ambreiajul face clank (metalic)
![]() ![]() ![]() |
ambreiajul face clank (metalic)
iulian88rs |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 7 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dCi
2006 Preference
|
|||
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Da, dar sunt putini cei la care s-a schimbat diferentialul. Asta din ce s-a scris pe aici...
|
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci...
![]() Tre' sa schimbam diferentialu'? ![]() ![]() ![]() Ce... #$@%*& ...de treaba/masina mai e si asta? |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
snapisrl |
![]()
|
![]() MEMBRU Group: Members Posts: 26 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
undei situat diferentialul ca nu stiu
si eu am dci ambition cu 5200 km si a mea face la fel si ma enerveaza |
--------------------
DACIA
LOGAN
AMBITION DCI
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Din discutiile avute cu un coforumist cu care am vb pe PM ( avea MPI )spunea ca a schimbat diferentialul pt ca acel clank se auzea cand retrograda treptele si NU ca facea la relanti.
Cat despre Dci, cum am mai spus si mai sus, inclin sa cred ca ar fi un zgomot caracteristic lor, mai ales ca si cutia este diferita fata de cea a unui MPI |
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
- b 01 ccc "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
OK,
deci nu mai schimbam diferentialu...!?! ![]() ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
catalin 30 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 16 March 07 ![]() |
A sosit piesa.
acum sa vad cand am timp sa ajung in service. |
--------------------
dacia
logan
2006/laureate 1.4
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
mi s-a intamplat si mie sa aud acel "clank". am rezolvat regland mai sus pedala de ambreiaj- din piulitele de la cablu din dreptul furcii. era reglata asa de jos cand am fost la ultima revizie in garantie de un baiat care zicea ca trebuie sa fie jos cat sa intre in viteze fara sa caraie. destept baiat , pacat ca am dat de el.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
RinSpeed |
![]()
|
AndreyZBG Group: Members Posts: 20 Joined: 6 April 07 ![]() |
nush ce sa zic la a meu nu face nimik si il am din 2005 si am 60 de mii km bine k e ambition da ink nu am avut probleme cu el decat un rulment pe partea stanga fata.
|
--------------------
Renault
Megane
2009 COUPE
- B 99 Z B G
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
tine si de stilul de condus durata de viata a ambreiaului.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Stie cineva cat costa diferentialul asta? Nu de alta, dar sunt multi cu probleme pe zi ce trece si majoritatea si fara garantie
|
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Io unu' to nu inteleg de ce nu au bagat pe lgn ambreiaj hidraulic. Adica au bagat pe srn si pe logan, care s-a dorit superior srn - nu! Vedeti ca reglajul pedalei prea sus poate duce la craparea placii de presiune! Treaba romaneasca...
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
de ce duce la craparea placii de presiune ?
din ce am obseravat daca modific reglajul piulitelor de la cablu in dreptul furcii nu se schimba reglajul furcii ambreiajului ( distanta intre furca si opritorul teaca) ci se ridica sau coboara pedala de ambreiaj. ce treaba are aici placa de presiune ? This post has been edited by han_1.6 mpi: 7 Apr 2007, 21:07 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
catalin 30 |
![]()
|
gata!! L-au schimbat. Se pare ca nu mai face.
Topic inchis |
--------------------
dacia
logan
2006/laureate 1.4
|
|
catalin 30 |
![]()
|
apropo. Mi-au zis ca am avut mare noroc ca era in garantie, ca ma costa destul de mult.
|
--------------------
dacia
logan
2006/laureate 1.4
|
|
mad_voly |
![]()
|
Poti sa spui cam cat?
|
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
|
|
mariuscond |
![]()
|
Mai oameni buni, or fi mai multe feluri de clank? Din ce am vazut eu pe aici mai toate dci-urile fac clank cind schimbi din 0 in I si din I in II.
Daca e la toti la fel cu cazul lui @catalin 30 tre' sa ne schimbe la toti diferentialu'? Sau la noi e altfel de clank si asta nu se pune? De ex. la mine citeodata nu face, da' numai cind sint foarte finut cu pedalele si deci merg ca "pensionaru'". Sint convins ca pe multi dintre noi serviceurile ne trimit la plimbare, desi avem deja cazul lui catalin 30 unde s-a schimbat ceva. Ce facem? |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
catalin 30 |
![]()
|
n-au vrut sa zica.
dar am sunat si la nesty auto si numai diferentialul au zis ca e 500 ron. Si pt mariuscond: la mine nu conta cum calcai ambreiajul, tot facea. |
--------------------
dacia
logan
2006/laureate 1.4
|
|
ct27drm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 24 February 07 ![]() |
Sa ma vait si eu putin:
Clankul cu pricina apare la mine atunci cand cuplez in vitezele mici - 2-3-4...dar nu mereu ci DUPA ce merg cu ea in forja si schimb la turatii peste 4500... Deci, cand revin la stilul calm de conducere apare problema clancului - oricat de fin as lucra cu pedalele...."clank"! Nu stiu cum naiba ca dupa o pauza de o ora doua, cand plec iar nu mai face clank.. Probabil sunt subiectiv...adica la revenirea din stilul forja la cel normal poate nu revine si modul de a schimba vitezele - adica continui sa cuplez viteza cu ambreiajul mai ridicat si acceleratia mai apasata...dar totusi oricat as apasa ambreiajul tot nu scap de clank-ul cu pricina... Totusi e ceva un pic ciudat... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6MPI
2006 Ambition
- CT-27-DRM
|
|
mariuscond |
![]()
|
Cum spunea cineva pe aici, am cautat si pe forumul renault si problema s-a discutat destul de mult si pe acolo si se pare ca e belea mare cu ambreiajul asta. Pina acum majoritatea au reusit sa faca numai cîrpeli...
Ieri am testat si pe loganul unui coforumist (tot 1.5dci dar de 70cp) si pot sa spun ca ambreiajul mergea "beton", ca la carte. Oricit m-am chinuit sa fac "clank" cu a lui nu am reusit. Deci nu "face toate" la fel. Dci-ul lui e nou nouț... oare de asta? A mea face clank de noua, dar eu am dat vina pe șofer - desi se pare ca masina e de vina. Dupa ce am citit ce scriau baietii pe forumul renault, sincer nu as merge in service... si totusi... ce facem? |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
decrvl |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 24 February 05 ![]() |
Salut.Si a mea face dar numai cind e rece dupa sa zicem 2 km inceteaza.O trec la raboj si le zic la revizia de 10000 sau ma duc inainte?
Ce ma sfatuiti? |
--------------------
logan
1,5 dci
2006/dci
|
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Si mie imi face clanck ambreiajul la schimbarea vitezelor, in treptele 2 si 3, am dat la un momendat cu spatele si am lasat intentionat ambreiajul mai brusc si a facut clanck... o sa ma duc pana la service sa intreb maimutele ce se intampla...am citit ce s-a scris pana acuma, sper sa nu "crape" ceva.
Daca ii "dau putin in gura" nu face, doar la turatii mai mici(2000-2500 RPM)... sper sa nu am surprize neplacute... This post has been edited by lau_swat: 24 Apr 2007, 21:18 |
--------------------
Renault
Megane III
dynamique 1,6 16V Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
|
|
a4tech01 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 3 October 06 ![]() |
si la mine face clank ambreiajul,dar numai la plecarea de pe loc
|
--------------------
nu am
**
**
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
ca sa nu mai deschid alt topic, o sa intreb aici. La schimbarea din viteza 1 in a 2a se aude un "clank" (mentionez ca nu e vorba de ambreiaj, ci de un clank la cutia de viteze care se aude atunci cand mut schimbatorul din a 1-a in a 2-a, ambreiajul fiind complet debreiat, desigur) Cand mut schimbatorul dintr-a doua intr-a treia, a treia - a patra, etc nu se mai aude absolut nimic. Stie cineva daca acest lucru reprezinta o problema, sau si acest fenomen este comun la DCi?
|
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
mariuscond |
![]()
|
Bloodem, zgomotul nu este specific la dci. Cum spuneam mai sus am testat pe un dci (70cp) nou (avea 60km la bord). Ala facea clank la schimbarea tuturor vitezelor (cu masina stind pe loc), dar era un clanc ferm si "frumos" si parca cursa schimbatorului era mai scurta si intra in viteze mult mai ferm ca a mea (se simtea foarte clar cind a intrat, intra foarte usor). La a mea intra deasemenea usor in viteze nu face nici un clank, dar senzatia e ca parca s-ar "indoi" levierul - nu sint foarte bine "definite" pozitiile vitezelor, se simte "un prag" cind intra dar nu face nici un zgomot (desi mi-ar fi placut sa mearga ca dci-ul ala nou, ala parca era "mai sport").
Clank-ul pe care il face a mea (si dci-ul ala nou NU) e clar legat de ambreiaj/cutie. P.S. m-am obisnuit cu ideea ca ambreiajul face clank, am sa incerc pe cit posibil sa-l evit (asta dupa ce am citit pe forumul renault) ca am inteles ca la renault asta e "o problema" aproape generala, renault stie de ea, dar nu îi pasa. E o porcarie din constructie si se pare ca majoritatea ambreiajelor de pe clio si logan cam fac clank, iar din service pleci cam cum ai venit, si pe deasupra plin de draci. ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
dupa cum am mai spus, si la mine face acest clank, masina avand 6000 km, insa face de pe la 2000 km.
acest clank nu m-ar deranja daca nu ar fi insotit si de o alta problema, respectiv in treapta I si II imi cupleaza cu intarziere, ceea ce ma cam "da in bot putin". Acest fenomen se manifesta indiferent de stilul de condus. cu alte cuvinte, discul de ambreiaj in loc sa imi cupleze frumos, lin, patinat pe placa, are un prag in care imi cupleaza brusc. am ridicat aceasta problema de 3 ori la dacia minut si de fiecare data mi-au reglat cursa pedalei. in zadar insa, problema persista, in consecinta am decis sa o las asa pana la revizia de 10.000 |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
ca pe o mica completare, acel "clank" care apare la schimbarea din treapta 1 in treapta 2, se manifesta numai dupa un condus mai indelungat.... cand merg cu masina dupa o perioada mai lunga de stationare, cand motorul e rece, nu se simte niciun "clank"
|
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|
lau_swat |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 405 Joined: 7 September 05 From: Timisoara ![]() |
Eu am prins deja miscarea si anticipez cand va face, ieri cand am fost cu masina am simtit-o de fiecare data.
|
--------------------
Renault
Megane III
dynamique 1,6 16V Ce tie nu-ti place altuia nu-i face
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:02 |