parchez sau plec din parcare,acele miscari scurte ale volanului m-au facut plin de muschi.Eu ca eu,dar de sotie ce sa ma zic,maine-poimaine in da una cu palma si zic ca m-a lovit cu piciorul crazys4.gif .Deci trag de volan de nu mai stiu de capul meu big_wheel.gif .Va rog sa ma ajutati sa nu fiu una din victimele agresiunii in familie boxing.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
danciusergiu84
post 14 Aug 2010, 11:16
Post #45

Membru autentic

baga vazelina in burdufurile de la capetele casetei de directie astfel incat sa se unga si cremaliera, si fa niste injectii cu orice ulei de masina la pivotii de la brat (bascula), cate unul stanga-dreapta si pivotii de la capetele de bara stanga-dreapta, in total 4, cu seringa cu ac intepi burduful de cauciuc al pivotului si apesi tare pe seriga ca uleiul iasa greu si tine asa pana la jumate de minut

garantez eu ca o sa te bucuri de efect

--------------------
ex Dacia ex Nova GTi 2000
+
colly
post 14 Aug 2010, 22:13
Post #46

Membru incepator

Iti multumesc Sergiu de sfaturi si o sa incerc sa le urmez 090.gif .O sa ma duc la un prieten mecanic si-i spun sa-mi bage vaselina peste tot pe unde ai zis doar sa scap de problema asta,mai ales ca am si probleme cu coloana wacko.gif si treaba asta cu trasul de volan (parca zici ca e raba fara servo) nu e prea indicata.Iti multumesc de sfat victorie.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
colly
post 16 Aug 2010, 20:39
Post #47

Membru incepator

Am incercat cu vaselina la caseta si cu ulei la pivoti si nu merge unsure.gif .Mi-a spus cineva care se pricepe cat de cat ca s-ar putea sa am caseta dusa,probleme cu directia (asa de greu mergea si cand faceam directia) sau din cauza ca am rotile prea iesite sad.gif Atasez o poza cu rotile care sunt putin iesite,dar chiar atat de grav sa afecteze treaba asta?? Astept o parere de la voi. Multumesc colegu pentru sfatul de mai devreme wink.gif

Attached thumbnail(s)
15082010289.jpg ( Size: 988.21k ) Number of downloads: 187

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
andri1940
post 16 Aug 2010, 21:32
Post #48

Membru autentic

From: Pitesti

Nu cumva ai si pneurile mai late decat cele standard(adica 165)? Ca asa e normal sa mearga mai greu directia...

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
djasu82
post 16 Aug 2010, 21:35
Post #49

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

am observat ca mai multi care si-au montat genti cu balon mai mare si mai lat se plang de directie ba le pica directia ba le merge greu ba s- dus nustiu ce ...
Eu de ce nu ma plang ? o tin asa cum e din fabrica cel putin la partea mecanica biggrin.gif

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
colly
post 10 Sep 2010, 23:12
Post #50

Membru incepator

DJ Asu,stii vrersurile "dar mai sunt cateva sute ca a ta,parc'ati f..e toti aceeasi p...a nu te supara" blink.gif .Adica hai sa-i pun decat o carpa cu broderii pe tableta de la haion,un stick cu RO pe spate si un braker cu 2 leduri rosu-verde pe bord wise_guy.gif si merge ca din fabrica,nu umblu la mecanica.Nu e masina de mii de euro sa nu pot repara ceva la ea daca se strica.Daca as avea 10 mii de euro mai bine as cumpara alta sotiei mele de 8 mii si 2 mii as baga in brotaca mea.Eu ma descurc cu trasul de volan,problema e la a mea.Sa inteleg ca tu schimbi la 2000 rpm ca nu cumva sa strici ceva?Nu vreau sa ma intelegi gresit dar nu-mi place sa arata ca alte mii de DSN-uri.Nu sunt Albert Einstein crazys4.gif dar sunt inventiv,asa ca daca ma duce creierul de ce sa nu-l solicit.Daca vrei iti spun cateva modificari pe care nu le-am vazut la nici o SN pana acum.Respect. peacefingers.gif

This post has been edited by colly: 10 Sep 2010, 23:13

--------------------
Dacia SuperNova 2001
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 17:32
Forum Renault