DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solutia guvernului in locul autostrazilor:, Drumurile Expres

cri123
post 17 Apr 2007, 14:16
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

QUOTE(DannyC @ 17 Apr 2007, 13:39)
La iesirea din Cluj spre Oradea (langa Metro) se contruiesc niste structuri mari de beton ce par a fi pilonii de sustinere a unei cai de rulare. Stie cineva ce fac acolo? Acolo va fi iesirea de pe autostrada?
*

Da, va fi un pasaj peste drumul de Oradea, incat sa poti intra la Mall/Carrefour fara sa tai cele 4 benzi.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mutzunache
post 17 Apr 2007, 15:57
Post #32

Milk my sheep, bitch!

From: Bucuresti

Drum expres? laugh.gif Sa inteleg ca va fi identic cu A2 laugh.gif

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
alexxxxx
post 17 Apr 2007, 16:46
Post #33

Membru incepator

Singurul drum express din Romania pe care il stiu eu e Bucuresti-Giurgiu. In principiu trebuie sa aiba 2 benzi/sens, si sa fie cat de cat drept (nu stiu exact care trebuie sa fie raza minima a curbelor). Trece prin localitati, acolo unde nu se poate altfel (in principiu e in constructie centura la adunatii-copaceni, etc). In localitati e pus gard pe mijloc (bine, e intrerupt de catre sateni din loc in loc, fiindca au si eu dreptate, nu e nici o pasarela si e cam o singura trecere de pietoni, pe la mijlocul satului). Oricum, ca bani inghite aproape cat o autostrada, si nu rezolvi mare lucru nici la capitolul viteza nici la capitolul siguranta. Daca n-ar trece prin localitati, cred ca ar fi f. eficient.

--------------------
Dacia/Renault Logan 1,5 dCi / Scenic RX4 2006/2001 - B53NOP/B44CCX
+
adip
post 17 Apr 2007, 22:42
Post #34

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(alexxxxx @ 17 Apr 2007, 17:46)
Oricum, ca bani inghite aproape cat o autostrada, si nu rezolvi mare lucru nici la capitolul viteza nici la capitolul siguranta.
Faci pariu ca la noi o sosea din asta poate inghiti mai mult decat o autostrada? Ia, pune-i numai la incercare pe prietenii lu' Baselu & EuroSpargstruct '98 si mai vedem.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
klaus
post 18 Apr 2007, 07:48
Post #35

步步

Group: Moderatori

Eu vad usor altfel problema. Ma rog, cel putin teoretic.
Din toate legsilatiile ar rezulta ca drumurile astea expres sunt de fapt drumuri europene cu un regim special de viteza si de acces. Asta inseamna ca se fac pe deja prezenta infrastructura a drumurilor europene. In mod normal ar trebui sa fie mai ieftine si mai rapid de realizat decat autostrazile, la care se face infrastructura de la 0.
Dar aici vorbesc de cazul teoretic, ca in practica s-ar putea sa fie altfel.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
margelatu
post 18 Apr 2007, 08:17
Post #36

Membru incepator

va salut, o sa mi dau cu parerea si sa i raspund lui DannyC care intreba despre pilonii de la iesirea din Cluj spre Oradea. Acolo dupa parerea mea va fi o mare intersectie denivelata pt Pollus Mall care se construieste acolo. Intersectia autostrazii Transilvania cu E 60 va fi intre Floresti si Gilau. Va salut !

--------------------
Dacia LOGAN 2005 PREFERENCE 1.4
+
adip
post 18 Apr 2007, 20:17
Post #37

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(klaus @ 18 Apr 2007, 08:48)
Dar aici vorbesc de cazul teoretic, ca in practica s-ar putea sa fie altfel.
Teoretic, noi nu avem inca sosele decente fiindca se fura in draci iar garda financiara si justitia inchid ochii la veyroanele contractantilor. Practic, asta-i adevarul.
In loc sa avem drumuri mai sigure vom avea drumuri mai nesigure. Pe o autostrada cu sensuri separate strasnic intre ele nu mai faci chiar asa carmageddon in depasiri cu aia de vin din fata. Cretinii a caror minte retrograda a clocit asa ceva dau fix zero lei pe siguranta soselelor. A lor inclusiv! Uita ca in cenzuratul asta de tara se moare in draci pe sosele si ca ei vor imparti cu restul lumii aceleasi harti de nfs. Sau daca nu uita, calculeaza probabil deja in airbag-uri si stele ncap efectele.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
yoncv
post 18 Apr 2007, 20:41
Post #38

Membru ochelarist

From: Craiova

QUOTE(adip @ 18 Apr 2007, 20:17)
Pe o autostrada cu sensuri separate strasnic intre ele nu mai faci chiar asa carmageddon in depasiri cu aia de vin din fata.
*

Nici pe un drum cu 4 benzi nu faci, ca nu-ti mai vin aia din fata, au loc suficient sa depaseasca pe cele doua benzi ale lor. Intre Craiova si Filiasi (~30 km) e un drum cu 4 benzi recent reabilitat pe care se circula foarte frumos si apar accidente grave foarte rar. Din pacate nu s-au gindit sa ocoleasca localitatile, ca sa avem un fel de drum expres (e drept, cam scurt).

Pe scurt: eu sint in favoarea drumurilor expres, chiar si pe actuala structura a drumurilor europene, dar ar fi bine sa faca si centuri ocolitoare pentru localitati (macar pentru orase si pentru comunele mai lungi de 2-3 km). Numai de le-ar face, domnule, odata, ca de vorbe ne-am saturat! mad.gif

EDIT: Alo, dom' ministru bag si eu o pila: puneti Craiova - Pitesti mai in fata pe lista, ca e plin de camioane, autobuze si microbuze si se circula tare greu.

This post has been edited by yoncv: 18 Apr 2007, 21:12

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
han_1.6 mpi
post 18 Apr 2007, 21:06
Post #39

Membru autentic

From: bucuresti

din auzite pot sa spun ca la autostrada b-bv se lucreaza.am fost azi prin zona.se pare ca au stacnat lucrarile vreo 2 zile cand s-au schimbat ministrii.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
FlorinG
post 18 Apr 2007, 21:47
Post #40

Membru autentic

Nu se stagnează: ăsta e ritmul de lucru!

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
klaus
post 18 Apr 2007, 21:51
Post #41

步步

Group: Moderatori

Ba s-ar putea ca acel tip de stagnare sa fie ritmul de lucru sustinut...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
han_1.6 mpi
post 18 Apr 2007, 21:58
Post #42

Membru autentic

poate la anu' ce vine se reia proiectul de autostrazi. ca e asa cum bate vantul pe la victoria.
ps: oricum eu sunt foarte hotarat sa imi cumpar si o masina de teren, ceva gen defender, adica mare si urata care sa mearga bine prin hartoape.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
Kunt
post 18 Apr 2007, 22:33
Post #43

Membru lenes

Zicea cineva de Craiova-Filiasi... Intr-adevar e bun drumul, cu 4 benzi, dar trece prin zeci de sate cu limitare la 50 km/h !

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
DannyC
post 19 Apr 2007, 08:00
Post #44

Membru

From: Baia Mare

QUOTE(margelatu @ 18 Apr 2007, 09:17)
va salut, o sa mi dau cu parerea si sa i raspund lui DannyC care intreba despre pilonii de la iesirea din Cluj spre Oradea. Acolo dupa parerea mea va  fi o mare intersectie denivelata pt Pollus Mall care se construieste acolo. Intersectia autostrazii Transilvania cu E 60  va fi intre Floresti si Gilau. Va salut  !
*

Aha, am inteles. Merci mult, nu stiam ca se face mall acolo biggrin.gif, ma gandeam eu ca intersectia cu autostrada e mai incolo si ca nu se poate sa inceapa s-o construiasca asa repede! tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - MM 82 DNY
Masina si nevasta nu se imprumuta!
+
yoncv
post 19 Apr 2007, 10:04
Post #45

Membru ochelarist

From: Craiova

Kunt: pai asta ziceam si eu! Asa ca sper ca noile drumuri expres, daca se vor face rugaciune.gif , sa ocoleasca localitatile (macar pe cele mai mari, ca nu are sens sa faci o ocolire pentru un satuc cu 20-30 de case).

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
IsNa
post 19 Apr 2007, 12:47
Post #46

Membru autentic

From: Timisoara

Pai eu as zice ca tocmai pt. sate trebuie ocolire, pt ca sunt multe, si probabil putina lume de pe sosea e interesata tocmai de acel sat.
Prefer sa trec prin 10 orase pana la Bucuresti decat prin 127 de sate, ca mai si sunt unele de 5km lungime...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
driverx
post 19 Apr 2007, 12:51
Post #47

--- Membru cu ralanti ---

Ce MALL ma? Pai si ala de langa hotel tineretului ce dracu mai e? O sa avem doua Moale? Cool...more room pentru fit(z)osi sa se metrosexualizeze.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
DannyC
post 19 Apr 2007, 13:21
Post #48

Membru

From: Baia Mare

Si io stiam numa' de Julius Mall da asta e, in Cluj e putere mare de cumparare! biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - MM 82 DNY
Masina si nevasta nu se imprumuta!
+
josefumi
post 19 Apr 2007, 21:06
Post #49

Membru incepator

From: Cluj

Polus Transilvania va fi Mall-ul de langa METRO din Cluj.

Un drum european "interesant" leaga Viena de Praga (vorbesc de partea austriaca). Interesant e in sensul ca are 3 benzi. Sunt 2 benzi pe sens pe cca 3-5 km, 1 banda pe contrasens, urmand o banda pe sens, si 2 pe contrasens, si tot asa alterneaza. Sensurile de mers sunt separate cu linie continua si poti depasi doar cand ai 2 benzi pe sensul tau. Se circula foarte bine, largirea la 2 benzi si ingustarea la o banda sunt foarte bine semnalizate, foarte rar se intampla sa mai prinzi cate un camion, dar oricum nu stai mai mult de 2-3 minute in spatele lui. Nu stiu daca este drum expres sau nu, dar poate fi o solutie in zonele unde nu exista posibilitatea sa faci drum cu 4 benzi.

Dupa parerea mea, drumurile expres si autostrazile nu se exclud reciproc... si cred ca Romania in acest moment are nevoie mai mare de 2-3 autostrazi decat de 10 drumuri expres.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2006 - cj-xx-joe
+
St
post 19 Apr 2007, 22:27
Post #50

Membru

QUOTE(LemonDemon @ 17 Apr 2007, 15:15)
In legatura cu Pitestiul , sunt curios pe care centura ai mers si e praf? Nu de alta dar e foarte buna si nu are nicio groapa.Daca vrei sa treci rapid prin oras iti zic eu ruta:
1.Intrii in Pitesti dupa autostrada , mergi inainte pana la prima intersectie mare.Aici faci stanga si treci peste calea ferata.
2.Continui sa mergi pana la urmatoarea intersectie , unde este un pod de cale ferata.Aici faci usor dreapta si mergi pe langa Strand , sau pe langa Bazinul Olimpic , este acelsi drum.
3,Ajungi la o intersectie mare , se numeste Podul Viilor.Aici , mergi tot in fata .Ai grija ca e foarte aglomerata , sa ai rabdare.
4.Mergi tot inainte pana cand ajungi la urmatoarea intersectie , faci dreapta.
5.Ajungi la o intersectie semaforizata unde faci dreapta.
6.Ai iesit pe drumul spre Bascov , drum cu 4 benzi si cu aparat radar smile.gif

Toata treaba asta imi ia pana in 20 de minute.
*

Da, este foarte buna, mai ales de la Podul Viilor pana la Bascov, probleme mici cu denivelarile doar.

Total de acord cu dumneavoastra domnule, numai ca eu zic ca faci dreapta la prima intersectie, nu stanga wink.gif

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
nasty
post 20 Apr 2007, 11:45
Post #51

Membru autentic

Total de acord cu dumneavoastra domnule, numai ca eu zic ca faci dreapta la prima intersectie, nu stanga wink.gif
*

[/quote]

deci, e centura pentru camioane, nu?

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
veveritz
post 20 Apr 2007, 11:51
Post #52

Membru incepator

Asta-toamna mi-au trebuit 30 minute sa ajung de la intrarea in Pitesti de pe autostrada la intersectia cu pricina (aia la care se face dreapta-nu stanga- apoi se trece peste calea ferata). Era vineri seara si tot bulevardul de la intrarea in Pitesti pana acolo era intesat de camioane. In intersectie erau doi politisti care nu mai faceau fata. Deci , in concluzie, tot ar fi mai buna o centura care sa ocoleasca complet orasul si care sa continue practic autostrada pana la Bascov- am vazut ca se lucreaza la ea, chiar la capatul autostrazii, acolo unde e o curba la stanga cu limitare la 60km/h si sta politia cu radarul. Numai sa o termine odata!!

--------------------
dacia Sandero1.5 dci 2016-august - b xx xxx
+
St
post 23 Apr 2007, 15:12
Post #53

Membru

@nasty

E centura, si toate camioanele sunt obligate sa o ia pe acolo, dar daca vrei sa ajungi de la iesirea pe autostrada pana la Bascov e cea mai buna solutie centura asta.

@veveritz Ei zic ca anul acesta va fi data in functiune centura aceasta in regim de autostrada, dar acum ramane de vazut.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
andu911
post 23 Apr 2007, 15:23
Post #54

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

noi nu vom putea sa avem sosele bune, cat timp un contract va trece prin 100 maini.
Spre ex....castiga firma X licititatia, dupa care....ea da lucrarea mai departe, altei firme. Isi opreste un procent din bani...Si tot asa...pana lucrarea ajunge sa fie executata de a 10'a firma, care trebuie sa castige si ea ceva. Si din cauza asta, subtiaza stratul de asflat si reduce din materiale.

Din cauza asta nu mai vor autostrada, ca nu ii mai tin buzunarele. Deja s-au pierdut multi bani, prin comisioane.

This post has been edited by andu911: 23 Apr 2007, 15:27

--------------------
- - -
+
vijelie
post 23 Apr 2007, 15:29
Post #55

membru violet

Nu e nimic rau in a subcontracta lucrarile, important e controlul atat al beneficiarului cat si al ISC.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
andu911
post 23 Apr 2007, 15:33
Post #56

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Pai toti au partea lor si trec cu vederea.

O sa vedeti voi, ca din banii de la UE si de pe urma BCR, nu o sa faca nici macar 100 km autostrada.

--------------------
- - -
+
nasty
post 25 Apr 2007, 10:06
Post #57

Membru autentic

QUOTE(andu911 @ 23 Apr 2007, 15:23)
noi nu vom putea sa avem sosele bune, cat timp un contract va trece prin 100 maini.
Spre ex....castiga firma X licititatia, dupa care....ea da lucrarea mai departe, altei firme. Isi opreste un procent din bani...Si tot asa...pana lucrarea ajunge sa fie executata de a 10'a firma, care trebuie sa castige si ea ceva. Si din cauza asta, subtiaza stratul de asflat si reduce din materiale.
Din cauza asta nu mai vor autostrada, ca nu ii mai tin buzunarele. Deja s-au pierdut multi bani, prin comisioane.
*

Exemplu : Bucuresti-Urziceni (drum expres, nu!? cu 2 benzi, pe sens) construit de fapt 1 banda jumate pe sens ( jumatate de banda furata, " economisita" de constructor)
Tot acelasi drum expres de la Buzau spre Focsani, anul trecut pe vreo 10 km au pus criblura (zeci de parbrize sparte) deci pe acesta portiune de drum expres, viteza trebuia sa fie de 10-20km/h.
E normal sa se mai faca astfel de lucrari de intretinere, pe drumuri " expres", in secolul 21, UE? Numai in Romania e posibil - la asemenea contracte de intretinere se poate ciupi bine.

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
vijelie
post 25 Apr 2007, 10:58
Post #58

membru violet

@nasty: E85 are o singura banda pe sens + una de stationare de urgenta, conform Ordonanta 43/1997. Nu a furat nimeni nimic din latimea drumului, asa a aprobat beneficiarul proiectul.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
danutz_r
post 25 Apr 2007, 11:05
Post #59

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

am urmarit aseara la 100 % o discutie pe tema asta , erau invitati berceanu si orban. primul spunea ca nu e de acord cu aceste drumuri si ca UE i-a recomandat, din experienta lor in constructia de drumuri expres ca nu sunt rentabile el sustinea ca aceste drumuri sa fie proiectate ca autostrazi, si construite mai intai pe un sens iar pe masura ce vin finantari sa se inceapa constructia si pe celalalt sens ...si gata autostrada rolleyes.gif rolleyes.gif ...in cateva sute de ani sad.gif

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
alecsz99
post 25 Apr 2007, 12:01
Post #60

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

Cred ca numai in Romania puteam sa avem discutia asta! Cum sa compari un drum expres cu o autostrada? Cine face comparatia asta clar nu stie ce e aia autostrada in adevaratul sens al cuvantului (nu ma refer la vesnica in reparatii si reconstructii Bucuresti Pitesti ce o autostrada de standard occidental). Diferentele sunt de la cer la pamant incepand cu capitolul siguranta!

Zicea cineva ca ar putea actualele drumuri europede sa devina expres. Adica hai sa vopsim cioara si gata, avem un porumbel de toata frumusetea!

Ader la parerea ca Romania are nevoie de inca 3-4 autostrazi de standard comparabil cu A2 decat de 10 drumuri expres.

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 01:41
Forum Renault