Companii de transport aeriene + aeroporturi, pareri & experiente & costuri
![]() ![]() ![]() |
Companii de transport aeriene + aeroporturi, pareri & experiente & costuri
dumid |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
5461
1997
2012
|
|||
Gaby |
![]()
|
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Inteleg deci ca la KLM masa este un adevarat festin, in comparatie cu Alitalia ...
![]() |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007 "Everything in life is location... "
(Mel Brooks) |
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Mda, ma plangeam de mini sandvisul si mini batonul Bounty dat de Lufthansa, dar vad ca se poate si mai rau.
Pana acum din experienta proprie cel mai frumos a fost pe British Airways. In Octombrie o sa zbor cu KLM pana in Mexic la dus si Air France la intors. Sunt curios cum se prezinta la un zbor asa lung. de asemenea o sa am si un zbor intern cu Air Mexicana. |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Am fost eu cu KLM în Singapore via Amsterdam. Singurul lucru de remarcat e că nu prea se pricep la aterizări. În rest nu m-au impresionat cu nimic, nici rău nici bine.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
dumid |
![]()
|
O nelamurire avem: cel mic va avea 1 an in Ianuarie. Or avea in avion iaurturi de fructe sau ne-or lasa sa trecem cu borcanele de mancare din aia cumparata sau iaurturi? Dar de laptele praf oare ce zic? O sa fie oare probleme cu el sa nu se faca cine stie ce confuzii?
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Multumesc |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Are cineva card de tipul Miles and More sau Fly Blue etc.? Ați folosit punctele acumulate? Pentru ce?
|
--------------------
-
-
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am card de fidelitate la CSA (SkyTeam), bmi (Star Alliance) si Malev (oneworld). Cel mai mult am folosit cardul CSA pentru:
- zbor gratuit pentru sotie si bebe. Bucuresti-Hamburg la business - 25.000 mile + 120 EUR taxele. - upgrade-uri regulate de la economy la business bmi are cel mai bun raport de utilizare al milelor acumulate, prin oferta miles+cash. Voiam sa folosesc anul asta pentru 2 bilete return in business pana in America (Mexic sau Costa Rica), insa gripa porcina m-a dus pe alte meleaguri, unde a fost mai ieftin sa platesc cash si sa acumulez mile ![]() Daca ai vreun card din asta cel mai bine astepti sa aduni destule mile pentru un zbor intercontinental la business, acolo ai "return on investement" cel mai bun. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Bun, dar când și unde poți face schimbarea de la economy spre business? Zborurile mele nu sunt comandate și nici plătite de mine... Eu primesc doar un e-ticket... Bănuiesc că la check-in e deja târziu să mă duc cu cardul și să solicit acest lucru...
|
--------------------
-
-
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Nu e tarziu, dar la zborurile lungi o sa ai surpriza ca locurile bussiness sunt toate ocupate, tocmai ca-s mult mai comode si la un zbor lung chiar se merita. Da' se poate incerca...
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ok, mulțumesc pentru lămuriri. Pentru zborurile lungi m-ar interesa să scap de monkey class, că e infernal să stai în acele scaune 12-13 ore. Pentru 2-3 ore e acceptabil.
|
--------------------
-
-
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cardul de fidelitate CSA (nu-i fac reclama, dar asta e realitatea) ofera posibilitatea upgrade-ului de la economy la business pe orice zbor operat de CSA. Prioritate au cei ca card Platinum, Gold si apoi Silver. In ~60 zboruri cu ei in 2 ani am fost refuzat de 2 ori: o data PRG-WAW ca era plin in business si a doua oara PRG-OTP ca venisem cu intarziere si apucasera sa inchida listele. Chiar si asa, mi-au permis sa stau la business, dar cu meniu de economy. Pe zborurile PRG-JFK ai 40-60% sanse de upgrade, in functie de numarul platitorilor.
Upgrade il ceri la check-in, daca ai cardul potrivit. Maersk, la zborurile lungi cu KLM/AirFrance trebuie sa ai card Gold/Platinum si sa ai sansa sa fie overbooked in economy, altfel e aproape imposibil sa primesti upgrade. la Lufthansa chiar si Senator-ii au doar 4-5 upgrades pe an in pachet, restul sunt in functie de disponibilitatea locurilor. Poti sa iti sporesti sansele de upgrade daca faci asa, insa nu e garantat nimic: - check-in online + lasi bagajele pe banda, nu la ghiseu - astepti pana se face apelul ultimilor pasageri. De obieci se anunta de 3 ori si cu 5-10 minute inainte de inchiderea portilor incep sa dea locurile celor de pe waiting list. - in ultimul minut te prezinti la poarta, moment in care nu pot sa iti refuze boardingul, si in 80% din cazuri primesti upgrade. Merita sa faci asta daca stii foarte bine sistemul companiei aeriene respective si daca nu depinzi 100% de acel zbor, altfel merge doar in vacanta. Intr-o calatorie cu munca nu as folosi schema asta. This post has been edited by AlexC: 24 Sep 2009, 13:56 |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Eu am fost 3 ani platinium cu KLM si la un zbor din doua ma bagau la bussines. Zburam cam de 70-80 ori pe an cu ei. Nu o faceau pentru ca avionul era overbooked. Nu e mare scofala la bussines, mancare ceva mai buna, cateodata ai chiar meniu, sucuri frsh de portocale si ceva baututi fine.
|
-------------------- |
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
"Zburam cam de 70-80 ori pe an cu ei".
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
AlexC |
![]()
|
QUOTE(murfi @ 24 Sep 2009, 14:56) Eu am fost 3 ani platinium cu KLM si la un zbor din doua ma bagau la bussines. Zburam cam de 70-80 ori pe an cu ei. Nu o faceau pentru ca avionul era overbooked. Nu e mare scofala la bussines, mancare ceva mai buna, cateodata ai chiar meniu, sucuri frsh de portocale si ceva baututi fine. Perfect de acord, dar incepand cu 6 aprilie anul asta au schimbat multe, si nu in bine. E posibil sa pastreze beneficiul asta pentru FB Platinum, insa procentajul de umplere de la business e altul. Acum 7 zile am zburat cu Finnair HEL-BKK (vacanta) si m-am mirat in sens pozitiv cum TOATE locurile de la business si first class au fost umplute, lucru rar intalnit prin alte companii. Am vorbit cu un posesor de card Sapphire care a fost upgradat si mi-a spus ca inca de la check-in li s-a spus ca sunt pusi pe waiting list, iar apoi dupa inchiderea portilor a venit persoana care facea boarding sa le inmaneze noile locuri. In vremuri d-astea in care calatorii frecventi ar trebui mai apreciati cred ca ce face Finnair e un exemplu foarte bun. Sunt curios daca si pe ruta BKK-HEl o sa fie la fel, vad peste 1 saptamana... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
voi vorbiti de bussines class..unde ai mai mult loc pt picioare... negru care vine si iti face masaj si aer...etc... sau de bussines de asta normal...in care doar mancarea este un pic peste????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Păi cred că depinde de tipul de avion și de lungimea zborului...
La transcontinentale diferențele sunt destul de însemnate... |
--------------------
-
-
|
|
AlexC |
![]()
|
Business Class intra-european inseamna mancare mai buna (meniu cald fata de covrigei sau sandwich), bauturi mai bune (alcool inclus), extra-uri de genul alune, servetele calde, etc, si spatiu mai mare lateral si in lungime.
Business Class intercontinental este acelasi lucru ca mai sus insa proportionat cu economy care este superior zborurilor intra-continentale, insa scaunele sunt complet diferite, majoritatea se lasa ~160 grade. Mai exista si First class unde serviciile sunt atat de "fitzoase" ca trebuie incercate o data in viata. Spre exemplu, Emirates a inclus in noile A380 la First Class si 30 minute de dus cu hidromasaj pentru fiecare pasager din F, in afara de rasfastul obisnuit, adica o mini-garsoniera... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
custom_1238283043522_Cirrus_seats.jpg
http://gizmodo.com/5188702/new-airplane-in...-dinner-for-two This post has been edited by MAERSK: 27 Sep 2009, 16:24 |
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
alex la zborurile din bucuresti catre europa.la klm, tarom...si british......singura diferenta este dar de servire.... in functie de numarul de pasageri la bussines...se muta mai in fata sau mai in spate perdeluta..... atat....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.553 Joined: 3 January 05 ![]() |
http://economie.hotnews.ro/stiri-consumato...tul-baneasa.htm
"Aeronavele cu greutatea la decolare de peste 50 de tone nu vor mai zbura de duminica, 25 octombrie, in intervalul orar 00:00 si 07:00, pe Aeroportul Baneasa, din cauza nivelului ridicat de zgomot" "Toate companiile aeriene care opereaza pe aeroportul Baneasa cu aeronave cu greutatea la decolare mai mare de 50 de tone vor fi nevoite sa isi reprogrameze zborurile pe timpul noptii" ...exista si ziduri fonice, care se pot face la Baneasa. Dar nu pot sa nu remarc pe guagal earth, avioane inconjurate de vile in constructie, pe locul fabricii de avion. Banuiesc ca tuturor celor care au cumparat in zona, li s-a promis ca aeroportul se va inchide, mai ales ca mai sunt unii bastani care au si livada din fata aeroportului. Daca traiam intr-o tara normala, in jurul aeroportului s-ar fi facut o zona verde, apoi o zona cu mall-uri si supermatketuri, inca o zona verde - parc si apoi locuinte, dar...la noi... La Ciampino - Roma sunt case langa gardul aeroportului, banuiesc ca sunt f ieftine, iar aeroportul are orar aprox 6-23. Oricum aeroporturile apropiate de oras au mare succes, pt ca daca de la Otopeni mai faci juma de ora in plus fata de Baneasa, conteaza. Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Am ratat o super oferta doar pentru ca nu am citit mailul ....
Happy Hours - vineri 23 octombrie, intre orele 20 si 22 platesti doar 39 euro/calatorie, orice destinatie si orice data , taxe incluse Oferta era la Bluer Air This post has been edited by L!nuX: 25 Oct 2009, 19:42 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
AlexC |
![]()
|
A fost si saptamana trecuta, intre orele 19 si 21. Eu cred ca va fi si saptamana asta, asa ca pregatiti traseele, datele si fiti pe faza vineri seara!
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
dumid |
![]()
|
Excelenta mancare si atentie din partea personalului pe long flight Air France, mai putin pe KLM. Zero entertainment pe KLM, nota 10 Air France. Cu KLM a fost 747-400 si pe Air France 777-300ER.
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
nasty |
![]()
|
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...nd-109-euro.htm
"In vara lui 2010, Air Berlin zboara, in premiera, pe destinatia Romania. Din 18 mai anul viitor, compania de zbor va avea curse regulate, in fiecare marti, spre litoralul romanesc. Pretul unui bilet München-Constanta incepe de la 109 euro" "din februarie 2010, NIKI -compania de zbor partenera a Air Berlin- incepe sa zboare regulat, pe tot parcursul saptamanii, spre destinatia Bucuresti" |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Bogdan_F |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 30 June 03 ![]() |
Experienta mea cu avioanele:
1. Blueair - zburat de 3 ori dus intors - foarte ok, plecat la timp - venit la timp, aterizari ok. 2. Wizzair - (Londra, Barcelona, Madrid) - avioane mai noi ca Blueair-ul, personal ok, aterizari ok. Plecat la timp cu exceptia unei singure curse cand au intarziat 2h (incident tehnic ziceau ei - s-a atins scara mobila de avion si a trebuit inspectat suplimentar) 3. Iberia (Tenerife-Madrid) - impresie foarte naspa, avioane mai rable (scartaiau din toate incheieturile), au facut overbooking si incercau apoi sa ne reprogrameze, checking cu scandal, mancare canci, personal cu engleza de balta si urat la fatza. 4. Germanwings - 1 zbor (Belin) - foarte ok 5. Easyjet - ok de asemenea - plecat la timp, venit la timp. 6. Tarom - de asemenea o experienta ok Prin urmare, recomand sa evitati Iberia. |
--------------------
Ford Fiesta
1.4 TDCi
2006
|
|
nasty |
![]()
|
QUOTE(Bogdan_F @ 2 Nov 2009, 20:58) Experienta mea cu avioanele: 1. Blueair - zburat de 3 ori dus intors - foarte ok, plecat la timp - venit la timp, aterizari ok. http://www.realitatea.net/flacari-la-motor...oma_660732.html "O aeronavă tip Boeing 737, cu 120 de pasageri la bord, care efectua luni o cursă Blue Air pe ruta Roma - București, a revenit pe Aeroportul Fiumicino Roma, după ce unul dintre motoare a cedat. Pasagerii au spus că au văzut flăcări ieșind dintr-unul din motoare. Avionul s-a întors pe aeroportul din capitala Italiei la nici 20 de minute după ce a decolat. Niciun pasager nu a fost rănit, iar aeronava a ajuns în siguranță la sol." "Compania precizează că întârzierea va afecta și orarul unora dintre zborurile Blue Air din zilele următoare" |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Bogdan_F |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 30 June 03 ![]() |
Cred ca ar trebui sa intelegeti ca incidente de tipul asta se intampla peste tot. Daca nu ma credeti, verificati http://avherald.com/ si o sa vedeti aici ca zilnic se intampla in lume 6-7 incidente de genul motor defect, probleme electrice, etc.
Ideea e ca spre deosebire de masini, avioanele sunt facute astfel incat multe sisteme sunt redundante (hidraulica, electrica, etc) astfel incat cand apare o problema exista solutii. |
--------------------
Ford Fiesta
1.4 TDCi
2006
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 441 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
AlexC |
![]()
|
Pentru "abonatii" Star Alliance promotia asta este una foarte interesanta, sper ca nu-i bai ca am pus-o in engleza. Ca regula e disponibila oricui, insa trebuie rezervata neaparat printr-o agentie din Turcia, si plecarea e numai din Istanbul.
Short/Medium Haul Destinations (ex-IST) All Europe / North Africa / Russia / Middle East / Central Asia Destinations For Economy (W/CL) EUR 199 (1st passenger) + EUR 1 (2nd passenger) + Tax For Business (J/CL) EUR 499 (1st passenger) + EUR 1 (2nd passenger) + Tax Long-Haul Flights (ex-IST) Valid for JFK - ORD - BKK - SIN - CGK - HKG - PEK - SHA - JNB - CPT - LOS - ADD - NBO - DEL - BOM - KHI. (Not Valid for NRT, OSA, ICN and GRU) For Economy (W/CL) EUR 399 (1st passenger) + EUR 1 (2nd passenger) + Tax For Business (J/CL) EUR 699 (1st passenger) + EUR 1 (2nd passenger) + Tax 1st Passenger Economy Business Fare Basis WLOVECN JLOVECN Fare Note CC034 CC032 2nd Passenger Economy Business Fare Basis WLOVECP1 JLOVECP1 Fare Note CC034 CC032 This promotion is valid ex-IST. Tickets may only be sold in Turkey and ECN (Cyprus). Ticketing must be completed within 24 hours after reservations are made. Must be accompanied on all sectors in same compartment by a passenger in JLOVECP/WLOVECP fare class. No more than 1 accompanied passenger permitted for each JLOVECP/WLOVECP passenger. Permitted 09 Feb 10 through 14 Feb 10 on the first international sector. Validity of the ticket is 8 day max. No minimum stay is required. Valid for RT or OJ trips only. Valid on any TK flight operated by TK. (Not valid on Codeshare Flights) Changes not permitted in case of noshow / reissue / revalidation. Ticket is non-refundable in case of cancel / no-show / refund. Notes: Booking Class for Business is J. Booking Class for Economy is W. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
zboruri ok:
- air france din paris in santo domingo (Dom) cu bar non stop, self service daca doreai. - emirates - problema ca din dubai spre arabia saudita nu ofereau alcool, dar la zborurile alea scurte aveau mancare si servicii ok. aseara am realizat ca in 2009 nu am zburat deloc. austrian se prostise si nu mai oferea aproape nimic, in 2008 toamna am folosit un zbor la helsinki pe milele acumulate (15000 mile de persoana + 210 euro taxe) si au dat mancarica ok. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 22:13 |