iesit din garantie - 66.000 km, o idee de ce a insemnat Garantia Dacia
![]() ![]() ![]() |
iesit din garantie - 66.000 km, o idee de ce a insemnat Garantia Dacia
Cib |
![]()
|
||
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|||
DiMaggio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 8 November 05 From: Bucuresti ![]() |
ufff, cam multe. presupun ca garantia a suportat costul integral al acestori reparatii nu?
daca ai iesit din garantie probabil te poti astepta la si mai multe probleme de acum incolo. parerea mea e ca ar trebui sa vinzi masina cat mai e relativ noua asa vei putea obtine un pret bun. This post has been edited by DiMaggio: 9 Nov 2005, 09:04 |
--------------------
Renault
Megane RS
2012
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
ehee... cei din Is cunosc problema. Ideea e ca eu m-am tinut de capul lor pana mi-au rezolvat problemele... Masina se prezinta taaaaare bine, fuge, trage, samd. Asa ca nici gand sa fie vanduta, pentru ca trebuie sa lucreze pentru bunastarea firmei...
![]() |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Scuza-ma domnule dar ai fost si la ceva Raliuri cu ea???? Eu am 46 de mii si nu am schimbat decat toba de mijloc si finala, dar nu pentru ca se gaurisera ci pt. ca asa am vrut eu si caseta de directie care a avut un defect de fabricatie de noua. In rest NIMIC. Oricum felicitari ca o tii din scurt. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
Cib |
![]()
|
nu am fost la raliuri, e utilizare normala, sau cum vreti voi sa spuneti....
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Mai pe romaneste, omu e maniac, iar cei de la Service Dacia sint in extaz ca a iesit din garantie
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Cib |
![]()
|
au pus afis: Ne-am intors din Congo. Bine ati venit D-le Butuca dupa expirarea garantiei...
![]() |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
danygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 529 Joined: 19 October 04 ![]() |
Ai cam alergat-o, no offence.
Pai la un calcul simplu, spui ca ai facut 66000 km in 18 luni, deci cam 3660 km/luna, si 125 km/zi. Cam fugarita. Nu prea este masina de familie mai mult alergi cu ea sa produca la firma pt. care lucrezi. Masina este personala sau este pe firma, esti singurul sofer care o conduce ??? Toate aceste probleme tehnice enumerate sunt deficiente datorate exculsiv exploatarii sau se mai datoreaza si unor mici incidente rutiere ![]() Am remarcat un lucru, nu ai spus nimic despre ambreaj, la km. tai, e bine ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 - Confort - Lot refuzat la export
- CT-96-PIX Ce cate ori mergi cu Dacia, este ca si cand te-ai da intr-un Roller Coaster sau Mountagne Rousse. Niciodata nu stii ce te asteapta, este mereu imprevizibila, de fiecare data traiesti senzatii noi si necunoscute, iar la final poti avea fel de fel de surprize.
Cu prostul nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat, Dar duci o munca colosala, cu prostul care are scoala. |
|
pedrovl |
![]()
|
Totusi cam multe probleme la 66.000! Poate omul a avut ghinion sau merge pe principiul "trag pe ea pana se darama si dupa aia o face boboc". E o premiera oricum pentru ca din cati SLz-ari cunosc (unii au peste 150.000) nu a facut nici unul atatea inlocuiri. Si daca imi aduc bine aminte Cib spunea ca el schimba frecvent vitezele pe la 4000 - 5000 rpm. E dreptul lui si nu-mi permit sa fac eu observatii dar si buzunarul.....
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
seba3621 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 October 05 From: Timisoara ![]() |
Cam multe intradevar. Eu am iesit din garantie in septembrie, pe la 30000km si am schimbat si eu o gramada de bucse bara stabilizatoare, teci de arc si un telescop pe spate. In rest masina nu prea da nici un semn de oboseala, si vede in fiecare week end 30km de drum de tara care e sub orice critica.
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4mpi
Clima 2004
- TM 36 xxx
|
|
Cib |
![]()
|
deci:
cei care ma cunosc stiu ca intr-adevar merg cu masina f mult. Cu ambreiajul nu am si nici nu am avut probleme. Marea majoritate a drumurilor au fost facute in afara localitatii. Schimbarile pe care le-am enumerat mai sus le-am facut de-a lungul intregii perioade de garantie, adica nu am lasat nici o problema sa ramana nerezolvata. e masina de firma,dar merg numai eu cu ea si am grija ca si de masina mea Vis a vis de schimbatul la turatii inalte cred ca observati ca motorul nu are nimic, ba din contra merge f bine. Am avut tachetii care bateau la un moment dat, dar in rest nu am avut nici o interventie... Planetara s-a schimbat din cauza burdufului, nu pentru ca batea... Concluzia lui pedrovl e cam exagerata... cat despre grija de masina... deh poate eu sunt mai maniac pentru ca totul sa fie in ordine... This post has been edited by Cib: 9 Nov 2005, 12:33 |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(Cib @ 9 Nov 2005, 09:00) 4. pompa de frana Schimbata pe la 2500km. Nici n'am 7000km (deh, eu sunt taman opusu' lu' Cib ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
- ... Posesor de Solenza...
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
ehehe, si eu stau foarte bine, la doar 30k cat avea solenza inainte de a o da:
* discuri frane de doua ori * teci arcuri * amortizoare * de 3 ori pivot stanga * de 2 ori pivot dreapta * rulmenti * placutele la fiecare 5000 km * tobe * burdufe planetara * capete de bara nenumarate * punte fata cu totul * aripa dreapta fata * aripi interioare fata * carenaje fata * capota * faruri * grila fata * scut * cupola * diverse butoane (mai ales de la geamurile electrice) * conducte AC * jenti * dracu mai stie |
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
voi ma speriati rau de tot
![]() Pai eu nu am schimbat nici jumatate din ce a schimbat Cib pana in momentul cand am vandut-o (si vorbim de Supernova .. da?) ... si, 66.000 Km ? .. he he ... la mine mai pui un 1 in fata ![]() Dar .. daca voi considerati ca "se tine bine" cu atatea schimbate .. AHEM ( © asarban) ! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(sod @ 9 Nov 2005, 16:10) ehehe, si eu stau foarte bine, la doar 30k cat avea solenza inainte de a o da: * discuri frane de doua ori * teci arcuri * amortizoare * de 3 ori pivot stanga * de 2 ori pivot dreapta * rulmenti * placutele la fiecare 5000 km * tobe * burdufe planetara * capete de bara nenumarate * punte fata cu totul * aripa dreapta fata * aripi interioare fata * carenaje fata * capota * faruri * grila fata * scut * cupola * diverse butoane (mai ales de la geamurile electrice) * conducte AC * jenti * dracu mai stie Pai daca ne uitam la lista asta, numai masina nu se mai poate numi.In ce ai dat cu ea si pe ce drumuri ai umblat?Saraca masina!Si asta la doar 30k.Il compatimesc pe cel care a luat-o. This post has been edited by cristio_79: 9 Nov 2005, 17:36 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Cib |
![]()
|
a luat-o tata lui. Ideea e ca SOD tragea de ea la greu, asa ca...
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
placute la 5000?????
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
cristio_79: masina i-am facut-o cadou tatalui meu, si tocmai de aia am facut tot ce a fost posibil sa fie intr-o stare tehnica impecabila. M-a costat mult, am schimbat foarte multe dar mergea mai bine ca in prima zi as putea spune. Si chiar daca o vindeam, tot asa as fi facut; sunt cinstit, nu pot sa trag tepe
![]() |
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Solenza clima 30k, fabricata aprilie 2004. Schimbat teci arcuri spate o data si un pivot (dreapta). In rest e impecabila, nu s-a ars nici un bec (cu exceptia celui de la bricheta).
![]() Cel mai tragic e ca o conduce nevasta-mea si asi vrea sa-l vad si eu pe barbatul care e multumit de cum conduce sotia lui (asa ca dupa parerea mea nici un mercedes nu era mai fiabil). ![]() This post has been edited by valioglu: 9 Nov 2005, 22:31 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
pedrovl |
![]()
|
QUOTE(Cib @ 9 Nov 2005, 12:21) deci: cei care ma cunosc stiu ca intr-adevar merg cu masina f mult. Cu ambreiajul nu am si nici nu am avut probleme. Marea majoritate a drumurilor au fost facute in afara localitatii. Schimbarile pe care le-am enumerat mai sus le-am facut de-a lungul intregii perioade de garantie, adica nu am lasat nici o problema sa ramana nerezolvata. e masina de firma,dar merg numai eu cu ea si am grija ca si de masina mea Vis a vis de schimbatul la turatii inalte cred ca observati ca motorul nu are nimic, ba din contra merge f bine. Am avut tachetii care bateau la un moment dat, dar in rest nu am avut nici o interventie... Planetara s-a schimbat din cauza burdufului, nu pentru ca batea... Concluzia lui pedrovl e cam exagerata... cat despre grija de masina... deh poate eu sunt mai maniac pentru ca totul sa fie in ordine... Cib, eu ma bucur ca nu sunt singurul maniac pentru ca si eu o tin foarte din scurt si cum e ceva in neregula am si schimbat. Eu nu am exagerat in ceea ce te priveste si eram chiar bucuros ca sunt oameni care au grija de masini ca si de un om pentru ca ele ne poarta unde avem nevoie. Eu faceam constatarea despre care ai zis ca e putin exagerata comparand cu ce am schimbat eu adica nimic si de asta mi s-a parut cam mult. De exemplu eu schimb bucsele de bara stabilizatoare din 10 in 10k pentru ca asa am fost sfatuit . Dar asta nu inseamna ca aveau ceva si nu le pot trece pe lista pieselor schimbate din cauza unor defectiuni. Singura piesa defecta a fost caseta de dir. dar era din fabrica asa. In rest repet: foarte bine ca le-ai schimbat la timp si nu esti unul din cei care cand au nevoie de o frana mai ca lumea se trezesc prin sant din ignoranta de a nu se uita nici macar odata la starea discurilor sau a placutelor. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Sod, dar ce-i faceai, bre masinii? Ca prea multe capete de bara, pivoti, rulmenti la 30.000.
Eu i-am dat-o cumnatului meu. Are in jur de 30.000. Eu am schimbat placute la 15.000 si 2 bucsi bara stabilizatoare iar cumnatul antigelul, sa n-aiba griji la iarna. In rest nimic...si spune ca masina merge perfect. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Cib |
![]()
|
masina lui Sod a fost o masian pe care a supus-o la multe incercari. Ideea e ca la mine marea majoritate a problemelor au aparut ca urmare a unei folosiri in fiecare zi a masinii in conditii de exploatare normale...
Am pus aceasta lista sa va arat ca cei care se vaita ar trebui intai sa parcurga aceasta lista si apoi sa ia aminte. |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
sod |
![]()
|
da, si a rezistat admirabil. M-am despartit de ea ramanand cu o impresie buna. In continuare consider ca Solenza a fost o masina extrem de reusita; minusul ei cel mai mare ramane proasta insonorizare si toate zdranganelile interioare.
|
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
Cib |
![]()
|
ma asteptam sa scrieti aici fiecare ce s-a schimbat la masina voastra in perioada garantiei. Sper sa vad mai putine decat la mine, dar... astept sa vad ce a insemnat slz pentru Dacia ca Garantie
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
xman2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 6 October 03 ![]() |
Schimbat in garantie : manocontact servodirectie , actuator usa stinga fata,rezolvat zgomot la frinare(vestitul scirtiit de la placute[pe la revizia de 10k km]..in rest "e normal", "mergi fara grija","las-o asa".....Cam atit.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() in 39.000 de km - schimbat placute de frana (la fiecare revizie), filtrul de aer, ulei, bujiile (1 data) - in rest nici macar o problema. Condusa de o singura persoana, 50% din kilometrii parcursi in Bucuresti si restul pescuit in cea mai mare parte + concedii. S-au mai ars becul de la bricheta (asa l-am lasat), becul de la al treilea stop (1 data) si 2 sigurante. celelalte probleme ale masinii au fost din cauza de vite (mi-au strambat de 2 ori aripa stanga fata), 1 data dreapta fata si 1 data dreapta spate - toate indoituri minore rezolvate pe Casco (am preferat varianta asta ca oricum nu beneficiez de nici o reducere) care si-au recuperat paguba de la asiguratorul vinovatului. Si sa nu uit ... am indreptat scutul care incepuse sa vibreze de la diversi coclauri pe unde am umblat ... later edit : mda am uitat si bucsele de la bara stabilizatoare de 2 ori (20k si 30k) inca tineau dar am preferat sa le schimbe This post has been edited by Ant: 17 Nov 2005, 10:36 |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
pe garantie: planetara dreapta, senzor servodirectie, bucsi bara stabilizatoare, teci arcuri spate, caseta de directie, si pivot stanga. deoacamdata.. (am vreo 17 000 km) oricum sper sa nu ma mai lase ceva, cu toate ca as vrea sa ma mai duc la un control al discurilor de frana pana ies din garantie (pe la inceputul lui ianuarie).
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
CIPTUNING |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Eu am schimbat in garantie sistemul antidemaraj (cheile), apoi bucsile antiruliu. Mai trebuie sa schimb un pivot si o teaca de arc si semeringul de la pompa de servodirectie. AA! si toba spate schimbata cu una din inox home made. Ma apropii de 30 mii. Unele din slz-urile voastre ma cam sperie.La unii din voi lista e asa mare pt ca enumerati si piesele schimbate in urma accidentelor si asta nu reflecta o calitate scazuta a pieselor SLZ-ului.
![]() This post has been edited by CIPTUNING: 6 Dec 2005, 00:04 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
1 an si 26.000 km: in afara de cele uzuale (ulei, placute de frana etc..) Si de cele provoacte de mine (far si bara care au intrat pe casco)... am avut rupta o curea de alternator care cica NU se schimba pe garantie ...... Nu am avut chef sa ma mai cert cu ei, am dat 20 RON costul curelei, plus 10 RON manopera ..... Dar cred ca in curand o sa urmeze bucsele de bara stabilizatoare si tecile de la arcuri ....
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
marian tm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 19 January 06 ![]() |
Azi 2 ani are masina.In garantie am schimbat 3 planetare, 3 cilindrii frina ,teci arcuri de vreo 2 ori, bucse telescop, bucse antiruliu din 10000 in 10000km.Am 88 000 km
|
--------------------
dacia
solenza
- tm 93 paf
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 23:01 |